Kép forrása: pcguru.hu

Quetzal: A szent madarak városa – A Tollaskígyó birodalmában [Társalgó]

Egy ősi civilizáció romjai és egy csapatnyi kalandor. Ismerős felállás? A Quetzalban ezúttal a szent madarak városát kell bejárni, és összeszedni az ott található kincseket: csakhogy a riválisok is pontosan ugyanezt akarják!

Ketzalkóatl, azaz a Tollaskígyó, nem éppen egy mindennapi istenség: a tolték mitológia főistene annyira megtetszett az azték civilizációnak, hogy kölcsönvették, hogy aztán a tudás és a tanulás isteneként építsék be a saját mitológiájukba. Az istenségek effajta kölcsönzése persze az európai civilizációknak sem ismeretlen, hiszen a rómaiak úgy fénymásolták le a görög mitológiát, mintha csak pár percük lett volna leadni a házijukat. Ez persze nevezhető ihletésnek, és talán ez adhat megnyugvást a Quetzal játékosainak is, amikor egy ősi városba lépve, annak kincseit meglátva nyitják nagyra zsákjaikat.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Quetzal: A szent madarak városa a Gémklubtól - A Tollaskígyó birodalmában

Egy ősi civilizáció romjai és egy csapatnyi kalandor. Ismerős felállás? A Quetzalban ezúttal a szent madarak városát kell bejárni, és összeszedni az ott található kincseket: csakhogy a riválisok is pontosan ugyanezt akarják! Ketzalkóatl, azaz a Tollaskígyó, nem éppen egy mindennapi istenség: a tolték mitológia főistene annyira megtetszett az azték civilizációnak, hogy kölcsönvették, hogy aztán a tudás és a tanulás isteneként építsék be a saját mitológiájukba.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Dec

Álomkert - Az örökfa árnyékából a napsütötte parkba

Ismertető | 2021.12.01. 16:00:00

Itt egy újabb gyönyörű és okos társasjáték a nagysikerű Everdell alkotóitól (James A. Wilson és Clarissa A. Wilson). Célunk a legszebb – ebben az esetben a legtöbb pontot érő – díszkert megépítése akár versengve, akár a szomszédainkkal karöltve.

19Nov

Gördülő birodalmak a Delta Visiontől – Társasjátékos univerzumépítés [Társalgó]

Kedvcsináló | 2021.11.19. 10:00:00

Ha van a koronavírus-járványnak pozitív hozadéka, az többek között Jamey Stegmaier játéka, ami a legrosszabból hozta ki a legjobbat.


Kommentek

  • juhasz.nora.luca

    2021-11-21 20:11:13

    A TJÜ-n játszottunk vele először. 3-an izgalmas volt, mivel sokszor licitáltuk ki egymást egy-egy helyszínről. Érdemes figyelni a többiek bábuinak színét is és azalapján átgondolni a lehetséges opciókat. Jó ez a "talponmaradó bábu"-s körindítás, nem megszokott. Maga a tábla és a doboz is nagyon szép, jó élmény volt vele játszani. Biztos, hogy bekerül majd a gyűjteményünkbe. :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Quetzal: A szent madarak városa