Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Witchstone: Holdtölte🌕

A Witchstone önállóan nem játszható kiegészítője még látványosabbá varázsolja az asztalképet, és tovább bővíti lehetőségeinket. A doboz négy nagymesterfigurát, négy tornyot és kettő új modult tartalmaz, amelyekkel külön-külön, de akár együtt is feldobhatjuk az alapjátékot.

"Ezúttal azonban az összejövetelt a telihold is befolyásolja, ugyanis az általa visszavert sugarak sokszorosan felerősítik a nagymesterek mágikus erejét."

A nagymesterek tornyai🗼

A Witchstone: Holdtölte négy nagymesterfigurájával és négy műanyag tornyával még bámulatosabbá varázsolja az amúgy is káprázatos asztalképet. A tornyokat az előkészületek során a kristálygömbre helyezzük, ezekre állhatnak majd mesterek és a boszik. Az alapjáték nagy boszorkányfiguráit lecserélik a nagymesterfigurák. A nagy boszikat eltávolíthatjuk a játékból, vagy berakhatjuk a boszorkányaink közé a saját készletünkbe. Ebben az esetben a szokásos módon használhatjuk fel őket, viszont erősebben szerzik meg a bónuszt: plusz egy akciót vagy győzelmi pontot biztosítanak.

Összetevők nagy dózisban ☣

Az első modul hat erőlapkát, vagyis dupla szimbólumos varázslatlapkát ad, amelyekhez a játék során juthatunk pentagram-akción keresztül, a Boszorkánykő elfoglalásakor, varázspálca bónuszként, fiolapolcról vagy a tekercs pakliba kevert két új lap segítségével. Az előkészületek során kitett gyűjtőlapkák emlékeztetnek minket az új lehetőségekre.

Egy további új tekercs kártyát is kapunk, amely játék végi pontokat ad a megszerzett erőlapkák után.

A telihold ereje🌕

A második modult használva mindenki kap az előkészületek során két telihold kártyát, amelyekből a szimpatikusabbat tarthatja meg. Kitesszük a lapot magunk elé, és rátesszük a famulusunkat (a kék játékoshoz tartozik a holló, a zöldhöz a béka, a sárgához a patkány, a piroshoz pedig a macska). Az aktív játékos minden körben eldönti, hogy az állatkáját a telihold kártyának a bal vagy a jobb oldalára szeretné tenni. A bal oldal akciót erősít, a jobb oldal pedig különleges képességgel segít minket.

Minik és lehetőségek🔮

A nagy boszorkány alternatív használata és a két modul segít, hogy a játék minél előbb beinduljon, és még több lehetőséget biztosítanak. Eddig sem lehetett panasz rá, hogy valakinek nincs sikerélménye, a pontok a parti végén már szinte dőlnek, de a kiegészítővel még a megszokottnál is jobban. Már az alapjátékban sem lehetett mind a hat akciótípust ugyanolyan mértékben kihasználni, és jellemzően mindenkinek egy, kettő, esetleg három került a stratégiája középpontjába, a modulokat bevetve ez még feltűnőbb lett. De a személyes kedvencem... A műanyag tornyok és figurák remekül illenek a gyönyörű táblához. Minirajongóként kihagyhatatlannak tartom a kiegészítőt!

Hol vásárolhatom meg?

írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

21Ápr

Rá: Licitálás a Napisten kegyeiért

Ismertető | 2024.04.21. 14:00:00

Licitálás, szettgyűjtögetés az ókori Egyiptomban

25Máj

Unmatched Kalandok: Titokzatos történetek - Az első kooperatív Unmatched👽🐜

Ismertető | 2024.05.25. 14:00:00

Megérkezett az Unmatched család legújabb, első kooperatív tagja, ahol csak együtt állíthatjuk meg a XX. század gonoszait!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Witchstone
  • Witchstone: Holdtölte