Teotihuacan: Az istenek városa
Teotihuacan: Az istenek városa
Teotihuacan: Az istenek városa
Teotihuacan: Az istenek városa
Videó beküldése

Teotihuacan: Az istenek városa társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Teotihuacan: Az istenek városa egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít...

A Teotihuacan: Az istenek városa egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a terület mozgatás, a rondel és a solitaire mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Utazz vissza az időben Mezoamerika legnagyobb városába, és válj részévé történelmének. Legyél tanúja a Kolumbusz előtti hatalmas civilizáció dicsőségének és alkonyának. Szerezz vagyont és nyersanyagokat, irányítsd munkásaidat, nyerd el az istenek kegyét, és légy te a csodálatos Nap piramis építője! A Teotihuacan: Az istenek városa a munkások és a nyersanyagok kezeléséről, az okos tervezésről és az alkalmazkodóképességről szóló stratégiai játék. Minden játékos egy csapat munkáskockát irányít, amelyek egy moduláris táblán lévő helyszínek között mozognak. Minden egyes mozgásnál a játékos áthelyez egy munkást egy új helyszínre, mindig kiválasztva annak két területe közül az egyiket, hogy elvégezzen egy akciót (és fejlessze a munkását), vagy egy erős bónuszt kapjon (de fejlesztést nem). Ahogy Teotihuacan titokzatos alkonya közeledik, a játékosok technológiákat kutatnak, felállítják a pompás Nap piramist, házakat építenek a város lakói számára, értékes maszkokat gyűjtenek, és megmásszák a három nagy templom lépcsőit, hogy az istenek kegye által adott bónuszokat elnyerjék. Játékalkatrészek: főtábla 6 akciótábla 32 piramislapka 15 díszítéslapka 54 felfedezéslapka 18 kezdőlapka 11 épület 9 királyi lapka 9 technológialapka 7 templombónusz-lapka 2 naptárkorong 60 fából készült nyersanyag 4 játékossorrend-jelölő 4 többszörözőjelölő 1 szabálykönyv kakaójelölők Játékosalkatrészek 4 színben: 4 kocka 12 fakorong 1 játékosszín-jelölő Az egyszemélyes módhoz: 7 akciólapka 2 irányjelző-lapka Játékosok száma: 1-4 fő Játékidő: 60-100 perc Játék nyelve: magyar 14 éves kortól ajánljuk.

Forrás: Játéksziget
Az üzletekben most 9% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 15 000 Ft-tól
  • 28 ajánlat

Kategória: Ősi
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Terület mozgatás, Rondel, Solitaire, Változó setup, Worker Placement with Dice Workers, Track Movement

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Teotihuacan: Az istenek városa társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Teotihuacan: Az istenek városa + kiegek + insertZuzmo18, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó Teotihuacan: City of Gods alapjáték + Teotihuacan: Late Preclassic Period kiegészítő + Teotihuacan: Shadow of Xitle kiegészítő + Teotihuacan: Expansion Period kiegészítő + Folded Space insert. A folded space insert nagy segítség a ki- és elpakoláshoz, ráadásul segítségével az alapjáték dobozába belefér az összes kiegészítő.

1 érdeklődő


A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén+minden magyarul megjelent kieg.pipy73, Budapest 3. kerület (Óbuda)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 3. kerület (Óbuda)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

eotihuacan+2 kieg. Nyelv: angol. Színes magyar szabály a dobozban. E-raptor fa rendező. Így belefér az alapdobozba az egész.

0 érdeklődő


Teotihuacan: Az istenek városafkferas8, Tatabánya

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Tatabánya! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol, nyelvfüggetlen. Magyar szabály van hozzá. Párszor játszott. Minden zacskózva, vigyáztunk rá.

2 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

Teotihuacan: Az istenek városa társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • kovazsola

    2022-10-13 14:01:08

    Egy részletes szabálymagyarázó videó: :)
    https://www.youtube.com/watch?v=_1ItIODBK2w

  • mr.zehy

    2022-06-27 09:22:08

    Végre sikerült nekem is kipróbálni, de mivel szóról szóra leírtad, amit én akartam, nem megyek bele hosszabban. A tematika nekem is átjött, tetszik az építkezés és a díszítés, valamint valóban, kicsit macera néha lekövetni ezt-azt a játékban, ettől függetlenül viszont tényleg jó darab. :)

  • makkaiz

    2022-04-19 11:25:56

    Kibéreltük a játékot, és nagyon vártuk, hogy milyen élmény lesz, bár kissét tartottunk tőle, hogy hasonlóan szűk lesz, mint a Tzolk'in, de szerencsére nem így van. A Teotihuacan, bár a nevét nagyon nehéz volt kimondani az elején, kimondottan könnyen játszható már elsőre is. A szabályok nem bonyolultak, való igaz, összetett játék, sok lehetőséggel a pontszerzésre, és sok kombóval. Ami a Tzolk'in-ben a kukorica, az itt a kakó, viszont messze nem annyira nehéz "termelni", nem azon járt az eszünk a fordulók utolsó köreiben, hogy jajajajjj, etetni kell. Egy kör alatt, kis odafigyeléssel simán megoldható az etetéshez szükséges kakaó beszerzése, és lehet foglalkozni a többi akcióval, az építkezéssel, a templomlépcsőkön lépedéssel, díszítéssel, fejlesztésekkel. Pontokat is több helyen lehet szerezni, de érdemes odafigyelni a másik játékosra, mert nagy előnyöket tudunk összehozni egy-két helyen. Ha valaki az elején összekap sok maszkot, vagy előreugrik a holtak sávján, bizony-bizony behozhatatlan is lehet a pontelőny. Ez a kettő és a piramis sávon való előrehaladás ad pontokat a forduló végi kiértékeléseknél, és ha valaki elszalad valamelyikkel, a többieknek oda kell erősíteniük valamelyikre a három közül, hogy ne léphessen el túlságosan. A játék végi templomsávok célbónuszaival is lehet nagyot húzni, de az a végén kevésnek bizonyulhat. Három játék után egy kimondottan élvezetes játéknak éreztük, és elgondolkodtunk a megvásárlásán. Ami kicsit negatív nekünk, hogy az akciómezőket néha nehezen követjük figyelemmel, a fejlesztések számokkal hivatkoznak ezekre, hogy ha a 4,5,6-oson valamit csinálasz, akkor ezt-és azt kapsz, viszont ha valahova odamész, a fejedben az van, hogy termelni mentél vagy építkezni mentél, és nem az, hogy a 4-esre megyek. Így a fejlesztések által nyújtott bónuszok néha el-el maradoztak a körök közben. Persze, ezt csak meg kell szokni, más játékokban is jártunk így az elején A tematika sztem átjön, főleg az épülő piramissal és a maszkokkal a szemünk előtt

  • Szet

    2021-11-21 09:45:29

    Van egy kis elírás a játékszabály kilencedik oldalán, "NEM mozgathatod a zárolt munkásodat, de fizethetsz
    3 kakaót a közös készletbe bármikor a (normál) köröd során, hogy felszabadítsd." Ez úgy hangzik, mintha csak egyet lehetne felszabadítani, viszont valójában ezt írja: "You may NOT move your locked workers, but you may pay 3 cocoa to the supply at any time during your (normal) turn to unlock all of them."

A Teotihuacan: Az istenek városa társasjáték és kiegészítői (18)

  • Brettspiel Adventskalender 2018 társasjáték Kiegészítő

    Brettspiel Adventskalender 2018 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2018 that contains 25 small expansions or accessories for 25 different games from different publishers. The game rules for each item are included, but they will also be posted separately on the publisher's website on each day from December 1st to 24th....

    • Teotihuacan: City of Gods – Dice Settlers Promo társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 14+ éves
      • Komplexitás: 4/5
    • Teotihuacan: City of Gods – Brettspiel Adventskalender 2018 Promo társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
      • Komplexitás: 3/5
    • Teotihuacan: Late Preclassic Period társasjáték Kiegészítő

      Teotihuacan nyüzsög a tennivalótól! A város folyamatosan bővül és növekszik, vonzza a közeli területek lakóit, hogy Teotihuacanban új otthonra leljenek. Nemrég épült egy új, pompás templom, amely vonzza a helyi kormányzókat, hogy keressék az istenek áldását, miközben továbbra is építik és díszítik a várost. Viszont a gyors előrehaladással új kihívások...

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
      • Komplexitás: 4/5

      Teotihuacan: Late Preclassic Period társasjáték Kiegészítő 7000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Teotihuacan: City of Gods – Pyramid Tile Promo, Red Temple társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
      • Komplexitás: 2/5
    • Teotihuacan: City of Gods – Man vs Meeple Promo társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Teotihuacan: Late Preclassic Period – Sierra West Promo társasjáték Kiegészítő

      This expansion adds three new decoration tiles to Teotihuacan. These tiles show a special Decoration symbol. Matching the special Decoration symbol For purposes of matching the covered icon below it, the special Decoration symbol counts as a generic icon. However, when covering a generic icon, in addition to scoring 1 Victory Point as normal, you may...

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Teotihuacan: Shadow of Xitle társasjáték Kiegészítő

      The devastating force of the eruption of Xitle completely buried and destroyed Cuicuilco and Copilco, both significant civic and religious cities. The survivors have scattered across Mesoamerica, many settling in and around Teotihuacan. The rapid infusion results in accelerated growth of Teotihuacan and leads to the adoption of new technologies as...

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
      • Komplexitás: 4/5

      Teotihuacan: Shadow of Xitle társasjáték Kiegészítő 3500 Ft-tól! - 1 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Teotihuacan: City of Gods – Promo Bundle társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
      • Komplexitás: 3/5
    • Teotihuacan: City of Gods – Increased Workforce társasjáték Kiegészítő

      This module adds "Common" workers which can be moved and used by any player. Additionally, this module adds support for up to 5 players. The Increased Workforce module was originally planned to be included in an official expansion to Teotihuacan: City of Gods. Though designed and fully developed, and occasionally teased in various threads on BGG, the...

      • Játékidő: 150 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 150 perc
      • Max. játékosszám: 5
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Teotihuacan: Expansion Period társasjáték Kiegészítő

      Növeld a befolyásod Teotihuacan-ban és a Yucatán-félszigeten belül is. Teotihuacan birodalommá bővül! Az egykori város túlnő régi határain, katonai expedíciói egészen a Yucatán-félszigetig érnek. A harcosokból telepesek lesznek, új nyersanyagokat fedeznek fel, és az obszidián nyújtotta gazdagság újabb felfedezéseket hoz magával. A Teotihuacan: Expansion...

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
      • Komplexitás: 4/5

      Teotihuacan: Expansion Period társasjáték Kiegészítő 8000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Teotihuacan: Expert Challenges – Book 1 társasjáték Kiegészítő

      Teotihuacan: Expert Challenges is a series of setups intended to challenge players who are well familiar with the game. Book 1 contains two challenges. Toughest Challenge This is a challenge for the most experienced players. The Action Boards are set up in the most challenging way possible, so you can expect final scores lower than average. Temple...

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Teotihuacan: Expert Challenges – Book 2 társasjáték Kiegészítő

      Teotihuacan: Expert Challenges is a series of setups intended to challenge players who are well familiar with the game. Book 2 contains two challenges. Decoration Challenge This is a challenge for players who have at least some experience playing the base game. It focuses on decorating the temple as it is being built. Pyramid Challenge This is a challenge...

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Loot Box #1 társasjáték Kiegészítő

      The Loot Box is a collection of promotional content and small modules for several games published by Board&Dice. Everything has been carefully crafted and designed with you—the players—in mind. Teotihuacan: City of Gods • 1 Book of Challenges The Book of Challenges contains 6 variants for experienced players, all featuring a specific predetermined setup...

        Loot Box #1 társasjáték Kiegészítő 4500 Ft-tól! - 1 felhasználó és 1 üzlet árulja ezt a játékot!

      • Teotihuacan: Expert Challenges – Book 3 társasjáték Kiegészítő

        Teotihuacan: Expert Challenges is a series of setups intended to challenge players who are well familiar with the game. Book 3 contains two challenges. Book 3: Noble Challenge Representing a time in history after the completion of the Pyramid of the Sun, this challenge turns the game on its head, requiring a different approach to the game than previously....

        • Játékidő: 120 perc
        • Min. játékidő: 90 perc
        • Max. játékidő: 120 perc
        • Max. játékosszám: 4
        • Min. játékosszám: 1
        • Ajánlott életkor: 14+ éves
      • Teotihuacan: City of Gods Deluxe Master Set társasjáték

        Travel back in time to the greatest city in Mesoamerica. Witness the glory and the twilight of the powerful pre-Columbian civilization. Strategize, accrue wealth, gain the favour of the gods, and become the builder of the magnificent Pyramid of the Sun. Now with all the expansions, promos and more, packed in one box and with upgraded deluxe components. In...

        • Játékidő: 120 perc
        • Min. játékidő: 90 perc
        • Max. játékidő: 120 perc
        • Max. játékosszám: 5
        • Min. játékosszám: 1
        • Ajánlott életkor: 14+ éves
        • Komplexitás: 4/5
      • Teotihuacan: City of Gods – 5th Player Expansion társasjáték Kiegészítő

        • Játékidő: 150 perc
        • Min. játékidő: 90 perc
        • Max. játékidő: 150 perc
        • Max. játékosszám: 5
        • Min. játékosszám: 1
        • Ajánlott életkor: 14+ éves
      • Teotihuacan: New Priests társasjáték Kiegészítő

        Two new priest promos, one for solo play. They are part of the Teotihuacan: City of Gods – Deluxe Master Set but are also available separately. Effects: Huitztlampaeh At the start of your turn and ply once per turn you may add 1 to the power of a worker with 1 power During ascension, you may never choose the reward giving you your fourth worker....

        • Játékidő: 120 perc
        • Min. játékidő: 90 perc
        • Max. játékidő: 120 perc
        • Max. játékosszám: 5
        • Min. játékosszám: 1
        • Ajánlott életkor: 14+ éves

      Részletes adatok

      Részletek

      • Játékidő:  1.5 - 2 óra
      • Játékosok:  1 - 4
      • Ajánlott életkor:  14+
      • Komplexitás:  Összetett
      • Tervező:  Daniele Tascini
      • Illusztrátor:  Odysseas Stamoglou
      • Kiadók:  Portal Games, Delta Vision Publishing, Giochix.it, Game Harbor, NSKN Legendary Games (NSKN Games), テンデイズゲームズ (Ten Days Games), Schwerkraft-Verlag, Jumping Turtle Games, Board&Dice, PixieGames, Maldito Games, Crowd Games, sternenschimmermeer, Bucaneiros Jogos
      • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

      Alternatív nevei


      Kiadások

      • English edition, first printing
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • English edition, second printing
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • French edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: francia
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • German edition, first printing
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: német
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • Italian edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: olasz
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • Japanese edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: japán
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 1.5 kg
      • Korean edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: Korean
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • Spanish edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: spanyol
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • Teotihuacan: City of Gods
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: kínai
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • Dutch edition
        • Kiadás éve: 2019
        • Nyelv: holland
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • English edition, third printing
        • Kiadás éve: 2019
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.4 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • German edition, second printing
        • Kiadás éve: 2019
        • Nyelv: német
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • Polish edition
        • Kiadás éve: 2019
        • Nyelv: lengyel
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • Portuguese edition
        • Kiadás éve: 2019
        • Nyelv: portugál
      • Russian edition
        • Kiadás éve: 2019
        • Nyelv: orosz
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 2.1 kg
      • Hungarian edition
        • Kiadás éve: 2022
        • Nyelv: magyar

      Hasonló játékok

      Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Teotihuacan: Az istenek városa társasjátékhoz