Wildlands: Scoundrels & Scavengers
Videó beküldése

Wildlands: Scoundrels & Scavengers társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Wildlands: Scoundrels & Scavengers egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a visszatartott információ, a pakli tervezés, a terület mozgatás és az...

A Wildlands: Scoundrels & Scavengers egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a visszatartott információ, a pakli tervezés, a terület mozgatás és az interrupts mechanizmusokra.
4 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 23 990 Ft-tól
  • 4 ajánlat

Kategória: Fantasy, Harc, Miniatűrök
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Visszatartott információ, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Interrupts, RES-22 Kill Steal

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Wildlands: Scoundrels & Scavengers társasjáték videók (2)

Kommentek

Kommentek

  • lrekasi

    2023-02-10 08:47:47

    Ez a játék valahogy keveseknek került a radarjára. Nekem is véletlenül, még évekkel ezelőtt, és csak ritkán került asztalra sajnos.

    Az alapjáték 2-4 fővel játszató (javasolt a 4). Minden játékos 1-1 csapatot irányít 5-5 figurával egy térképen, ahonnan saját színüknek megfelelő kristályokat kell összegyűjteniük, vagy az ellenfelek bábuit leütni. Hogy melyik hova kerül, azt az elején számozott kártyákkal döntjük el. 10-et húzva egy számozott pakliból játékosonként 5-öt a figuráinknak kiválasztunk, a maradék 5-öt továbbadjuk majd a mellettünk ülőnek. Amit pedig mi kapunk, oda kerülnek fel a kristályaink. Akinek kristályból, vagy leütött ellenfél bábuból bármilyen kombinációban összegyűlik 5, megnyeri a játékot.

    Az akciók multi funkciós kártyával vezéreltek, minden csapatnak egyedi paklija van, amelyben a lehetséges akciók az egyes figurákra vannak hangolva. Lehet mozogni, közelharci támadást indítani 1, vagy 2 sebzéssel, lehet távolsági támadást indítani szintén 1-2 sebzéssel, van benne területre ható támadás is, illetve védekezés ezek ellen. Minden figurának van pár életpontja, amelyet, ha valaki 0-ra le tud ütni, akkor lenyeri a térképről azt. Kézlimit 7 kártya, körünkben ezekből játszunk ki egymás után, mindig 1 akciót végrehajtva. Az ellenfeleknek van lehetőségük közbeszólni, és megszakítani a körünket.

    Ami még jellemzi a játékot: magas benne az interakció; a taktika érvényesül a szerencse előtt; ha már ismerjük a játékot, akkor kellően pörgős is tud lenni.

    Kiegészítővel 2-6 fővel is lehet játszani, illetve van egyszemélyes módja is úgy. Mivel egymást kell benne gyepálni, és néha a nevető harmadik viszi el a pálmát, elsősorban olyan játékosoknak ajánlom, akik együtt tudnak azzal élni, hogy leütik a figuráikat. Nem kiemelkedő, de szerintem kellően szórakoztató játék. Nekem simán elfér az Unmatched mellett, sok hasonlóság, de sok eltérés is van közöttük. Az alapjátékot 4 főre gondolom jónak. Térkép kiegészítővel 2 fővel is működik.

A Wildlands: Scoundrels & Scavengers társasjáték és kiegészítői (10)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 60 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Martin Wallace
  • Illusztrátor:  Yann Tisseron, Alyn Spiller
  • Kiadók:  Osprey Games
  • Elérhető nyelvek:  angol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.6 cm
    • Súly: 1.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Wildlands: Scoundrels & Scavengers társasjátékhoz