Sárkány Palota
Sárkány Palota
Sárkány Palota
Sárkány Palota
Videó beküldése

Sárkány Palota társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Sárkány Palota egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Magyar Társasjátékdíj díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó...

A Sárkány Palota egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Magyar Társasjátékdíj díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a kártya húzás, a minták és a minta felismerés mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

2022-es kiadás, új, szóló játékmóddal!

A Sárkány palota —a birodalom legősibb és legfontosabb hatalmi központja— hanyatlik. Ereje és befolyása évtizedek óta csökkenőben, de most, hogy a Bölcs Sárkány támogatását is elveszítette, az emberek elvándorolnak, új otthont keresve, ahol biztonságban és gazdagságban élhetnek. És Ti, a környező birodalmak urai, szívesen befogadjátok őket! Itt a lehetőség, hogy kiszabaduljatok a Sárkány palota árnyékából és növeljétek hatalmatokat... De vajon el tudod nyerni a hatalmas szellemek bizalmát és támogatását? Melléd áll vajon majd a Bölcs Sárkány? Te fogod a következő Sárkány palotát felépíteni?

A Sárkány palotaTM játékot egy ősi kínai játék, a Madzsong ihlette. Vegyél el lapkákat az omladozó Sárkány palotáról és épísd be őket a saját palotádba. Gyűjts azonos típusú lapkákat és építs szentélyt rájuk a pontszerzéshez. Kérj segítséget a szellemektől, engedd szabadon a képességeiket. De vigyázz! A Bölcs Sárkány kéréseit is be kell tartani a győzelemhez!

Sárkány palota Unboxing: https://www.youtube.com/watch?v=gOltkYpYNuM&t=212s

Forrás: Delta Vision
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
  • 16 180 Ft-tól
  • -16%-3 071 Ft

Kategória: Stratégia
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Váltakozó képességek, Kártya húzás, Minták, Minta felismerés, Játék végi bónuszok, Változó setup, Layering

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Sárkány Palota társasjáték vásárlása, árak és üzletek



Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Sárkány Palota társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • ronaiheni

    2022-05-20 16:32:55

    Előre bocsájtom , nem rajongok a túl meditatív játékokért. De ez zseniális . Pont annyira zen , mint amennyire versengő . Nagyon szépek a manjong kövek , szépek és nagyon kellemesen világos és tiszta a grafikák a kártyákon. Olyan letisztult de remek a hangulata , mint a Tokkaidonak és a Kanagawa játékoknak is. Igazán friss és üde . Nagyon jó , hogy a manjonghoz híven van szabad táble is ahova tetszőlegesen lepakolhatjuk magunknak a köveket saját elgondolás szerint. Emiatt végtelen az újrajátszhatósága. Igazán egyszerű a játékmenet , semmi faxni. Ezért kifejezetten jól tanítható még a nagyinak is . Igazi hangulatos családi darab de van benne annyi taktikai elem , hogy ne legyen unalmas egy összetettebb játékrajongónak sem. Kifejezetten nyugis kis játék esti levezetésnek vagy ráhangolódásként egy nagyobb lélegzetvételű darab elött. Csak ajánlani lehet kipróbálásra . Kár kihagyni .

  • Waveshaper

    2021-06-03 10:22:38

    Tegnap este meg is volt az első játékunk. Egyelőre még a javasolt szellemek és sárkányok nélküli verzió, de uram atyám, emelem virtuális kalapom a tervezők előtt. Zseniális, ahogy Mahjongot továbbgondolták. Ugye párokat kell levenned a közös palotáról, aminek egyik fele mindig a legfelső szinten kell legyen: ha azonban nincs rá lehetőséged (vagy nem szeretnél párt levenni) akkor levehetsz csak egyet, és a készletből vehetsz magadnak egy pagodát (szentélynek hívja a játék, ezek a fekete tetők). A begyűjtött téglákat úgy rakod le a saját váradban ahogy akarod, de ha összejön 4 összeköthető (átló nem számít), akkor azt kötelezően meg kell fordítanod és pontot ér. Igen ám, de ha te taktikusan építkezel mondjuk 3-as csoportokat és aztán ügyesen összekötöd egy pár berakásával, akkor kihozhatsz 8-9-es kombót is és minél többet kombózol így össze, annál többet ér. Effektíve tehát kicsit tetris-ezel, de 3 dimenzióban, mert síkban gondolkodsz ugyan, de a már megfordított téglákra újonnan épített téglák ugyanúgy lehetnek vonalban a mellettük alacsonyabb/magasan szinten lévőkkel. Szóval csinálsz egy kombót és ráteszel mondjuk 1 kis pagodát.

    Erre jön rá a birodalomépítő fantasy réteg, hogy a különféle színű téglák tematizáltak frakciókra (mezőgazdászok, katonság, kereskedők) és spirituális elemekre (évszakok, szél, sárkányok), és attól függően hogy melyik színből raktál ki akármekkora kombót, más mennyiségű pagodát tehetsz rá (spirituális elemekre kettőt, frakciókra egyet), de csak abban a körben amikor elsütöd a kombót és megfordítod őket, utólag nem: tehát egyensúlyoznod kell mikor veszel fel párokat, és mikor csak egyet hogy pagodát gyűjts a készletedbe, kombózásra készülve. Sőt, a játék végén minél magasabb rétegen van egy pagoda, annál több pontot ér a pontszámításnál. Ez önmagában rengeteg újrajátszhatóság, de van vagy 2 tucat sárkánypalota építési minta, szellemek (képességet ad), és sárkányok (küldetésszerű képesség ami a végén számít be, pl. szimmetriák).

    ZSENIÁLIS!

  • Waveshaper

    2021-06-02 13:37:40

    Tegnap megérkezett a mi példányunk is! Játszani ugyan még nem játszottunk vele, de egy bontás "élménybeszámolót" megér a dolog, anyaghasználat, tartalom kapcsán. Kicsit felemás az érzésem: egyrészt a játék soknak érződik: sok különféle játék pálya játékosok számától függően, saját birodalom pálya, többféle méretű közös sárkány palota pálya. Két dolog is van ami szúrja a szemem ezeknél: az egyik hogy a papír lehetett volna sokkal jobb minőségű, teljesen új bontatlan példányról beszélünk és ezekben a lapokban már most benne van a hullám, amit soha az életben nem lehet majd kipréselni belőle. Nem értem miért nem lehetett egy fokkal jobb minőségű, vastagabb kartonra nyomni ezeket a pályákat (mint pl. az Utolsó Erőd játékterét), és lehetett volna ugyanakkora méretű papírokra nyomni ezeket, mert így kissé összedobált jellege van, hogy szinte minden papír más méretű, igényesebb lenne egységesített méretekkel.

    A másik hogy az insert mint ha egy egészen másik játékhoz készült volna, a kapott kártyapakli durván szegényesnek érződik, és nem azért mert az lenne (kb. másfél tucat lapról beszélünk amúgy de mechanikailag felteszem elég változatosságot biztosítanak), hanem mert az insert olyan hogy élére állítva fogadja a lapokat, és 6x, azaz hatszor annyi lapnak van benne hely mint amennyi a játékban van, így pedig erősen böki az ember szemét a "lyuk" a dobozban. És még van így 2 óriási háromszög alakú lyuk a doboz sarkaiban, amiből az egyik a kinyomkodott pénzeknek szolgál helyül, a másik... hát nem tudom, más nagyon nincs benne, mert a majong tégláknak saját helyük van a doboz közepén. Tényleg, mint amikor AUDI motor van a Trabantban, és a motorháztetőt felpattintva nem érted hogy a tartalom és az azt magába foglaló keret egyszerűen hogy passzol össze.

    A játék sztárjai persze egyértelműen a majong téglák, itt nem érheti szó a ház elejét, szépen festett, mélyített (vagy mi a dombornyomott ellentéte :P) mintákkal elől-hátul, súlya van (dobókocka műanyag). Ma este kipróbáljuk végre!

  • Robby

    2021-04-29 23:16:19

    Ez a forgatás mindenkinek gondot okoz. Rajzlapból kell kivágni a játékelemekre illeszkedő téglalapokat és azzal elég lefedni az elemeket. Esetleg lehet valami jó kis mintát is rajzolni rá (pl.: tetőminta).

  • nemi92

    2021-04-29 15:35:24

    Nagyon sok jót hallottunk a játékról, ezért úgy döntöttünk, hogy engedünk a csábításnak és mi is beszerezzük magunknak. Tegnap lement az első partynk. Sárkány és szellem kártyákat nem használtuk, ahogy a játék ajánlotta.
    Nagyon szépek és jó minőségűek az elemek, jó a doboz elrendezése. Látványvilágra nekem az Azult idézi, az is hasonlóan szép volt.
    Az első játszmánk kb. 1 órásra sikerült. A játék eléggé be tudja szippantani az embert, még egy picit meditatívnak is mondanám, mert tök jól kikapcsol. Nem azért játszottam, hogy rengeteg pontot szerezzek. Elegendő volt a játék végén az is, ha ránéztem a táblámra, és jó szájízzel álltam fel mellőle, attól függetlenül, hogy nyertem vagy veszítettem. Nem éreztem magamon nagyon ezt a versengő érzést, teljesen más irányba vitt el a játék. Persze ki lehet szúrni a másikkal, de szerintem ez nem az a játék, ahol ez lenne a fő cél, ezért ülnénk le elé játszani.
    A játék újrajátszhatósága nagyon magas, hiszen mindig másképp kerülnek fel a kövek, illetve sokat dob a játékon a szellem és sárkány kártyák beiktatása is. Illetve építhetünk magunk is palotákat, vagy igénybe vehetjük a szabálykönyv végén látható variációkat is. Ezek játékos számra vannak szabva.
    Számomra azonban voltak negatív dolgok is a társassal kapcsolatban. Ilyen volt, hogy a saját táblánkon épített palota nem igazán stabil, figyelnünk kell, nehogy meglökjük, különben borul az egész , és a jó Isten se mondja meg, mi hol volt korábban! :D
    A másik dolog, hogy egy idő után, már nehéz és majdnem, hogy frusztráló az elemek átforgatása, hiszen van amikor már nagyon nehéz egyik másik elemtől hozzáférni a kövekhez, és könnyen burogathatunk. Ha valakinek vastag ujjai vannak, szinte majdnem biztos, hogy ez zavarni fogja, ez által elveszítheti ezt a meditatív jellegét, amit korábban említettem.
    Összességében én nekem tetszik és a páromnak is, és úgy gondolom, hogy ezeket az apró kellemetlenségeket leszámítva egy remek játék, biztos vagyok benne, hogy gyakran elő fog kerülni! :)

  • 3dkepek

    2021-03-09 08:37:42

    Szeretjük nagyon! Ketten a legjobb játszani vele. Epitkezoicsiket taktikazos. Minőségi anyagból vannak a lapkák.

  • zsolt198604

    2021-01-21 20:28:57

    Sziasztok!

    Nemrég nekünk is sikerült beszereztünk egy Sárkány palota társast. Gyönyörű szép játék. Ketten játszunk vele. Imádjuk a kövek anyagát és kidolgozottságát. Nagyon jó stratégiai játék. Lehet benne komolyan is taktikázni. Az ábrák művésziek és élmény rájuk nézni. Ahogy az előttem szólók is írták a tárolók nagyon ötletesen vannak kialakítva. Nagyon örülök, hogy megvettük ezt a játékot. Mindenkinek kívánok nagyon jó játékot ehhez a társashoz! :)

  • sasspetra

    2021-01-21 15:32:15

    Mi is nagyon szeretjük! Már az megfogott benne, hogy milyen jól újragondolja a mahjong játékot, aztán megrendeltük és elképesztőek az alkalrészek és az insert is! Nagyon jó minőségűek a kövek - nehezebb műanyagből vannak, a jelek belemarva, nem csak ráfestve. A játékszabály nagyon jól magyaráz, kiváló ikonográfiával, a grafika gyönyörű, szép színekkel, mintákkal dolgozik. Amit még szeretünk benn nagyon, hogy a kövek kipakolásának verzióin kívül, a szellem és sárkány kártyákkal rengeteg féle játéklehetőség van, bárhogy lehet variálni és beállítható a játék nehézsége is. Külön előnye, hogy 3D-ben is építkezünk és a stratégia mindig változik a sárkány és szellem kártyáknak köszönhetően. Sosem ugyanolyan a játék és külön esztétikai élmény akárhányszor elővesszük!
    Egyetlen hátránya a kialakításnak: szállításkor/mozgatáskor az insert nem bírja a kövek súlyát, így ha kicsit félrecsúsznak benne a kövek, a műanyag meghajlik. :(

  • renii96renii96

    2020-04-16 08:16:22

    Nagyon szépen kidolgozott, mahjong alapú játék, kicsomagolásnál már egy vizuálist élményt ad. A szabályok viszonylag egyszerűek és jól skálázhatóak ahogy a játékosok egyre ügyesebbek lesznek.

    Nagyon szimpatikus a magas szabadsági fok, amit a játékosok kapnak az előkészületeknél (tetszőleges palota, kártyák száma).

    Eddig csak ketten játszottuk és úgy biztosan remekül működik.

    Összességében csak ajánlani tudom, megéri az árát!

A Sárkány Palota társasjáték és kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 45 perc
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Lorenzo Silva, Luca Ricci, Hjalmar Hach
  • Illusztrátor:  Cinyee Chiu
  • Kiadók:  Hobby Japan, Dino, Edge Entertainment, Ghenos Games, Delta Vision Publishing, REBEL.pl, Broadway Toys LTD, Galápagos Jogos, Cool Mini Or Not, Horrible Games, InterHit, Angry Lion Games, Divercentro
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, szlovák, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
  • Italian-only edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Multilingual edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7 cm
  • English-only edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Galápagos Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • German-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: magyar
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Czech/Slovak edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: cseh
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Horrible Guild English edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
    • Súly: 1.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sárkány Palota társasjátékhoz