Vadnyugati legendák
Vadnyugati legendák
Vadnyugati legendák
Vadnyugati legendák
Videó beküldése

Vadnyugati legendák társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Vadnyugati legendák egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a fogd és vidd, a kockáztatás...

A Vadnyugati legendák egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a fogd és vidd, a kockáztatás, a váltakozó képességek és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Lépj be a Vadnyugati legendák világába, és bújj a westernvilág egyik figurájának bőrébe – de miközben a saját utadat járod, tartsd fél szemed a vetélytársakon, mert csak a leghíresebb – vagy hírhedtebb – válik igazi legendává! A Vadnyugati legendák egy szabadon bejárható kalandvilág, amelyben bárki a vadnyugat egyik híres szereplőjévé válhat! Szereplőjévé, nem feltétlenül hősévé – a klasszikus vadnyugat történelme sok hírességet szült: szerencsejátékosokat, marhapásztorokat, aranybányászokat, bankrablókat, útonállókat – és üldözőiket, a törvény rendíthetetlen őreit. Válassz egy utat, járd be a vidéket, és kockáztass, hogy te legyél a vadnyugat legnagyobb legendája!

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 22 990 Ft-tól
  • 8 ajánlat

Kategória: Kaland, Miniatűrök, Vadnyugat
Mechanizmus: Akció pontok, Fogd és vidd, Kockáztatás, Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Kockadobás, Vedd el, Card Play Conflict Resolution, Játék végi bónuszok

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Vadnyugati legendák társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Vadnyugati legendákMardaenas

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egy szép állapotú Vadnyugati Legendák, magyar nyelvű. Párszor játszott, helyileg Nyékládháza, nagyon ritkán Budapest. Foxpost 990 Ft, csere és foglalás most nincs, köszönöm.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (6)

Vadnyugati legendák társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • bigbandi89

    2023-05-31 10:37:13

    2 fővel szoktunk játszani, ilyenkor van egy plusz karakter, akit kártyák irányítanak. Nem sok vizet zavar, inkább időzítő a játékban, hogy ne játszátok végtelen ideig. Kb körönként 1 legenda pontot kap. Élvezhető 2 fővel is, mindent lehet csinálni, nincs lekorlátozva a játék. Több fővel több az interakció, ketten lehet nem is találkoztok.

  • martonlaci00

    2023-04-12 16:43:12

    Sziasztok!

    Kettő fővel mennyire működik a játék?

    Tisztában vagyok vele,hogy full house-ban az igazi,de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

  • magyar2008andras

    2022-10-13 20:23:48

    Eddigi egyik legjobb társasjáték!

    Annyi lehetőség van benne! Aranyásás, bankrablás, párbaj, póker stb. A bábuk minősége fantasztikus! Érdemes elolvasni a karakterek történetét is. Pár játékmenet után már egészen bele lehet rázódni a játékmenetbe. Nagyon ajánlom a sandbox játék kedvelőinek

  • nadam86

    2022-10-12 10:58:14

    Nagyon jó a koncepció, de túlságosan vontatottnak és hosszúnak találtam ahhoz képest, amit nyújt. Ahelyett, hogy úgy igazán magával ragadna az események sodrása, újra és újra megszakítja a flowt az, hogy a "nem játékos karakterekkel" kell szöszmötölni. Illetve lehet, hogy ez a mi fogyatékosságunk, de negyedik óra végéig sem sikerült pontosan megjegyeznünk, hogy a hatféle(!) harctípus esetén melyik esetben pontosan mi történik, újra és újra a szabálykönyvhöz fordultunk. Pedig túl vagyunk már 1-2 Lacerdán is. Valahogy nem intuitív.

  • viharlampa

    2022-08-31 09:07:40

    Szeretném megkérdezni, játszott-e valaki már úgy, hogy az összes játékos (vagy a többség) a rossz oldalon állt?
    Így egyenlő esélyekkel mindenki tivornyázik, bankot rabol, egymást kirabol, stb. és csak a körözéspontok jönnek, meg mellé aranyat ás és ad el, pókerezik, hogy az LP is gyűljön. Sokkal gyorsabb és látványosabb lehet haladni LP-ben a körök végén, csak a "félauto" sherif mozgásra kell figyelni. Gyakorlatilag nem kell mérlegelni, hogy most a jó, vagy a rossz oldal a kifizetődőbb, mert mind a rosszon állunk.
    Nekünk nincs meg a játék, gondolkodom a megvételen, csak videók/olvasottak alapján gondolom így. A jó oldalon állni sokkal hátrányosabbnak tűnik. De kérnék ellenvéleményt rutinos játékostól.
    Köszönöm.

  • Adney

    2021-05-27 06:52:39

    A Vadnyugati legendák egy izgalmas sandbox társasjáték. Amit a vadnyugaton megtennél, azt ebben a játékban megteheted. Híres karaktereket kell irányítani, akiknek a rövid története a kártyájuk hátlapján olvasható, ezért beleélhetjük magunkat a szerepbe. A tartozékok szépek, kidolgozottak; a szabályon picit lehetne módosítani, hogy érthetőbb legyen. Mi ketten játszottunk eddig vele, de szerintem 3 fővel érdekesebb lehet, mert ha 2 játékos közül egyik aranyat ás, akkor a másiknak ki kell rabolnia, ha nem akarja, hogy sok pontot szerezzen ellenfele. A 2 főnél használt Fekete ruhás ember-t véletlenszerűen húzott kártyák által irányítjuk, nem mindig lép velünk interakcióba. Negatívuma a játéknak, hogy viszonylag drága a tartozékok számát tekintve, angol verzióban az alapjátékhoz kapunk 2 kiegészítőt is, de a magyarnál nincs ilyen, nem minden karakterhez kapunk egyedi bábukat, illetve tárgyakból adhattak volna többfélét, mert most minden karakter vehet mindenből egy-egy. Érdekesebb lenne, ha valamiből csak 1 lenne és versenyezni kellene, ki szerzi meg. Egyébként ha valaki külön venné a bandita bábukat, a csatolt kép alapján megteheti.

    Csatolmány: https://cdn.shopify.com/s/files/1/2529/6886/products/Components4_900x.png?v=1524022360

    A magyar fordításban akadtak hibák, még nem nyomták ki az új változatot, utána lesz lehetőség a rosszul fordított tartozékok cseréjére. A kiegészítők még nem jelentek meg magyarul.

  • mikeoldfield

    2021-04-14 21:38:24

    Februarban a gyerekek megleptek az Ante Up kiegeszitővel a szülinapomra és igy az alapjatek nagyon sok tovabbi lehetőségel bővült. Mivel plusz tabla van a mozgas tér megnőtt, nagyobb lehetőség van elszökni a serriff elöl. Az uj területek felfedezéséért el kel dobni annyi vagy több erteku poker kártyát amilyen szamu zseton van a mezon es igy a zseton hatoldalan levo jutalmakhoz lehet hozza jutni. Az uj hazárd jatek tablan lehet fogadni 4 kivalasztott harci kartya ertekere ugy hogy csak harmat forditunk fel, mindenki fogad, aztan összekeveres utan fokozatosan forditsuk fel a kartyakat. Az első veszit, a masodikkal visszanyeri a tétet és a harmadik duplázza a tétet. A gyerekek azt nagyon elveztek amikor izgatottan vartak , hogy ki-e jönnek a tétjeik. A poker valtozatok ket variansal bővulnek, uj Zsetonok kerultek jatekba. Banditak es aranyaso zsetonok , itt virtualis harc zajlik . A feltetelek a zsetonokon vannak . Uj fajta hosszuszarvu szarvasmarha zseton + uj narancssarga farm . Törtenet zsetonok történet kártyákkal. A törtenet zsetonok az uj hazárd savra vannak lerakva es a LP sav minden ötödik mezőjére es amikor erre a mezőre kerül a kocka , lehet huzni történet kártyát ami tovabbi lehetőségeket ad. A vonat rablas is egy nagyon izgalmas uj lehetoseg es minden vonat rablasnal harc van a vonat szemelyzetével vonat kartyak alapjan. Az uj táblára vonattal lehet at menni 10 dollarért vagy 1 akcioert a szorosokon át. Uj személyek, uj poker kartyák , uj bolt es uj felszereles kártyák. Szoval a lehetöségek tárháza határtalan ha jo fiu vagy , ha rossz. Ugyhogy ha rossz utra tértél , ovakodj a Harmonikátol és ha a jo oldalon allsz jobb ha gyorsabb vagy mindenkinél :-) Ui: A 10 éves fiam mindenki eszén tuljárt mert végigment a marsall savon es akkor fogta magat es kirabolta a bankot es rossz fiukent folytatta, de meg kell hagyni hogy a poker lapok is nagyon mentek neki . Közben szolt egy kis Ennio Morricone , ugyhogy igazi vadnyugat volt nalunk ... :-)

  • gavlak82

    2021-03-22 09:43:04

    A Vadnyugati legendák egy hangulatos sandbox jellegű western játék. A legnagyobb dobozos társasunk jelenleg. A lehetőségek tárháza merül fel a társas kapcsán, lehetsz bűnöző, vagy marsall, esetleg semleges karakter és át is pártolhatsz bizonyos oldalakra, némelyikhez feltétel párosul. A cél legendapontok gyűjtése. Mivel mi ketten játszunk, ezért belép egy fiktív 3. karakter, a fekete ruhás ember, akit a játékosoknak kell mozgatnia a hozzá tartozó kártyák segítségével. Nem a legjobb partner :) Tán egyedüli pozitívuma, hogy le lehet takarítani a banditákat a tábláról vele. Vannak benne ötletes megoldások (komponensek), mint a pénz, a játékostábla, vagy a pókerkártyák (amikkel pókerezhetünk is a játékban és akciókat is hajthatunk vele végre). Vásárolhatunk vegyesboltban, póker játszma, tivornyázhatunk, csordát lophatunk, aranyat áshatunk...sok sok lehetőségünk van, ettől lesz színes a játékmenet, harcolhatunk, kergethetünk, rabolhatunk, letartóztathatunk. A seriffet, csak bizonyos kártyákkal tudjuk mozgásra bírni, de például volt, hogy odamozgattam a csordához, így a játékostársam nem tudott rálépni arra a mezőre, hiába közeledett arra. Szóval, igen ki lehet szúrni a másikkal is, ha éppen úgy akarjuk. Egyébként minden karakternek van speciális képessége, mely 5 legendapont után lehet használatba venni. Változatos játék, western hangulat, sok lehetőség, ez jellemzi ezt a játékot. Hmm.. negatívum. A vegyesbolt összeszereléséhez nem volt útmutató, persze fél óra alatt összeraktam, de hát na:) A másik sarkalatos pont a minik. Alig lehet néhányat felismerni, hogy melyik karakterhez is kapcsolódik (kivétel ez alól a női karakterek és az indián). A kickstarteres hercehurca miatt a vegyesboltból hiányzott 3 dolog, mivel a játékot januárban vettük idén, azt hitte volna az ember, hogy ez orvosolva lett. Aztán utólag kiderült, hogy kiegészítővé avanzsálták, ez nem tetszett. Ámbátor, aki szereti a komolyabb western témájú játékokat, azoknak szívből ajánlom.

  • mikeoldfield

    2020-12-20 12:35:38

    Sziasztok. Az hogy minden visszakerül oda ahol van a helye a táblán, ez alatt azt értettem hogy a letartóztatáskor a csordajelzőt visszatesszűk a tanyára a táblán szine szerint , az aranyrög visssza a többi aranyhoz a táblán és a pénz a többi pénzhez . A több csorda szerzést, azt igen a kiegészítőre értettem. Köszönöm az észrevételeket és jó játékot kivánok :-)

  • Robby

    2020-12-20 00:19:10

    Szerintem jó döntés volt, köszönjük a kis összefoglalót is. Egy észrevételem lenne: a letartóztatásnál mit jelent ez a mondat: "Ez minden visszakerül oda ahol van a helye a táblán." Illetve ez: " 1 játékos egyszerre 1 csordát szerezhet ( elvesz 1 csordalelző tokent ), kivéve , ha van hátasa ami lehetővé tesz több csordát szerezni" - úgy tudom, hogy a kiegészítőben van csak, hogy több csordát lehessen szerezni, az alapban csak egyet lehet (ha a kiegre vonatkozott, akkor elnézést).

  • mikeoldfield

    2020-12-19 19:28:07

    A Vadnyugati Legendák és a Great Western Trail közöt gondolkodtam karácsonyra. Sok tanulmanyozás után a 10 éves fiam döntötte el hogy a Vadnyugati Legendákra esett a választás. Megrendeltem az alap jatekot + a ket mini kiegeszitőt hozzá. Kicsit nehézkesen indult a sok szabály elsajátítása, de valahogy megbirkoztunk vele. A szabálykönyvnek viszont mindig kéznél kellet lenie, de annak ellenére nagyon élveztük a játékot a gyerekekel , főleg ők amikor az apjuk rosszfiu volt és ők ráhuszították a seriffet és dutyiba dugták. Talán 5 -6 játékot nyomtunk le, de még mindig nem próbáltuk ki a személyes célokat és az eggyik kiegészítőben vannak kulön harcikártyák és figurák a banditáknak, melyeknek a talpa meg van számozva és a kártyákon a számozás alapján dől el a párbaj végkimenetele. Mindenesetre a vadnyugati hangulat nagyon átjön a játszás közben, akár lopjuk vagy eladjuk a csordat, aranyat bányászunk, bankot rabolunk, pókerezünk, a banditákkal parbajozunk vagy egymassal, vagy ha valaki nagyon rákattan az aranyásásra akor számolhat vele hogy kirabolják, vagy a történet kártyák teljesítése hogy aztán milyen meglepetés vár ránk , arról nem is szólva hogy a seriffet ra lehet küldeni valakire akinek tul sok a körözés pontja. Talán egyetlen hátrany az hogy eleinte amíg tanuljuk a játékot addig aki nincs soron kicsit tovább vár, de csináltam hozza egy tömörített 4 oldalas szabály összegzést hogy az első játékok gördülékenyebben menjenek és fel is tettem a BGG-re ha valakit érdekelne.

    https://boardgamegeek.com/filepage/213431/jatekszabaly-segedlet

    Mindenesetre aki szereti a vadnyugati hangulatot annak csak ajánlani tudom

    Csatolmány: https://boardgamegeek.com/filepage/213431/jatekszabaly-segedlet

  • Robby

    2020-11-29 00:06:03

    Mi nagyon szeretjük, nagyon jó játék. Három fővel is alig több mint egy óra már a játék, szerintem majd ti is belejöttök. Nyerő stratégia nincs, mert ha aranyat ásol, azzal jól lehet(ne) haladni, de ugye itt azért a játékosok közötti interakció a fő mozgató rugó. Azt meg még be is kell vinni a bankba és az út hosszú, veszélyekkel teli..... Ha ügyes bandita vagy, akkor az is jövedelmezhet elég szépen, a Sheriff meg nehezen tud elkapni, de ha véletlenül utol is ér, akkor még ott egy jó kis párbaj, ahol a megfelelő kártyák kijátszása esetén egy jó kis hatlövetű ellen nincs esélye. Nincs sok felszerelés, de nekem soha nem is hiányzott, itt nem a shopping a főszereplő. Ami kell a vadnyugatra, azt mind meg lehet venni. Van már kiegészítő is, remélem magyarul is megjelenik hamarosan. Sok új felszerelés nincs benne (ha azért várod csalódni fogsz), de annál több izgalmas dolog lesz.

  • karesz.buzas

    2020-11-28 14:56:21

    Érdekes élmény volt az első játék. 3-an 3 óra alatt lejátszottuk a legrövidebb (15 pont) verziót. Az alap szabályokat nem nehéz megtanulni, de a sok részlet miatt nem árt ha a közelben tartjuk a szabálykönyvet.

    A játék nagyon sok féle lehetőséget kínál - nekem furcsa is volt, hogy ennyi különböző minden közül választhatok a körömben. Az első játék után úgy érzem, hogy az arany ásás kifejezetten nyerő taktika lehet.

    Nagyon tetszett, hogy a bűnözés vagy annak üldözése is lehet a célunk. Bár elsőre úgy tűnik, hogy nem kifizetődő rossz fiúnak lenni. ;) (Mindig a Seriff hivatalában kötöttem ki és nem a kényelmesebb oldalán a rácsnak.)

    Sokkal hoszabb játékra számítottam, így sem volt rövid, de szerintem a 3 óra teljesen vállalható. Persze több játékossal nyilván több időt vesz igénybe.

    Ami kicsit lehangoló volt az a megszerezhető felszerelések totális egyhangúsága. Ezen a téren ordít a játék egy kiegészítőért.

    Összességében nekem nagyon hangulatos volt.

A Vadnyugati legendák társasjáték és kiegészítői (13)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 6
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Hervé Lemaître
  • Illusztrátor:  Roland MacDonald
  • Kiadók:  Matagot, MINDOK, Gém Klub Kft., Conclave Editora, Maldito Games, Corax Games, Lavka Games, Surfin' Meeple China, Kolossal Games, MS Edizioni, Board Game Box, Funiverse, WoodCat
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
    • Súly: 2.2 kg
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • German edition 2023
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: német
  • Ukrainian edition
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Vadnyugati legendák társasjátékhoz