Legendary Encounters: A Predator Deck Building Game
Videó beküldése!

Legendary Encounters: A Predator Deck Building Game

Társasjáték, 2015
Értékelem!

A Legendary Encounters: A Predator Deck Building Game egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 17 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kártya húzás, a pakli építés és a játékos kiiktatás mechanizmusokra. A...

A Legendary Encounters: A Predator Deck Building Game egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 17 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kártya húzás, a pakli építés és a játékos kiiktatás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Legendary Encounters: Predator egy pakli építős kártyajáték 1-5 játékos részére. A játék a Legendary szabályrendszer módosított változatát használja. Kétféle képen lehet játszani, az emberekkel, csapatként összedolgozva a predator(ok) ellen, vagy predatorokkal egymással versengve a vadásztrófeákért.

Ha embereket alakítunk, akkor a két Predator film sztoriját játsszuk végig. A táblára felrakjuk a történetnek megfelelő helyszínt, célokat, ellenség-kártyákat, a támadás-paklit, a laktanyában a sztorinak – vagy ízlésünknek - megfelelő karakter-paklikat, és a parancsnok lapokat. E két utóbbi pakliból építhetjük majd a saját kezdő paklinkat.

A kezdő és később vásárolt lapjainkon kétféle erőforrás található: az egyikkel sebezhetjük az ellenfeleinket, a másikból pedig vásárolhatunk új lapokat a paklinkba, és fizethetünk képességekért, hatásokért. Minden játékos 7 darab, 1-1 vásárlóerőt jelképező, és 5 darab 1-1 támadóerőt jelképező lapot kap kezdő pakliként, valamint az általa alakított karakter egy szerep lapját.

A szabályrendszer egyszerű, és gyors, minden játékos körében 4 fázis van; az elsőben az ellenség pakli legfelső lapja játékba kerül az ötrészes Vadon jobb szélső mezejére képpel lefelé. Ha ott már van kártya, akkor azt balra tolja, mint ahogy az is balra tolja a mellette lévő lapot. A lapokat a játékosok a körükben adott támadóerőért felfedhetik. Ha egy lap végig ér az 5 mezőn, akkor a csatamezőre kerül, és onnantól támadja a játékosokat. Az akció fázisban játszhatják ki a játékosok a kezükben lévő lapokat, vásárolhatnak újakat, harcolhatnak, felfedhetik a képpel lefelé lévő ellenségeket. A lapok kijátszása tetszőleges sorrendű, mert a nem kezdő lapok képességei kombinálhatóak egymással, a nagyobb hatásfok érdekében. A támadás fázisban minden a csatamezőn lévő ellenség támadja azt a játékost, akinek a köre van. A kör vége fázisban minden kijátszott, vásárolt és kézben maradt lapot el kell dobni, és a paklinkból 6 új lapot húzni. Ha a paklink elfogyott, akkor az eldobott lapokat meg kell keverni, és az lesz a paklink.

Ha predatorokkal játszunk egymással versengve, akkor nincsenek célok; a vadászok az adott helyszínen próbálnak minél több trófeát összeszedni, hogy minél több dicsőség-pontot szerezzenek.
Az elkerült veszélyek, a hatástalanított csapdák, vagy a felszerelések ugyanúgy dicsőség pontot érnek, mint maguk a prédák, akik a két Predator film emberi szereplői. A vadászok azonban nem csak a prédák után kapnak dicsőséget; párbaj lapok segítségével a többi játékost is támadhatják, sőt akár el is ejthetik. Ebben az esetben a legyőzött Predator trófeája is a győztes gyűjteményébe kerül, tovább öregbítve a vadász hírnevét.

A játékot kimondottan nehéz megnyerni; komoly kihívást jelent, minden részletében tökéletesen visszaadva a Predator filmek hangulatát. A játékok viszont nem tartanak sok ideig, a dobozra írt 45-60 percet reálisnak tartom; 2-3 játék után a szabályismeret kialakul annyira, hogy gyorsan pörög a játék.

Ezen kívül a játék kombinálható a Legendary Encounters: Alien játékkal, ahol a Predator karaktereinkkel xenomorphokra is vadászhatunk az Alien filmek helyszínein. Akik szeretik a Predator és Alien franchise-t, azoknak mindenképp ajánlani tudom, akár olyanoknak is, akiknek nem a pakli építős játékok a kedvenceik.

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Forrás: Szellemlovas
 • 16 990 Ft-tól
 • 6 ajánlat

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/legendary-encounters-a-predator-deck-building-game-2015" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Legendary Encounters: A Predator Deck Building Game társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Kártyajáték, Sci-Fi, Film / TV / Rádió alapú
Mechanizmus: Kooperatív, Kártya húzás, Pakli építés, Játékos kiiktatás

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Legendary Encounters: A Predator Deck Building Game társasjáték videók (5)

Kommentek

A(z) Legendary Encounters: A Predator Deck Building Game társasjáték kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  17+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Daniel Mandel, Ben Cichoski
 • Kiadók:  Upper Deck Entertainment
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 38.2 cm x 8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Legendary Encounters: A Predator Deck Building Game társasjátékhoz