Ez a cikk, ahogy a játék is, sérteni fogja a legtöbb ember lelki nyugalmát! Én a helyedben hagynám a pi…
Tovább a cikkreWhat??? Ez egy vicces party játék, szerencsére a téma nem jön át annyira, hogy megidézzük a gonoszt. Csak kb. annyira, mintha a Pandemic-al játszanánk és bevonzunk egy világjárványt. Ja lehet, hogy túl sokat Pandemicoztunk :D Akkor most ne vegyem elő a zombis játékaimat sem?
Válasz Balint25 (2024. aug 01. 20:25) üzenetére
Óh, nem úgy van az! Azt a csúnya kaporszakállú sugdosta az esendő emberek fülébe, megmételyezve ártatlanul született lelküket, és vette rá olyan dolgokra őket, amit józan eszük által vezérelve, önszántukból még 3 bukfenc után sem követtek volna el. Csúnya, csúnya bőrdög! :)
Válasz zoltan.zsivkovics (2024. aug 08. 09:38) üzenetére
Gyerekek, ez egy jópofa JÁTÉK! :)
De ha már nagyon a vallásról akartok beszélgetni, akkor mondjuk Isten nevében sokkal több embert gyilkoltak, mészároltak le a földön, mint az összes Démon/Sátán nevében - ezek tények, akkor is, ha egyik sem létezik ;)
Geraltot illetően, olvastad a könyveket? Én olvastam, és nekem az jött át, hogy Geralt mindig a jó választást kereste egy rossz világban. Szerintem páratlan ,,morális kódja" van.
Válasz lrekasi (2024. aug 02. 16:26) üzenetére
Ok. Rendben. Elfogadom, ha vallásos vagy. Én ebben a játékban - habár távol áll tőlem ez a stílus - nem látom az általad felvázolt félelem alapját. Bár furcsa, hogy olyan avatárt választottál, aki állítólag a gonosz ellen küzd, de a történeteiben mindenféle gátlás nélkül simán átvágja bárki emberfia torkát.
Szerkesztve: 2024. aug 02. 16:27
Válasz Balint25 (2024. aug 02. 15:20) üzenetére
Nagybetűs Gonosz alatt a személyes gonoszt, a Sátánt (ördög) és a démonokat értem.
A cikkből nekem az jött le, hogy ez a játék jó lehetőséget ad arra, hogy elaltassa az ember lelkiismeretét és alkalmat adjon az ördögnek, hogy belépjen az ember életébe, mivel kvázi maga a játékos kéri ezt.
Nem beszélve arról, ahogyan a játék és a cikk írója ábrázol (és gúnyol) egy spirituális valóságot.
Nem vagyok az valláskárosult (hehe), aki nem iszik pl Monstert vagy Hellt, mert démoni. De ebben a játékban látom a lehetőséget, amiről az Oija-tábla is eszembe jut.
Mindenesetre fentartom a lehetőségét, hogy nincs igazam. Meggyőzhető vagyok.
Válasz lrekasi (2024. aug 02. 14:43) üzenetére
Ezt nem értem. Milyen gonosznak adok milyen lehetőséget?
A gonoszság nem más, mint szándékos károkozás másnak - legyen az ember, állat, növény. Talán még a táplálkozás is az, de ebbe tényleg ne menjünk bele. Nincs itt semmi túlvilági, pusztán emberi. Az emberi gonoszsághoz meg pont játék kell a legkevésbé, sokkal inkább gátlástalanság, alacsony morális értékrend és legfőképpen hatalomvágy. Vagy rosszul mondom?
Szerkesztve: 2024. aug 02. 14:45
Válasz Balint25 (2024. aug 02. 12:57) üzenetére
Értem, amit mondasz.
Én a legnagyobb problémát a szándékban látom. Eljátszod, hogy démonokat idézel, kommunikálsz velük. Nem ezt csinálod egy Oija-táblával is? A veszély abban rejlik, hogy lehetőséget adsz ezzel a Gonosznak.
Válasz Csabusa (2024. aug 02. 12:13) üzenetére
És a sátánt karikatúrával, paródiával, kifigurázással, iróniával és szarkazmussal lehet megidézni? A játékban nincsenek varázsigék, a játékos azt kántál, amit akar. Úgy rémlik, hogy még csak nem is kell értelmes szavaknak lennie. Ráadásul nem "létező" démonok vannak felsorolva benne. Vagy valóban él a pokolban Zűűr lord meg Valkűra? Ha jól emlékszem, van egy olyan is, amit Saarthengernek hívnak és az illusztráción épp a vécéből mászik ki.
Lehet hinni sok mindenben, de emberek véletszerű hülyeségeit komolyan venni teljesen felesleges. Erre a játékra azt mondani, hogy Oija-tábla, olyan, mint ha a biciklipumpára ráírnánk, hogy minden szobabiciklivel kompatibilis.
És mondom ezeket úgy, szerintem sem egy maradandó játék, nem veszít sokat az, aki kihagyja 😆
Válasz Balint25 (2024. aug 02. 11:40) üzenetére
Foglalkoztam eleget az ördögűzés témájával ahhoz, hogy tudjam, miről beszélek.
Válasz Csabusa (2024. aug 02. 06:30) üzenetére
Valahogy jelezd a végén, hogy csak trollkodtál, különben azt hiszik, hogy komolyan gondoltad.
Válasz Balint25 (2024. aug 01. 20:25) üzenetére
Na, ennek a játéknak nem lett volna szabad megjelennie. Első olvasásra felér egy Oija-táblával. Aki azzal nem akar ,,játszani", ezt is messzire kerülje el.
Ez már nem a játék szintje. Ez a rideg valóság és a spirituális hadviselés. Még akkor is, ha nem hiszel benne. A Gonosz hisz.
Egyetértek a cikkel: egyszerű, humoros, a grafika tökéletesen passzol hozzá. A 6 másodperces mormolást meg én nem értem hogy gondolták. Már a szabályolvasásnál is hatalmas marhaságnak tűnt; nem is használtuk egyszer sem. Helyette feltesszük a kérdést, amikor valaki eléri az egyik célszámot: "akarja-e valaki elrontani/módosítani?". Ha senki, akkor az illető kap egy kegykártyát. Úgy is folyamatosan figyeljük egymás gyűjteményét is, és bárhol változás van a kártyákban, újraszámoljuk az adott oltárt. Sőt, már kijátszás előtt kalkulálunk, nehogy másnak véletlenül jót tegyünk. El nem tudom képzelni, milyen társaság lehet az, ahol titokban el lehet érni a célszámot és bármit is bizonygatni kéne. Ja de, tudom; nagyon ittas 😀
Teljesen okés party játék, de nálunk nem múlta felül a Fogda szappant. Az szerintem jobban el van találva: pörgősebb, hangulatosabb, ötletesebb, viccesebb, mindenben egy kicsit jobb.
lrekasi- 2024. aug 12. 19:13
- Válasz
- / +1
hogy te mekkora trolltartó vagy :D
Válasz Robby (2024. aug 12. 16:07) üzenetére