Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Színtahal - Tarka halkirakó

A Színtahalban az óceán mélyére merülünk és a vízilénynek a szivárvány minden színében pompázó karjait növesztgetjük. A játékban igyekszünk a legügyesebben olyan sorozatot alkotni, amiben egy szín szerepel legalább 5 egymást követő lapon.

Előkészület

A játékhoz előkészítjük a Színtahalat, aki négy lapból áll és mindig annyi szabad karja van, ahányan éppen játszunk, ez 2-4 játékos lehet. Mindenki egy kar ”építését” kezdi meg és az lesz a célja, hogy elsőként alkosson olyan sorozatot, amiben egymást követi 5 egyforma szín. A kezdőjátékos az lesz, aki legutóbb úszott, ő két kardarabbal kezdi a játékot, a többiek pedig egyet kapnak.

Játékmenet

A körünkben mindig három lap közül választhatunk: a saját lapunk mellé húzunk egyet a pakliból és egyet kapunk a bal oldali játékostársunktól. Ezek közül egyet kiválasztunk és ezt hozzátesszük az általunk "épített" karhoz. Végül a maradék két lapból egyet mi is átadunk a bal oldali szomszédunknak. Minden lapon kétszínű a kar és igyekszünk úgy alakítani a színkavalkádot, hogy az egyik szerepeljen 5 egymást követő lapon. Két játékos esetén 6 lapon kell teljesülnie ennek a győzelmi feltételnek. 

Az idilli lapkapakolgatás állóvizét három extra vízi élőlény kavarja fel. A Cápa az egyik játékostárs utolsó kardarabját harapja le, a Halraj segítségével egy választott játékosnak el kell dobnia a lapját és helyette újat húzni. A Különleges csíkos hal pedig lehetőséget ad arra, hogy még egy kártyát húzzunk és le is tegyünk egyet a Színtahal karjához.
Aki előbb eléri a kívánt mennyiségű színsorozatot, az kiegészítheti a kart egy választott tapogatóval és ő lesz a játék győztese.

A játékot nehezített verzióban is kipróbálhatjuk, ehhez a játék elején kapunk egy-egy tapogatót a négyből, és az ezen látható 3 szín egyikéből kell kigyűjteni a színsort, így meghatározott célt kell teljesíteni.

Vélemény

Színtahal egyszerű játékmentének köszönhetően akár már 4 éves kortól játszható és mindössze 15 perc egy játszma. Amikor ránk kerül a sor mindig három lapból választunk és igyekszünk egy színre koncentrálni. Jól gyakoroltatja a rugalmasságot, mert ha kék sorozatot kezdtem, de éppen nincs kék a kezemben, akkor át kell váltanom másik színre. Azt is érdemes figyelni, hogy milyen lapot adok át a szomszédomnak, hogy ne kedvezzek neki, de azért magamnak se a rosszabbik lapot tartsam meg. A háromféle speciális lappal kicsit meg lehet kavarni egymás terveit, de mégsem érződik túlzottan gonoszkodósnak.

A szerző Davide Panizza, aki gyerekkönyvek után vállalkozott élete első társasjátékának megvalósítására. Így kaptuk ezt a kifejezetten kisgyerekeknek szánt, barátságos grafikájú, kisdobozos társasjátékot. Ráadásul az árra sem lehet panaszunk, így ideális lehet akár Mikulás zsákba, vagy ha apróbb ajándékot keresünk gyerkőcöknek. A játék végén igazán esztétikus képet mutat a Színtahal a cifra, tekergő, szerteágazó karjaival.

A(z) Színtahal társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- Dzsuzsi

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Márc

Karak + Hősök és lidércek kiegészítő

Ismertető | 2024.03.29. 14:00:00

A Karak egy lapkalerakós játék, ami ötvözi a szerepjátékos stílusjegyeket a kockadobás szerencséjével.

21Ápr

Rá: Licitálás a Napisten kegyeiért

Ismertető | 2024.04.21. 14:00:00

Licitálás, szettgyűjtögetés az ókori Egyiptomban


Kommentek

  • noPublicFG

    2024-04-14 22:18:32

    Köszönöm a bemutatót!
    Kerestem 5-10 éves gyerekeknek valami pörgősebb játékot, ami nem ügyességi. Ez pont beleillik az elképzelésembe!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Színtahal