Csalafinta bandita
Csalafinta bandita
Csalafinta bandita
Videó beküldése

Csalafinta bandita társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Csalafinta bandita egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kockadobás, a merj és nyerj és a vedd el mechanizmusokra. A kukabúvár...

A Csalafinta bandita egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kockadobás, a merj és nyerj és a vedd el mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A kukabúvár mosómacik élete sokkal kalandosabb, mint azt bárki elsőre gondolná. Éjjelente értékes kincsekre vadásznak a köz javára kirakott szemetesekből, egymást heccelik, és jött-ment ebekkel meg cicókkal kergetőznek. Tekints be a Csalafinta Banditák éjszakai életébe, és szerezd meg te a legtöbb zsákmányt!

Most megtudhatod milyen a kis kukabúvár mosómacik élete!

Te és ellenfeleid harsány mosómedvék vagytok; rengeteg finomságot és fényes tárgyat kerestek, legkedveltebb lelőhelyetek a kukák környéke. Játssz a szerencsével, hogy több kártyát szerezz, de figyelj arra, hogy sorrendben rejtsd el őket, különben nem fognak pontot érni a játék végén. Amikor a pakli elfogy, mindenkinek fel kell fednie elrejtett kártyáit. A pontszámítás azon alapszik, hogy kinek melyik típusú kártyából mennyit sikerült összegyűjtenie. Akinek a legtöbb pontja lesz, az nyeri a játékot és joggal mondhatja magát Királynak!

A kártyák

A legtöbb kártya a játék végén ér pontot. A bal felső sarokban lévő kis ikonok azt mutatják, hogy hány pont szükséges az első, a második és a harmadik helyhez a kártyatípus alapján. Mindegyik kártya alján található egy akció, amit végrehajthatsz a kártya elrejtése helyett. Ahhoz, hogy aktiválni tudd egy kártya akcióját, el kell dobnod a kártyát, képpel felfelé (a dobópaklit mindenki láthatja), ez után hajthatod végre az akciót. A te körödben annyi akciót hajtasz végre, ahányat csak szeretnél! Vedd figyelembe, hogy a Kutya és Macska kártyákon lévő ""védés"" és a ""lopás"" akciók egy másik játékos köre közben használatosak, de csakis akkor, ha te vagy a Lopás célpontja. Nincs megszabva, hogy hány darab kártya lehet nálad.

Előkészületek

1. Vedd ki a pakliból a "Jelölő akciók" kártyát és helyezd belátható távolságra, elvégre sosem lehet tudni ki cseni el. ;)

2. Az a játékos fog kezdeni, aki utoljára vitte ki a szemetet. Keverd meg a kártyákat, majd ossz, képpel lefelé, a sorrend alapján: 1. játékos = 3 kártya, 2. játékos = 4 kártya, 3. játékos = 5 kártya, és 4. játékos = 6 kártya. (Nézd meg a kártyáidat, de vigyázz, nehogy mások is meglássák!) A maradék kártyából (képpel lefelé) formázz egy húzópaklit, ez lesz a ""kuka""! :)

3. A 6 jelölőt tedd ki egy sorba a játéktér közepére.

4. Helyezd a kockát a jelölők közelébe.

A játék menete

Az a játékos kezd, akinek a legkevesebb kártya van a kezében, ezután pedig balra haladunk. Amikor a te köröd jön, akkor kövesd ezeket a lépéseket:

A. Dobj a kockával

Dobj a kockával és vedd el azt a jelölőt, amelyiknek a képe a kockán szerepel. Most eldöntheted, hogy MEGÁLLSZ vagy FOLYTATOD a dobást. Ha úgy döntesz, hogy megállsz, akkor ugorj a visszaváltás részre.

Ha folytatod, akkor pedig dobj még egyet a kockával, majd vedd el azt a jelölőt a sorból, amelynek a képe a dobással megegyezik. Ha a dobott értéked egy olyan jelölővel egyezik, amelyet már elvettél, akkor LAPULJ és ne válts vissza egy jelölőt sem. A begyűjtött jelölők közül helyezz valamennyit középre, majd haladjon tovább a kör. MEGJEGYZÉS: A lapulás és az esetleges lebukástól megvédheted magad a megfelelő kártya eldobásával!

Vigaszdíj: Ha lapulás közben lebuksz, akkor a "kukából" a kezedbe vehetsz egy kártyát.

BÓNUSZ: Ha mind a 6 db jelölőt összegyűjtöd, akkor egyből menj a visszaváltáshoz, utána pedig "tégy egy bónuszkört". Ezzel a bónuszkörrel azonban legfeljebb három jelölőt zsebelhetsz be. Ha nincs már kártya, akkor is tudsz dobni az betárazás és lopás funkciók valamelyikének végrehajtása érdekében.

B. A visszaváltás

Ha azt az opciót választod, hogy megállsz, akkor váltsd vissza az összegyűjtött jelölőidet, bármilyen sorrendben. Visszaváltás közben helyezz vissza mindent középre. Ha befejezted a visszaváltást, a köröd véget ér, a következő játékoson van a sor.

Tárazz be te a legtöbb 'élelemmel' és válj te a kukák királyává!

Mi található a dobozban?

  • 54 kártya
  • 6 db jelölő
  • 1 egyedi kocka
Forrás: Szellemlovas
7 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 3 696 Ft-tól
  • 7 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Kockajáték, Humor, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kockadobás, Merj és nyerj, Vedd el, Akció visszakeresése

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Csalafinta bandita társasjáték videók (9)

Kommentek

Kommentek

  • nedudki74

    2022-10-10 19:02:14

    Pörgős, könnyű családi játék, főleg gyerekeknek, pl strandra. A szrencsefaktrora túl nagy, ezért sem tartozik a kedvenceim közé, de a gyerekeimnek nagyon bejött. Nagyon jó a témája, aranyos a mosómedve, jók a korongok, de a kártyák rajza nagyon nem tetszik. Érdekes, hogy a kuka itt nem a kidobást, hanem a kajaszerzést jelenti. A számolása jó és taktikázásra ad módot.

  • kucsatax

    2022-01-12 12:30:26

    Könnyed kis pakligyűjtögető játék. Kártyákkal, dobókockával és feladatjelölő korongokkal. A játékosok csalafinta mosómedvék bőrébe bújva gyűjtögetik a kukák tartalmát. A soron következő játékos elkezd dobni a kockával és magához veszi a kocka által jelölt feladatkorongot. De vigyáznia kell, mert ha olyan szimbólumot dob, amit már egyszer kidobott, akkor a köre véget ér, hacsak nincs nála olyan kártya amivel ezt elkerülheti. A feladatkorongokkal turkálhatunk a kukában, azaz húzhatunk a kukapakliból, vagy elrejthetünk valamit az éléskamránkba, a saját gyűjtögetős paklinkba, vagy rabolhatunk valami finomságot egy játékostársunktól stb. Tárazzd be te a legtöbb élelmet, és figyelj a kártyák pontszámaira is! Legyél te a legügyesebb mosómedve! A kockadobás és lapjárás miatt fontos a szerencse, ellenben gyors pörgős party játék. Ajánlom.

  • godzsakattila

    2021-04-25 00:41:17

    Az egyik fórum topicban a minik festéséről volt szó, és erről jutott eszembe a következő fontos dolog. A játékhoz levő kis korongok bizony gyorsan kopnak ha huzigálva vannak az asztalon és nem felemelve, át rakva. Azonban, ha átkenjük átlátszó körömlakkal, akkor az nagyban növeli a képek védelmét. Nekünk már az egyik oldaluk kopottas lett, mire eszembe jutott az ötlet. De ha egyből vétel után kentek rá egy kis körömlakkot, a probléma megelőzhető, nem csak a "félkopottas állapot" konzerválható :D

  • godzsakattila

    2021-04-20 22:53:20

    Teljesen egyetértek. Az ilyesmi árfekvésű gyorsjátékok szeritnem is kiválóak kisebb alkalmakra, jobbak egy csokornál. Nagyobb alkalomra meg a nagyobb játékok :D

  • godzsakattila

    2021-04-20 21:52:04

    Nagyon jó játék. Igazából egy egyszerű, de mégis taktikázó gondolkodást igénylő darab. Szemben a "biztonságosabb vizeken" csónakázó játékokkal, mint pl. a Sárkányok Erdeje, ahol ha valamit megszerzel a tied is marad és minden annyit ér biztosan amennyi rá van írva, itt az egyes laptípusokból számít, hogy mennyit gyűjtünk be a többiekhez képest! Példát kiemelve van, hogy egyetlen "megszerzett" (azaz itt: rejtekhelyünkre dugott) Gyümi kártyával szerzünk 7 pontot, de az is megeshet, hogy 5-öt elrejtettünk mégsem ér semmit a végső számításnál! Oda kell figyelni, hogy igyekezzünk egyformákat elrejteni, illetőleg kitaktikázni más vajon melyik laptípusok gyűjtésére "állt rá" a körben. Persze előre a lapjárást nemismerhetjük így nagyszabású terveink sem lehetnek. De ha észrevesszük pl., hogy valaki(k) szereti(k) kijátszani a csokoládés kártyát, amivel szivatni lehet valakit, akkor mi gyűjthetjük a csokoládét, hisz nagy valószínűséggel az ellenfél nem gyűjti, hanem kijátsza a plusz hatása miatt. Plusz bizonyos esetben "lophatunk" a másik elrejtett lapjaiból. Tehát az összeszámolásig nehéz általában megtippleni az elrakott lapok száma alapján ki is lesz a győztes.

    Ez most elsőre bonyolultnak tűnhet, de nem az, az első játék közben mindenki rátud érezni az ízére. Teljes szívvel tudom ajánlani midnenkinek, aki egy gyors taktikázós, de nem túlgondolós, vicces és izgalmas játékot szeretne. Legyen az gyerek, vagy játékos felnőtt.

    ps.: a Sárkányok Erdejét még véletlenül sem lehúzni akartam, szintén nagyon szeretjük, csak a mechanizmusa egyszerűbb. De attól a játékélménye annak se roszabb vagy kevesebb és oda is kell ész.

  • hierroo

    2021-03-05 08:08:54

    Tényleg jó kártyajátéknak tűnik. Egyébként már gondolkodtam azon, hogy ezek a kis fillerek egész jók lehetnek kisebb ajándéknak is. (nőnap, szülinap, névnak, gyereknap, stb...) Egy virág is kerül majdnem annyiba, meg a bonbon is . De a kártyajáték megmarad! És szerintem sokkal jobb egy játszható és élvezetes társasjáték, mint egy virág a vázában, amit csak nézni lehet. (Persze lehet hogy van, aki a virágra, vagy a bonbonra esküszik! :) )

  • Robby

    2021-03-04 22:51:40

    Ezt a játékot is sikerült beszerezni. A szabályok nagyon egyszerűek, a játék pörgős és baromi nagy a szerencse benne. Egy tipikus filler party játék illetve nagyobb gyermekekkel is lehet(ne) játszani, de azzal óvatosan mert lehet lopni a másiktól, amit az érzékenyebb lurkók nehezen viselhetnek. Gyerekeknél van egy olyan biztonság, hogy amit megszereztek már az az övék, de itt azért ez nem biztos. Nekünk tetszettek a kártyák, a játék olyan közepes, de azért el lehet vele szórakozni. A kukából kell guberálni kockadobással és a guberált tárgyainkat kell elrejteni, amikből szetteket kell gyűjteni. A csavar ott van, hogy a kártyákat nem csak elrejteni tudjuk, hanem a képességeiket is ki lehet használni. Gonoszkodós cuki kis játék, ár/érték arányban is jó. Érdemes kipróbálni.

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  15 - 20 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Michael Eskue, Lisa Eskue
  • Illusztrátor:  Kwanchai Moriya
  • Kiadók:  Gamewright, Arclight, Red Rook Games, AURUM, Inc., Lex Games, Reflexshop Kft, Studio Supernova
  • Elérhető nyelvek:  angol, magyar, olasz, japán, Korean, román

Alternatív nevei


Kiadások

  • English first edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: japán
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: román
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: magyar
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: Korean
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: olasz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Csalafinta bandita társasjátékhoz