Star Wars: Lázadás
Star Wars: Lázadás
Star Wars: Lázadás
Star Wars: Lázadás
Videó beküldése

Star Wars: Lázadás társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Star Wars: Lázadás egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 - 4 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Star Wars: Lázadás egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 - 4 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szövetségek, a terület-impulzus, a pakli tervezés és a terület mozgatás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

JAVÁBAN DÚL A POLGÁRHÁBORÚ...
A Star Wars: Lázadás társasjáték ezen kiadása a korábbi javítások korrekcióját már tartalmazza. Onnan tudhatod biztosra, hogy a javított kiadással van dolgod, hogy a doboz hátoldalán, a bal alsó sarokban szerepelnek az ajánlott kártyavédők, és ha ott Gamegenic szerepel, akkor az a javított kiadás, ha FFG (Fantasy Flight Games), akkor az még a korábbi, hibás változat. A hivatalosan - a kiadó oldalán vagy itt is, lentebb linkelve - elérhető javított kártyák és frakciótáblák a legelső javítócsomag részei, amiket a legelső hibás kiadáshoz adtak ki. Viszont a 2021/22-es gyártáshoz néhány lap szövegét tovább finomították!

A Régi Köztársaság utolsó maradványi is eltűntek már, és a Birodalom félelemmel uralja a galaxist. Frissen megépített űrállomásuk, a Halálcsillag, minden ellenállás megsemmisítésére képes.

De feltűnt egy új reménysugár. Néhány elszánt lázadó szembeszáll a Birodalommal. Titkos bázisukról terveket szőnek a Birodalom megdöntésére, és a szabadság visszaállítására a galaxisban.

A Star Wars: Lázadás társasjátékban újra játszhatod a Galaktikus Birodalom és a Lázadók Szövetségének híres csatáit. Vezesd a Birodalom hatalmas katonai erőit, hogy megtaláld a Lázadók bázisát, vagy vívj gerilla hadviselést és kövess el szabotázs akciókat a nyílt Felkelés nevében.

A küzdelem megnyeréséhez nem elég hatalmas fegyverarzenállal rendelkezni, a hőseidre is nagy szükséged lesz. Ezek az ikonikus karakterek titkos küldetésekre indulnak, hogy segítsék ügyedet, vagy aláássák az ellenfeled uralmát. Küldd el Luke Skywalkert a Dagobah rendszerbe Jedi kiképzésre, vagy állíts egy fagyos széncsapdát Darth Vaderrel Han Solónak.

Eltiporja-e a Birodalom a Lázadást egy határozott támadással?

Csak Te döntheted el a galaxis sorsát.

Letöltés
Szabálykönyv (magyar)

Szabálygyűjtemény (magyar)

A legelső, hibás változatokhoz kiadott javítások:
Javított kártyák (magyar)

Javitott frakciótáblák (magyar)

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 6% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 26 000 Ft-tól
  • 25 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Háború, Miniatűrök, Film / TV / Rádió alapú, Polgárháború, Világűr
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Szövetségek, Terület-impulzus, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás, Vedd el, Once-Per-Game Abilities, Események, Die Icon Resolution, Card Play Conflict Resolution, Változó setup, Delayed Purchase, ECO-05 Income, Contracts, Különböző típusú munkás, Hidden Movement, Tags

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Star Wars: Lázadás társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Star Wars: Lázadásbeachboy, Budapest, Széll Kálmán tér

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Széll Kálmán tér! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

újszerű állapotban, magyar nyelvű

2 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Star Wars: Lázadás társasjáték videók (9)

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

  • sutogyuszi4

    2022-07-03 12:30:58

    Köszönjük, két napja van meg az alap és a kiegészítő, meg nem voltak bontva..... Később.... Reméljük nem lesz annyira komplex a szabalykonyv mint a Korokon Át-e, rég vágytunk a játékra...

  • sutogyuszi4

    2022-07-03 12:27:52

    Köszönjük, két napja van meg, az alap és a kiegészítő, meg nem került bontasra.... Következik..... Remélem nem olyan komplex a szabalykonyv mint a Korokon Át - e, ott vért izzadtunk, rég vágytunk a játékra....

  • tobias88

    2022-06-30 17:54:02

    Továbbra is az egyik legjobb társasjáték amit valaha láttam. Az alap leírás nagyon sok tud lenni, ezért készült az alábbi két pdf, fogyasszátok egészséggel:
    - https://boardgamegeek.com/filepage/242502/elokeszulet-es-feladat-osszefoglalok
    - https://boardgamegeek.com/filepage/242500/gyors-segedlet
    Laminálva a legjobb ;)

  • harnas1207

    2022-03-07 12:46:12

    "Gigantikus Itt a piros, hol a piros". Ezzel jellemezték anno a játékot, aminek igazat is adok. Alapvetően a legelőkelőbb (BGG 8.) helyen álló direkt két fős játékról beszélünk, melynek a doboza, ára és játékideje is epikus. Nem utolsó sorban a legkedveltebb Star Wars tematikájú játék, ami szerencsére magyar nyelven is megjelent.

    Rögtön felmerül a kérdés, hogy az is élvezi-e aki nem rajongó? Igen. Megvenné-e és polcon tartaná? Nem.

    De miért? Ahogy a bevezetőben is leírtam, ez a játék nem más, mint egy torpedó játék, bújócskával fűszerezve. Ez az alap van felhígítva kiválló ötletekkel, és meghintve egy kis látszat háborúsdival. Mivel a sötét oldal mindig többet, jobban és erősebben tud gyártani, így egyáltalán nem beszélhetünk igazi war gameről. Azonban a folyamatos blöffölés, célokra törekvés, partizán akciók és fenyegetőzés színessé illetve rendkívül elnyújtottá teszik a játékot. Ez a játékmechanika az első alkalmakkor még izgalmas és eposzi lesz mindenki számára, fel se fog tűnni az a 3-4 óra ami elrepült játék közben. Azonban az újrajátszhatóság egyik feltétele a rajongói lelkesedés a Star Wars világa iránt, mivel a játékmechanizmus eléggé szűk teret szab, azaz mindig ugyanazt a két szerepet és pár lépést fogjuk játszani újra és újra.

    Pozitívumok:

    • Tökéletes 2 fős játék (ellenben más játékoszámmal teljesen felejtős)
    • A Star Wars filing kimaxolása
    • Rengeteg mini
    • Epic játékmenet, szinte mindig hajszálon múlik egy-egy győzelem
    • Tetszetős asztalkép

    Negatívumok:

    • Ha mindig ugynazon partnerrel játszol, hamar ráuntok. Ez egy blöffölős game, ahol a másik gondolkodás módját ismerve élét veszti a játék.
    • A szerepek miatt nem elég mély a játék
    • Akkor nyílik ki igazán, ha már gyakorlott játékosok játszanak, ez viszont sokszor az első pontot eredményezi

    Összegzés: Sokat gondolkoztam azon, hogy a játékrendszert simán rá lehetett volna húzni más témára. Később tudtam meg, hogy ugyanez Gyűrűk Urában is létezik, de igazából az sem érdekelne jobban.

    Számomra: 7,5/10

  • clodo

    2021-07-05 16:37:28

    Ha már kipróbáltad, megvetted, megszeretted és időnként elő is kerül az asztalra, akkor mindenképpen ajánlom hozzá a társasjáték rendezőt. Jelentősen egyszerűsíti a ki - és bepakolást.

  • Robby

    2021-06-29 19:49:18

    Itt találod, de lehetne nyitni egy fórumot mondjuk Nyertesek címmel és oda be lehetne tenni, hogy ki mennyire volt szerencsés. Itt is már volt olyan aki többször is nyert.

  • Csiracsirke

    2021-06-29 09:56:45

    Én a Draft video alatti nyereményjáték linkjén néztem meg az előzőt a mostani még 10 napig tart

    Nyereményjáték

  • hierroo

    2021-06-29 08:19:13

    Nem tudja valaki véletlenül, hogy ennek a nyereményjátéknak a szerencsés győztese hogy kap értesítést? A múltkor is volt egy hasonló nyereményjáték a Gugonggal, és kerestem, hogy ki nyerte, de nem találtam sehol. Biztos én vagyok vaksi. (nagyon szép az inzertje a Lázadásnak, komoly játék!)

  • Robby

    2021-06-28 19:45:19

    Igen, át lehet menni másik bázisra, de akkor az összegyűjtött egységeket le kell tenned a régi bázisra, az új bázis védtelen lesz és szorul a hurok, mert kilőttél még egy helyszínt. (nekem az sem tetsztt, hogy csak úgy bárhova átmehetsz, nincs meg az a vándorlás, mint máshol, tehát nincs nyomozás, üldözés - hanem most a másik sarokba teleportálok és kész) Szóval nem olyan szabad mint egyéb játékokba, ahol lépkedhetek bárhova és tényleg üldöznek. De nem ezzel volt a fő problémám, hanem a harccal. Hosszú, unalmas egyoldalú a harc a játékban és ha nem olyan emberek jönnek össze akik SW rajongók, akkor igazából bármennyire szépek a figurák, jók a kártyák elveszik a játék értéke. Nem értették, hogy mi a jó ebben a harcban ami elrabolja a játék legnagyobb idejét és gyakorlatilag annyiból áll, mintha dobnánk egy 10 oldalú kockával és ha 10 akkor a lázadók győztek. (kicsit sarkítottam, de talán érted a problémát).

  • molnar.laszlo.sirius

    2021-06-28 09:50:27

    3 film, 3 különböző lázadó bázis (új trilógiában megint csak ez a helyzet), itt is van lehetőséged másik bázisra menekülni, nem tudom honnan veszed, hogy nincs, konkrétan az egyik folyton nálad lévő kezdőkártya ad erre lehetőséget.

  • Robby

    2021-06-25 13:30:47

    Ez igaz, de ami filmen jó volt, az játékban nem biztos, hogy annyira jó. Igazából jönnek a birodalmiak majdnem az összes csatát megnyerik a hatalmas fölénynek köszönhetően és ha megtalálták a bázist akkor Game Over. Nem igazán hozza vissza a film hangulatát csak az egységekben, de ez nem lenne annyira baj. Nekem a kiegyensúlyozatlan harccal van problémám és a kártyás szerencsefaktorral. Persze aki ezen túl tudja tenni magát, annak igazán jó játék lehet. A kockával sincs bajom, mert így ad egy pár százalék esélyt a lázadóknak is, ami kocka nélkül esélytelen lenne, de így azért ez a harc egy kicsit időhúzás, egysíkú, unalmas és hosszú. A szerencse ami nem tetszik nekem az pont a kártyák. Ha rossz küldetéseket húz a lázadó csapat, amiket nem tud teljesíteni, akkor tuti bukta, viszont ha jókat, akkor tuti nyerő. A bázis relokáció sincs meg a játékban, mint mondjuk hasonló játékokban (Drakula dühe, Narcos...). De persze ez így van, van akinek tetszik a játék ennek ellenére (főleg SW fanatikusok), van akinek nem (aki nem ásta bele magát az SW-be annak általában nem jön be).

  • molnar.laszlo.sirius

    2021-06-25 10:10:08

    Én azért árnyalnám a képet, van benne 20+ játékunk, az esetek 60%-ban nyernek a lázadók nálunk. Nekik van a nehezebb dolguk, kevés helyen tudnak katonailag győzni, így azt jól kell megválasztaniuk. Miért zseniális ez? Mert erről szól a Star Wars is. Az egész galaxisban nyüzsög a birodalom, egyértelmű a katonai fölény. A lázadók alkalmasint átmeneti katonai győzelmeket tudnak csak kiharcolni, egyébként meg szabotázzsal és egyéb kémeszközökkel törnek borsot a birodalom orra alá. Pontosan ezt kell csinálni ebben a játékban is. Más gondolkodás szükséges a birodalomnak és más a lázadóknak, de nagyon jó helyen van a játék nehézségi egyensúlya. Egy dolog talán zavaró, a kockadobás, DE egyrészt a hasonló játékokban sajnos szinte mindig van, másrészt pedig a filmekben is ha megnézzük általában a szerencse és nem az alapos tervezés döntötte el a Lázadás sorsát, a tervezés csak segített. Emiatt tehát nem lehet megszólni a játékot, pláne, mert a szerencse forgandó, és ezzel is lehet "tervezni" mindig arra kell számítani, hogy lépéseink fele haszontalan lesz, illetve gyakran a túlerő nem elég a győzelemhez, nade akinek ezzel gondja van, nézze meg újra a II. Halálcsillagnál a csatát, nyert a túlerő? Nem :)

  • clodo

    2021-05-15 23:11:07

    Sziasztok! Megérkezett hozzánk is a Star wars - Lázadás legújabb magyar nyelvű kiadása (ebben már javítva vannak a korábbi fordítási hibák) és írnék pár sort az első játék utáni benyomásomról. Először is elképesztően vártam, így az elvárásaim is magasak voltak. Hát... Óriási élmény volt elsőre is, pedig a szabályértelmezésekkel 4 órán át tartott a győzelem (a Lázadóknak). Minősége kifogástalan, hatalmas a játék tér, elfoglalja a teljes ebédlő asztalt. Ennek megfelelően nagyon látványos az egész. Amikor már belejöttünk a fázisokba elég pörgős lett a játékmenet. Nagyon tetszett, hogy a toborzások miatt egyre több és több akciót lehet végrehajtani az idő előrehaladtával, így nem laposodik el a játék. Sőt, egyre monumentálisabb csaták születnek! Szuper, hogy tökéletesen visszaadja a filmek hangulatát, hogy ugyanazokat a cselekményeket lehet kijátszani, mint amiket már oly sokszor végignéztem a moziban vagy a TV-ben. Ajánlom azoknak, akik régen a Rizikó szerelmesei voltak és mindenkinek is. 🤣 Úgy érzem, hogy a társasjáték gyűjteményem koronaékszere lett a Star Wars - Lázadás. Természetesen máris tervben van, hogy megveszem hozzá a magyar kiegészítőt is, kész anyagi csőd... 🤣🤣🤣

  • Robby

    2021-02-08 14:16:44

    Első látásra nagyon tetszett a játék, de olvastam több véleményt, megnéztem pár gameplay-t és az alapján elvetettem a vásárlást. Nagy doboz, sok mini, vizuális gyönyör nem csak rajongóknak. Viszont a játékélmény nem egy felemelő a videók alapján. A birodalom próbálja minél előbb felderíteni a lázadók bázisát, a lázadók meg próbálnak kitartani (csak az időt húzzák). Általában a lázadóknak nem sok esélyük van a birodalmi túlerővel szemben. Szóval nem túl izgalmasak a csaták és ha fogadni lehetne a kimenetelre akkor hamar meg lehetne gazdagodni. A szabálykönyvet lehúzzák mindenhol, két fős játék igazából. Valakinek van esetleg valami jobb véleménye a játékról, mert azért ez uncsi, hogy a birodalom kutatja a területeket a lázadók meg izgulnak, hogy ne találják meg őket, a csaták meg egysíkúak.

  • alexandrasandybellnagy8

    2020-02-04 14:47:16

    Megérkezett végre hozzánk is a Star Wars lázadás társasjáték.A hatalmas játéktáblája máris berántja az embert az űrbe, és a sci fi hangulattal nem lesz gond a jéték során. A minik (rengeteg van belőlük) részletgazdagok, és az első játék előtt igazán gyereknek érezheti magát az ember, hisz a birodalmi fegyverek és hajók közül párat neki kell összerakni (mint kiskorunkban a Kinder tojásban lévő játékokat). A szabálykönyvet többször is át kell olvasni, de a végére letisztulnak a dolgok. Hosszú jétéknak ígérkezik, de aki rá szánja az időt újra bele fog látni a filmbéli karakterek sorsába, és a küzdelembe, amit a két oldal vív egymással. Mininmális negatív érzés a karakterlapok behelyezésénél volt csak. Elég szoros a talp, amibe be kell őket illeszteni, könnyen sérülhetnek a későbbi játékok során (bár én szerintem ki sem fogom venni őket).A Delta Vision szerencsére kiadta a javított kártyákat hozzá, amik a fordításból eredő probléma miatt kerültek forgalomba, és utólag be lehet őket szerezni.

A Star Wars: Lázadás társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  3 - 4 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Corey Konieczka
  • Illusztrátor:  Ryan Barger, Jacob Walker, Ralph McQuarrie, Tony Shasteen, Jason Juta, Allen Douglas, Andrew Johanson, Mariusz Gandzel, Mike Nash, Tiziano Baracchi, Balaskas, Zach Graves, Matt Bradbury, Alexandre Dainche, Magali Villeneuve, David Ardila, Matt Allsopp, Jeff Lee Johnson, Jake Murray, Matthew Starbuck, Nicholas Stohlman, Tony Foti, Mark Molnar, Ignacio Bazán Lazcano, Adam Burn, Adam Lane, Maciej Rebisz, Ben Zweifel, Alexandru Sabo, David A. Nash, Angela Sung, Ameen Naksewee, Jon Bosco, Ryan Valle, Darren Tan, Christina Davis, Anthony Devine, Stephen Somers, Jose Vega, Jorge Barrero, Cassandre Bolan, Michele Frigo, Richard Hanuschek, Jose Mikhail Elloso, VIKO
  • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Edge Entertainment, Galakta, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Galápagos Jogos, Asterion Press, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment
  • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.5 cm
    • Súly: 2.6 kg
  • English edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 13.6 cm
    • Súly: 2.8 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: olasz
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.3 cm
    • Súly: 2.8 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.3 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 30.7 cm x 30.7 cm x 11.9 cm
  • Hungarian edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.3 cm
  • German edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 13 cm
  • Spanish edition 2023
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.3 cm
    • Súly: 2.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Star Wars: Lázadás társasjátékhoz