Viticulture: Esszenciális kiadás
Viticulture: Esszenciális kiadás
Viticulture: Esszenciális kiadás
Viticulture: Esszenciális kiadás
Videó beküldése

Viticulture: Esszenciális kiadás társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Viticulture: Esszenciális kiadás egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, a solitaire, a turn order: auction és a vic-04 victory points as a resource...

A Viticulture: Esszenciális kiadás egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, a solitaire, a turn order: auction és a vic-04 victory points as a resource mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Toszkána történelmi vidéke most próbára teszi a borkészítési tudományodat és a stratégiai érzékedet. Szőlőtőkéket telepítesz, szőlőt szüretelsz, érleled a bort, és teljesíted a kereskedők megrendeléseit, hogy tiéd legyen Olaszország legnagyszerűbb pincészete!

A Viticulture egy munkáslehelyezős stratégiai játék, mely lehetőséget teremt a játékosoknak, hogy bárhol kialakíthassák saját toszkán borászatukat, ahol van egy asztal és körülötte barátok.

Megérkezel a vidéki, modernizáció előtti Toszkánába, ahol örököltél egy elhanyagolt borászatot. Van némi termőterületed, egy régi présházad, egy aprócska pincéd, 3 munkásod… és az álmod, hogy egyszer tiéd lesz Itália legpompásabb pincészete.

Feladatod, hogy egész évben ellásd különféle teendőkkel a munkásaidat és a készséges idénymunkásokat. Egy borászatban minden évszak más és más, a munkásoknak tehát eltérő dolgokkal kell foglalatoskodniuk nyáron és télen. Egyes feladatoknál verseny alakul ki, és gyakorta a feladathoz elsőként érkező munkásnak előnye van a később érkezőkkel szemben.

A munkások és idénymunkások segítenek, hogy építményekkel, szőlőtőkék ültetésével és borrendelések teljesítésével gyarapítsd a borászatodat, miközben egyre csak haladsz a célod fel, hogy tiéd legyen Toszkána legsikeresebb pincészete.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 11% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 12 000 Ft-tól
  • 32 ajánlat

Kategória: Gyűjtögetés, Közgazdaság
Mechanizmus: Pakli tervezés, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Turn Order: Auction, VIC-04 Victory Points as a Resource, Contracts, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Viticulture: Esszenciális kiadás társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Viticulture FÉMPÉNZbapedo, Kecskemét, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Kecskemét, Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem az alapjáték, hanem a hozzá tartozó minőségi fémpénz. Hiánytalan, kihasználatlanság miatt a játék után ez is eladó.

0 érdeklődő


Viticulture: Esszenciális kiadástopor74171

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol kiadású ,nem játszott. Postázom is a vevő terhéreelőre utalás után.

5 érdeklődő


Viticulture: Esszenciális kiadáskovacsdaniel2015, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó Tuscany kiegészítővel hibátlan állapotú Viticulture játék. Postázás Foxposttal lehetséges, személyes átvétel Budapesten belül rugalmasan.

2 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Viticulture: Esszenciális kiadás társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • waress76

    2024-03-24 21:02:26

    Szia! Tudom, egy "kicsit" későn reagálok, de csak szerettem volna tudatni Veled, hogy Csongrádon is működik egy társasjáték és szerepjáték klub. Havi 1 alkalommal, minden 2. szombaton 12-19-ig nyomjuk a Magyar Királyban. Ha kedved, gyere és csatlakozz hozzánk. Garantáltan van (minden kieggel együtt :)) Viticulture is! Legutóbb is ezt játszottuk... :)

  • ZsA0615

    2024-03-11 18:21:40

    Egyszerűen gyönyörű játék. A téma azonnal megfogott, hiszen odavagyunk Badacsonyért, így mikor megláttam a játékot tudtam, hogy ez nekünk való. Lassan indul, de nagyon gyorsan véget is ér. A szerencse azért nagyon ott van a játékban, hiszen tud szerencsétlenül jönni a kártya, de az összetettsége ellenére is szeretjük. Eldönteni, hogy mikor mire van szükség és jó ütemben végrehajtani a lépéseket.. nagyon jó döntéseket lehet benne hozni. A pénzszerzés és a fejlesztési lehetőségek is adottak. Minden egyes játék során vannak "újdonságok" amiket észreveszünk, hogy jó kihasználni. Időigényes játék, ehhez azért le kell ülni és rászánni az időt. De megéri. Ketten szoktuk játszani, így is remek, pedig több főnél még több lehetőséget ad a játék.

  • szirom.niki

    2023-09-27 14:11:31

    Nekem anno a bemutató videók segítettek nagyon sokat, már az alapján "szerelembe estem" különösen ez tetszett: https://www.youtube.com/watch?v=UxPkONnTaK8 .

    Számomra a hibák a játékélmenyhez képest már elenyészőek, ill. nem is feltétlenül gondolom annak. Ha pl. arra gondolsz, hogy nem csak borok eladásából lehet ponthoz és pénzhez jutni, az a való életben is jelen van ha borászati látogatásokra gondolok helyette. Ami számomra kicsit fura, hogy a dűlők eladási- és vételára azonosak, egyrészről ez magával hoz egy kis játékosságot, sárga kártyák között van pár, amihez jól jön, ha vissza tudunk olcsón vásárolni egy dűlőt, másrészről nekem a tematika rovására megy, kevésbé lesz realisztikus érzése.

    De nem meggyőzni vagy a játék ellen szeretnélek hangolni, egyszer mindenképpen megéri kipróbálni :)

  • MaRo

    2023-09-26 20:41:44

    Tudomásom szerint kecskeméten van egész ismert társasklub, még weboldaluk is van. Az még relatíve közel van hozzád és esetleg ott is érdeklődhetsz ha hús-vér ellen próbálnád. A játék hangulata és tematikája kiváló szerintem. Azonban vannak gyengeségei is szerintem.

    Nemrég írtam róla egy ti írtátok cikket illetve az érkező kommentek hatására kipróbáltam más megoldást is ami már nekem inkább gyengeségként jelentkezett. Ha esetleg nem olvastad érdemes lehet oda is vetni egy pillantást:

    Viticulture ti írtátok cikk és komment link

    Persze a BGA is jó választás lehet a tesztelésre viszont szerintem első ízben a szinte mindenkinek tetszene. :)

  • VargaK

    2023-09-26 20:05:10

    Köszönöm a segítséget.

  • Kisde

    2023-09-25 21:05:25

    Ha kíváncsi vagy, hogy milyen a játék, szerintem a legegyszerűbb dolog ha kibpróbálod a BoardGameArena implementációját. Ingyen van és habár itt csak az alapjátékot tudod kipróbálni, de gyakorlatilag minden alapmechanika benne van mint ami a kiegészítőben is, szóval ebből szerintem le tudod szűrni, hogy neked való-e vagy sem.

  • VargaK

    2023-09-25 20:42:04

    Sziasztok. A kommentek alapján elbizonytalanodtam, hogy megvásároljam-e ezt a játékot. A mehanizmus és a téma nagyon tetszene. Az lenne a kérdésem, hogy lenne köztetek esetleg valaki aki kölcsön adná vagy akihez el lehetne menni kipróbálni? Csongrád és környéke lenne az ideális. Köszönöm

  • laptopzsol

    2023-06-18 13:44:35

    Hogy rá kell csodálkozni az túlzás. De annyira gyorsan változik minden, és évente annyi játék jelenik meg, hogy így nézve 2015 rég volt. És hát vannak olyan régi játékok amik nem tudják tartani magukat az áradattal szemben. De ez a játék (és még azért jó pár) igen. Ami jó, én amúgy szeretem a régi játékokkat.

  • Gawain

    2023-06-18 10:40:41

    Már a 2015-ös játékoknál is rá kell csodálkozni arra, hogy régebbi, de jó? Para.

  • laptopzsol

    2023-06-18 07:21:11

    Bár sok jót hallotam róla még is kisé fura érzésekkel ültem le elé. Meg hát azért csak 2015 ös az meg nem tegnap volt. Mondjuk eddig több régi játékban csalodtam kellmesen pl Seansson, Alhambra. Több vidót is meg néztünk, de maradtak kérdéseink, de a szablykönyvel együtt már müködött. Jó játék, ismét egy tétellel bővült a listám. Nagyon tetszik, jó a tematika is, a munkás lehelyezés nagyon jól ki van találva, két játékosnál nagyon kell tervezni mit hova teszel. Komponensek jól eltaláltak, szeretem a fát, a bor jelőlő pedig zseniális. A pontokért küzdeni kell, nem túl bőkezü a játék, de ez nem is baj. Simmán ki kaptam, de nem érdekkel, nagyon jó élményt adott.

  • szirom.niki

    2023-06-12 14:34:05

    Ha van tökéletes játék számomra ez az!

    Nagyon jól működik a munkáslehelyező mechanizmus, számítható, előre lehet gondolkodni benne, viszont a kártyákból adódóan ott van benne a szerencsefaktor is. Kifejezetten jól tematizált a játék és ezáltalán számomra logikus a felépítése és könnyebben tanulható (pl. nem tudok bort palackozni, amíg nincs szőlőtőkém ahonnan szüretelni tudnék... ).

    Nem olyan rég próbáltam ki egyedül, jó volt úgy is, újra beszippantott, élvezhető volt, de hiányzott a játékosok közötti interakció. Szabálytanulásnak vagy gyakorlásnak viszont tökéletes, kb. 30 perc alatt lejátszható (egyedül). Az ígért játékhossz nem feltétlenül álja meg a helyét, én játékosonként 20- 30 perccel számolnék, attól függően, hogy ki mennyit gondolkodik, mennyire analizál túl esetleg.

    A kiadó nagyon figyelt a minőségre, kicsit drágábbnak számít a játék, viszont a doboz amit kapunk tele van és minőségi alkatrészekkel van tele! Már maga a szabálykönyv tapintásra luxus terméknek érződik. Kér is, de ad is.

    Sokan mondják, hogy a Toszkána kiegészítő kötelező elem hozzá, én egyelőre csak az alapjátékot próbáltam és így is zseniális volt, szerintem abszolút működik önállóan is, nem érzem szükségét a kiegészítőnek, viszont kíváncsi vagyok, hogy mit tud adni a játékélményhez.

    Haladó családi játéknak mondanám, olyan családnak tudnám ajánlani, akik játszottak már korábban euró játékokkal és élvezik is, rá tudják szánni az időt, azért egy 4 fős társasággal elhúzódhat 90-120 percig is akár. Ketten is szuperül működik, nagyon szépen egyensúlyoz a játék azzal, hogy hány hely érhető el attól függően, hogy hányan játszanak.

  • Kulpasz

    2023-03-27 21:25:34

    Nem is olyan régen próbáltam ki először a szóló módot az automával és meglepett, mennyire jól működik. Az automa kártyák 0-3 akciót vesznek el előled, és keserítik meg így az életed. A szerencse persze melléd szegődhet, hogy mindig a másik évszak akcióiból legyen több, de azért gondoskodik arról a játék, hogy ne legyen egyszerű dolgod. Legalábbis én nem voltam benne biztos, hogy nyerni fogok, pedig csak normál szinten játszottam, ahol 21 pontra volt szükség legalább a győzelemhez. Az Automa fix 20 ponton áll, ezt kell hét kör alatt túlszárnyalni, hogy felérj a tokaji Csimborasszóra, és szükség is van szerintem mindegyik körre. Az, hogy egy kampány mód is hozzá van adva a játékhoz, csak tovább dícséri a szóló módot.

    Játékmenet:

    Ugyanaz nagyjából, mint a sima játék, annyi különbséggel, hogy az automa a fent említett kártyákkal elvesz előlünk akciókat, amivel limitálja a képességeinket, és nem indolhatunk neki a metszőollónkkal bármikor a venyigéknek. Kvázi kétszemélyes játék, csak a baloldali mezők használhatóak, úgyhogy a nagy munkással ügyesen kell taktikázni. Az ébredési fázisban mindegyik sort csak egyszer lehet választani (ez adja a hét kört), ez ad egy bónusz jelzőt is (tekintsük pálinkajelzőnek, na), amit könnyítésekre lehet elkölteni.

    Összefoglalva, a szóló játék remek módja annak, hogy megismerd a játékot, taktikákat próbálj ki, kihívás elé állítsd magad (igen, miattad, gondolatolvasó automa) és megismerd a munkáskártyákat. A kampány módban pedig lehetőséged van különböző módokon (szám szerint nyolc) kipróbálni magad, pl olyan módosításokkal, hogy nem kapsz induláskor Mama kártyát.

  • Syranos

    2023-03-27 19:55:08

    Megjelent a Delta Visionnál a Látogatók a Rajna-völgyből és a Munkások a lápvidékről kiegészítők.

    A véleményét szívesen olvasom annak, aki kipróbálta őket! 😀

  • Syranos

    2023-03-09 12:33:07

    Viticulture.... Megvásárlása óta több játékot is beleraktam már. Leggyakrabban 2 fővel vagy 3 fővel játszottuk, de volt már 6-os játék is :)

    A játék euro típusú, pontosabban meghatározott mennyiségű győzelmi pont begyűjtése kell a végső győzelemhez. A játéktábla nagyon szép, teljesen visszadaja a borászat szépségeit, élvezetét és nem utolsó sorban áttekinthető. A kártyák minősége kiváló, a jelzők és figurák esztétikusak, szépen kidolgozottak. A kártyák grafikai minősége is nagyon szép. A játékban teljesen átélhető a kis birtokunk fejlesztése, a hangulatot jól adja a játék, nem csak a pontgyűjtésre kell koncentrálni.

    Alapjába véve munkáslehelyezésen alapszik a játék, de emelett nagyon fontos a laphúzás megfelelő taktikázása és a kézben tartott lapok megfelelő kijátszása.

    A játékban külön tetszik a sorrendiség meghatározása az első fázisban, ahol bizonyos jobb javak választásával bizony a körsorrendiségbe hátra kerülünk. Ez már magába egy nagyon fontos döntéshelyzetet alapoz a további fázisokra tekintettel. Az évszakokban végrehajtott cselekedetek, a pince fejlesztése és a taktikus lépések és végül a borok eladása adja a győzelmet a játékban.

    A szerencse alakulása a játékban szerintem minimális és a kezdeti eselges rosszabb laphúzása is kiküszöbölhető más stratégia választásával.

    Aki szereti a taktikai, euró típusú játékot és szüreti hangulatot magáének érzi annak ajánlom ezt a játékot, nem fog csalódni benne. Nálunk a kedvenc játék lett, főleg mikor egy-egy pohár bor odakerül az asztalra a játék mellé. :) Nem tudjuk megunni.

  • Syranos

    2022-11-23 18:55:57

    MaRo! Mindenképpen várom a véleményed! Egyébként én is így gondolom, hogy nem lenne ott a BGG ranglistán ez a játék, ahol van ennyi idő után, ha egy-egy bal húzás teljesen tönkre tenné a játékot.

    De mindenképpen szeretnék tőled is személyes tapasztalatot!

  • MaRo

    2022-11-22 19:05:08

    Azt elhiszem és megértem, hogy az ilyen kellemetlen és frusztráló. De ha ez nagyon gyakori élménygyilkos lenne akkor nem hiszem, hogy a bgg-n ott lenne akár a régi akár az essential kiadás ahol jelenleg van.

    De remélem, hogy jövőhétre már meglesznek az első tapasztalatok az alapjátékkal. :)

  • Syranos

    2022-11-22 17:18:30

    Értem amire gondolsz. Igen, az problémás lehet, ha tényleg lehet úgy húzni, hogy megpecsételi a játékod sorsát, vagyis a húzás eldönti a játék kimenetelét. Emelett pedig nincs más kiutad.

    Egy játékban nem baj az, ha nehéz helyzetbe hozz egy húzás. Ilyenkor inkább az számít, hogy ki lehet-e taktikázással a rossz húzást eszközölni, ergo van -e másik utad a győzelemig.

    Egyébként ez a jelenség mennyire tud gyakori lenni a játékban? Mennyire múlhat ezen a játékod?

    Más is így látja?

  • hamu80

    2022-11-22 09:03:38

    "A laphúzásból eredő randomitással szerintem nincs baj, ha nem nagyon arról szól a dolog." Sajnos szerintem itt nagyon arról szól a dolog. "Ha a randomitást ki tudod küszöbölni a játéktudással, taktikázással..." Talán a tapasztaltabb játékos ki tudja küszöbölni. Viszont nagyon kellemetlen, amikor felhúzol 3 fehérbort és mondjuk 3 vörösbort igénylő szerződést. A Toszkána haloványan ezen segíthet. Fontos, hogy a fentiek ellenére én is nagyon szeretem a Vitit.

  • Lamond

    2022-11-22 08:35:03

    A Delta az "Esszenciális" verziót hozza a kezdetektől fogva az alapjátékból és a Toszkánából is. Nem lesz baj, ha mindkettő magyar, amit vársz.

  • hamu80

    2022-11-22 08:27:57

    Igen, köszi. Erre céloztam, bár az "elavult" félrevezetőnek tűnhet. Nyilván az alap Viti Esszenciális is kiváló játék, de elég nagy a konszenzus arra vonatkozóan, hogy a Toszkána Esszenciális egy elengedhetetlen kiegészítő. Sőt nem is annyira kiegészítő, mint inkább "patch", amely némileg (!) orvosolja az alapjáték hibáit. A Toszkána szabály már az elején írja, hogy tedd félre az alapjáték tábláját. Magyarán meg kell venned a szükségtelen táblát, hogy a nyilvánvalóan fejlesztett jobb táblát használhasd. Nyilván értem az üzleti modellt, de frusztráló, hogy miért nem adják ki egy dobozban a fejlesztett verziót, a felesleges komponensek, pl. az alap tábla nélkül.

  • godzsakattila

    2022-11-21 19:56:06

    Szerintem arra céloz, hogy a Toszkána által behozott tábla jó, az eredeti (legyen szó esszenciálisról vagy a "simáról") meg nem, de a Toszkána magában nem játszható, így meg kell venni az eredti dobozt is legyen az "bármelyik" eredeti.

  • MaRo

    2022-11-21 19:43:48

    Az könnyen lehet, de már olvastam egyébként is, hogy itt is van valami kavarodás és elég volt egyszer beleszaladni a kiegészítős játszhatatlanságokba.

    Szóval ezt írtad: "de kénytelen vagy megvenni az alapjáték elavult tábláját is, ahhoz, hogy a kiegészítővel játszhass."

    Nekem ez úgy hangzik, hogy az esszenciális az új, vagyis egy régi alaptábla kell, feltehetően esszenciális előtti, hogy toszkánával vagy egyéb kieggel játszhass.

    Rosszul értettem?

  • hamu80

    2022-11-21 19:38:36

    Ne haragudj, szerintem megkavartalak. Én az Esszenciális alapról és Toszkanáról írtam!

  • Syranos

    2022-11-21 19:33:36

    hamu80! A laphúzásból eredő randomitással szerintem nincs baj, ha nem nagyon arról szól a dolog. Ha a randomitást ki tudod küszöbölni a játéktudással, taktikázással, akkor szerintem rendben is van a dolog. A laphúzással eredő randomitás kell is szerintem a játékokba. Az Arnakban pl. pont tetszik ,hogy ott is húzol (random), de mégis tudod valahogy a randomitással játszani picit. Na meg persze azt is szeretem, hogy ha nem jót húzol megoldást kell találnod az adott helyzetre.

    Persze elfogadom, ha neked ez nem tetszik. Sok embernek nem tetszenek a kiszámíthatatlan laphúzások.

    De, ahogy olvasom a többieket azért elég jó véleményt alkotnak a játékmechanizmusról, a játékélményről és a látványvilágról.

  • MaRo

    2022-11-21 19:00:55

    A kommentedet olvasva máris írtam a Deltának, hogy tisztába legyek már ezzel a kiegészítős dologgal én is mert az esszenciális 2021--es kiadás holnap érkezik.

    Az oldalukon úgy látom, hogy a toszkánából is van esszenciális kiadás szóval én bízom azért benne, hogy az új kiadással már kompatibilisek lesznek a kiegészítők is.

    Azért az alap viti már tényleg csak használt piacon létezik szerintem szóval elég nagy öngól lenne mert a későbbi kiegészítők tulajdonképpen mára már eladhatatlanok lennének.

  • maszlagadam27

    2022-11-21 17:41:53

    Vitatkoznék veled egy kicsit, nem gondolnám, hogy hibás lenne attól egy játék mechanizmusa, hogy viszonylag nagyobb benne a szerencsefaktor. Több euró van ami hasonló nagyságú szerencsafaktorral bír, mégis elég jó szerintem (pl. Dungeon Petz). A mechanizmus és a tematika ettől eltekintve szerintem nagyon is összeillik, jól van kitalálva és szubjektíve nekem elég sok élményt ad, adott már eddigi játékalkalmak során is, és valószínűleg ez a jövőben sem fog változni. A kiegészítők szerintem jól variálnak ezen a problematikán, sokkal több dolgot tudsz felvenni és így nem csöpög már annyira a szerencsétől az egész kártyahúzásos történet. Árban ha újonnan veszed bizony tényleg benne lesz annyiban amennyit írtál, de azt azért tegyük hozzá, hogy ennyiért Stonemaier games minőséget kapsz, ami nem elhanyagolható! Érdemes lehet nézegetni a használtpiacot mert állandó szereplő ez a játék hónapról hónapra (sokszor bizony nem rossz áron). Nem egészen jó példa az Agricola sem szerintem, eléggé más a két játék, nagyon más a szerzők stílusa, szerintem több szempontból a Viti azért viszi a prímet (tiszteletben tartva, hogy az Agricola azért lassan már talán klasszikusnak fog számítani, nagy múltra tekint vissza). Ezek a szempontok szerintem a játékmenet gördülékenysége, a komplexitás családbarátsága és emészthetősége (egy munkáslehelyezős mechanizmust bemutatni szerintem könnyebb és célszerűbb a Vitivel, kevésbé avatottak számára).

    Nyilván ez egy teljesen szubjektív személyes vélemény, amely egy cseppet sem mentes az elfogultságtól sem, mivel a Viticulture a kedvenc játékom. 😀 Az új kiegészítők folyamatosan és ötletesen nyitnak újabb és újabb aspektusokat a játékhoz, szinte kifogyhatatlan a téma és a világ, amelyben a játék játszódik. Szerintem van helye bárki polcán, aki kedveli ezt a mechanizmust, tematikát, látványvilágot! 😉

  • hamu80

    2022-11-21 16:30:03

    Annyi, hogy komoly hibái is vannak szerintem a játéknak, lásd korábbi hozzászólásomat. A vak laphúzásból eredő randomitást nehezen emésztem meg. Az is frusztráló, hogy a Toszkána sokat javított az alapjátékon, de kénytelen vagy megvenni az alapjáték elavult tábláját is, ahhoz, hogy a kiegészítővel játszhass. És akkor már kb. 30000 HUF-nál tartasz, amennyit talán nem ér meg a Viti.

  • Syranos

    2022-11-20 18:43:55

    Köszönöm maszlagadam27 és hamu80 a válaszokat! Még nagyobb kedvet adtatok a játékhoz és azóta már több videot is megnéztem a játékkal kapcsolatban. Azt is láttam, hogy több kiegészítő is van már a játékhoz, ami gondolom még színesebbé teszi a játékélményt.

    Fel is raktam a kívánságlistámra már... a finom borok már a pincébe hozzá. 😀

  • maszlagadam27

    2022-11-20 16:27:16

    Maximálisan adja ezt az érzést, folyamatosan farmolod ki a munkásokat, építgeted az épületeket, ülteted a szőlőt, növeled a birtok bevételeit. Viszont ez egy külön táblán történik, tehát a központi táblán ennek nem igazán lesz nyoma, oda csupán a munkások kerülnek majd. Ergo látványra nem lesz annyira meghatározó, mint egy térképen terjeszkedős játék esetében a felfedezés/birodalom építés. De az érzést szerintem már nagyon marginális képzelőerő és beleélés segítségével garantálja. 😉

  • hamu80

    2022-11-20 13:41:20

    Syranos, szerintem lehet érezni benne az építgetés-fejlesztés hangulatatát, mivel egyes épületek elengedhetetlenek adott fajta szőlő ültetéséhez. Ezen kívül a pincédet is fejlesztened kell, hogy minél nagyobb értékű bort tudjál tárolni. Ezek az épületek az 'unlocking', valamilyen funkció feloldásának érzését is magukkal hozzák. A játék hosszát 4 fővel max. 2 órára saccolnám, de csak BGA-n játszottam vele.

  • Syranos

    2022-11-04 13:31:24

    Érdeklődni szeretnék, hogy a játék mennyire adja a terület fejlesztési, építgetős hangulatot? Mennyire lehet érezni azt a játékok során, hogy építi az ember a kis birtokát?

    4 fővel kb. milyen hosszú a játék?

  • mesanyi

    2022-10-18 12:54:15

    Kibéreltük a játékot is így van már velünk lassan 3 hete, van benne jópár játék, de nem fog velünk maradni...
    A játék csodaszép. Minden minőségi és még a szabályfüzet érintése is azt az üzenetet közvetíti, hogy ez egy szép és minőségi szórakozás lesz.
    A szabályok elsőre bonyolultak, de a második év után már már nincs igazából kérdés, hogy kell játszani a játékot és a 2-3. játéknál elég komolyan érezhető a játékidő csökkenése is.
    Remek szórakozás tud lenni, a látogató kártyák jól feldobják a játékot, de nekünk egy idő után kicsit unalmas lett :(

    Szerintem két fővel nem működik olyan jól, egy idő után már nem éreztem a különbséget a játékok között és valahogy a romantikus hangulatát is elveszítette (pl úgy érzem, hogy nem is kell nekem 3 dűlő, akár eggyel is teljesen jól tudom működtetni a gazdaságomat).

    Legalább 3 fő kellene, hogy az akció bónuszokkal és az ébredési sorrenddel is lehessen játszani, ott érződne, hogy ez tud sokkal izgalmasabb is lenni.

    Lehet a kiegészítő dobna rajta, de így viszont már túúúl drágának érzem ezt a pakkot még használtan is. Ha a gyerekünk nagyobb lenne és velünk tudna játszani és tetszene neki, akkor maradhatna, de ő még nagyon picike :)

  • maszlagadam27

    2022-10-06 11:42:10

    Öt fővel nagyon el tud húzódni, nekünk volt már három órás partink is mikor ezzel a játékosszámmal játszottuk. Nyilván a tapasztalat és a játék átfogóbb ismerete ezen csökkent. Ha mindenki ismeri akkor látok rá esélyt, hogy nem lesz annyira vészesen hosszú. Ilyen alkalom azonban nálunk még sosem volt. 😀 Egyedül a BGA-n sikerült így játszani, de az nyilván nem teljesen releváns, mert ott a gép intéz sok dolgokt, amit élőben nekünk kell. Egy próbát megér mindenképp ennyien is, de ne olyan alkalommal ejtsétek meg, mikor valaki közlekedési eszközhöz, találkozóhoz, időkorláthoz van kötve! 😉

  • mr.zehy

    2022-10-06 11:40:30

    Szerintem attól függ, mennyire ap-s játékosokkal játszod. Ugye azért elvisznek majd előled helyeket, így elég sokszor kell újratervezned. Ha pörgős a társaság és van előre B, C tervük ezekre a helyzetekre, akkor azért nem annyira vészes sztem a dolog, de hozzáteszem, ez 4 fős játékra vonatkozott nálunk és ismertük is előtte mindannyian, így nem volt hosszabb fennakadás.

  • kok_o

    2022-10-06 10:45:28

    Van esetleg valakinek tapasztala, hogy 5 fővel mennyire válik lassúvá, vagy nehézkessé a játék? Alapvetően az, hogy több játékos miatt hosszabb egy-egy parti az nem zavar. :)

  • ryuklight

    2022-10-06 10:01:59

    Amikor a tematika találkozik a mechanikával és egy jó játek jön létre ez által. A borászkodás nem tünik érdekesnek de ezt megfejelve a munkás lehelyezéssel és a téli nyári idény munkás kártyák változatos hatásaival egy közepesen nehez de sok újra játszhatósagot rejtő társast biztosit. Nekem nagy kedvencem lett.

  • maszlagadam27

    2022-08-09 14:08:39

    A Viticulture akkor keltette fel az érdeklődésemet, mikor már pár hónapja beszippantott a társasjátékok végtelen világa. Tudtam, hogy szeretem a munkáslehelyezést, és azt is, hogy elsősörban a tematika az ami számomra egy játékot csábítóvá tesz (na itt stimmelt minden). Pár próbát azért tettem a BGA-n, mielőtt megvásároltam. Tény, hogy nem olcsó de cserébe remek minőséget kapunk a pénzünkért. A központi tábla és a kis borászatunkat szimbolizáló játékostáblák is meseszép képi világgal rendelkeznek. A játék szép fokozatosan nyílik ki, kelleni fog pár év (forduló) amíg el tudjuk kezdeni a konkrét bortelmelést és értékesítést (ez teljesen reális, passzol a témához). A grande worker megléte szerintem egy zseniális újítás, lehetővé teszi, hogy telítettség esetben felhasználjuk és ne kelljen feladnunk a fordulóra megálmodott terveinket, ha már más elfoglalta a számunkra szükséges akcióhelyet. Szerintem 3-4 játékossal a legélvezetesebb, ekkor ugyanis használhatjuk a különböző akcióhelyek középső, plusz bónuszokkal járó részét is (két főnél erre nincs lehetőség). Öten volt már két óra fölé húzódó partink, ami néhol nagyon is produkálta a rétestészta effektust, némi frusztrációval fűszerezve. A téma az első perctől az utolsóig felöleli a játékot, ami számomra nagyon sokat jelent. A kártyahúzás a leggyengébb pontja a játéknak, itt óriási mértékben szól bele a szerencse az előrehaladásba. Ez természetesen idegesítő lehet, de aki igazán bele akarja magát élni a témába, az úgy is felfoghatja, hogy a borászkodás ilyen nehézségekkel is jár (rossz termés, változó piaci viszonyok, más szőlőfajta kínálat, kiszámíthatatlan vásárolói igények). Tematikáját tekintve szeintem egyedülálló, igaz a Vinhos című Vital Lacerda játékkal még nem ismerkedtem meg (rajtuk kívül nem tudok olyan társasról, ami ilyen témakörben mozogna). A munkáslehelyezős műfajon belül szerintem alapmű, aki kedveli ezt a mechanizmust feltétlen tegyen vele egy próbát, ahogy a közepes összetettségű eurók szerelmesei is!

  • hamu80

    2022-06-07 14:42:10

    A Viticulture egy iszonyatosan szerethető, tematikus, de relatíve hibás mechanizmussal bíró játék. Munkáslehelyezéssel aktiválsz különböző akciókat. Aki előbb elér minimum 20 vp-t, nyer. Külön izgalom, hogy mennyi munkást használsz fel egy adott évszakban, és mennyit tartalékolsz a következő évszakra. A játék lényege az lenne, hogy szőlő kártyákat kijátszva szőlőket ültetsz megadott konfigurációban, ezeket leszüreteled, pincékben tárolod. Az idő elteltével ezek nemesednek, értékük nő. Megfelelő típusú szőlőket kombinálva különböző fajtájú borokat készíthetsz, és végül szerződéseket teljesítesz, ha megvan az adott borfajtád hozzá. Sokan bírálják a Vitit, azért, hogy sokszor éppenséggel a bortermesztés nélkül is lehet nyerni. Szerintem a téma szempontjából teljesen rendben van, ha éppen nem bortermesztés, hanem borkostólás, rendezvényszervezés stb. által nyered meg a játékot, hiszen a szőlőföldek megöröklése csak egy felütés. Russel Crowe is el akarta adni az örökölt földeket a Bor, mámor, Provence-ban. Még azt is el tudom valahogy fogadni, hogy a játék olykor a vandalizmust jutalmazza (kiírtod a szőlőtőkét). Az viszont kicsit megfekszi a gyomromat, hogy nagyban alapul vakon húzott kártyákon. Értsd: random a borkártya, a látogatókártya, a szerződéskártya!!! És ahogy nézem, ezt a sajátosságot, még a kiegészítő sem tudta orvosolni. További problémám, hogy ahhoz, hogy a fejlesztett játékot tudd játszani a Tuscany-val, gyakorlatilag a szükségtelen és elavult táblát is meg kell venned az alapjátékkal együtt. Bármennyire is szeretem ezt a játékot, ennyiért talán nem éri meg az árát, főként, hogy az Agricola hasonló témával a tördékéből jön ki.

  • Laxativus

    2022-04-20 10:55:04

    Relatíve könnyű és nyugis "munkáspakolós." Nem mindenkit fog lázbahozni a tematikája, de nem kell minden alkalomkor csatázni egymással.

    Részemről hibának tartom a nagy munkást, javasolni szoktam, hogy tekintsük sima munkásnak (vagy legfeljebb az utolsó munkás legyen az) hiszen az az egyik alapja a pakolósoknak, hogy egymás elől befoglaljuk a helyeket. Enélkül elvész az interakció, és inkább egymás mellett játszotok, semmint egymással vagy egymás ellen. De ez szubjektív, másnak lehet, hogy pont ez fog tetszeni benne.

  • jucesss

    2022-02-01 08:23:15

    Bár nem vagyok a munkáselhelyezős játékok rajongója, a Viticulture-nél végre úgy érzem, hogy passzol a témához a mechanika. Az idénymunkás kártyák nagyon változatossá teszik a játékot és meglepő fordulatokat hoznak. A lehelyezés-bónuszok miatt talán 3-an vagy 4-en a legjobb, de mi ketten is nagyon szeretünk vele játszani (kicsit pörgősebb is úgy), viszont óriási pluszpont, hogy 6-an is játszható, bár így még nem próbáltuk, de tervben van. Gyönyörű a játék és még egy hosszabb nap után is szívesen vesszük elő, ha nem akarjuk különösebben lefárasztani az agyunkat. :)

  • anikosajgo

    2021-12-17 11:37:03

    Remek játék, van már hozzá kiegészítő is (Tuscany) megéri hozzá beszerezni, sokat dob a játékon. Én azt szeretem benne, hogy mindig más, nincs 2x ugyanaz a taktika, nagyon nagy az újrajátszhátosága.

  • barbi725

    2021-09-18 10:29:51

    Biztosan bele lehet jönni, de én semmiképpen sem nevezném "nagyon egyszerű" játéknak, inkább közepesen bonyolultnak tűnik. :) Nekünk tegnap az egész este a szabálytanulással telt, így már nem is tudtunk játszani, pedig pár kifejezetten bonyolult játék már van a hátunk mögött. Mindenesetre bizonyára megéri befektetni ezt az energiát, mert nagyon szép és minőségi játék, nekem olyannak tűnik, ami egyszerre izgalmas és megnyugtató. :)))

  • Treffhetes

    2021-09-03 12:13:35

    Jövőre sztónmejeréknél tervben van valami Viti kieg. Hogy a mocsári látogatók és egyéb kis kiegek lesznek-é benne esszensöl formában, valami zsírúj, esetleg ezek kombinációja, azt mondjuk nem tudom. De a Delta nem hülye, hogy kihagyja, tutira jön majd az is.

  • Kisde

    2021-09-02 20:18:18

    Ezt a problémát a Visit from the Rhine Valley kiegészítő orvosolja, amivel le lehet cserélni az alapjáték "visitor" kártyáit és a hangsúly áthelyeződik a borcsinálásra és nem annyira a győzelmi pontokra. Elvileg a Toszkána kiegészítő után majd a többit is elhozza a Delta Vision magyarul.

  • ronaiheni

    2021-09-02 19:23:47

    Játszóház projekt keretében sikerült kipróbálnunk. Egyből tetszett, Csodaszép és minőségi alkatrészek a játéktábla átlátható . A magyar nyelvű kártyák megfogalmazása azért már nem annyira nyerte el a tetszésünket, nem egy kártya nem egyértelmű. Volt amihez segítséget kellett kérni csoportból ahova a belinkelt angol egyértelműsítette. Egy dolog kirajzolódott kb az 5-6 játék után , hogy sajnos hiába izgalmas a borászkodás, nem arra kapod a legtöbb pontot és pénzt. Ettől függetlenül fájt a szívem amikor elvitték a játszóházasok. Addig is felkerült a beszerzendő játékos listánkra.

  • sueee888

    2021-08-05 12:26:26

    Nagyszerű játék, számomra nagyon átjön a témája is. Játszottunk már vele ketten, hárman és négyen is, szerintem minden játékosszámmal jól működik.

    Alig várom, hogy megjelenjen a Tuscany kiegészítő is magyarul!

    Egyébként a Delta honlapján már előrendelhető, elvileg szeptemberben érkezik! 😊

  • polyanna

    2021-06-28 14:40:07

    Nagyszerű munkáslehelyezős játék. Mindig van min gondolkodni: melyik munkást melyik évszakban akarom használni, mivel kezdjem, vajon a többiek hová fognak menni. A kártyák néha szerencsésebbek, máskor kevésbé, de ha eleget húz az ember, ez is balanszolható.

  • veerzoltan80

    2021-04-11 09:10:17

    A Víti egy külön elmeállapot 😁 nagy kedvenc, bár mostanság ritkábban kerül elő a vörösbor mellé. Ennek nyilván oka a 100 darabszám feletti konkurencia. 😉

  • Latzcko

    2021-04-11 08:38:59

    Sziasztok!

    Elég vegyes véleményekkel indultam neki a játéknak. A témaválasztás remek, ki ne akarna egy borgazdaság vezetője lenni? A munkáslehelyezős mechanika is remekül adja a játékot. Engem kicsot a hossza bizonytalanított el, de több lejátszott parti után már ez sem érdekelt. Külön tetszik, hogy a győzelmet többféleképpen is és számtalan móson ismételhetőként is elérhetem. Negatívumot nem is tudnék rá mondani.

  • csana63

    2021-04-08 15:29:56

    Kölcsön volt nálunk két hónapra, és nagyon magávalragadó volt. Igazi gazdának érezheted magad, A játék minden fázisában (évek múlásával) más a fontos: ültetned kell, hogy legyen mit szüretelned, aztán a szőlőből bort kell készíteni, de olyat, amire van megrendelésed. De a bornak kell pince, az építéshez meg pénz kell, pénzt meg az eladásokból kapsz.... és évváltáskor maguktól érnek a borok a pincében

    Izgalmas körforgás, mint a való életben,

    És mire kiépíted a termelési láncodat, már vége is a játéknak! Nagyon sodró, valósághű.

    És a szerencsének is van szerepe, hogy milyen kártyákat húzol, és mások mit csinálnak. Hiába van szuper vörösbor megrendelésed, ha csak fehérszőlőt hűzol...

    És a látogatók sem egyforma értékű segítségek.

    De a szerencsétől izgalmas

    A téma miatt és a szép kivizel miatt ajánlom azuoknak, akik szeretik az efféléket.

    Leginkább az általam ismert Agricolahoz hasonlít, de annál egyszerűbb, tematizáltabb és valósághűbb-

A Viticulture: Esszenciális kiadás társasjáték és kiegészítői (8)

  • Viticulture: Arboriculture Expansion társasjáték Kiegészítő

    COMPONENTS .*(Expansion comes inside the box of the kickstarter edition of Viticulture) 6 double-sided player mat extensions 18 arbor cards (6 apple tree cards, 6 tomato vine cards, 6 olive tree cards) 6 Wooden grande worker meeples (1 in each player color) 6 Wooden heart morale tokens (1 in each player color) 2 Identical punchboard heart tokens 1 rule...

    • Játékidő: 75 perc
    • Min. játékidő: 75 perc
    • Max. játékidő: 75 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Viticulture: Kickstarter Promotional Cards társasjáték Kiegészítő

    A mini expansion consisting of four additional Visitor cards; two summer (Wedding Party and Volunteer Crew) and two winter (Caravan and Guest Speakers), originally made available exclusively to backers of the Kickstarter project, but now included in Viticulture Essential Edition. These cards potentially provide extra options otherwise not available in the...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 3/5
  • Viticulture: Munkások a lápvidékről társasjáték Kiegészítő

    A kiegészítő használatához egy Viticulture alapjáték szükséges! Toszkánában beindult az üzlet, és fellendült a turizmus! A Munkások a lápvidékről kiegészítő új nyári és téli idénymunkás kártyákat tartalmaz, melyeket a Viticulture bármelyik verziójának a megfelelő paklijaiba kell belekeverni. A kártyákat Uwe Rosenberg, Jamey Stegmaier és Alan Stone közösen...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Viticulture: Munkások a lápvidékről társasjáték Kiegészítő 4690 Ft-tól! - 26 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Viticulture: Toszkána - Esszenciális kiadás társasjáték Kiegészítő

    Ez egy moduláris kiegészítő a Viticulture játékhoz. Vajon hogyan alakul a te történeted, miközben Toszkána legsikeresebb borászatának létrehozására törekszel? A Toszkána esszenciális kiadás 3 kiegészítő modult tartalmaz, amelyek tetszőleges kombinációban használhatók: a különleges munkások, a kibővített játéktábla, valamint az épületek. Mi leginkább úgy...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 5
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Viticulture: Toszkána - Esszenciális kiadás társasjáték Kiegészítő 8000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 10 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Tuscany: Special Worker Promo Cards társasjáték Kiegészítő

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Komplexitás: 2/5
  • Viticulture: Látogatók a Rajna-völgyből társasjáték Kiegészítő

    A kiegészítő használatához egy Viticulture alapjáték szükséges! Új idénymunkások érkeztek! A Viticulture játéknak ez a kiegészítője új idénymunkáspaklikat tartalmaz, melyek kevésbé a győzelmi pontokra, mint inkább magára a borüzletre fókuszálnak. Ezeknek a kártyáknak egyedi hátoldaluk van, mivel a Viticulture, Toszkána, és a Munkások a lápvidékről...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Viticulture: Látogatók a Rajna-völgyből társasjáték Kiegészítő 4990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 26 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Viticulture világ: Kooperatív kiegészítő társasjáték Kiegészítő

    Kooperatív kiegészítő, használatához a Viticulture alapjáték szükséges! Működj együtt a világ különböző régióiban tevékenykedő kiterjedt borkészítő családod tagjaival, és igyekezzetek együtt nemzetközi elismertségre szert tenni. Találd meg az egyensúlyt saját borászatod irányítása és a játékostársaiddal történő együttes erőfeszítés között, hogy befolyást...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Viticulture világ: Kooperatív kiegészítő társasjáték Kiegészítő 12249 Ft-tól! - 23 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Viticulture World: First Game Continent Promo Pack társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 95 perc
    • Min. játékidő: 75 perc
    • Max. játékidő: 95 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 - 90 perc
  • Játékosok:  1 - 6
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Jamey Stegmaier, Alan Stone
  • Illusztrátor:  David Montgomery, Jacqui Davis, Beth Sobel
  • Kiadók:  Arclight, Albi, Ghenos Games, Matagot, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Feuerland Spiele, Stonemaier Games, Ludofy Creative, Maldito Games, Kilogames, Lavka Games, PHALANX, Surfin' Meeple China, Angry Lion Games, Tower Tactic Games, Regatul Jocurilor, Board Game Rookie
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10.5 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.2 cm x 27.2 cm x 10.4 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Súly: 2 kg
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: Korean
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: portugál
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: spanyol
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10.5 cm
  • French edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: magyar
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10.5 cm
    • Súly: 2 kg
  • Korea Boardgames Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 27.2 cm x 22.1 cm x 10 cm
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: román
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: ukrán
    • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10 cm
    • Súly: 2 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10.5 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 22.1 cm x 27.2 cm x 10.2 cm
  • French edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10.5 cm
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: thai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Viticulture: Esszenciális kiadás társasjátékhoz