Rum & Bones
Videó beküldése

Rum & Bones

Társasjáték, 2015
Értékelem!

A Rum & Bones egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a váltakozó képességek, a kockadobás, a terület befolyásolás/irányítás és a rács mozgás mechanizmusokra. Kedveled...

A Rum & Bones egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a váltakozó képességek, a kockadobás, a terület befolyásolás/irányítás és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Kedveled az internetes világ MOBA (massive online multiplayer arena) játékait? Leültetnéd a kocka barátaidat is az asztal köré szórakozni? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor a Rum&Bonest neked találták ki! Alkoss csapatot, védd meg a hajód stratégiai pontjait és rombold le ay ellenfélét. Vezesd a minionok hullámait győzelemre, de vigyázz: ha túl sok vér hullik a tengerbe felébreszted a Krakent, aki válogatás nélkül szedi áldozatait!

Csáklyázásra felkészülni!

A játék pályáját két hajó alkotja, melyeken az átjárást három palló biztosítja. A körönként érkező minion hordák ezeken az útvonalakon haladnak az ellenfél stratégiailag fontos mezői felé. A csatlósaidnak két fajtája van. Az egyik fajta egység szinte csak golyófogó, veszélyt csak nagy számban jelentenek a hősökre. A másik egység pedig az előzőeket segíti a harcban. A csatlósok áradatán kívül frakciónként öt különböző osztályba tartozó hőst is irányítanod kell az ütközet során. Ilyen karakterosztályok a kapitány, fedélzetmester, fegyvermester és más jellemzően kalózos karaktertípusok. Természetesen az eltérő karakterek a csata más-más aspektusaiban tudják megcsillogtatni tehetségüket, így a fegyvermester például távolról tud pusztító lövéseket leadni, a fedélzetmester pedig remek támogató képességekkel rendelkezik.

Davy Jones kincse

A játékban a karakterek képességeit úgy használhatjátok, ha Davy Jones elátkozott aranyával fizettek érte. Minden hős kap egy aranyat a kör elején, valamint az ellenfelek legyőzéséért is jár a pénz. A köröd kezdetén lehetőséged van elsütni a hajók ágyúit, majd rögvest ez után a legénység újabb tagjai másznak elő a raktérből a megadott érkezési pontokon, hogy a csatába vethessék magukat. Minden csatlós addig halad előre a saját útvonalán amíg más ellenséges egységbe nem ütközik. Ha ez megtörténik, akkor a találkozó felek között harcra kerül sor.

A csatlósok akciói után a hősök is pályára kerülnek, vagy ha már ott vannak akkor ők is akcióba lendülhetnek. A hőseitek a saját körükben mozoghatnak, majd használhatják különleges képességeiket. Az a csapat aki leghamarabb lerombolja az ellenfél hajójának három kulcsfontosságú pontját, megnyeri a csatát.

Ember a vízben!

A játék attól válik érdekessé, hogy a hajón a csapatot alkotó 5 hősből maximum 3 tartózkodhat a fedélzeten. A fedélzeti hősök csapatának megfelelő összeállítása tehát már eleve valamekkora változatosságot visz a játékba. Ha azonban játék közben az egyik hős meghal, akkor lekerül a fedélzetről és helyette egy új társa érkezik a pályára. A pórul járt hős kipiheni magát a raktérben, hogy alkalomadtán leválthassa egy elfáradt társát. További csavar a játékmenetben a frakció paklik jelenléte, aminek segítségével a hőseitek további váratlan képességeket aktiválhatnak. Néhány ilyen lap azonban a kraken jelét is hordozza. Ha túl sok ilyen kraken szimbólumos lap kerül kijátszásra, akkor megjelenik Davy Jones ölebe a két hajó között és megkeseríti mindkét fél életét.

A kraken, vagy a szintén megidézhető tengeri sárkány legyőzéséért is jár győzelmi pont, illetve jutalom (például hatékonyabb támadás). Ugyan így extra képesség birtokába juthatsz az ellenfél stratégiai pontjainak elpusztításakor is.

Összegzés, ajánlás

A játék körülbelül 10 perc alatt megtaítható, és 1-2 óra között mozog a játékideje. A szerencse szerepe igen magas, a harc végig kockadobások eredményeitől függ. Egyszerűsége ellenére viszont akad straégiai lehetőség a játékban bőven. A PC-s MOBA játékokból már jól ismert „push”, vagyis a legénység megfelelő irányba való terelése és az ellenfél minionjainak leölése jelentős szerepet játszik a győzelem megszerzésében. Ha sikerül a hőseidnek megtisztítani a terepet a legénységed előtt, akkor azok előbb utóbb jó eséllyel leütik az ellenfél objektíváját. A játékhoz rengeteg kiegészítő is készült, melyek segítségével újabb hajók (más pályák) és/vagy hősök hozhatóak játékba.

További jelentős előnye a társasnak, hogy csodálatosan kidolgozott, részletgazdag figurákkal van teli a doboz és természetesen a többi játékkomponens is a Coolminitől elvárható kiváló minőségű.

Mi van a dobozban?

10 részletgazdag Hős figura

Két hajóból álló játéktábla
60 részletgazdag figura
Dobókockák, tokenek
Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Tenger, Fantasy, Miniatűrök, Kalóz
Mechanizmus: Akció pontok, Váltakozó képességek, Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás, Rács mozgás, Bias

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Szabálykönyvek (1)

Rum & Bones társasjáték videók (5)

Kommentek

A Rum & Bones társasjáték és kiegészítői (20)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Michael Shinall
 • Illusztrátor:  Jose David Lanza Cebrian
 • Kiadók:  Edge Entertainment, Pendragon Game Studio, Cool Mini Or Not
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, olasz, spanyol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: olasz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 30.8 cm x 30.8 cm x 10.6 cm
  • Súly: 2.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rum & Bones társasjátékhoz