Vast: The Crystal Caverns
Videó beküldése

Vast: The Crystal Caverns társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Vast: The Crystal Caverns egy összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Leginnovatívabb játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a...

A Vast: The Crystal Caverns egy összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Leginnovatívabb játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a fogd és vidd, a moduláris tábla és a váltakozó képességek mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A sárkány már hosszú évek óta alszik. Ezalatt az idő alatt a barlang változásokon esett át… Goblinok és különös szörnyek töltötték meg mély kamráit és azt beszélik, hogy maga a barlang is elkezdett gondolkodni, változni és még veszélyesebbé vált.

Még most is pletykák keringenek a veszélyes helyről és a gazdagságról, amit benne találsz… Mert ahol sárkány van, ott általában féltve őrzött kincs is. A fenevad szerencséjére a gonosz kristályok kisérteties fénnyel töltik meg a barlang szobáit, elrejtve a mérhetetlen kincshez vezető bejáratot. Sokan adták az életüket, hogy ráleljenek a gazdagságra és az évek múlása alatt a pletykák legendává váltak.

A legbátrabb kalandozókat úgysem riasztja vissza a vérontás látványa. A napokban egy lovag lépett be a sötétségbe kardját marokra fogva. A megannyiküldetés, amit véghez vitt – és amik között volt sikeresen és rosszabbul végződő is- ehhez a végső kalandhoz vezették. Tudva, hogy a királyság és a mélyben szunnyadó sárkány sosem lesz meg békében egymással, neki kell megtennie a nagy lépést., még úgy is, hogy tudja, hogy ezzel mindent felébreszt, ami eddig a sötétben hallgatott.

Lépj be a Kristálybarlang világába!

A Vast: The Crystal Cavern a lehető legaszimmetrikusabb, igazi fáklyafényben pislákoló, cave-crawling kalandjátékra hív. Ezzel a játékkal egy új legenda részese lehetsz… bármelyik része!

Játszhatsz a klasszikus bátor lovagként, vagy a kaotikus goblin hordával, lehetsz a hatalmas kapzsi sárkány vagy maga a barlang- hatalmas, omladozó és szándékában áll minden élőlényt porrá zúzni, aki zavarni merészeli a komor mélységet. Minden szerepnek megvannak a maga erősségei és útja a győzelemhez… és a végén csak egy győztes lehet.

A lehető legaszimetrikusabb játékként a Vast sok játéknyi élményt kínál, a szerepeknek és a különböző szabályoknak és kombinációknak köszönhetően.

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Nyomtasd és Játszd
Mechanizmus: Akció pontok, Lapka-elhelyezés, Fogd és vidd, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Visszatartott információ, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Kockadobás, Rács mozgás, Vedd el, Pieces as Map, Line of Sight

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

Vast: The Crystal Caverns társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Vast: The Crystal Caverns társasjáték videók (6)

Díjak és jelölések

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

  • MitoHai

    2023-12-01 14:18:29

    Szia,
    El tudod nekem is küldeni a fordításaidat?
    Előre is köszi,
    Hajdu Tamás
    tamas.hajdu@t-online.hu

    Jaj, megtaláltam a dropboxos linkedet, bocsánat...

  • horvath14adam

    2023-11-20 15:13:45

    Hatalmas köszönet!

  • Hyuse

    2023-09-02 20:18:58

    Ezen a Dropbox linken elérheti bárki aki szeretné letölteni magának. https://www.dropbox.com/sh/e33ey5kg0rqlkw4/AAAi0-JhbNURVMflRMxLJxO5a?dl=0

  • horvath14adam

    2023-08-30 14:02:10

    Az is már valami, én elkezdtem a szabály fordítást, de a Luca szék hozzáképest semmi. (féléve a terrain-nél hagytam abba)

    horvath14adam@gmail.com

  • Hyuse

    2023-08-29 17:54:16

    Szia. Csak a kártya/tábla fordítást csináltam meg. Szabály fordítással nem foglalkoztam. De azt el tudom küldeni, ha szükséges.

  • horvath14adam

    2023-08-29 11:20:09

    szia, a játékszabály esetleg nincs meg neked magyarul?

  • Hyuse

    2023-05-30 11:50:04

    Sokaknak a készítő másik játéka ismertebb lehet. Ez a Root. Az erős aszimmetria már itt megvolt a játékosok között. A Root-tal ellentétben itt azonban nem a stratégia a fő irány. Itt egyetlen (goblinoknál 3) karaktert irányítunk, akinek megvan a célja amit elérve megnyeri a játékot.

    Ha mind az 5 karakter játszik:

    • Lovag: Érj el bizonyos szintet tapasztalat gyűjtéssel, majd öld meg a sárkányt mielőtt az kijutna a barlangból.
    • Goblinok: 3 törzs áll rendelkezésedre, hogy megöld a lovagot. Azonban a goblinok egymással civakodása lesz a legnagyobb kihívásod. Ha nem elég nagy a populáció, akkor a lovagot nem tudod megsebezni, de ha túlnépesedsz, akkor szétoszlik a törzsed.
    • Sárkány: Mély álomból ébredsz évszázadok után. El kell érned, hogy rendesen felébredj, majd elhagyd a barlangot mielőtt a lovag megölne.
    • Barlang: Évekig csend volt és nyugalom. Erre most itt ez a sok betolakodó. Nyugalmat akarsz, ezért rá akarod magad omlasztani erre a sok zajcsinálóra. A te feladatod, hogy húzd az időt amíg te nem állsz készen arra, hogy beomolj. Olykor segítesz, de máskor meg hátráltatod a többieket.
    • Tolvaj: Elátkoztak téged örök életre és a barlangban való vándorlásra. Ezt az átkot csak úgy törheted meg, ha elég kincset kijuttatsz a barlangból. Nem tudod a lopakodáson kívül mással megvédeni magad, azonban ha meghalsz, akkor a bejáraton újjáéledsz és folytatod a küldetésed.

    A játék talált módot arra is, ha esetleg valamelyik arakter hiányzik, ilyenkor a célok kicsit változhatnak, de jó élményt nyújthat 1-5 főig egyaránt. Emellett nem kell megijedni a kiegyensúlyozatlanság miatt sem. Eddig akárhányan is játszottuk nem volt olyan, hogy amikor valaki megnyerte, akkor nem mondta volna még 1-2 másik játékos azt, hogy "ha te most nem, akkor majd én".

    Kár, hogy a sok euro játék mellett nehéz elővenni és játszani egyet önfeledten.

A Vast: The Crystal Caverns társasjáték és kiegészítői (9)

  • Vast: The Crystal Caverns – Treasure Trove Promo Card társasjáték Kiegészítő

    • Vast: The Crystal Caverns – Silver Gauntlet Promo Card társasjáték Kiegészítő

      • Vast: The Crystal Caverns – Ghost társasjáték Kiegészítő

        Vast: The Crystal Caverns – Ghost introduces the spirit of a long-lost adventurer, cursed to haunt the Cave for eternity, to the Vast board game. Her only hope of finding peace is to collect the few lasting remnants of her mortal life scattered throughout the Cave and draw enough strength from them to finally escape the curse. In more detail, the Ghost is...

        • Max. játékosszám: 6
        • Min. játékosszám: 2
      • Vast: The Crystal Caverns – Ghoul társasjáték Kiegészítő

        Corrupted by the Cave's power and with the last remnants of its humanity long gone, the Ghoul lives only to hunt. It relentlessly stalks and terrorizes the other roles, growing stronger with each battle. Vast: The Crystal Caverns – Ghoul introduces an additional player role to the Vast board game that can be used with any combination of player number and...

        • Vast: The Crystal Caverns – Nightmare Unicorn társasjáték Kiegészítő

          A new role that can be used to either replace the Dragon as the Nightmare Unicorn (Role 3NU) or played as the Shadow Unicorn (Role SU), a new non-player role that can be added to solo or multiplayer games. The Unicorn will run around the board attacking and teleporting until it brings the Cave down on you. Stop it while you can. This supplement contains...

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 75 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 5
          • Min. játékosszám: 1
          • Ajánlott életkor: 10+ éves
        • Vast: The Crystal Caverns – Bonus Cards társasjáték Kiegészítő

          Minden promo kártya, amit a Kickstarter verzióhoz adtak és a második nyomásban jelent meg, mint kiegészítő. Pontos tartalom: Sidequests Noble Failure Prepared Treasures Silver Gauntlet (Original Promo, with revised text to include the Fearsome Foes characters.) Treasure Trove (Original Promo) Rune Staff Cursed Amulet Heroic Boots (Revised) Javelin...

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 75 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 7
          • Min. játékosszám: 1
          • Ajánlott életkor: 10+ éves
          • Komplexitás: 4/5

          Vast: The Crystal Caverns – Bonus Cards társasjáték Kiegészítő 5000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

        • Vast: The Fearsome Foes társasjáték Kiegészítő

          Nem kicsit rak hozzá az alapjátékhoz ez a kiegészítő; 3 új karakter érkezik! Az új kazamata járók nem mások, mint az Unikornis, a Szellem és a Ghoul. Mind a három önálló szabályokkal, képességekkel és miniatúrákkal érkeznek a viadalra.Angol:Description from the publisher: Introducing The Fearsome Foes, an expansion pack for Vast: The Crystal Caverns. This pack provides three new, interesting roles for all play...

          • Játékidő: 90 perc
          • Min. játékidő: 60 perc
          • Max. játékidő: 90 perc
          • Max. játékosszám: 7
          • Min. játékosszám: 1
          • Ajánlott életkor: 10+ éves
          • Komplexitás: 4/5
        • Vast: The Crystal Caverns Miniatures Expansion társasjáték Kiegészítő

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 75 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 5
          • Min. játékosszám: 1
          • Ajánlott életkor: 10+ éves
        • Vast: The Mysterious Manor társasjáték

          Némi dulakodás üti fel a fejét a rejtélyes kastélyban... A kastély, mely a völgy sötétebb részén fekszik, már nemzedékek óta elhagyatott. A pók megszökött alvilági börtönéből és most szörnyű dicsőségre áhítozik, miközben a birtokon a csontvázak továbbra is a sötétben mozgolódnak. A kastélyhoz érkező paladin az istenek kegyelmét kéri, el kell pusztítania a...

          • Játékidő: 120 perc
          • Min. játékidő: 60 perc
          • Max. játékidő: 120 perc
          • Max. játékosszám: 5
          • Min. játékosszám: 1
          • Ajánlott életkor: 13+ éves
          • Komplexitás: 4/5

          Vast: The Mysterious Manor társasjáték 15000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!

        Részletes adatok

        Részletek

        • Játékidő:  1.5 - 2.5 óra
        • Játékosok:  1 - 5
        • Ajánlott életkor:  10+
        • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
        • Komplexitás:  Összetett
        • Tervező:  Patrick Leder, David Somerville
        • Illusztrátor:  Kyle Ferrin
        • Kiadók:  Leder Games, 2Tomatoes, Mandala Jogos, Quality Beast, MS Edizioni
        • Elérhető nyelvek:  angol, német, olasz, portugál, spanyol

        Alternatív nevei


        Kiadások

        • English first edition
          • Kiadás éve: 2016
          • Nyelv: angol
          • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
          • Súly: 1.4 kg
        • Print and Play English edition
          • Kiadás éve: 2016
          • Nyelv: angol
        • English second edition
          • Kiadás éve: 2017
          • Nyelv: angol
          • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
          • Súly: 1.9 kg
        • German first edition
          • Kiadás éve: 2017
          • Nyelv: német
        • Portuguese edition
          • Kiadás éve: 2017
          • Nyelv: portugál
          • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
        • German second edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: német
          • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
          • Súly: 2 kg
        • Italian edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: olasz
          • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 17.8 cm
          • Súly: 2 kg
        • Spanish edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: spanyol
          • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
          • Súly: 2 kg

        Hasonló játékok

        Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Vast: The Crystal Caverns társasjátékhoz