Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/teotihuacan-city-of-gods-8786b200ec119d7b69e1-mid.jpg

Teotihuacan: City of Gods a Board & Dice-tól [Társalgó]

Az olasz Daniele Tascini maradt az azték témánál: a zseniális Tzolk'in alkotója ezúttal a nap piramisa köré építette fel parádés játékát, melyben ismét a munkásoké és az azokat okosan menedzselő játékosoké a főszerep!

A mind tálalásában, mind mechanikájában korszakalkotó, általam is nagyon szeretett, 2012-es Tzolk'in: The Mayan Calendar már önmagában is akkora eredmény, hogy azzal annak alkotója élete végéig eldicsekedhet, de Daniele Tascinit nem olyan fából faragták, hogy egyhamar lenyugodjon. Az alkotó, három évvel a Tzolk'in után, mondhatjuk, ismét történelmet írt alkotótársával, Simone Lucianival, a The Voyages of Marco Polo megjelenésével, amely úgy vívott ki rövid idő alatt kultstátuszt a könnyebb eurók mezőnyében, hogy nemcsak, hogy éveken át a köztudatban tudott maradni, de a nép valósággal már ki volt éhezve egy folytatásra, amit idén meg is kapott. Tascini azonban sem a nehezebb euróktól, sem a neki sikert meghozó történelemtől nem távolodott el végleg, hiszen 2018-ban jelent meg az a Teotihuacan, ami sok szempontból a Tzolk'in lélektani folytatásának tekinthető.

A korszak ugyanis változatlan, ezúttal is a mezoamerikai aranykorban járunk, méghozzá a címadó Teotihuacan városában, egy befolyásos nemesi család tagjaként, az örök dicsőségért küzdve a város fejlesztése által. Ehhez keresni kell az istenek kegyét, hozzájárulni a látképet uraló piramis építéséhez, és megkaparintani a lehető legjobb helyet a holtaknak szentelt sugárúton.

[ Cikk folytatása ]

[Társalgó] Teotihuacan: City of Gods a Board & Dice-tól

Az olasz Daniele Tascini maradt az azték témánál: a zseniális Tzolk'in alkotója ezúttal a nap piramisa köré építette fel parádés játékát, melyben ismét a munkásoké és az azokat okosan menedzselő játékosoké a főszerep!

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Márc

Karak + Hősök és lidércek kiegészítő

Ismertető | 2024.03.29. 14:00:00

A Karak egy lapkalerakós játék, ami ötvözi a szerepjátékos stílusjegyeket a kockadobás szerencséjével.

23Márc

Ti írtátok! - Tour Operator

Ismertető | 2024.03.23. 14:39:00

Velem együtt vélhetően sokan ábrándoztak arról, milyen lehet egy utazási irodát vezetni, vagy legalább dolgozni benne. Amikor a potenciális ügyfelek révén egy kicsit saját vágyainkat is megvalósítani kívánjuk, eljuttatva őket álmaik desztinációjába.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Teotihuacan: Az istenek városa