Szamuráj szellem
Szamuráj szellem
Szamuráj szellem
Szamuráj szellem
Videó beküldése

Szamuráj szellem társasjáték

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Szamuráj szellem egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek és a merj és nyerj mechanizmusokra. A Samurai Spirit egy kooperatív játék, melyben...

A Szamuráj szellem egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek és a merj és nyerj mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Samurai Spirit egy kooperatív játék, melyben barátaiddal egy rémült falut kell megvédenetek a vérszomjas banditák klánjától. Elsőre talán kilátástalannak tűnik a helyzet, de a szakértelem, önfegyelem és taktikai érzék mellettetek szól. ha ez még mindig nem lenne elég, a legelkeseredettebb pillanatban minden szamurájban feléledhet egy hatalmas belső tűz, igazi fenevaddá változtatva a küzdő harcosokat.

Katanát elő!

A játék elején elő kell készítenetek a banditák klánjának pakliját, minden szamuráj után 7 átlagos haramiát keverve a bandita pakliba. Lesz két erősebb ellenfél is, egy klánvezér és a segédje, melyek csak később csatlakoznak majd a harchoz. Saját körötökben harcolhattok, támogathatjátok a többieket, vagy passzolhattok.

Harc esetén a bandita pakli felső lapját kell felcsapni. Ezzel a rablóval megküzdhetsz, vagy védekezhetsz ellene. Ha a küzdelmet választod hősödben egyre több energia fog összegyűlni a harc során, amit végül egy nagyon erős képesség formájában engedhet szabadon. Ha azonban túl sok banditával harcolsz egyszerre, akkor azok túljuthatnak rajtad, s ilyenkor a falu látja kárát a dolognak. Védekezéskor lényegében bizonyos típusú banditák hagyhatóak figyelmen kívül a harc során. Ez azt jelenti, hogy a szamuráj speciális képességét ugyan nem fogja tudni olyan hamar használni, mintha megütközne a rablóval, viszont a falu is nagyobb biztonságban maradhat, mert kevesebb banditával bármelyik hősi lélek könnyebben bánik el.

Csapatban az erő

Minden szamuráj rendelkezik egy második képességgel is, melynek jelölőjét a támogatás akcióval más csapattagoknak adhatja. Ezek a képességek bónuszokat adhatnak a többieknek a játék során, így nem árt őket minél többször használni. Az is lehet, hogy elérkezik egy pillanat, mikor stratégiailag kedvezőbb ha a szamuráj nem harcol, és már nem tud vagy nem akar támogatni sem. Ilyenkor passzolhatod a kört, s ha minden játékos passzol, akkor új forduló veszi kezdetét.

Sok bandita van, melyek a kör elején aktiválódó képességekkel rendelkeznek. Ilyen képesség lehet például a falu rombolása, sebzés vagy más események, melyek mind a szamurájok dolgát nehezítik meg. Ha a hősöd két sérülést is szerez, akkor fellobban benne a belső tűz, és megnyilvánul a bestia formája. Ebben a formában a szamuráj speciális képessége még erősebbé válik, ám ha újabb két sérülést begyűjt, akkor sajnos dicső halált hal.

Vess be mindent a cél érdekében

Ha nem lenne elég a szamurájok viszonylag sokrétű használhatósága, a játékban a falusiakat is munkára lehet fogni. A parasztok számos módon segíthetik a szamurájokat, például visszaépíthetik a lerombolt barikádokat, vagy gyógyíthatják az értük küzdő hősöket.

A játék három körön keresztül zajlik, a másodikban valamivel kevesebb banditával kell szembenéznetek, a harmadikban viszont megérkeznek a klán vezérek egy mindent eldöntő küzdelemre. Akkor arattok győzelmet, ha a harmadik kör végeztével nem halt meg egyetlen szamuráj sem, és a faluban legalább egy ház még épen áll, és legalább egy család életben maradt.

Összegzés, ajánlás

A játék nagyon szórakoztató, ugyan akkor igazán jó kooperatív játékhoz méltóan nehéz is. A játékban elegendő számú választási lehetőség van, annak ellenére is, hogy játékosként összesen három akció közül válogathatsz. A szamurájok állat alakja sincs túlzottan eltápolva, mivel ha valaki állat formára vált az már eleve néhány sérülést jelent, illetve lassabban töltődő (de erősebb) speciális képességet.

További előny, hogy a játék gyorsasága miatt kevesebb az esély a kooperatív játékok átkaként emlegetett alfa-játékos megszületésére. Mivel a saját körödben általában csak felhúzol egy lapot, aztán bumm küzdesz vagy védekezel, általában már le is megy a köröd, mire valaki megmondaná, hogy hogyan játssz. Összességében minden kooperatív játékokat, vagy szamuráj témát kedvelő társaságnak jó pillanatokat okozhat egy játék, ezért egy próbát mindenképp tegyen vele, aki kedveli az ilyesmit.

Mi van a dobozban?

7 szamuráj karakterlap
1 játéktábla
66 kártya
Számos jelölő

Forrás: Szellemlovas
5 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 3 999 Ft-tól
  • 10 ajánlat

Kategória: Fantasy, Harc, Állat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Merj és nyerj

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szamuráj szellem társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Szamuráj szellemnovocain, Budakalasz

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budakalasz! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Szamuraj Szellem, csak bontott, magyar, 3999 Csere nem, szemelyesen Budakalaszon atveheto vagy posta vevo terhere megoldhato. Nezdd meg a tobbi jatekokat is, amit arulok, hatha mas is erdekel.

2 érdeklődő


Szamuráj szellemchavasi, Budapest, (elsősorban XV. ker, de mozgásképes vagyok)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, (elsősorban XV. ker, de mozgásképes vagyok)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kipróbált 3 parti van benne, hibátlan és hiánytalan állapotban eladó.

0 érdeklődő


Szamuráj szellemAtiz91, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan Szamuráj szellem társasjáték szegedi átvétellel eladó. Postázás esetén a postaköltség a vevőt terheli.

0 érdeklődő


Szamuráj szellemokes, Debrecen

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott. Kihasználatlanság miatt eladó.

0 érdeklődő


Szamuráj szellemarthuron, Debrecen, Nyíregyháza

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen, Nyíregyháza! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó csak kipróbált, hiánytalan sérülésmentes játékom.

2 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Szamuráj szellem társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

  • sitatom

    2022-08-09 07:48:40

    Ádámnak jól összefoglalta ezt a játékot.

    Tényleg egy jó kooperatív játéktársasjáték, akik szeretik az együttműködős társasjátékokat ezt is valószínűleg élvezni fogják. Aki meg még nem ismeri a kooperatív játékokat annak az ára miatt javaslom kipróbálásra. Akciósan, használtan már nagyon jó áron lehet beszerezni.

    Nagy előnye, hogy egyedül is játszható. (Legalább be tudod tanulni a szabályokat, mire társaságba viszed már nem okoz akkor gondot a játék elkezdése.) Nem túl vastag a szabálykönyve, de azért igényel figyelmet, befektetést a megértése. Nem egy átlag családi társasjáték szabály rendszere van.

    A maximális játékosszám az 7 fő. Én ennyien nem biztos, hogy játszanám, nagyon maximum az 5 játékos. Szerintem a 10 éves kortól való ajánlás kicsit becsapás. Illetve biztos, hogy vannak gyakorlott 10 éves társasjátékosok, de egy kezdő első vagy második társasjátéknak tuti nem ajánlanám annak a korosztálynak. Sőt még felnőtteknek sem ajánlom első társasnak.

    Igen, ahhoz képest, hogy Antoine Bauza a szerző nyerhető játék, de tényleg csak ahhoz képest. Ugye a szerzőnek a műve a Ghost stories , ami sokak szerint szinte megnyerhetetlen játék ( szerintem is az) , de hogy az egyik legnehezebb az is biztos. Vagy a kicsivel megkönnyített Az utolsó Erod című társas. Ami szintén elképesztően gonosz tud lenni, nagyon nehéz győztesen kijönni belőle. Ott is lehetnek olyan szerencsétlen szörny áradat, hogy egyszerűen nincs esélyed a győzelemre. A szamuráj szelleme csak ezekhez képest könnyen nyerhető. Ami még a játék mellett szól, hogy állítható a nehézsége. Én szeretem az ilyen játékokat is, ahol szabályozhatom, hogy milyen nehéz legyen a győzelmet elérni. Pláne ameddig tanulom a játékot.

    Összefoglalva a véleményem😎 :

    • Jó kooperatív társasjáték
    • Ár/érték arányban egy nagyon jó társasjáték
    • Az állítható nehézségnek köszönhetően, megtalálod azt a szintet, ahol lehet benne sikerélményed
    • A szabályai és a nehézsége, miatt abszolút kezdő játékosoknak nem ajánlom
    • 5 főnél többen nem játszanám....

  • maszlagadam27

    2022-08-08 16:35:32

    Nagyon szeretjük a kooperatív játékokat, így egy akció során erre is beruháztunk. Általában nagyobb volumenú társasok szoktak előkerülni ha kooperációról van szó, de ez a darab is abszolút kellemes, szórakoztató számunkra. Úgy is fogalmazhatnék, hogy végre egy Antoine Bauza játék, amit meg is lehet nyerni! Ám ehhez valóban szükségünk lesz az együttműködésre, mert itt is jó pár buktató jöhet elő. Sokszor érdemesebb lehet türelmesnek lenni, és az ellenfelek aprítása helyett inkább kihúzni a slamasztikából egy olyan bajtársunkat aki pácban van (ha valaki kiszállni kényszerül a körből jóval nehezebb a dolga a csapatnak is). Ezt a játék véleményem szerint nagyon jól jutalmazza, a képességek ideiglenes átadása remek módszer lehet több felmerülő probléma esetén is. A fordulók során körültekintően kell védenünk a falusiakat, és tanyáikat is a pusztulástól, a játék ugyanis többféle módon is véget érhet. A folyamatosan keményedő ellenség pakli jól kiegyensúlyozott, tetszik, hogy egyre inkább fokozódik az izgalom a végső harcokhoz közeledve. Karaktereink játéktáblái nagyon igényes kinézettel rendelkeznek, és a hozzájuk tartozó képességek is jól kiegyensúlyozottak (ha jól válogatjuk össze a csapatunkat, mindenki képessége kellőképpen érvényesülhet). A támadás-védekezés lehetőségének tudatos alkalmazása néha mélyebb vállalást kíván a játékosoktól. Persze a szerencsefaktor itt is jelen van, előfordulhat, hogy kockáztatunk és pórul járunk (ekkor már nem tudjuk játékostársainkat segíteni az adott fordulóban). Tematikája kellőképpen kibontakozik, nem "absztraktosodik" el egy cseppet sem. Öt fővel sem húzódik el a játékidő, de akár ketten is teljesen jó mulatság. Jó bevezető lehet a kooperatív típussal szemezők számára, mert könnyebb benne sikerélményt szerezni, mint mondjuk a szerző egyéb játékaiban. De a csak néha-néha a vasárnapi ebéd után játszogató családok számára is jó választás lehet, mert ár-érték arányban szerintem van benne potenciál.

  • tothbarbi89

    2021-02-06 07:59:50

    Szuper játék egyedül is ,többen is. Sokszor újrajátszható, nehezíthető (mi még csak normálon nyertünk:D ). Amit többen kiemeltek, én is hangsúlyozom: 10/10es az insert! És mindezt jó áron kapod, szerintem mindenki polcára fel kell, hogy kerüljön. Az a játék, ami nem kerül elő nálunk minden alkalommal, de sosem mondunk rá nemet, ha valaki feldobja.

  • t2repcelak

    2020-10-31 18:40:50

    Háát... Szerintem az egyszerüség és a nagyszerüség találkoztak! Kb. 5 perc a játék inditása, és remek a token tartó a dobozban. Néha egyedül is játszom vele, és úgy is szuper. 3-4 játékos esetén, nálunk nem jelent meg az Alfa efekt, mindig a soron lévö játékos dönt. Amúgy a játékot megtanulni is csak pár perc. Legalább próbáld ki egyszer, ha jó a csapat akkor nagyon élvezetes, és több nehézségi szint garantálja a játékélményt.

  • bako.david.93

    2020-05-13 16:00:27

    Nemrég vettem meg a játékot, de a baráti társaság azonnal megszerette. Ebben benne van a nagyon jó art style, játékmechanikailag is kiegyensúlyozott. Bár a normál fokozatot sikerül teljesíteni, egyelőre a nehéz fokozat kifogott rajtunk. viszont jó látni, hogy mennyire változatos tud lenni a játék, mennyi lehetőség és taktika van benne.

    Külön kiemelném, de nem tudom, hogy ez csak nekem fontos-e... a dobozba nagyon jól el lehet pakolni, mindennek megvan a maga helye, nem kell aggódni, hogy hogyan fogom belepréselni a játék elemeit. Az is plusz pont hogy akár 7-en is tudunk vele játszani, nincs lekorlátozva 4 főre. Nagyon jó ár-érték arányban is, csak ajánlani tudom!

  • Felcser

    2020-03-02 11:21:33

    Szuper játék! Lehet sokan, lehet kevesen játszani. Jól ki van balanszolva a játék ilyen szemptontból.

    A játék mechanikája miatt van, amikor nagyon nehéz, vagy éppen lehetetlen nyerni a játékban. Miután beletanultatok a játékba, kb. 1-2 menet után már könnyen fogtok nyerni a játékban könnyű és normál nehézségi fokon.

    A játék épít a játékosok kommunikációjára és a képeséégek használatára, ezért elő fodulhat, hogy az egyik játékos lesz az alpa játékos, ezt kerüljétek, mert sokat ront a játék élményen.

    A normál feletti nehézségeket csak a tapszaltabb játékosoknak ajánlom, mert ott sok múlik, hogy mennyire ismeritek a játékot és tudjátok, hogy mik azok a lehetőségek amiket bevállaltok.

    A játék mechanikájában a a legjobban a sebzési mechanizmust tudom kiemelni (többit meg lehet találni más játékokban is). Számolni kell azzal, hogy mikor érdemes átfordulni, mivel az át forduláskor erősebb leszel és a kai képességed is nagyon erős lesz. Érdemes ráérezni, mert sokat könnyít a játékon, ha a játékosok erre ráéreznek.

    Kezdő játékosoknak is tudom ajánlani, mert nem bonyolult a játék, mindenképpen többen játszátok, akkor adja a játék magát.

    A grafika nekem nagyon tetszik, én szeretem a keleti kúltúrát így azoknak is ajánlom.

    Egyedül, amit annyira nem értek, hogy lehet pontozni a köröket a játék végén, hogy mennyire nyeretek, de szerintem már akkor is nagyon nagy siker élmény nyújt, ha sikerült megvédeni a falut. Egyedül akkor láttam értelmét ennek, amikor több kört nyomtunk a haverokkal és többet nyertünk. Ekkor az látható, hogy mennyire fejlődik a társaság és mikor lehet érdemes nehezebb nehézségi fokra rakni a játékot.

  • Valezius

    2019-09-16 13:15:19

    Jó játék. De amikor egy kör alatt kiraktunk egy olyan kombót, hogy 5-6 alkalommal aktiválódnak a peciális képességek az már kicsit átláthatatlan.

    Érdekes, hogy azzal kell játszani, hogy mikor sebződjön annyit az ember, hogy átforduljon. Se túl korán se túl későn nem jó.

    Normál nehézségi szint fölött nekünk esélytelen a győzelem.

  • Vörös Róbert

    2019-03-01 09:32:10

    Én egyedül nagyon szeretem, csak ajánlani tudom mindenkinek könnyünek tünik de nem az.

  • roanbevik

    2018-06-02 18:43:06

    Szuper kis játék, nálam 10/8

A Szamuráj szellem társasjáték és kiegészítői (1)

  • Samurai Spirit: The 8th Boss társasjáték Kiegészítő

    Samurai Spirit: The 8th Boss is a single card mini-expansion for Samurai Spirit that can be shuffled with the "6-value" boss cards in the base game. When this card lies in the combat line to the right of a samurai's board at the start of his turn, the players sitting to his left and right must draw a Raider card, add it to their combat line, and modify...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  1 - 7
  • Ajánlott életkor:  9+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Antoine Bauza
  • Illusztrátor:  Víctor Pérez Corbella
  • Kiadók:  REBEL.pl, Gém Klub Kft., Funforge, Hobby World, REXhry, MYBG Co., Ltd.
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, lengyel, orosz

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: német
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: cseh
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 24.8 cm x 24.8 cm x 6 cm
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: lengyel

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Szamuráj szellem társasjátékhoz