Terra
Terra
Terra
Terra
Videó beküldése

Terra társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Terra egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockáztatás mechanizmusra. Te tudod hol találták meg Földünk legrégebbi társasjátékát? És azt tudod, hogy hány méter magas a...

A Terra egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockáztatás mechanizmusra.

A Szellemlovas leírása:

Te tudod hol találták meg Földünk legrégebbi társasjátékát? És azt tudod, hogy hány méter magas a Golden Gate?
Tedd próbára tudásod és fedezd fel az érdekesebbnél érdekesebb dolgokat Földünkről, ahol élünk. Ha te is szeretnéd megcsodálni, amit a legnagyobb felfedezők, most itt a remek lehetőség!

Valószínű, hogy nem mindenre tudod majd a választ. Ahhoz az is, hogy lesz egy hozzávetőleges elképzelésed, ami elég is, mert a Terra az a társasjáték, ahol a közelség számít. De mi van, ha fogalmad sincs, mi a válasz? Támaszkodj a barátaidra, akik feltehetőleg tudják!

A Terra Friedemann Friese Fauna című játékának újragondolása, csak míg ott állatokra jellemző dolgokat kellett tudni, itt a földrajzi információk kerülnek előtérbe, hasonló mechanikát alkalmazva, mint a Fauna esetében.

A Terra társasjáték 150 kártyájának kérdéseiben nemcsak temérdek és izgalmas lexikális tudás vár, hanem taktikai tehetséged is megcsillogtathatod. Készen állsz egy játékos és lebilincselő kvízversenyre? Lépj a legnagyobb felfedezők útjára, és térképezd fel Földünk tengernyi csodáját!

A doboz tartalma:

  • 1 játéktábla
  • 1 db kártyatartó doboz
  • 150 db kártya
  • 36 db tippkocka

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 19 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 7 500 Ft-tól
  • 20 ajánlat

Kategória: Egyszerű, Oktatás
Mechanizmus: Kockáztatás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Terra társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Terrapiem14b, Átvétel Kistarcsán, esetleg a közelben (Budapest XV-XVI-XVII. kerület, Kerepes, Nagytarcsa, Csömör, Mogyoród, Gödöllő).

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Átvétel Kistarcsán, esetleg a közelben (Budapest XV-XVI-XVII. kerület, Kerepes, Nagytarcsa, Csömör, Mogyoród, Gödöllő).! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Magyar nyelvű, csak bontott de még nem játszottunk vele. Nincsenek kibontva sem a kártya csomagok.

2 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Terra társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • maszlagadam27

    2022-08-08 08:20:28

    Az I know után a második kedvenc modern társasjáték köntösbe bújtatott kvízjátékom. Noha az én gyűjteményemben nincs meg, a család beszerzett tavaly karácsonykor egyet, azóta gyakran előkerül. Minden játékosszámmal kiváló, de talán négy fővel a legideálisabb (mivel megegyezés szerinti körszámból áll a játék, úgy érzem négy játékosnál a leggördülékenyebb a játékmenet). A kérdések nehézségi szinteji színek szerint vannak csoportosítva, így könnyen ki tudjuk választani, mennyire szeretnénk komoly feladványokkal megküzdeni a játék során. Szívem szerint minden szín minden kártyáját végigjátszanám, annyira jók a kérdéskörök, és olyan jók a képek, valamint az ismertető szövegek a lapokon. A szerencsefaktor megvan a játékban de nem frusztrálóan magas, ha egy könnyebb kérdésnél (amint szinte mindenki tud) te vagy a felolvasó, te tippelhetsz először, így helyzeti előnyben vagy a többiekkel szemben. Viszont mivel mindenki más műveltséggel bír, a későbbiekben ott a lehetőség, hogy visszahozod az itt nem megszerzett pontokat egy olyan feladvánnyal, ami pont a te érdeklődési körödhöz passzol (lesz itt minden, történelem, földrajz, építészet, általános tájékozottságot célzó kérdések stb.). Erre bőven meglesz az esély, sokszor több területért is el lehet vinni a maximális pontszámot. A tábla elég nagy, de gyönyörűen kivitelezett a grafikája. A sávos tippek igencsak becsapósak, de nagyon jól tartják fenn a feszültséget, kiváltképp ha szoros az állás a játékosok között. Az egyetlen hibája a játéknak véleményem szerint, hogy itt a sávokon való jelölésnél nem fogalmaz mindig pontosan az adott kártya, pár lapnál többféle módon is érthető, hogy pontosan mire is kíváncsi a kérdés megálmodója. Mivel csak pár esetben találkoztunk ilyennel, nem zavaró, meg lehet egyezni, hogy pontosan mire is adjuk le az adott körben a tippjeinket. Kockáinkat a kör végén nagylelkűen osztja vissza a játék, ha jól jelölünk velük el sem veszítjük őket. Aki szereti a műveltségi játékokat mindenképp menjen rá!

  • kelemen.ati

    2021-02-19 11:18:45

    Időről időre előkerül a gyűjteményem ezen darabja egy-egy játékalkalomkor. Még a kezdetekkor vásároltam meg, amikor habzsoltam a játékok vásárlását, aztán később rálltam a "minőségi" vásárlásra. Sok játékom vált eladóvá, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de a Terra megmaradt. Megmenekülésének oka, hogy még mindig tud újat nyújtani, még mindig vannak olyan kártyák, amik nem kerültek elő. Illetve ami miatt szerethető, hogy ez egy olyan "kvíyz" játék, ahol nem kell ismerni a pontos válaszokat, néha elég, ha "saccperkábé" belövöd az időt, a helyszínt vagy az évszámot. A kártyán szerepel esemény, épület, személy, időpont és ezekről 3-3 kérdésre kell válaszolni. De nem baj, ha nem tudod mind a három kérdésre a választ. Már emiatt is szerethető a játék, hogy nem kell hozzá lexikális tudás, elég ha "rémlik" valami és eltudod helyezni vagy időben vagy helyben. A kártyák között különböző témák különböző erősségben szerepelnek, így családi körben, gyerekekkel is játszható. Bár a dobozon 10+ van ráírva, de egy 8 évessel már nyugodtan lelehet ülni játszani, főleg, ha a gyerkőc már eleve társasjátékokon szocializálódott. Annál is inkább, mert rengeteget tud tanulni, főként a földrajzi ismereteit szélesíti ki, a játéktáblán található világtérképpel. De az épületek, események, személyek, korban, időben való elhelyezése is a tanulást segíti elő. Mivel főleg tippelni kell, így nagyon senki nem tud lemaradni, annál is inkább, mert egyszerre csak egy jelölő kockánkat tudjuk letenni az ötből. Igaz rossz tippek esetén ebből veszíthetünk, de három mindig megmarad és később ez újra kiegészülhet. Természetesen a játék jutalmazza azokat is, akik nagyon otthon vannak a kvíz témában és a végelszámolásnál valószínű ők kerülnek ki győztesen, de a játék emellett rengeteg élményt ad. Ez egy nagyon jó családi játék, kisiskolás családoknak mondanám, hogy kötelező darab, de sajnos már nem egyszerű a beszerzése, pedig az árérték aránya is nagyon jó volt. Újonnan én 9000-ért vásároltam.

  • Peter

    2020-01-26 20:29:45

    Köszi!👍Nekem már nem kell válaszolni, elég informatív voltál 🙂 Kifutó termék volt,itthon magyar dobozban már sajnos nem lesz elérhető.

  • gyd

    2020-01-26 20:22:05

    Ahogy az "Árak és üzletek" pontnál látható, a Játékfarm nevű üzletben kapható elvileg. Ez az adott sorra kattintva elérhető egyébként, de ide is bemásolom a linket hozzá: itt.
    Azonban megnéztem, és a webshop oldalán az van írva, hogy átmenetileg nem elérhető, és lehet értesítést kérni, ha esetleg az lesz. Máshol láttam, hogy már kifutott termék, szóval esetleg érdemes lehet használtpiacon nézelődni: Jófogás, Facebook Marketplace, Facebook csoportok stb.
    Esetleg ha jó angol nyelven is, akkor ebay-en is lehet nézelődni, de onnan nem nagyon szokta meg megérni idehozatni társasjátékot(én pl. olyan 20000 forint környékén találtam egyet - ide kattintva elérhető -, kis keresgélés után talán picivel olcsóbban is lehet találni).

  • santasandorne

    2020-01-26 16:19:51

    szeretném megrendelni, hol tehetem meg?

  • santasandorne

    2020-01-26 16:18:51

    Hol v

    ehetem meg???????????

  • jenei.balazs87

    2019-09-02 21:57:31

    Bár még nem játszottam vele túl sokat, a kedvenc kvízjátékom több okból is:

    1. A világtérkép adta vizualitással messze kiemelkedik az elvontabb kvízjátékok közül. Szinte utazásra invitál: "Gyere, és fedezd fel a világ csodáit!"

    2. A számos-tippelős részét a volt matek tagozatos énem szereti.

    3. Baromi érdekes szerintem, hogy mennyi olyan kérdést fel tudnak tenni az embernek, ahol még azzal is bajban van, hogy a dolgok nagyságrendját (pár db vs. ezrek vs. milliók) eltalálja... :)

    4. A hagyományos kvízjátékok metodikája helyett (tudod vagy nem tudod) növeli a sikerélményt azzal, hogy a majdnem jó válaszokat is díjazza.

    Összességében ajánlom mindenkinek, mert rengeteg érdekességet lehet belőle tanulni!

A Terra társasjáték és kiegészítői (4)

  • Terra: Baker Street / Carcassonne Promo Card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Terra on Tour társasjáték

    Terra on Tour takes players on an adventurous journey of knowledge around the world — but if the players don't know what's being asked about, they can still score by being close to the correct answer. What's more, players also assess the answers given by others, allowing you to score from the knowledge (or lack thereof) of opponents. Terra on Tour is a...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • America társasjáték

    Melyik évben került először szinpadra a Harmadik típusú találkozások? Melyik államban esik a legtöbb hó éves átlagban? Hány albumot adott el Madonna? Valószínűleg nem sokan tudnánk mindegyikre a választ, de ha van egy ötleted rá, az elég. Az America egy olyan partyjáték, melyben a közeli tippek számítanak. Mi van akkor ha fogalmad sincs a válaszról?...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 1/5

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 perc
  • Játékosok:  2 - 6
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Friedemann Friese
  • Illusztrátor:  Kinetic, Paul Laane, Sabine Kondirolli, Ollin Timm
  • Kiadók:  999 Games, dV Giochi, Hobby Japan, Devir, Desyllas Games, HUCH! & friends, Competo / Marektoy, Bézier Games, Inc., MINDOK, Gém Klub Kft., Bard Centrum Gier, GoKids 玩樂小子, Reflexshop Kft
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, finn, német, görög, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, spanyol, török

Alternatív nevei


Kiadások

  • German edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8.5 cm
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 75.4 cm x 75.4 cm x 21.8 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Finnish edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: finn
    • Súly: 1.5 kg
  • German second edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 8.7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8.5 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8.5 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: portugál
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: spanyol
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8.5 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • German second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
  • Reflexshop Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Greek edition
    • Nyelv: görög
  • Turkish edition
    • Nyelv: török

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Terra társasjátékhoz