Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Négy lába van szék, de nem asztal! Mi Az? - Mistakos!

Unod már az agyalást? Nem szereted a gyorsasági játékokat? Olyasmit keresel, ami könnyed szórakozást ígér, mókás alkatrészeivel, és még a gyerekek is tudják játszani? Esetleg szereted a Jengát? Akkor a Mistakos pont neked való!

A Mistakos 1-3 fővel játszható ügyességi partijáték. Dobozában nincs más, csak 24 szék három színben. A játékszabályok annyira egyszerűek, hogy elférnek a csomagoláson. Ez egy olyan játék, amiben székeket kell egymásra pakolnunk, úgy, hogy a kupac lehetőleg ne nálunk dőljön el.

"#1 Érdekes tény: egyes afrikai törzsekben a szék szent dolog, amit csak vezetők birtokolnak. A székek tulajdonosait halálukkor e bútorukkal együtt temetik el."

Na de nézzük részletesebben.

Mint már említettük: a dobozon olvasható játékszabály nagyon egyszerű, és mindjárt két játékmódot is kínál. Mindkét verzió ugyanúgy kezdődik: választunk egy színt, majd a kezdő játékos kiteszi az első széket az asztal közepére. Ezután a többiek sorban egy-egy új széket illesztenek a lent lévő alkatrészekre, vigyázva, hogy ne döntsék le a kialakuló kupacot.

A két szabály akkor tér el, ha valaki ledönti a rakást:

  • az elsőben a vétkes az összes leesett székért büntetőpontot kap, ezután új kört kezdünk. 5-10 körig érdemes játszani, ami után pontot számolunk. A legkevesebb büntetőpontot szerző játékos nyer.
  • A második verzióban, amikor valaki ledönti a székeket, magához veszi az összes lepottyant bútort, majd a következő játékos folytatja a játékot. Itt az nyer, aki elsőként megszabadul az összes székétől.

"#2 Érdekes tény: A világ legdrágább széke az Eileen Grey által tervezett The Dragon’s Chair, ami utoljára 2009-ben cserélt gazdát 27,8 millió dollárért."

Mint olvashatjátok a Mistakosban térlátásra és egy kis kézügyességre van csak szükség. Ennek köszönhetően az 5 évesek már bőven tudják rakosgatni a székeket. Nem is csoda, hisz gyerekeket célzó játékról van szó, ami sokszor kompatibilis a felnöttek parti igényeivel is.

A székek minőségére nem lehet panasz, nagyok és szép kidolgozásúak, erős műanyagból készült bútordarabok. Nem kell félni, hogy ráborul a kakaó (vagy épp egy kis sör).

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi nagyot néztünk a játékosszámon. Bár egyedül is el lehet pakolgatni a székeket, magányunkban mégiscsak inkább a babaházban GI Joe-kat ültetnénk rá, vagy a gyerekszobai háborúsdihoz használnánk útakadályként. A 3 fő is elég szűk merítés, de egy kis családnak még ideális lehet. Szerintünk akkor is elég fura, ha egy partijátékot maximum 3 fő játszhat. De találtunk megoldást! Mivel a színeknek inkább csak a gyors válogatásnál van jelentősége, két Mistakos dobozt összeöntve és azt igazságosan elosztva 6 főig bővíthetjük a játékosszámot.

"#3 Érdekes tény: ARduel Attila óvodai jele szék volt, de nem szerette, mert a többi gyerek mindig ráült. Sok sírás után az óvónénik megváltoztatták létrára. A Mistakos Level up verziójában székek helyett létrákat kell egymásra pakolnunk. :D"

A Mistakos szórakoztató játék gyerekeknek és még felnötteknek is egy fárasztó nap után, de csak ha nem vágytok tervezésre, és stratégiai útvonalak kiépítésére. Ahol gyakran kerül elő a Jenga, de már jöhetne valami új ott biztosan megállja majd a helyét. És még a babaházad is berendezheted vele.

A Mistakos: Harc a Székekkel! társasjátékot a Trefl Hungary biztosította számunkra.

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Ápr

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Ismertető | 2024.04.01. 14:00:00

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt!

22Márc

Cascadia vadvilága: Új tájakon

Ismertető | 2024.03.22. 14:00:00

2022 év játéka még nagyobb újrajátszhatósággal és mélységgel, akár hatan is!


Kommentek

  • lilipl

    2021-01-10 12:02:19

    Mi ma ki is próbáltuk! Igaz csak ketten játszottuk és így a székek azt mondom, hogy igazából elegek voltak. Az első kör kicsit nehezen ment nem éreztünk rá azonnal hogy pakoljuk a székeket, de aztán az első leborulás után már egész fifikásak lettünk és cselesen is tudtunk pakolni. Kell hozzá türelem és óvatosság különben olyanok leszünk mint elefánt a porcelánboltban. Igazából azt mondanám, hogy ezt nem is érdemes talán 3 főnél többen játszani, vagy legalábbis mi tuti nem lennénk olyan ügyesek , hogy ilyen sok körön át fentmaradjanak a székeink :D

  • hierroo

    2021-01-10 00:17:42

    Valószinű, hogy ezt a játékot libegő lábú asztalon vagy földrengés esetén nem érdemes játszani! Vagy ha szobakutyád vagy macskád van a szobában! Egyébként biztos jó szórakozást nyújt! :)

  • andipa

    2021-01-09 21:20:08

    Ugyan ebben a cipőben jártunk mi is annó amikor megvettük, hogy csak utána vettük észre, hogy 3 fő játszhatja csak.

  • lilipl

    2021-01-09 19:04:50

    Pont ma szereztem be ezt a játékot és annyira egyértelmű volt , hogy ez egy party játék, hogy kisicsit szíven ütött a tudat, hogy csak 3 fő játszahtja egyszerre. Mi a családban szűkösen számolva is egy játéknál vagyunk vagy 4-5-en, szóval lehet indokolt lesz még egy dobozzal beszerezni köszönöm a tippet !

  • armad0r

    2020-12-02 21:08:09

    Jó látni hogy a jenga után más egyéb Jó játék is színpadra kerül. Minden elismerésem a tervezőké.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mistakos - Harc a székekkel