The Networks
The Networks
The Networks
Videó beküldése

The Networks társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A The Networks egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a solitaire, a trn-02 stat turn order és a játék végi bónuszok mechanizmusokra. Van egy TV csatornád. Van öt...

A The Networks egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a solitaire, a trn-02 stat turn order és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Van egy TV csatornád. Van öt évadod. Képes leszel elég nézettséget összegyűjteni ahhoz, hogy az ötödik évad végére neked legyen a legtöbb néződ?

Amikhez folyamodhatsz, hogy javítsd az esélyeid és nézettséged; reklámozni lehet a műsorainkat, sztárokat lehet leszerződtetni, kik segítik nevükkel a produkciót és végül a műsorváltás, mely arra jó, hogy a kiöregedő nézőinket le tudjuk váltani egy új réteggel, kik követik a csatornánkat. A legfontosabb cél elvégre a nézettség magason tartása!

Forrás: Szellemlovas
2 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 20 147 Ft-tól
  • 2 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Film / TV / Rádió alapú, Humor
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Solitaire, TRN-02 Stat Turn Order, Játék végi bónuszok, ECO-05 Income

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

The Networks társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

The Networks társasjáték videók (7)

Kommentek

Kommentek

  • hadhaz.sandor

    2023-01-05 23:49:15

    Az egyik legtematikusabb munkáslehelyezős játék a piacon. Munkáslehelyezősnek nevezem, pedig technikailag munkás az nincs benne, csak elvesszük egymás elől a játékosszámhoz igazítottan szűk piacról a kártyákat.

    Az első két játékot biztosan végigröhögitek a sorozatok, reklámok és színészek kifigurázására épülő illusztrációkon. És végre nem egy 5 erőforrással operáló kereskedjünk a középkorban témájú játék.

    A játék elsőre nem fogott meg, nem éreztem különbséget az egyes akciók között, bármit csinálunk egymás mellett haladunk fej-fej mellett. Második játékra kicsit jobban átláttam, vétettem is pár szarvas hibát és igazából a Network kártyák csavarnak az alap sorozatfejlesztős/színészbérlős akciókon. Mindenképp ajánlom hogy az interaktív és az advance kártyák is kerüljenek játékba, nélkülük kicsit sótlan a játék.

    Nem egy nyelvfüggetlen játék, sok kártyán van különleges feltétel.

  • robsteady

    2021-11-05 16:09:55

    A The Networks nem árul zsákbamacskát. Annyira komoly a játék, amennyire a borítója. Mindez azonban nagyon jól áll neki.

    A sztori szerint egy fiktív TV csatorna tulajdonosai vagytok, akik a három fő műsoridősávban (20/21/22.00) futtattok egy órás műsorokat. Ezek nézőszámot generálnak nektek, mely ebben a játékban a legfontosabb mértékegység, ugyanis az nyer, aki az 5 évad végén összesítve a legtöbb nézőt generálja.
    A műsorokat meg kell vennetek, és ezek a különböző évadokban más-más nézőszámot adnak. Ezek nézettségét lehet emelni azzal, hogy hírességeket fogadtok fel. Ők viszont sok pénzbe kerülnek, és minden évadban kérnek gázsit. Vannak még a reklámok, mely márkákkal leszerződve rögtön bevételhez juttok, majd adásba kerülve ezek további pénzt jelentenek a szezon végén. Közel ennyi a lényeg. Tehát a műsorok hozzák a nézőket, amit emelnek a celebek, és mindezt a reklámbevételekből kell fedezni. Ez így elég is lenne, ha a kártyáknak nem lennének egyedi tulajdonságai. Például, hogy egyes műsorok csak hírességgel futhatnak, vagy épp adott időpontban, különben kevesebb nézőt hoznak. Esetleg, hogy mindezek kötelező voltán túl a kártyák szabad választást is adnak: rakhatsz alá reklámot vagy celebet, és akár ezekből kettőt is. A lényeg ott van, hogy a sok nézőt hozó kártyakombók sok pénzbe kerülnek, ezért ügyesen kell sáfárkodni mindig a pénzzel. A játék közbeni és végi pontokra még a rózsaszínű Networks kártyák vannak hatással. Ezek általában kis előnyöket adnak cserébe. Ezek akkor jók általában, ha a kevés kártyából szerencsealapon neked a rosszabbak jutottak. Nem mellékesen az egyes műsorok elkülönülnek dráma/sport/reality/tudományos/stb... kategóriákra, melyekből szetteket gyűjtve további előnyökhöz juthatsz. Így azért már látszik, hogy lehet kombinálni rendesen a játékban. Van itt szettgyűjtés, pakliépítés, dinamikus játékvégi kondiciók. Remek ez így együtt. Komolyan lehet gondolkodni, - hogy most épp mit csináljak?

    folytatás a következő hozzászólásban...

  • robsteady

    2021-11-05 16:04:32

    Az, hogy ezek hogy ezek a műsor/híresség/reklám/csatorna kártyák hogy oszlanak meg, ez kártyajátékként nyilván húzásfüggő szerencsét vagy épp balszerencsét jelentenek. Viszont úgy veszem észre, 5 évad alatt kikompenzálja ezt a játék. Csak a sportműsorok tűnnek túl erősnek.
    Két főnél 15 kártyából kell úgy felfűzni láncokat egymásra, hogy azok sok nézőt hozhassanak. A lemaradó játékosokat támogatja a játék, és a szerencsefaktor is nagy, de a jó kis kombók a tapasztalabb játékosokat is bevonzzák azért. Ennek ellenére ez egy család játék. Annak viszont nagyon szórakoztató a dinamizmusa okán.

    Egy nagyon fontos dologról nem írtam még - és itt hieroo nagyon büszke lesz rám: a grafika pompás, képregényszerű az egész, és a feiratok annyi mókát hoznak, hogy már azért megér egy próbát ez a játék. A képtelenebbnél - képtelenebb címek komolyan emelik a játékélményt. Példaként említenék párat: "a híresség, aki minden filmben meghal"; "hogyan vesztettem el apátokat" műsor; "kiborgcsiga kontra mechagiliszta"; "élő gyökérkezelés" mint reality csatorna. Igazán megmosolyogtató sok ezek közül.

    Az újrajátszási faktor a kártyák változatossága miatt nagy, a mechanika sajátossága okán közepes. Nagy stratégia nincsen benne, de ha a taktika leköt egy játékban, akkor jó választás lehet.

    Válaszolva ghtyshd kérdésére, kicsit nyelvfüggő a játék a Networks kártyák miatt, de nem vészes a dolog, kezdő angolos megérti. Az ikonok elég informatívak.

    Tipp: Akinek van színes nyomtatója, az vegye meg 9 dollárért a játékot a PnP Arcade-nál, mert igazából 200+ kártyáról beszélünk, nem szükséges kapásból 14 ezret belefektetni a dologba. Mivel a nagy felbontású fájlok így elérhetőek, azon se lennék meglepődve, ha a torrentboltban ingyen beszerezhető lenne. Kinyomtatod 300 grammos papírra, bekártyavédőzöd, és már kész is.

    Nézz róla magyar videót itt.

  • robsteady

    2021-06-14 23:04:18

    Nekem még úton van, de a videók alapján igazából nagyon jó ikonrendszere van, ami nem igazán teszi szükségessé a szöveges részt. Kezdő angollal / némettel simán elboldogulsz vele. Szerintem... Még a szabályokat is meg lehet tanulni videóból. Pl.: Rahdo -tól. Amennyiben azt megérted, nem lesz gond.

  • ghtyshd

    2021-03-24 08:50:04

    Ha valaki esetleg játszott már ezzel, el tudja mondani, hogy mennyire nyelvfüggő?

    Néztem videót róla, és úgy vettem észre, hogy leginkább egyes kártyák fölött van valami gyengécske szöveg, illetve még itt-ott a "táblán".

    De az nem teljesen jött át nekem, hogy ez mennyire befolyásolja a játékmentet. Tehát kezdő angolos is megbírja?

A The Networks társasjáték és kiegészítői (5)

  • The Networks: On the Air társasjáték Kiegészítő

    Eddig csak a Kickstarter-en segítők juthattak hozzá, de most már bárkié lehet ez a mini-kiegészítő mely tartalmaz: 7 új évadot 4-5 sorozathoz 7 új sztárt 8 új Network kártyát 2 új reklámot 6 megcsinálandó sorozatot 1 befutó sztárt 1 matricalapotAngol:A mini-expansion for The Networks, consisting of cards unlocked by Kickstarter stretch goals. Contents: 7 new Season 4-5 Shows 7 new Stars 8 new Network Cards (2 copies of 4...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • The Networks: Executives társasjáték Kiegészítő

    Jelentős szabály változtatásokkal jelentkezik be a Networks ezen kiegészítője, melyekből talán a legjelentősebb, hogy most már mindenki egy 'vezető producerrel' kezdi a játékot a maga előnyeivel és hátrányaival.Angol:The Networks: Executives, a full expansion for The Networks, changes the gameplay in a few ways. First, the players all choose a Network Executive at the start of the game. Each...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    The Networks: Executives társasjáték Kiegészítő 11300 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • The Networks: Telly Time társasjáték Kiegészítő

    Új műfajok, műsorok, sztárok és természetesen reklámok is várnak ránk ebben a kiegészítőjében a The Networks játéknak. Az alapjátékkal 100%-ban kompatibilis, de a fejlesztők nem javasolják, hogy az On The Air kiegészítővel együtt játszuk a Telly Time-ot.Angol:The Networks: Telly Time, an expansion for The Networks, features nine genres and a new "noughts-and-crosses" way to get a genre bonus, with the shows in this item likely to be...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • The Networks: More Executives társasjáték Kiegészítő

    A mini-expansion for The Networks, to be played with the Networks: Executives expansion. These are two additional Executives: Continuum, who has a time machine and can take extra turns (but causes anomalies in the process), and Gorilla, who can choose to go last every turn (getting extra money) or first every turn (sacrificing any money or viewers they get...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • The Rival Networks társasjáték

    The Rival Networks is a standalone two-player version of The Networks. Much of the original's gameplay is preserved, but streamlined so that it plays in 30-45 minutes. You and your opponent each have a display of 3 Timeslots, and at the start of the game, they show your starting 3 (terrible) Shows. There is also a Goal Card showing for the current Season...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    The Rival Networks társasjáték 9000 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  1 - 5
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Gil Hova
  • Illusztrátor:  Travis Kinchy
  • Kiadók:  Board&Dice, Formal Ferret Games, Mandoo Games, One Moment Games
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, német, Korean

Alternatív nevei


Kiadások

  • English first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
  • English PnP edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 23 cm x 33 cm x 5 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.9 cm x 33 cm x 5.1 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 24 cm x 34 cm x 8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) The Networks társasjátékhoz