Vadnyugati legendák
Vadnyugati legendák
Vadnyugati legendák
Vadnyugati legendák
Videó beküldése

Vadnyugati legendák társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Vadnyugati legendák egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a fogd és vidd, a kockáztatás...

A Vadnyugati legendák egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a fogd és vidd, a kockáztatás, a váltakozó képességek és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Lépj be a Vadnyugati legendák világába, és bújj a westernvilág egyik figurájának bőrébe – de miközben a saját utadat járod, tartsd fél szemed a vetélytársakon, mert csak a leghíresebb – vagy hírhedtebb – válik igazi legendává! A Vadnyugati legendák egy szabadon bejárható kalandvilág, amelyben bárki a vadnyugat egyik híres szereplőjévé válhat! Szereplőjévé, nem feltétlenül hősévé – a klasszikus vadnyugat történelme sok hírességet szült: szerencsejátékosokat, marhapásztorokat, aranybányászokat, bankrablókat, útonállókat – és üldözőiket, a törvény rendíthetetlen őreit. Válassz egy utat, járd be a vidéket, és kockáztass, hogy te legyél a vadnyugat legnagyobb legendája!

Forrás: Szellemlovas
7 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 23 990 Ft-tól
  • 7 ajánlat

Kategória: Kaland, Miniatűrök, Vadnyugat
Mechanizmus: Akció pontok, Fogd és vidd, Kockáztatás, Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Kockadobás, Vedd el, Card Play Conflict Resolution, Játék végi bónuszok

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (6)

Vadnyugati legendák társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • bigbandi89

    2023-05-31 10:37:13

    2 fővel szoktunk játszani, ilyenkor van egy plusz karakter, akit kártyák irányítanak. Nem sok vizet zavar, inkább időzítő a játékban, hogy ne játszátok végtelen ideig. Kb körönként 1 legenda pontot kap. Élvezhető 2 fővel is, mindent lehet csinálni, nincs lekorlátozva a játék. Több fővel több az interakció, ketten lehet nem is találkoztok.

  • martonlaci00

    2023-04-12 16:43:12

    Sziasztok!

    Kettő fővel mennyire működik a játék?

    Tisztában vagyok vele,hogy full house-ban az igazi,de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

  • magyar2008andras

    2022-10-13 20:23:48

    Eddigi egyik legjobb társasjáték!

    Annyi lehetőség van benne! Aranyásás, bankrablás, párbaj, póker stb. A bábuk minősége fantasztikus! Érdemes elolvasni a karakterek történetét is. Pár játékmenet után már egészen bele lehet rázódni a játékmenetbe. Nagyon ajánlom a sandbox játék kedvelőinek

  • nadam86

    2022-10-12 10:58:14

    Nagyon jó a koncepció, de túlságosan vontatottnak és hosszúnak találtam ahhoz képest, amit nyújt. Ahelyett, hogy úgy igazán magával ragadna az események sodrása, újra és újra megszakítja a flowt az, hogy a "nem játékos karakterekkel" kell szöszmötölni. Illetve lehet, hogy ez a mi fogyatékosságunk, de negyedik óra végéig sem sikerült pontosan megjegyeznünk, hogy a hatféle(!) harctípus esetén melyik esetben pontosan mi történik, újra és újra a szabálykönyvhöz fordultunk. Pedig túl vagyunk már 1-2 Lacerdán is. Valahogy nem intuitív.

  • viharlampa

    2022-08-31 09:07:40

    Szeretném megkérdezni, játszott-e valaki már úgy, hogy az összes játékos (vagy a többség) a rossz oldalon állt?
    Így egyenlő esélyekkel mindenki tivornyázik, bankot rabol, egymást kirabol, stb. és csak a körözéspontok jönnek, meg mellé aranyat ás és ad el, pókerezik, hogy az LP is gyűljön. Sokkal gyorsabb és látványosabb lehet haladni LP-ben a körök végén, csak a "félauto" sherif mozgásra kell figyelni. Gyakorlatilag nem kell mérlegelni, hogy most a jó, vagy a rossz oldal a kifizetődőbb, mert mind a rosszon állunk.
    Nekünk nincs meg a játék, gondolkodom a megvételen, csak videók/olvasottak alapján gondolom így. A jó oldalon állni sokkal hátrányosabbnak tűnik. De kérnék ellenvéleményt rutinos játékostól.
    Köszönöm.

  • Adney

    2021-05-27 06:52:39

    A Vadnyugati legendák egy izgalmas sandbox társasjáték. Amit a vadnyugaton megtennél, azt ebben a játékban megteheted. Híres karaktereket kell irányítani, akiknek a rövid története a kártyájuk hátlapján olvasható, ezért beleélhetjük magunkat a szerepbe. A tartozékok szépek, kidolgozottak; a szabályon picit lehetne módosítani, hogy érthetőbb legyen. Mi ketten játszottunk eddig vele, de szerintem 3 fővel érdekesebb lehet, mert ha 2 játékos közül egyik aranyat ás, akkor a másiknak ki kell rabolnia, ha nem akarja, hogy sok pontot szerezzen ellenfele. A 2 főnél használt Fekete ruhás ember-t véletlenszerűen húzott kártyák által irányítjuk, nem mindig lép velünk interakcióba. Negatívuma a játéknak, hogy viszonylag drága a tartozékok számát tekintve, angol verzióban az alapjátékhoz kapunk 2 kiegészítőt is, de a magyarnál nincs ilyen, nem minden karakterhez kapunk egyedi bábukat, illetve tárgyakból adhattak volna többfélét, mert most minden karakter vehet mindenből egy-egy. Érdekesebb lenne, ha valamiből csak 1 lenne és versenyezni kellene, ki szerzi meg. Egyébként ha valaki külön venné a bandita bábukat, a csatolt kép alapján megteheti.

    Csatolmány: https://cdn.shopify.com/s/files/1/2529/6886/products/Components4_900x.png?v=1524022360

    A magyar fordításban akadtak hibák, még nem nyomták ki az új változatot, utána lesz lehetőség a rosszul fordított tartozékok cseréjére. A kiegészítők még nem jelentek meg magyarul.

  • mikeoldfield

    2021-04-14 21:38:24

    Februarban a gyerekek megleptek az Ante Up kiegeszitővel a szülinapomra és igy az alapjatek nagyon sok tovabbi lehetőségel bővült. Mivel plusz tabla van a mozgas tér megnőtt, nagyobb lehetőség van elszökni a serriff elöl. Az uj területek felfedezéséért el kel dobni annyi vagy több erteku poker kártyát amilyen szamu zseton van a mezon es igy a zseton hatoldalan levo jutalmakhoz lehet hozza jutni. Az uj hazárd jatek tablan lehet fogadni 4 kivalasztott harci kartya ertekere ugy hogy csak harmat forditunk fel, mindenki fogad, aztan összekeveres utan fokozatosan forditsuk fel a kartyakat. Az első veszit, a masodikkal visszanyeri a tétet és a harmadik duplázza a tétet. A gyerekek azt nagyon elveztek amikor izgatottan vartak , hogy ki-e jönnek a tétjeik. A poker valtozatok ket variansal bővulnek, uj Zsetonok kerultek jatekba. Banditak es aranyaso zsetonok , itt virtualis harc zajlik . A feltetelek a zsetonokon vannak . Uj fajta hosszuszarvu szarvasmarha zseton + uj narancssarga farm . Törtenet zsetonok történet kártyákkal. A törtenet zsetonok az uj hazárd savra vannak lerakva es a LP sav minden ötödik mezőjére es amikor erre a mezőre kerül a kocka , lehet huzni történet kártyát ami tovabbi lehetőségeket ad. A vonat rablas is egy nagyon izgalmas uj lehetoseg es minden vonat rablasnal harc van a vonat szemelyzetével vonat kartyak alapjan. Az uj táblára vonattal lehet at menni 10 dollarért vagy 1 akcioert a szorosokon át. Uj személyek, uj poker kartyák , uj bolt es uj felszereles kártyák. Szoval a lehetöségek tárháza határtalan ha jo fiu vagy , ha rossz. Ugyhogy ha rossz utra tértél , ovakodj a Harmonikátol és ha a jo oldalon allsz jobb ha gyorsabb vagy mindenkinél :-) Ui: A 10 éves fiam mindenki eszén tuljárt mert végigment a marsall savon es akkor fogta magat es kirabolta a bankot es rossz fiukent folytatta, de meg kell hagyni hogy a poker lapok is nagyon mentek neki . Közben szolt egy kis Ennio Morricone , ugyhogy igazi vadnyugat volt nalunk ... :-)

  • gavlak82

    2021-03-22 09:43:04

    A Vadnyugati legendák egy hangulatos sandbox jellegű western játék. A legnagyobb dobozos társasunk jelenleg. A lehetőségek tárháza merül fel a társas kapcsán, lehetsz bűnöző, vagy marsall, esetleg semleges karakter és át is pártolhatsz bizonyos oldalakra, némelyikhez feltétel párosul. A cél legendapontok gyűjtése. Mivel mi ketten játszunk, ezért belép egy fiktív 3. karakter, a fekete ruhás ember, akit a játékosoknak kell mozgatnia a hozzá tartozó kártyák segítségével. Nem a legjobb partner :) Tán egyedüli pozitívuma, hogy le lehet takarítani a banditákat a tábláról vele. Vannak benne ötletes megoldások (komponensek), mint a pénz, a játékostábla, vagy a pókerkártyák (amikkel pókerezhetünk is a játékban és akciókat is hajthatunk vele végre). Vásárolhatunk vegyesboltban, póker játszma, tivornyázhatunk, csordát lophatunk, aranyat áshatunk...sok sok lehetőségünk van, ettől lesz színes a játékmenet, harcolhatunk, kergethetünk, rabolhatunk, letartóztathatunk. A seriffet, csak bizonyos kártyákkal tudjuk mozgásra bírni, de például volt, hogy odamozgattam a csordához, így a játékostársam nem tudott rálépni arra a mezőre, hiába közeledett arra. Szóval, igen ki lehet szúrni a másikkal is, ha éppen úgy akarjuk. Egyébként minden karakternek van speciális képessége, mely 5 legendapont után lehet használatba venni. Változatos játék, western hangulat, sok lehetőség, ez jellemzi ezt a játékot. Hmm.. negatívum. A vegyesbolt összeszereléséhez nem volt útmutató, persze fél óra alatt összeraktam, de hát na:) A másik sarkalatos pont a minik. Alig lehet néhányat felismerni, hogy melyik karakterhez is kapcsolódik (kivétel ez alól a női karakterek és az indián). A kickstarteres hercehurca miatt a vegyesboltból hiányzott 3 dolog, mivel a játékot januárban vettük idén, azt hitte volna az ember, hogy ez orvosolva lett. Aztán utólag kiderült, hogy kiegészítővé avanzsálták, ez nem tetszett. Ámbátor, aki szereti a komolyabb western témájú játékokat, azoknak szívből ajánlom.

  • mikeoldfield

    2020-12-20 12:35:38

    Sziasztok. Az hogy minden visszakerül oda ahol van a helye a táblán, ez alatt azt értettem hogy a letartóztatáskor a csordajelzőt visszatesszűk a tanyára a táblán szine szerint , az aranyrög visssza a többi aranyhoz a táblán és a pénz a többi pénzhez . A több csorda szerzést, azt igen a kiegészítőre értettem. Köszönöm az észrevételeket és jó játékot kivánok :-)

  • Robby

    2020-12-20 00:19:10

    Szerintem jó döntés volt, köszönjük a kis összefoglalót is. Egy észrevételem lenne: a letartóztatásnál mit jelent ez a mondat: "Ez minden visszakerül oda ahol van a helye a táblán." Illetve ez: " 1 játékos egyszerre 1 csordát szerezhet ( elvesz 1 csordalelző tokent ), kivéve , ha van hátasa ami lehetővé tesz több csordát szerezni" - úgy tudom, hogy a kiegészítőben van csak, hogy több csordát lehessen szerezni, az alapban csak egyet lehet (ha a kiegre vonatkozott, akkor elnézést).

  • mikeoldfield

    2020-12-19 19:28:07

    A Vadnyugati Legendák és a Great Western Trail közöt gondolkodtam karácsonyra. Sok tanulmanyozás után a 10 éves fiam döntötte el hogy a Vadnyugati Legendákra esett a választás. Megrendeltem az alap jatekot + a ket mini kiegeszitőt hozzá. Kicsit nehézkesen indult a sok szabály elsajátítása, de valahogy megbirkoztunk vele. A szabálykönyvnek viszont mindig kéznél kellet lenie, de annak ellenére nagyon élveztük a játékot a gyerekekel , főleg ők amikor az apjuk rosszfiu volt és ők ráhuszították a seriffet és dutyiba dugták. Talán 5 -6 játékot nyomtunk le, de még mindig nem próbáltuk ki a személyes célokat és az eggyik kiegészítőben vannak kulön harcikártyák és figurák a banditáknak, melyeknek a talpa meg van számozva és a kártyákon a számozás alapján dől el a párbaj végkimenetele. Mindenesetre a vadnyugati hangulat nagyon átjön a játszás közben, akár lopjuk vagy eladjuk a csordat, aranyat bányászunk, bankot rabolunk, pókerezünk, a banditákkal parbajozunk vagy egymassal, vagy ha valaki nagyon rákattan az aranyásásra akor számolhat vele hogy kirabolják, vagy a történet kártyák teljesítése hogy aztán milyen meglepetés vár ránk , arról nem is szólva hogy a seriffet ra lehet küldeni valakire akinek tul sok a körözés pontja. Talán egyetlen hátrany az hogy eleinte amíg tanuljuk a játékot addig aki nincs soron kicsit tovább vár, de csináltam hozza egy tömörített 4 oldalas szabály összegzést hogy az első játékok gördülékenyebben menjenek és fel is tettem a BGG-re ha valakit érdekelne.

    https://boardgamegeek.com/filepage/213431/jatekszabaly-segedlet

    Mindenesetre aki szereti a vadnyugati hangulatot annak csak ajánlani tudom

    Csatolmány: https://boardgamegeek.com/filepage/213431/jatekszabaly-segedlet

  • Robby

    2020-11-29 00:06:03

    Mi nagyon szeretjük, nagyon jó játék. Három fővel is alig több mint egy óra már a játék, szerintem majd ti is belejöttök. Nyerő stratégia nincs, mert ha aranyat ásol, azzal jól lehet(ne) haladni, de ugye itt azért a játékosok közötti interakció a fő mozgató rugó. Azt meg még be is kell vinni a bankba és az út hosszú, veszélyekkel teli..... Ha ügyes bandita vagy, akkor az is jövedelmezhet elég szépen, a Sheriff meg nehezen tud elkapni, de ha véletlenül utol is ér, akkor még ott egy jó kis párbaj, ahol a megfelelő kártyák kijátszása esetén egy jó kis hatlövetű ellen nincs esélye. Nincs sok felszerelés, de nekem soha nem is hiányzott, itt nem a shopping a főszereplő. Ami kell a vadnyugatra, azt mind meg lehet venni. Van már kiegészítő is, remélem magyarul is megjelenik hamarosan. Sok új felszerelés nincs benne (ha azért várod csalódni fogsz), de annál több izgalmas dolog lesz.

  • karesz.buzas

    2020-11-28 14:56:21

    Érdekes élmény volt az első játék. 3-an 3 óra alatt lejátszottuk a legrövidebb (15 pont) verziót. Az alap szabályokat nem nehéz megtanulni, de a sok részlet miatt nem árt ha a közelben tartjuk a szabálykönyvet.

    A játék nagyon sok féle lehetőséget kínál - nekem furcsa is volt, hogy ennyi különböző minden közül választhatok a körömben. Az első játék után úgy érzem, hogy az arany ásás kifejezetten nyerő taktika lehet.

    Nagyon tetszett, hogy a bűnözés vagy annak üldözése is lehet a célunk. Bár elsőre úgy tűnik, hogy nem kifizetődő rossz fiúnak lenni. ;) (Mindig a Seriff hivatalában kötöttem ki és nem a kényelmesebb oldalán a rácsnak.)

    Sokkal hoszabb játékra számítottam, így sem volt rövid, de szerintem a 3 óra teljesen vállalható. Persze több játékossal nyilván több időt vesz igénybe.

    Ami kicsit lehangoló volt az a megszerezhető felszerelések totális egyhangúsága. Ezen a téren ordít a játék egy kiegészítőért.

    Összességében nekem nagyon hangulatos volt.

A Vadnyugati legendák társasjáték és kiegészítői (13)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 6
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Hervé Lemaître
  • Illusztrátor:  Roland MacDonald
  • Kiadók:  Matagot, MINDOK, Gém Klub Kft., Conclave Editora, Maldito Games, Corax Games, Lavka Games, Surfin' Meeple China, Kolossal Games, MS Edizioni, Board Game Box, Funiverse, WoodCat
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
    • Súly: 2.2 kg
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • German edition 2023
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: német
  • Ukrainian edition
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Vadnyugati legendák társasjátékhoz