Colony
Videó beküldése

Colony társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Colony egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a kockadobás és a pakli építés mechanizmusokra. A Colony társasjátékban újra kell építeni az ismert civilizációt....

A Colony egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a kockadobás és a pakli építés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Colony társasjátékban újra kell építeni az ismert civilizációt. Különböző épületeket kell építeni a játék alatt, fejleszteni kell őket, amit okosan kártyákkal oldottak meg. A nyersanyagok gyűjtése terén pedig egy új módszert vezet be a játék. Számokkal jelzi, hogy milyen erőforrást igényel az adott épület, amit nekünk pedig különböző kockákkal kell kidobnunk.

Forrás: Szellemlovas
2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 19 990 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Sci-Fi, Kockajáték
Mechanizmus: Kereskedés, Kockadobás, Pakli építés

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Sci-fi

Ebben a társasjátékban megelevenednek a könyvekből, filmekből és számítógépes játékokból ismert tudományos fantasztikus történetek.

Colony társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Colony társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • janyikh

  2020-02-07 13:00:56

  Mint ahogy a címből is jól látható, ki kell építeniünk egy kolóniát. Én mindig is imádtam a resource alapú játékokat, és ezzel sem voltam másképpen. Szerintem jól ötvözi a taktika és a szerencse elemeit, ezzel pont annyira kiszámíthatatlanná téve a játékot, hogy izgalmas legyen, de még ne vegye el a kedvedet a játéktól azért, mert szinte már felesleges a taktika, olyannyira a szerencsén múlnak a történések.

  A játék célja lényegében különböző funkciójú épületek építése, ezek fejlesztése, hogy minél szebb, jobb kolóniát kapjunk a végére. Funkcióját tekintve van, ami a nyersanyag szerzésben segít, valamelyik a kapacitást növeli, mások pedig a produktivitást gyorsítják fel, vagy éppen bónusz győzelmi pontokat adnak a játék végén.

  A szerencse részét pedig dobókockák határozzák meg, így akik szeretik a kockajátékokat, ebben is örömüket lelik majd. Minden körben használatosak, és bizonyos nyersanyagokat lehet velük szerezni. Vannak olyanok, amiket azonnal fel kell hasznalni, vagy elvesznek, így ez tényleg a szerencsén múlik, de vannak, amiket meg lehet tartani a kör után is, így azokkal pedig taktikázni lehet, hogyan használjuk fel a legjobban és mire.

  A további különlegesség az, hogy bár a játék maga 28 felé építhető egységfajtával rendelkezik, de minden játékban csak 7-7 darab kerül felhasználásra. Ezekről mi döntünk minden játék esetén, így a játszható játéktípus nagyon magas számot ér el (kb 3,05 x 10^29) Ebből nagyon könnyen látható, hogyha az alapkoncepciója elnyerte a tetszését valakinek, akkor nem fog egyhamar beleunni. Bár megjegyzendő, hogy nyilván nem teljesen másmilyen minden épülettípus, de a játék menetét jelentősen máshogy befolyásolják, hiszen más nyersanyag kell a felépítésükhöz, fejlesztésükhöz.

  Amit még érdemes, sőt kifejezetten muszáj megemlíteni, az a grafikája/design-ja. Nagyon részletes, és eszméletlenül szép, élénk színű a kidolgozása. Mindenhol figyeltek az információk kellő feltűnésére, így sosem volt probléma a szabály elsajátítása után a játék megértésével.

  2-6 játékos játszhatja, azaz pároknak, baráti társaságnak és csaladnak is jó a létszámot illetően. A bonyolultság és a téma komolysága miatt felnőtteknek ajánlanám, maximum esetleg még 14 év feletti gyerekeknek. Mindenképpen érdemes olyannal leülni játszani, aki türelmes, komolyan bele tud merülne egy játékba, mert részletes játék ez nagyon, ugyanakkor 1 órán belül le tud zajlani egy játék, így nem kell egy egész délutánt rászánni, hanem akár egy esti laza játéknak is betudható, persze ha nem vagyunk fáradtak is tudunk figyelni minden apróságra.

  Aki szereti a resource alapú játékokat, annak egy must have a Colony. Bár összességében nem nyelvfüggő, de azért nem árt apró nyelvtudás, például az épületek elnevezése végett.

A Colony társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Ted Alspach, Toryo Hojo, N2
 • Illusztrátor:  Ollin Timm, Stephanie Gustafsson
 • Kiadók:  Bézier Games, Inc.
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Colony társasjátékhoz