Smoke rises from the barricades, messengers dart among the rebels' outposts, the air is thick and vibrant with expectations... Radetzky: Milano 1848 is a cooperative game in...
Kategória: Háború, Harc, Napóleon utáni
Mechanizmus: Kő-Papír-Olló, Kollekció gyűjtés, Kooperatív, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Merj és nyerj
kairosz- 2024. dec 03. 18:38
- Válasz
- / +6
Néhány hazai forgalmazóhoz közelálló gémernek ki kellene próbálni ezt a remek játékot, amit egy bp-i kis üzlet akciós kínálatában vettem észre 2019/2020 táján. Tőlem távol állnak a harci/háborús tematikájú játékok (addig a területfoglalósok sem voltak a kedvenceim), de a "nemes" célú népi felkelések számomra tiszteletet érdemlőek - így adtam egy esélyt neki (no meg "nem volt olyan drága"...)
Sok idő kellett, hogy végre asztalra kerüljön: le kellett fordítanom a sz.könyvet, majd kivárni egy játékban már tapasztaltabb, férfi társaság hajlandóságát a kipróbálására.
Mivel ez egy kooperatív játszma, mindannyiunkban felgyűlt a feszültség az utolsó lehetséges győzelmi esélyünket jelentő (lényegében a kő-papít-olló mechanikán alapuló) "csata" kényszerű bevállalásakor. És egyikünknél éppen volt abból az egy szükséges "eszközből" (kártyalap formájában), amivel döntő csapást adhattunk a szemét megszállókra !
És ez még csak az alapszintű játékmód volt...
Nincs összehasonlítási alapom hasonló játékokhoz, de egy remekül tervezett, alfajátékost nem gerjesztő alkotásnak tekintem.
Szerkesztve: 2024. dec 03. 18:39