Vélemények - Messina 1347 - legyőzni a fekete haláltFórum > Cikkek: Cikk hozzászólások

Messina 1347 - legyőzni a fekete halált

A Messina 1347-ben a célod minnél több embert kimenteni a pestis sújtotta városból, és hogy legyőzd a fekete halált!

Tovább a cikkre

Musuh

Szia!

Igen tudom hogy sokan szeretik a játékot, és nem mondom hogy rossz vagy hibás, csak nekem nagyon rossz volt az első 2 élmény! Lehet véletlenül jött ki mind a két játék során, hogy teljesen beszűkült a lehetőségeim száma, de ezek szerint sajnos előfordulhat!

Ettől még a játék és a mechanikái - ahogy írtam is - érdekesek, lehet egyszer adok neki egy esélyt még, de egyelőre találok jobbat!

Válasz maszlagadam27 (2022. szept 16. 16:32) üzenetére

Patronmaszlagadam27

Szerintem a városlapkákon való mozgást a saját birtokodat reprezentáló játékostáblán nagyon jól ki lehet váltani. Egy csomó extra akciót végre lehet ott hajtani, olyanokat is esetleg, amik a városban már foglaltak. Nekem pont az volt az érzésem elsőre, hogy atya ég, mennyi lehetőség, melyikkel kezdjem, és milyen sorrendben aktiváljam a dolgokat.
Ennél fogva nem értek egyet azzal, hogy limitáltak lennének a lehetőségek. Nem egy egyszerű játék, nekem sem áll rá könnyen az agyam a központi pályától való elszakadásra, és kombóláncok meg bónusz kimaxolások futtatására, de ha mégis rászánjuk az időt, energiát, akkor ez a játék a lehetőségek tárháza szerintem.

Válasz Musuh (2022. szept 16. 08:42) üzenetére

Musuh

Nekem sajnos nem tetszett 2 játék után eladtam!

Sajnos a pályán való mozgás nagyon nagyban függ attól hogy a többiek hova mennek és mit csinálnak, és az első játék során az elejétől kezdve erősen limitáltak voltak a lehetőségeim, ami miatt tök utolsó is lettem, kb fele ponttal mint az első helyezett!

A második játék során is voltak hasonló problémáim, az már egy fokkal jobb volt, de így is élvezhetetlen volt, mert egy idő után nagyon limitáltak a lehetőségek amit tudok csinálni!

Érdekes mechanikák, és tuti jó játék, de én 2 nagyon rossz élmény után feladtam!

Klililoti

Morbid, de ez egy haláli jó játék!

Válasz sitatom (2022. szept 13. 10:20) üzenetére

Kisde

A Vagabundnál az angol igen jó áron van még most is, annál olcsóbban nem igazán hiszem, hogy meg fogod találni, max a használt piacon:

Vagabund - Messina 1347

Szerkesztve: 2022. szept 13. 11:29

Válasz sitatom (2022. szept 13. 10:20) üzenetére

sitatom

Nekem ez a játék már nyár eleje óta a kívánság listámon szerepel. Akkor olvastam róla először és egyből megtetszett (mint annyi más játék). Ez a leírás, cikk pedig még inkább megerősített benne, hogy ez a játék szuper jó. Én még nem találkoztam hasonló témájú játékkal.

Kellően összetett, komplex játéknak tűnik. nem kezdő illetve első játékok egyikének való.

Sajnos mikor az angol nyelvű társas akciósan volt akkor nagyon vacilláltam rajta és lemaradtam róla. Utána meg már olyan áron, volt/ van mint a kis Homályrév és így az Oroszlánfalka került a polcomra.

Hátha lesz vele szerencsém és jó áron valahol bele futtok. 😁

Új hozzászólás

0 / 2000

Elküldés