Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Hívatlan haverok - Vajon a legjobb házigazda vagy a hangulatgyilkos leszel?

A Hívatlan haverok egy könnyen tanulható, fél órás draftolós kártyajáték 2-5 fő részére, ahol azon versengünk, hogy kinek sikerül a legjobb vendéglistát összeállítania. Egy játék három fordulóból áll, és minden fordulóban más partitémához hívunk meg öt havert.

A nyuszi, aki cicának öltözött a rave partin

A Hívatlan haverokban a partiknak van témája (családbarát - sárga, kalandozó - piros, politikai - kék vagy jelmezes - lila) és tulajdonságai (harcolás, beszélgetés, gyerekek, zene, italok, ételek, játékok és késő este).

A vendégnek van színe, amely egyezik egy vagy több partitéma-színnel, alap pontértéke, listája azokról a partitulajdonságokról, amiket imád, és azokról, amiket utál. A színes vendégek hovatartozásáról mi dönthetünk, a legnagyobb fordulatot hozó kártyák pedig a hatáskártyák, amelyekkel akár borsot is törhetünk ellenfelelink orra alá - például megváltoztatva az aktuális partitémát, vagy felcserélve a kedvelt és nemkedvelt tulajdonságokat.

Morcos nagyapó a sárkányölésen

Az előkészületek villámgyorsak: kitesszük a partivendég- és a partitéma-paklit, a pontozótáblát és egy-egy particsákót. Felcsapunk egy partitémát, mindenki kap hat partivendéget, és kezdődik is a draftolás.

Kiválasztjuk a kezünkből a legszimpatikusabb vendéget, akit fejjel lefelé leteszünk maga elé a partiterületünkre. Ezután egy újabb lapot választunk, amelyet a hívatlan vendég paklinkba rakunk képpel felfelé. A maradék kártyát továbbadjuk a bal oldali szomszédunknak, így mi a jobb oldali szomszédunktól kapunk lapokat, amihez még felhúzunk egy újat. Ezután ismét kiválasztunk a kézben tartott kártyákból egy meghívott és egy hívatlan vendéget. Ez addig folytatódik, amíg nem fogynak el a kézben tartott kártyák, és lesz mindenkinek öt vendége.

Ezután jön a felfedés fázis, ahol felfordítjuk egyesével lapjaink, majd a pontás. Először összeadjuk a partivendégeink alappontjait, majd megnézzük, mennyire elégedettek a bulinkkal a résztvevők. Kettő-kettő pontot kapunk mindenki után, akinek a színe megegyezik a partitéma színével. Ehhez jön egy-egy pont azok után, akiknek az „imád” mezőjében szerepel valamelyik partitulajdonság, és ebből kerül kivonásra egy-egy azok után, akiknek az „utál” mezőjében. Vendégeink színével még bónuszpont is szerezhető: öt, ha mind a négy színben pompáznak meghívottjaink, három, ha három ugyanolyan színű barátunk jött el, öt, ha négy, és tíz, ha mind az öt azonos színű.

Ezután még két fordulót lejátszunk új partitémákkal, a harmadik forduló végén pedig a legtöbb ponttal rendelkező játékos nyer.

Éhenkórász pap a maszkabálon

Az Unstable Games a Hívatlan haverokban is hozza a tőle megszokott könnyed stílust és cuki, humoros karaktereket. A szabályok a megszokottnál is egyszerűbbek, a 20 partitéma és a 132 egyedi partivendég pedig nagy újrajátszhatóságot biztosít. A játékosok között az interakció a draftolásnak és a hatáskártyáknak köszönhetően elég magas. Bár egy kis csipkelődést okoznak a hatáskártyák, a csapatnak ez a legbarátságosabb fejlesztése - nem a másikat püfölve vagy tőle lopva jutok előre, de azért megcsavarom a forduló pontozását -, így még a sértődékenyeknek is merem ajánlani. A villámgyors szabálytanulás és előkészületek, a vidám grafika, az aranyos állatkák és a vicces megnevezések miatt tuti siker lesz a játék!

A(z) Hívatlan haverok társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

25Feb

Bájos Kis Bestiák - Happy Tree Friends kártyákkal

Ismertető | 2024.02.25. 14:06:00

Toborozz hősöket a kalandorcsapatodba, és szállj szembe szörnyekkel ebben a könnyen tanulható, fél-egyórás partijátékban!

01Ápr

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Ismertető | 2024.04.01. 14:00:00

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Hívatlan haverok