A Mars Terraformálása: A kezdetek
A Mars Terraformálása: A kezdetek
A Mars Terraformálása: A kezdetek
A Mars Terraformálása: A kezdetek
Videó beküldése

A Mars Terraformálása: A kezdetek társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2018
Értékelem!

Ez a játék az A Mars terraformálása kiegészítője.

A Mars Terraformálása: A kezdetek egy közepesen összetett kiegészítő A Mars terraformálása társasjátékhoz, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12...

A Mars Terraformálása: A kezdetek egy közepesen összetett kiegészítő A Mars terraformálása társasjátékhoz, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Minden kezdet nehéz...különösen igaz ez olyan nagy vállalkozások esetén, mint egy bolygó terraformálása! A helyzet azonban nem kilátástalan, a kezdeti nehézségek kiküszöböléséhez nyújt segítséget: A Kezdetek!

A Mars Terraformálása harmadik kiegészítőjében a 7 új projektkártya és 5 új vállalat mellett 35, a játék elején kijátszható kártya található. A döntés a tiéd: az emberiség érdekeit szem előtt tartva adsz egy nagyobb kezdőlökést a terraformálási folyamatnak, vagy inkább saját vállalatod motorját indítod be?

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
  • 4 741 Ft-tól
  • -12%-683 Ft

Kategória: Sci-Fi, Közgazdaság, Kiegészítő, Környezet, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Pakli tervezés, Kártya húzás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

A Mars Terraformálása: A kezdetek társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletek



Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Mars Terraformálása: A kezdetek társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • laptopzsol

    2023-12-27 18:55:33

    Mindenben igazad van. De szerintem csak egy dolog miatt mondják hogy drága. Még pedig azért mert az alap játékhoz képest, harmadába került, de csak tized annyi cucc van benne. Arányaiban nem indokolt az ár. Amúgy meg jó cucc, én is meg vettem.

  • szaniszlo.zsolt

    2023-12-27 18:42:11

    Még nem szereztem be ezt a kieget, előbb elolvasom a hozzászülásokat, értékeléseket. Amit nem értek, az a "drága" jelző. Laikusként:

    - Ez egy szellemi termék, melynek megalkotásában rengeteg munkaideje van jónéhány embernek: koncepció megalkotása, akár többszáz óra tesztelés, dizájn díjai, grafikusi költségek

    - fordítás költségei

    - Szállítási, raktározási költségek

    - Gyártási költségek, dobozolás stb.

    - Promóciós díjak

    - Kisker haszonkulcs, a szép magas ÁFA

    Egy ilyen játék nemcsak az anyagköltségről szól!

  • maszlagadam27

    2022-08-24 10:46:53

    Úgy gondolom a Kezdetek kiegészítő szinte kötelező, ha az alapjátékot sokszor szeretnénk asztalra helyezni. Nagyon jól optimalizálja a játékidőt, csökkentve azt, és remek kiindulási alapot biztosít a kezdetkártyák segítségével. Az új cégbirodalom lapok is elég jók, a plusz projektkártyák elférnek az alaphoz tartozók között (talán ők bírnak a legkisebb szereppel, hiszen rengeteg ilyen típusú lapot kapunk már eleve az alapjátékban). Úgy érezhetjük, hogy a pénzünkért nem kapunk egy bő eszközkészletet, ha megvásároljuk a Kezdeteket, de szerintem erre nincs is szükség, csak egy pici mechanikai turbózást ad, de az viszont nagyon okosan van kitalálva. Ár-érték arányban szerintem így is rendben van a befektetés, rengeteg esetben a kiegészítő kb annyiba kerül mint az alapjáték, mégsem tud hozzáadni a játékélményhez, csupán a darabszámokat mélyíti el a tartozékokból, vagy a játékteret szélesíti egy kicsit. Alapvetően nem vagyok híve a kiegészítőkkel együtt való játéktanításnak, de ebben az esetben szerintem nagyon is megengedett a dolog, mert a többlet nyersanyagok induláskor gördülékenyebb kezdeti játékszakaszt, és több lehetőséget eredményez a tablóépítés során is. Ez azt eredményezheti a játékkal még csak mos ismerkedő játékosokra nézve, hogy kevésbé vesznek el a kezdeti stádiumban, és több lehetőséget éreznek magukénak. Többször beszélgettük már, hogy ennek igazából nem is kiegészítőként kellett volna megjelennie, hanem már az alapot is ezzel kellett volna kiadni. Mindig azt vallottam, hogy egy kiegészítőnél azt a legfontosabb szem előtt tartani, hogy mennyit ad a játékélményhez, milyen mechanikai újdonságokat, bővülést hoz az alapjátékba, és teljesen mindegy, hogy ez hogyan, milyen eszközökkel éri el. Ebben az esetben is ˝csak˝ pár új kártyalapról beszélünk, de mégis olyan ügyesen nyitja meg a játékot, hogy létjogosultága nem kérdőjelezhető meg szerintem. Mindenképpen ajánlom a beszerzését az alaphoz, nálunk már nem is kerül elő a Kezdetek nélkül a Mars terraformálása.

  • lrekasi

    2022-07-28 11:08:48

    Én egy cimbimmel azon gondolkodtam ezzel a játékkal kapcsolatban, hogy az alap kártyákat kellene "korokra" bontani, és több paklit alkotni belőlük, és bizonyos limiteknél átváltani másik paklira. De aztán végül az ötleten túl egyikünk sem szánt rá több időt, simán továbbléptünk a játékon, hiszen annyi más van még, amivel remekül lehet szórakozni.

  • gevanda

    2020-10-20 21:13:32

    Szerintem is nagyon kevés ez a pár lap ennyi pénztért, az ár-érték aránnyal nem vagyok elégedett.

    Tetszik, hogy egyből beindul a játék, és nem kell pár generáción át csóróskodva gyűjtögetni a nyersanyagokat. Szóval a kezdést tényleg nagyon megkönnyíti, egyből beindítja a játékot.

    Viszont én sokkal látványosabb játékidő rövidítésre számítottam. Az én ízlésemnek még így is túl hosszú, amit nagyon sajnálok, mert amúgy egy remek játéknak tarom a valóban csúnyácska kinézete dacára A Mars terraformálását. :D

    Mi házi szabályokkal próbáljuk tovább rövidíteni.

    • Eddig próbáltuk úgy, hogy minden játékosnak minden generációban kötelező legalább egy terraformálási lépést végrehajtania (óceánlapka lehelyezés, hőmérséklet feltolás vagy oxigénszint emelés).
    • Hogy ne a minimumról induljanak a jelölők, azzal az a baj, hogy sok maxos feltételű kártyát kizárnánk a játékból, így ezt az ötletet elvetettük.
    • Következő próbálkozásunk az lesz, hogy egy terraformálási lépéssel az adott tényezőn kettővel toljuk a jelölőt (de csak egyért jár a pont). Viszont így a láncreakciósokat vagy teljesne ki fogjuk zárni (egy jól időzített hőmérsékletfeltolás túl sok ponttal járna), vagy végrehajtjuk, de pont nem jár érte, vagy végrehajtjuk, és akármennyi láncreakció is volt, csak egyért jár pont. Ez a három lehetőség közül még nem választottunk.

    Van esetleg valakinek valami házi szabálya, ami sikeresen és élvezetesen rövidíti a játékot? :)

  • Marcike

    2020-10-16 14:05:18

    Kicsit soványka ez a kiegészítő: néhány kártya az egész és ezek is csak a játék első fázisát gyorsítják meg valamelyest - mégis megértem, ha valaki kedveli ezt a kiegészítőt… Elég hangulatos ugyanis, hogy többgenerációs távlatba helyezi a terraformálás előtti időket és játék közben érezheted, hogy a munka, amit végzel a folytatása a korábbi generációk megfeszített munkájának.

  • naturaldisaster908

    2020-02-06 17:24:27

    Nos, tény hogy én is egy kicsikét drágállom a játékot, viszont ha ennyire mindenki csak azt mondja, hogy az egyik legalapabb kiegészítő és mindenféleképpen érdemes beszerezni, én is elgondolkozom rajta. Amennyiben meggyorsítja ajátékot, az tényleg nagyon jó, mert a cégek birodalma játékvariánssal főleg nagyon nehezen indul be a játék. Minimum 20 perc, mire egyáltalán rendelkezünk egy alap termeléssel, és el tudunk kezdeni végre rendesen terraformálni.

    Must buy, azt kell hogy mondjam! :)

  • poccer

    2019-08-04 15:19:26

    Én kifejezetten szeretem és ajánlom ezt a kiegészítőt, de mindenki másféle :)

    Való igaz, hogy csak pár új lap az egész: talán 5 új cégbirodalom, 6-7 projekt kártya, de a maradék harmincegynéhány lap egészen új mechanizmust hoz a játékba (az eddigieket kiegészítendő): a kezdet kártyákból minden játékos 4 darabot húz a játék elején, amiből kettőt kiválaszt, és megtart, kettőt pedig eldob. Ezek a játék elején adnak egy nagy boost-ot (pl +1 acél és +1 titán és +1 pénz termelés, vagy +3 hőmérséklet azonnal (a járuláskos TR-rel együtt természetesen), stb), ami révén egyrészt kicsit gyorsabban bontakozhat ki a játék, de ami ennél is fontosabb még egyedibb lehet a céged, még jobban össze lehet hangolni a cég és a kezdeti projekt kártyákat, még jobban lehet stratégiát és terveket alakítani és szőni. (Nem utolsó sorban kis balancing szerepe is van és lehet adott esetben.)
    Ezen felül módosult szóló mód (igen, még kevesebb generáció áll rendelkezésre, hogy egymagunk terraformáljuk a bolygót, hiszen táposabban fogunk hozzá), és ami külön vicces lehet, a "?" ikonos kártyák, amik adott akció erejéig bármilyen más ikont jelenthetnek.

  • saskogyula

    2019-06-18 17:20:01

    Nagyon szeretem a Mars terraformálása játékot... De ez a kiegészítő pénzlehúzás... 47 kártyalap? Egy pakli kártya! A többi kiegészítővel semmi gond... Azok megérik az árukat...

  • darkalaxis

    2018-07-17 07:04:45

    Magyar nyelven tegnaptól kapható a REFLEXSHOP kínálatában! :)

Az A Mars terraformálása társasjáték és kiegészítői (44)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1.5 - 2 óra
  • Játékosok:  1 - 5
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Jacob Fryxelius
  • Illusztrátor:  Isaac Fryxelius, William Bricker
  • Kiadók:  Lautapelit.fi, Ghenos Games, Intrafin Games, REBEL.pl, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Stronghold Games, FryxGames, Schwerkraft-Verlag, Maldito Games, Meeple BR Jogos, Kilogames, Siam Board Games, Lavka Games, Reflexshop Kft, Surfin' Meeple China, spilbræt.dk, MIPL
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, ukrán, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: cseh
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 11.8 cm x 16.3 cm x 3.4 cm
  • English edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 16.5 cm x 12 cm x 3.5 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 11.8 cm x 16.2 cm x 3.5 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 12 cm x 16 cm x 3.5 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: olasz
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 12 cm x 16.5 cm x 3.5 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 11.8 cm x 16.3 cm x 3.4 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
  • Danish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 16.5 cm x 12 cm x 3.5 cm
  • Finnish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: finn
    • Méretek: 12 cm x 16.5 cm x 3.7 cm
  • Swedish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: svéd
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: kínai
  • German edition, second printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
  • Serbian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: szerb
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: ukrán
    • Méretek: 16.5 cm x 12 cm x 3.5 cm
    • Súly: 0.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Mars Terraformálása: A kezdetek társasjátékhoz