Olvasd el a bemutatónkat, válaszolj a kvízben feltett kérdésekre és nyerj egy CLAIM Erősítés: Félelem kiegészítőt!

Spanolnak a sötét arcok – CLAIM Erősítés: Félelem

A trón birtoklásáért folyó küzdelem előcsalogatta az Árnyvilág bujkáló sötét teremtményeit. Vámpírok, Zombik, Vérfarkasok és Árnyak rajzottak elő vérre és áldozatra éhesen. Mostantól kezdve már nem válogathatjuk meg a szövetségeseinket, ha meg szeretnénk kaparintani a trónt. Megfontolt döntést kell hoznod a saját jövőd érdekében!

A világpremierrel egyidőben érkezett meg a legújabb Claim pakli, az Erősítés: Félelem, a Vagabund gondozásában. Már nagyon vártuk az új részeket, hisz a Claim gyorsan befészkelte magát a 3 kedvenc csak ketten játszható játékunk közé. Ráadásul ezzel együtt jött ki magyarul a Claim második része is, hamarosan ezt is bemutatjuk nektek.

A Félelem önállóan nem játszható kiegészítő, amivel a Claim, vagy a Claim 2 népeit cserélhetjük ki.

A fő szabályok megegyeznek a korábban már bemutatott Claim  alappaklival:

  1. az első szakaszban követőket gyűjtünk,
  2. a második szakaszban pedig egymás kártyáit elütve gyűjtjük a frakciókat a pontozó paklinkba.
  3. A játék végén, aki több frakció támogatását gyűjti össze, az lesz az új király

A királyság sötét oldala

Az új frakciók működése, képességei viszont jelentősen eltérnek az eddig bemutatottaktól:

Húsz árny lakik ebben a dobozban 0-19-ig számozva. Előkészítéskor az árnyakat megkeverjük, majd véletlenszerűen annyi kártyát teszünk a játékba, mint amennyi a helyettesített frakció lapszáma. Így nem tudjuk, hogy pontosan mely árnyak kerültek játékba.

A vérfarkasok a telihold szülöttei, ezért stílusosan a frakcióhoz tartozik két hold lap: egy telihold és egy újhold. Ha szerepelnek a játékban, helyezzük a két hold lapot az asztalra. Ha a felső lap újhold, akkor a kis értékű farkasok számítanak erősebbnek, ha a telihold van fölül, akkor a nagy értékű lap a nyerő. Amikor egy játékos ütést nyert vérfarkassal, akkor a két holdkártyát megcseréljük.

A zombik képességei az első szakaszban érvényesülnek. Ha zombival nyerünk ütést, akkor az elütött lapot a nyertes játékos a pontozópaklijába helyezi.

Hősök

Amikor a második szakaszban vámpír kerül ki győztesen, akkor magunk elé tesszük, ami alá a későbbiekben betehetünk elnyert, más frakcióhoz tartozó kártyákat. Ekkor a vámpír életerőt szív el az alatta sorakozó karakterektől saját értékét erősítve. Ezek az átváltoztatott kártyák ezután a vámpír frakcióhoz tartoznak. Akár több vámpír is szívhatja más kártyák vérét, de a játék végén mindig csak egy vámpírt és sleppjét számolhatjuk el.

Hősöket küldhetünk a játékba, ha az összekevert frakciópakli (húzópakli) felső öt lapját kidobjuk, majd a hat hősből ötöt véletlenszerűen bekeverünk. Mindegyik hős egyedi képeséggel rendelkezik és bármelyik paklival kombinálható.

Egy messzi-messzi univerzumban….

A Félelem paklit az alap Claimhez képest sokkal áthatóbb, komorabb hangulatú frakciók népesítik be. A kártyák sötét tónusokban jelennek meg, és a fajokhoz tartozó képességek is ördögiek.

Igazi nehéztüzérség, a képességek ütőképes kijátszása sok odafigyelést kíván. Amilyen gyorsan megtanultuk az alappakli karaktereit, olyan lassan és sokkal megfontoltabban játszottunk a Félelem kiegészítővel. A vámpírok sok mérlegelést igényelnek, a vérfarkas ütésereje folyamatosan változik, az árnyaknál nem tudjuk, hogy 20 lapból melyik került a játékba.

A grafika és a kártyák minősége most is kiváló, bár az illusztrációkon a humor nehezebben felfedezhető, és a sötét színek miatt a kártyák széle könnyebben kopik.

A játékidő marad a 20-25 perc, ami ugyan olyan dinamikus, mint azt eddig megszokhattuk.

Még mielőtt felkel a nap

Az új kártyák nagyot csavarnak a játékmeneten, és erősen átalakítják a hangulatot is. Ráadásul rengeteget növelnek az újrajátszhatóságon és a kombinálhatóságon. Az új frakciók sokkal gémerebb ízt adnak az univerzumnak, és aki eddig a könnyedsége miatt távol maradt tőle, talán most jobban megtalálja benne magát.

A(z) CLAIM Erősítés: Félelem társasjátékot a Vagabund Kiadó webshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a teljes kínálatot!


BOLT FELKERESÉSE
írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Ápr

Eldorádó legendája - A tűzokádók völgye

Ismertető | 2024.04.12. 14:00:00

A veszélyekkel teli őserdő rejtélyes ködbe borul. Sosem lehettek biztosak abban, hogy mi vár rátok a fehér fátyol mögött. Veszedelmes sárkányok és felbecsülhetetlen értékű kincsek bonyolítják tovább a kalandozás örökzöld játékát.

01Ápr

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Ismertető | 2024.04.01. 14:00:00

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt!


Kommentek

  • Marcike

    2020-10-17 22:33:33

    Kiváncsi leszek erre a változatra, az első kettő már megvan, eddig (olvasva a bemutató cikket) ez jobban tetszik az eddigieknél.

  • Barnil

    2020-10-10 21:42:26

    Váó, hát ezek szerint teljesen megegyezik a társasjátékos ízlésünk. :) Egyébként nekem fél sem tűnt a kis zombi Yoda/Dobby, csak most hogy írtad. ;) Mivel én hatalmas fantasy rajongó vagyok, minden téren, ezért nekem már az alapjáték témája/hangulata/grafikája megvett kilóra. :3

  • gevanda

    2020-10-10 21:00:29

    Ugyanígy vagyok vele én is. :D Szemeztem már az alapjátékkal, mert mi mindig két főre keresünk játékokat, főleg kompetitíveket, és nagyon bejött a grafikája is, de végül nem vettem meg. Inkább bonyolultabb startégiai játékokat szoktunk venni, és csak pár rövidebb kártyajátékunk van.
    De ennek a kiegészítőnek nagyon tetszik ez a horrorisztikus témája, imádom az ilyen sötétebb hangulatú játékokat. Az a kis bébivérfarkas, vagy nem tudom mi, elnyerte a szívemet. :D Az egyes erősségű zombi pedig olyan, mintha a Csillagok háborúja Yodájának vagy a Harry Potter Dobbyjának a zombi változata lenne. :D És pont ideérne halloweenre, hogy hangulatos legyen a kipróbálása. :D
    Sose nyerek az ilyen cikkekbe beépített kérdőíves szerencse alapú sorsolásokon, de így is úgy is elolvasom a cikket, úgyhogy nincs veszteni valóm ezzel a pár kattintással. Hátha most szerencsém lesz! :)

  • laczkodavid

    2020-10-10 17:53:24

    Igen én is megpróbálom megnyerni, és ha véletlen én nyerek akkor én is megveszem az alapjátékot :D (vagy akár többet is).

  • Barnil

    2020-10-09 19:46:26

    Már régóta szemezek az alapjátékkal, kezdetektől fogva tetszik. A mechanizmus, a téma, az hogy csak ketten játszható, nagyon szimpatikus. Most, hogy lehetőség van megnyerni az egyik kiegészítőjét, újra bezsongtam. Alkut kötöttem magammal, ha én leszek az egyik szerencsés nyertes, akkor sajnos meg kell vennem az alapjtákot is. :)
    Nem mellesleg nekem nagyon tetszik, ez a kérdésekre válaszolós módszer. ;)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Claim - Na, ki a király?
  • CLAIM 2 - Ki lesz az új király?
  • CLAIM Erősítés: Félelem