The Ruhr: A Story of Coal Trade
Videó beküldése

The Ruhr: A Story of Coal Trade társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A The Ruhr: A Story of Coal Trade egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

Angol:
In The Ruhr: A Story of Coal Trade, the second game of Thomas Spitzer's historic coal trilogy, you are transported to the Ruhr region in the 18th century, at the beginning of the...

A The Ruhr: A Story of Coal Trade egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

Angol leírás

In The Ruhr: A Story of Coal Trade, the second game of Thomas Spitzer's historic coal trilogy, you are transported to the Ruhr region in the 18th century, at the beginning of the industrial revolution. Coal, after being discovered in Haspelknecht, is in high demand as cities and factories throughout the region are in need of this coveted resource. The Ruhr river presented a convenient route of transportation from the coal mines. However, the Ruhr was filled with obstacles and large dams, making it incredibly difficult to navigate. Trade coal for valuable upgrades and plan your route to victory along the Ruhr!

In more detail, the players transport and sell coal to cities and factories along the Ruhr river in the 18th and 19th centuries. By selling coal to cities and factories, players acquire unique progress markers. In the beginning, players have access only to low value coal. By selling coal to certain locations, players gain access to high value coal. In addition to selling coal, the players build warehouses, build locks, and export coal to neighboring countries in the pursuit of the most victory points.

This game, an updated version of Ruhrschifffahrt 1769-1890, includes the standalone expansion The Ohio: 1811-1861. In this game, players transport and trade goods along the Ohio River during a time when Ohio was granted statehood and became heavily populated as its industries flourished. The Ohio is played in a manner similar to The Ruhr, but with new and additional elements.

Egy felhasználó és egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 14 000 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Tenger, Szállítás, Közgazdaság, Környezet, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Fogd és vidd, Munkás-elhelyezés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

The Ruhr: A Story of Coal Trade társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

The Ruhr: A Story of Coal TradeCseti

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Vadiúj. Időhiány miatt biztos nem kerül asztalra még jó ideig, így inkább továbbadnám valakinek, aki játszana is vele. Elérhető személyesen Budapesten.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

The Ruhr: A Story of Coal Trade társasjáték videók (5)

Kommentek

Kommentek

 • harnas1207

  2021-10-04 18:15:26

  A The Ruhr egy igen ritka játék, melyre Marosi Z. Tamás (Pierrot) hívta fel a figyelmemet. Érdekes módon a játék legnagyobb hibája a legnagyobb erőssége: a hihetetlen tematikussága. Szó szerint egy történelem könyvbe csöppenünk, ahol figyelemmel követhetjük a szénszállítás technikájának fejlődését. A szénhez hasonlóan ez a téma is igen száraz, sőt bárkit simán elriaszt a játéktól. Ha ezen képesek vagyunk túllépni, akkor egy különleges, sőt egyedi mechanikákkal rendelkező könnyed eurót kapunk, mely (csupán számomra) nagyon emlékezetet a Puerto Ricora. Alapvetően a graifka igen csúnya, hiába a látványos térképes megoldás, messziről lerí róla, hogy klasszik euro. A kockák senkit se tévesszenek meg, ez nem kocka draft és szerencsfaktor is nagyon-nagyon minimális! A folyón lecsordogálva kell eldöntetünk honnan és hova szállítunk rakományokat, annak tudatában, mennyit is érnek ezek a csomagok. A szállítás megszervezése pénzbe kerülhet, de fejlődésünk szempontjából fontos lehet az alaposan megtervezett célállomás. A játékosok igazából nem befolyásolják egymást, az elhappolás lehetősége sem komoly tényező. A szállítások bevételt eredményeznek, melyekből raktárakat építhetünk, így mások szállítása után is bevételez juthatunk. Ezenkívül részt vehetünk még külkereskedelembe, hajthatunk céllapkákra és közös ügyön is dolgozhatunk a folyón lévő akadályok eltüntetésével. Nem kimondott pontsaláta és a lehetőségek is elég szűkre szabottak. A randomitásról a körönkénti események és változó külső kereskedők gondoskodnak. A dolog működik, de egyszerűen a témához hasonlóan nem ad túl nagy flowt. Az egyedi képességek vagy cél lapkák nem mindenki számára megszerezhetőek, ráadásul egyik másik brutál OP, ami igazából rögtön elveszi a játék élét. Nem voltak nagy elvárásaink, de 2 hónapnyi kihagyás után igen nagy csalódás volt ezzel kezdeni. Azoknak tudom ajánlani, akik különleges és nem tucat játékokra vágynak! Két fővel is működik, de inkább 3-4 fős game.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Thomas Spitzer
 • Illusztrátor:  Harald Lieske
 • Kiadók:  Capstone Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) The Ruhr: A Story of Coal Trade társasjátékhoz