Star Wars: Imperial Assault
Star Wars: Imperial Assault
Star Wars: Imperial Assault
Star Wars: Imperial Assault
Videó beküldése

Star Wars: Imperial Assault társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A Star Wars: Imperial Assault egy összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Star Wars: Imperial Assault egy összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szövetségek, a szerepjátszás és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Birodalom és a Felkelés közt minden szinten folyik a háború. Az űrben csatahajók küzdenek a kontrollért, a háttérben kémek és ügynökök tevékenykednek, míg a harcmezőn sugárvetőkkel pusztítják egymást a felek. Esetünkben ez az utolsó fogja a legnagyobb szerepet játszani hőseink életében.

Éljen a Felkelés!

Az Imperial Assault egy fél-kooperatív, taktikai kalandjáték, melyben két oldal küzd meg egymással a Star Wars univerzumában, az első Halálcsillag elpusztítása után. Az egyik oldalt egy maroknyi lázadó hős alkotja, akik szembeszállnak a Birodalommal, míg a másik oldalt az uralkodó hatalom hadserege képzi, akik célja elpusztítani az utolsó felkelőt is. A pályán egyszerre több figurát mozgatva, kisebb-nagyobb feladatokat elvégezve, egy nagyobb küldetést szem előtt tartva harcoltok körről körre.

Harc és taktika

A játékosok egymást váltogatva aktiválják figuráikat. Minden karakter két akciópontból gazdálkodhat, amit felhasználhat mozgásra, támadásra, ajtók kinyitására, ládák átnézésére és így tovább.

A harcok szerves részét képezik a játéknak. Folyton tűz alatt lesztek, gránátok robbannak, fénykardok fényei világítják be a sarkokat. A támadások sikerességét a dobókockák döntik el. Mind a támadó, mind a védekező dob a kártyáknak megfelelő színű és számú kockákkal, melyből kiderül, hogy sikerült-e sebet okozni, illetve valamilyen extra képesség életbe lép-e.

Persze nem csak a harcon van a hangsúly. A figurák helyezkednek, taktikáznak, törekszenek arra, hogy végrehajtsák a kitűzött célokat.

Hadjárat

A játék szíve a küldetésrendszer, amelyben egy összefüggő történetet játszotok végig. Az egyes küldetések igen változatosak: menekülés a fejvadászok elől, adatok visszaszerzése egy bázisról, Luke Skywalker kimenekítése a Birodalom karmaiból. Ebből adódóan megfordultok szűk bázisokon, Tatuin kocsmáiban, de Nar Shaddaa egyik gyárában is. Bárhogy is alakuljon egy misszió, mindig van lehetőség tovább menni, nincs teljes vereség, a kampány nem szakad meg.

A fő küldetésszál mellett számos mellékküldetést is elvégezhettek. Ezek nem kötelezőek, ám segítségükkel új eszközökhöz, karakterekhez juthattok, illetve jobban megismerhetitek a hőseiteket, még jobban kiaknázva rejtett képességeiket. Ebből a rendszerből adódóan sosem lesz két egyforma kampány. Válogathattok a küldetések közt, amik összetétele a játékban szereplő karakterektől is függ, akik száma a kiegészítőknek köszönhetően rendszeresen nő.

Skirmish

Egy teljes kampány lejátszása nagyon sok idő, szinte biztos, hogy egy ülés alkalmával nem lehet végigjátszani. Probléma lehet abból is, ha nem sikerül ugyanazt a csapatot összeszedni a következő játékalkalomra. Nem kell aggódni, erre is van megoldás.

A küldetéssorozat mellett lehetőség van kisebb összecsapásra is, ahol egy missziót játszotok le. Ebben az esetben a figuráitokat, felszereléseteket egy előre meghatározott pontértékből állítjátok össze. Ez a játékmód is nagyon jó, bár a küldetések és a folytonos fejlődés hiánya fájó, de ha nincs idő többre, kiváló szórakozást nyújt ez a játékmód is.

A doboz tartalma

Egy fenyegetettség- és körszámláló, 59 térképdarab, 4 ajtó, 34 figura, 11 dobókocka, 3 szabálykönyv, 6 karakterlap, közel 300 kártyalap és 200 jelző.

A figurák kiválóan mutatnak az asztalon, különösen az AT-ST lépegető!

Végszó

Az Imperial Assault egy hosszú, összetett játék, rengeteg szabállyal, amelyre rá kell készülni, de megéri. A Star Wars hangulat erős, a játék akciódús, változatos, a küldetésrendszer szuperál. A harcrendszer jól működik, a szerencsének van szerepe, de nem zavaró. A karakterek fejlődése, alakítása közel hozza a játékost a hőséhez, ami a szerepjátékokhoz hasonlóvá teszi az élményt, amit erősít a birodalmi játékos mesélői szerepe is.

Az alapdoboz újrajátszhatósága és tartalma is elsőrangú, de ezt tovább fokozza az egyre bővülő kiegészítők sora. Érdemes szétnézni köztük! Ha a játékrendszer tetszik, de a Star Wars világát nem ismered, vagy nem szereted, és inkább egy fantasy környezetben játszanál, akkor tégy egy próbát a Descent második kiadásával.

Az Erő legyen veletek!

Alap szabálykönyv
Skirmish szabályok
Kampánylap

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 30 000 Ft-tól
  • 6 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Háború, Felfedező, Kaland, Harc, Miniatűrök, Film / TV / Rádió alapú
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Szövetségek, Szerepjátszás, Kockadobás, Rács mozgás, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Die Icon Resolution, Négyszög-rács, Line of Sight

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Star Wars: Imperial Assault társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Star Wars: Imperial Assaultkrizsan.david.norbert, Szeged, Sándorfalva

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged, Sándorfalva! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Luke és Vader karaktereket is tartalmazza.

0 érdeklődő


Star Wars: Imperial Assaultbutcher1980

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Részben festett figurákkal. Luke, Darth Vader karakterekkel. Személyes átvétel Budapesten, Foxpost, Packeta okés.

0 érdeklődő


Star Wars: Imperial Assault + Return to Hoth kiegészitődiosi.dani38, Szombathely

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Star Wars Imperial Assault és Return to Hoth kiegészítő eladó, jó állapotban. A játékhoz festett minik, egyedi habszivacs(?) rendszerező, és 3D nyomtatott cuccok vannak amik érdekesebbé tehetik a játékot. Csere érdekelhet Frosthaven vagy más hasonló játékra, minden ajánlatot meghallgatok. Személyesen Szombathelyen vagy csomagküldés előre utalással lehetséges. Csak egyben eladó!

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Star Wars: Imperial Assault társasjáték videók (2)

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Kommentek

Kommentek

  • mr.zehy

    2023-07-22 20:40:32

    Újabb 3 kampány után végre megtaláltuk a jedim fénykardját, így a következő küldetést már azzal játszottam végig. 😎 Darth Vader is feltűnt egy rövidebb ideig, de a nagy csata vele még várat magára egy kicsit... folyt.köv.

  • mr.zehy

    2023-03-17 17:40:55

    Ahhoz képest, hogy tudtommal nem szeretem a dungeon crawlereket, ezzel baromi jót játszottam. :) Persze, a téma hatalmasat dobott rajta, de vhogy jobban össze is állt az egész, mint anno a DnD egy próbálkozás után. (És az a világ annyira nem is érdekel.) Nagyon jó lenne egy állandó csapat hozzá, el tudom képzelni, ahogy egymás ellen feszülnek a fénykardok és több partit is lejátszunk szép sorban... Most egyelőre 5 v 6 kampányt toltunk le (én 2 karakterrel+ally-ok, a másik oldalon pedig az overlord), és sajnos nem tudom mikor lesz folytatás, de nagyon rajta vagyunk, mert baromi jó!

  • edboyww

    2021-01-19 01:41:57

    A Star Wars-os dungeon crawler. Ennyi, nem több, és nem kevesebb.

    Ezzel együtt egy jó csapattal, az alapdobozt és egy rakás figurát megvéve és saját kezűleg kifestve, hangulatos és ádáz harcokat vívva 10/10. Birodalmi játékosként is.

A Star Wars: Imperial Assault társasjáték és kiegészítői (53)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Corey Konieczka, Justin Kemppainen, Jonathan Ying
  • Illusztrátor:  Christopher Burdett, Henning Ludvigsen, Michal Ivan, Brynn Metheney, David Kegg, Ben Zweifel, Ryan Valle, Joel Hustak, Rovina Cai, Lucas Durham, Arden Beckwith, Vlad Ricean
  • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Edge Entertainment, Galakta, Galápagos Jogos, Asterion Press, Hobby World
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.3 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: német
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.3 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.3 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 13.8 cm
    • Súly: 2.7 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 30.7 cm x 30.7 cm x 11.9 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Star Wars: Imperial Assault társasjátékhoz