Kép forrása: pcguru.hu

Quetzal: A szent madarak városa – A Tollaskígyó birodalmában [Társalgó]

Egy ősi civilizáció romjai és egy csapatnyi kalandor. Ismerős felállás? A Quetzalban ezúttal a szent madarak városát kell bejárni, és összeszedni az ott található kincseket: csakhogy a riválisok is pontosan ugyanezt akarják!

Ketzalkóatl, azaz a Tollaskígyó, nem éppen egy mindennapi istenség: a tolték mitológia főistene annyira megtetszett az azték civilizációnak, hogy kölcsönvették, hogy aztán a tudás és a tanulás isteneként építsék be a saját mitológiájukba. Az istenségek effajta kölcsönzése persze az európai civilizációknak sem ismeretlen, hiszen a rómaiak úgy fénymásolták le a görög mitológiát, mintha csak pár percük lett volna leadni a házijukat. Ez persze nevezhető ihletésnek, és talán ez adhat megnyugvást a Quetzal játékosainak is, amikor egy ősi városba lépve, annak kincseit meglátva nyitják nagyra zsákjaikat.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Quetzal: A szent madarak városa a Gémklubtól - A Tollaskígyó birodalmában

Egy ősi civilizáció romjai és egy csapatnyi kalandor. Ismerős felállás? A Quetzalban ezúttal a szent madarak városát kell bejárni, és összeszedni az ott található kincseket: csakhogy a riválisok is pontosan ugyanezt akarják! Ketzalkóatl, azaz a Tollaskígyó, nem éppen egy mindennapi istenség: a tolték mitológia főistene annyira megtetszett az azték civilizációnak, hogy kölcsönvették, hogy aztán a tudás és a tanulás isteneként építsék be a saját mitológiájukba.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Jún

Walking in Burano - Nyáresti séta Olaszországban

Ismertető | 2024.06.27. 14:00:00

Színes házakkal szépítjük az olasz sziget, Burano utcáit, miközben igyekszünk megfelelni a helyi kritériumoknak és elnyerni a turisták elismerését.

22Máj

Dűlőre jutunk - Magyar palackba magyar bort!

Ismertető | 2024.05.22. 20:20:00

Vörösbor, fehérbor, rozé… készíts annyi bort, amennyit csak tudsz, hogy te teljesíthesd a legjobb megrendeléseket! De vigyázz, a dűlők közösek, és ha nem figyelsz, valaki más fogja őket leszüretelni!


Kommentek

  • JNLuca

    2021-11-21 20:11:13

    A TJÜ-n játszottunk vele először. 3-an izgalmas volt, mivel sokszor licitáltuk ki egymást egy-egy helyszínről. Érdemes figyelni a többiek bábuinak színét is és azalapján átgondolni a lehetséges opciókat. Jó ez a "talponmaradó bábu"-s körindítás, nem megszokott. Maga a tábla és a doboz is nagyon szép, jó élmény volt vele játszani. Biztos, hogy bekerül majd a gyűjteményünkbe. :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Quetzal: A szent madarak városa