Splendor
Splendor
Splendor
Splendor
Videó beküldése

Splendor társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Splendor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2014-ben (BGG) és jelölték is 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj), 2014-ben (Spiel des Jahres), illetve 2014-ben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

A Splendor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2014-ben (BGG) és jelölték is 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj), 2014-ben (Spiel des Jahres), illetve 2014-ben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a verseny és a contracts mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Reneszánsz kereskedők versenyt futnak a drágakövek megszerzéséért és a nemesek kegyeiért.
Gyémánt vagy zafír? Vagy smaragd? Az biztos, hogy ékszer lesz belőle! Splendor egy gyors gyűjtögetős és fejlesztős kártyajáték, melyben egy kereskedőt alakítva kell megpróbálnunk drágakő bányákat vásárolnunk, megoldanunk a szállítást és boltokat nyitnunk, hogy minél nagyobb hírnévre tegyünk szert. És persze, mi készítsük a legszebb ékszereket!

Játékmenet
A játékban 5 féle drágakő és egy joker, az arany közül tudunk választani, amiből az ékszereinket elkészítjük. Ezeket meglepően igényes korongok reprezentálják. A játéktáblát pedig maguk a kártyák alkotják. Mindig 12 fejlesztéskártya lesz a játék során felfordítva, minda 3 különböző szintű fejlesztéskártyából 4-4 darab. Ezen kívül pedig a fő győzelmi pont forrást jelentő nemeskártyák lesznek még kint az asztalon, minden játékban a játékosok számánál eggyel több nemes kegyeire lehet pályázni.

Éljen, végre ránk került a sor! A körünkben 4 dolog közül választhatunk:

  • Elveszünk a készletből 3 különböző színű korongot.
  • Elveszünk a készletből 2 egyforma színű korongot. Ezt csak akkor választhatjuk, ha legalább 4 van még a készletben ebből a színből.
  • Elveszünk egy fejlesztéskártyát a felfordított 12 közül (vagy húzunk egyet random), ezt innentől csak mi tudjuk teljesíteni, sőt kapunk egy aranyat is, ami bármelyik másik drágakövet helyettesíti.
  • Teljesítünk egy fejlesztéskártyát a kezünkből vagy a felfordítottak közül, a rajta szereplő drágakövek befizetésével.

És itt jön a csavar... Minden megszerzett fejlesztéskártyának is van színe, ami megegyezik az 5 féle drágakő színével. Ha teljesítünk egy fejlesztéskártyát az onnantól mindig beszámítható a színének megfelelő drágakő korongra. Ezzel pedig olcsóbban tudjuk megszerezni az újabb fejlesztéskártyákat, sőt így az is elképzelhető, hogy egyes fejlesztéskártyákat ingyen, korong nélkül tudunk megszerezni.

És hogy miért is gyűjtögetjük a fejlesztéskártyákat?

  • Hát egyrészt mert bizonyos fejlesztéskártyák győzelmi pontot hoznak nekünk önmagukban.
  • Másrészt pedig mert a fő győzelmi pont forrást jelentő nemes kártyákat akkor tudjuk megszerezni, ha a összegyűjtjük a nekik megfelelő számú és színű fejlesztéskártyát.

A játék akkor ér véget, ha valaki összegyűjti a 15 győzelmi pontot, ilyenkor még rajta kívül mindenki jöhet egyszer, az igazságosság kedvéért és utána akinek a legtöbb győzelmi pontja van az lett a legjobb ékszerkereskedő.

Pozitívumok
A játék gyors, pörgős és az alkatrészek kifejezetten igényesek. A különböző drágaköveket műanyag korongok testesítik meg, amik tapintásra is kellemesek, de játék közben is jól lehet őket babrálni, amíg újra ránk nem kerül a sor. Egy játék gyorsan lejátszható, de azért lehet rajta gondolkodni is ha ahhoz van kedvünk, mivel eléggé optimalizálható a jó lépés.

Negatívumok
Aki egyáltalán nem tolerálja a szerencse faktort egy játékban, annak valószínüleg ez a játék nem ideális. Bár a szerencse szerepe nem túl nagy, minimálisan azért befolyásolja a játékmenetet.

A doboz tartalma:

  • 40 drágakő jelző
  • 90 fejlődéskártya
  • 10 nemes lapka
  • Játékszabály

Letöltés
Magyar nyelvű játékszabály

Magyar nyelvű segédlet

Angol nyelvű játékszabály

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
10 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 10 444 Ft-tól
  • 10 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Közgazdaság, Reneszánsz
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Verseny, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (2)

Splendor társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • fodihun1

    2023-05-25 20:23:19

    Nagyon jó ahogy a korongok és a kátyák folyamatos beváltásával szerzel pontokat. Mindig szívesen ülök mellé jászani. Beszerezni nem fogom mivel megvan a Century fűszerút és az Ankhor is így már nincs igény egy újabb hasonló játékra a polcomon. De mindenképpen ajánlom!

  • teoka

    2023-03-12 18:42:30

    Az elsők között került fel a kívánságlistánkra ez a játék, de nem nagyon találtam sehol, végül másodkézből sikerült lecsapnom rá nemrég.

    Szerintem indokolatlanul nagy a doboz mérete, a benne szereplő elemekhez képest. Bőven elég lenne a fele is, úgy akár utazó játéknak is kiváló lenne. Viszont a zsetonok minősége nagyon nagyon jó. Nagy kár, hogy más zsetonos játékokban nem ez a minőség a jellemző. A grafikája nekünk tetszik, hangulatos asztalképet ad.

    A játékot eddig csak ketten játszottuk a férjemmel, beletettünk már jó pár partit, és nagyon tetszik nekünk. Teljesen más stratégiával játszunk mindketten, ami okozott is némi feszültséget, így a kettőnk házi szabálya az lett, hogy muszáj nemest is szerezni ahhoz, hogy nyerjen valaki.

    Nagyon megszerettük, a SPLENDOR bekerült a TOP játékaink közé. :)

  • halasz.brigi25

    2023-01-27 21:48:09

    Én is így vagyok vele. Nem tudom, hogy mi fogott meg annyira ebben a játékban, hogy a legrosszabb, nincs most kedvem semmihez, fáradt vagyok napokon is tudok vele játszani...szeretem és kész, jó játéknak tartom. :)

  • zsbritus

    2022-12-04 14:00:33

    Talán ez volt az első társasjáték, ami teljesen beszippantott, hetekig majd minden nap előkerült.

    Nagyon gyors, pörgős, mikor elviszik az orrom elől a tökéletes lapot, akkor azért mérgelődős játék.

    2-3 emberrel jobban élveztem a játékot, mint mikor négyen játszottuk, úgy azért jóval lassabb.

  • MaRo

    2022-11-15 21:48:04

    Valamiért én teljesen más játékra számítottam ettől mint ami valójában. Ez illetve az, hogy a dobozképe sem fogott meg túlzottan a nagy népszerűség ellenére is elkerülte a polcunkat.

    Végül a nagy népszerűség miatt úgy döntöttem, hogy BGA-n kap egy lehetőséget ami olyan jól sikerült, hogy azóta rendre előveszem és már legalább tucatnyi játék van benne.

    Szerintem az igazi nehézségeket 4 főnél hozza ki a játék. Itt már kevésbé van ráhatásod a többiekre mert mire sorra kerülsz eléggé át tud rendeződni az asztalkép. Ugyanakkor 4 játékosnál már sokkal nehezebb lekövetni, hogy ki merre építkezik és számolgatni, hogy mi és hogy lenne a jó lépés.

    4 főnél szerintem a szerencsefaktor már elég jelentős, főleg ha 1 típusú lapra vársz és amire sorra kerülsz addigra fel is jön meg le is kerül az asztalról. Elég bosszantó tud lenni.

    A nemesek egész jó opció bár nekem itt azért eléggé negatív élmény volt az, hogy ha az utolsó lappal két nemest is megszerezhetnék, mert úgy adja ki akkor választanom kell és kevesebb pontot jár így érte. Egyébként párszor próbáltam a nemesekre építeni a stratégiát, volt, hogy a fentit benéztem és eléggé visszályára fordult az a halovány győzelmi esély is.

    Ha a nemesek gyűjtéséhez szükséges kártyák nem kerülnek fel a pontot érő sorokba akkor ingyen építkezve eddig még sosem sikerült nyernem. Márpedig az, hogy mikerül fel tud meglehetősen random lenni. Persze van amikor nagyon szépen egybe vág a játék és szinte már az a kihívás, hogy elbukd. Ugyanakkor megvan ennek a másik véglete is amikor a világért sem akar semmi összejönni vagy ha épp felbukkan az áhított elem akkor mire újra következel már csak a könnycseppet morzsolhatod utána. Persze, valamelyest kapsz tervezési lehetőséget, de nem mindig adja magát, mikor tervezz újra. :D

    Szóval kissé hadilábon állok vele, de mégis elő-előveszem olykor. A beszerzés mostmár abszolút elképzelhető. Ugyanakkor a Marvel Splendort is megnézem előtte mert lehet, hogy az fogja feltenni a pontot az i-re.

  • sitatom

    2022-10-10 07:41:28

    Szerintem is egy szuper jó játék. Egyszerű és könnyen tanulható szabályokkal. Társasban kicsit jártasabb 8 éves gyerköc simán el tud vele játszani.

  • nedudki74

    2022-10-09 20:32:14

    Azért vettem meg mert sokan dícsérték és általában Fűszerúthoz hasonlították. Kiderült számomra, hogy Fűszerút és a Szép új királyság is sokat merített ebből a játékból. Nagyon bejött, rövid, gyors, sok döntést hozunk, de nem fagyunk le közben. 10 éves kortól írják, de szerintem hamarabb is lehet vele próbálkozni, családi játéknak nevezhető. Az alaktrészei rendben vannak, a korongokat öröm megfogni, a doboza is szép. Hamar absztrakizálódik, de a folyamatos becserélgetés valamit visszaad a témájából is. A kártyák jól ki vannak találva, először bánya, aztán szállítás végül az célállomások rajzaival.

  • maszlagadam27

    2022-08-24 08:10:45

    A BGA-n sikerült kipróbálnom a Splendort, azóta is rájárok online, ha van szabad 30 percem. Annak ellenére, hogy nem túl tematikus játék mégis le tud kötni, nem zavar annyira, hogy semmi mélyebb téma megoldással nem rendelkezik (ez nálam ritka). A zsetonok és a kártyák vizuális megvalósítása viszont jól adja a drágakő feelinget, szerintem kifejezetten jól sikerült mindkettő alkalmazása (különösen a zsetonok érdekesek, szerintem elenyésző azon játékok száma, amik ezt egyszerű karton tokenek helyett ilyen módon oldják meg). Az elején picit talán nehezebb beindítani a gyűjtögetést, és jó kártyákat szerezni, de ha ügyesen sáfárkodunk a lehetőségekkel, akkor a későbbiekben nagyon szépen ki tud nyílni az a rendszer, amit a kártyák segítségével felépítettünk. A nemes lapkák megléte szerintem jó húzás, én szeretem rájuk összpontosítani a taktikámat, ha van erre lehetőség persze. A kártyák feltöltése vagy a képpel lefelé fordított paklikból való húzás rendesen szerencse függő, de azért annyira nem vészes, mert ad opciókat a játék ennek kiküszöbölésére (ha nem is tudjuk megvenni az adott lapot, a kezünkben tárolhatjuk, míg összeszorgoskodjuk az árát, így más nem fogja elvenni előlünk). Na meg persze ki ne örülne annak, ha a saját köre előtti felhúzás/vásárlás után egy olyan lap érkezik a feltöltés során, ami nagyon passzol az illető rendszerébe (ez is előfordulhat viszonylag gyakran). A játék végén törekednünk kell a pont maximalizálásra, mert hiába váltottuk ki a kellő pontszám megszerzésével az utolsó fordulót, itt azért még le lehet csapni a kínálkozó lehetőségekre, és ha ezt nem vesszük számításba, könnyen megelőzhetnek minket. Örök vita téma, a Splendor és a Century összehasonlítása (mert alapvetően nagyon hasonló a két játék). Nálam inkább a Splendor a nyerő, mert az eszközkészlete számomra sokkal megnyerőbb, mint a fűszerút egyszerű fakockái, és a kártyák grafikája is jobban tetszik. Emellett ár-érték arányban is jobb befektetésnek gondolom a Splendort. Próbáljátok ki!

  • sitatom

    2022-06-04 11:29:33

    Ha számít a véleményen és nem számít az ár akkor a SPLENDOR 😀

    De az Ankh'or is rendben van az mellett az ára szól inkább.

    Nekem játék élményben a SPLENDOR jobban bejött.

  • szabolcs.kelemen27

    2022-06-04 11:06:57

    Nagyon gondolkodom... ez vagy Ankh'or?

  • Clio

    2022-02-14 06:27:10

    Règóta szerettem volna megvenni ezt a játékot. Éreztem, ahogy hívogat :D . Végül pàr napja sikerült beszereznem, és a hétvégén fel is avattuk. Nagyon tetszik a mechanika, folyamatos előre gondolkodást, tervezést igènyel. Nem csak a sajàt jàtèkomra kell figyelnem, hanem az ellenfelemére is. Mondanom sem kell, hogy nem én jöttem ki sose győztesen a taktikázásból :D . Beszippantott minket ez a játék, legalább 10 meccset játszottunk és mindig csak 1-2 körrel maradtam le a győzelemről. Könnyed, fáradt estéken is biztos levesszük a polcról :) .

  • hierroo

    2021-10-26 15:14:30

    Tényleg elég sok kereskedős játék van, de egy újszülöttnek minden új! A Splendor egész kellemes kis játék. A Marvel-es is. Nekem például a kereskedős klasszikus verziója szimpatikusabb, ezeket a hősöket, meg csodabogarakat kevésbé szeretem. De az jó, hogy ilyen is van, mert senki sem egyforma. Ez a mechanika egyszerű, de nagyszerű!

  • vacogi

    2021-10-26 10:57:30

    Nem igazán tudom, mi van ebben a játékban, amit nagyon szeretek. Ha előkerül, akkor nem tudom abbahagyni, még, még, még... Alapból szeretem az ilyen "rakosgatós" játékokat, a kártyagyűjtést meg különösen. Gyerekekkel is szeretjük, mert elég pörgős és nem annyira bonyolult. A hétévesem is megbírkózik vele, kis segítséggel. Ami nem is baj, mivel a játék egyik hátránya (számunkra), hogy csak négyen lehet játszani. Így valamelyikönk a legkisebbel van.

  • barbi725

    2021-09-17 18:32:54

    Valóban elég sok ilyen témájú játék van, viszont szerintem a Splendor elég erős közöttük :) Én a Marveleset nem ismerem, azt hittem, annál csak a téma más és maga a játék ugyanaz

  • tiktiklaszlo

    2021-09-15 05:56:57

    Szerintem ebben a témában messze a lég hangulatosabb a Marvel Splendor!

    Ez a keleti piacos /kersekedős gyüjtögetős téma kicsit kezd elcsépelt lenni!

    Marvel verzióban viszont csapatot verbuválunk!

    És a színek meg a hatalom kesztyűjének a követit szimbólizálják! Teljesen jó a téma!

  • barbi725

    2021-09-15 00:55:28

    Szerintem az elég csúnya, de tény, hogy sokkal jobban tükrözi, hogy miről szól a játék, mint ez a mostani, ami szerintem valamelyest szebb, de nem passzol annyira a játékhoz.

  • Eyesis

    2021-01-22 14:12:24

    Köszi, nem tudtam róla :)

  • zsolt198604

    2021-01-22 09:13:16

    Igen, a Cities of Splendorra gondoltam.

  • gyd

    2021-01-22 00:37:41

    A cities of splendor teljes értékű kiegészítőnek tűnik adatlap alapján.

  • Eyesis

    2021-01-22 00:14:26

    Szia, milyen kiegészítőről beszéltek, ehhez csak max promo lapok vannak, illetve újra kiadták különféle témákban, de azok nem kiegészítők.

  • zsolt198604

    2021-01-21 21:12:56

    Mi is gondolkodunk a kiegészítő beszerzésén. Remélem, hogyha eljön a pillanat, akkor az sem fog csalódást okozni. :)

  • sasspetra

    2021-01-21 21:10:45

    Mi is nagyon szeretjük a Splendort! :) Az insert szerintem is nagyon jó és a korongok tényleg nagyon szépek, jó, hogy van súlyuk, hozzátesz a játékélményhez, ahogy pakolgatjuk őket. Általában mi is ketten játszuk, nagyon taktikás, szinte már a kezdő lépéssel nagy döntéseket hoz az ember, hogy hogyan játsza le az adott játszmát. A nemesek összeszedése nem egyszerű tényleg, nálunk is ritka. Általában akkor már megéri egy nagyobb számú lapra gyűjteni. Okosan van kitalálva, hogy maximalizálták a korongok számát és a kézben tartható lapok számát. Tetszik az egész mechanizmusa a Splendornak és a stratégiai megfontolások is. :) Ajánlom mindenkinek!
    Gondolkozunk a kiegészítőjén is, de nem találtam róla sok infót... valaki esetleg tud róla nyilatkozni?

  • zsolt198604

    2021-01-21 21:03:58

    Sziasztok! Sikerült pár hete beszereznünk egy Splendor társasjátékot. :) Amint megkaptuk a csomagot, azonnal kibontottuk a csomagot. Nekem személy szerint nagyon tetszik a doboza. :) A doboz belseje tökéletesen van kialakítva. :) A korongok fantasztikusak. Nem egyszerű műanyagok, mint mondjuk egy póker zseton. Súlyuk van. Már ettől olyan érzése lesz az embernek, hogy valóban értéke van egy-egy korongnak. :) A kártyák nagyon szépek. Sajnos a mi dobozunkba belekerült egy hibásan nyomtatott kék korong. Írtam a GÉMKLUBNAK ezzel kapcsolatban. Nagyon pozitív volt, hogy azonnal segítőkészek voltak és rögtön a megoldásban próbáltak segíteni. Végül kaptunk egy új kék korongot. A játékról: Viszonylag gyorsnak mondható. Két játékos esetén hamar összjön a 15 pont. A szponzorokat két játékos esetén nehéz megszerezni. Nekünk eddig összesen egyetlen egyszer sikerült. Nagyjából az is teljesen véletlenül jött össze az utolsó körben. Figyelni kell, hogy kinek mennyi korongja van. Sokszor nem is olyan ez a dolog. Véleményem szerint nagyon jó taktikai játék. Én mindenkinek javaslom, hogy legalább próbálja ki a Splendort. Nem fog csalódni benne. :) Nekem jelenleg az egyik kedvencem.

  • Merse

    2021-01-05 18:55:20

    A Splendor régi doboza nekem sokkal jobban tetszett, nektek nem?

  • adrianbalazs1991

    2020-10-20 12:22:43

    Teljesen egyetértek, már az ncoret is igyekszem kerülni emiatt.

  • gevanda

    2020-10-20 12:01:21

    Nekem is nagyon tetszett ez a játék. :) Páromnak sajnos nem, úgyhogy nem került fel a kívánságlistánkra. Legalább nem kell gondolkoznom a Jaipur és ez között, hogy végül melyik legyen. A kettőnek annyira hasonló a témája és a lényege, hogy nem érzem úgy, elférnének egymás mellett a polcon. Nyilván ahogy az ár is mutatja, a Splendo jobb minőségű és szebb játék. A zsetonok eszméletlenül minőségiek, tényleg nagyon jó érzés pakolászni őket. A kártyák szépek, változatosak. És komplexebb és kevésbé pörgős is a játékmenet.

    Én egy fárasztó nap után nem venném elő, bár a szabályok egyszerűek, könnyen tanulható játék, ennyire könnyednek nem érzem. Szerintem ennél komplexebb játékról van szó.
    Ha jóleső dolgokat szeretnék fáradtan pakolászni, akkor Azul az általam választot játék. Ha pedig fáradtan hasonló témájú, gyűjtögetős játékkal játszanék, akkor a kevésbé komplex Jaipurt választanám.
    A nap főattrakciójához viszont haladó játékosoknak kevés. Én főleg egy komplexebb játék előtti bemelegítésnek tudnám elképzelni, vagy egy komplexebb játék utáni levezetésnek. Van, amikor nem akarsz fillerhez nyúlni, de nem is akarsz egyből a komplex stratégiai játékkal kezdeni, szerintem ekkor tökéletes választás.
    Vagy kezdőbb játékosoknak ismerkedni a taktikázósabb játékokkal.
    De lehet, hogy csak nem játszottam még eleget vele ahhoz, hogy megfelelő kategóriába tudjam sorolni. :)

    A szerencsefaktor szerintem se zavaróan nagy a játékban. A különböző paklikban való random lapsorrend elősegíti az újrajátszhatóságot.

    Én kíváncsi leszek a Marvel Splendorra is, remélem, lesz alkalmam kipróbálni. :)

  • laczkodavid

    2020-10-19 21:32:06

    Abban biztos vagyok, hogy sem a minősége sem a strapabírása nem olyan mint az eredetié. Plusz a Sushi go is kapott pár kínai írásjelet csak úgy kedvcsinálónak :D

  • laczkodavid

    2020-10-19 21:22:49

    Én sem ezt gondoltam elsődleges irányvonalnak természetesen :) de én személyesen nem zárkózom el ettől ennyire. Egy kártyám van csak onnan, egy Sushi go, amit meg is viselt már az idő, mert többnyire a szabadban játszunk vele, ahogy a kártyavédő ellenére kapott már a víztől a homokig mindent, és így nem sajnálom annyira. Számomra van az a szituáció, ahova azért ha 3-4 ezerbe került volna, akkor nem vinném. :)

  • Robby

    2020-10-19 21:14:53

    Eddig kétszer rendeltem kínai olcsó társast, mert épp nem találtam sehol. Egyikből hiányzott egy kártya (Saboteur - ennél az volt a pláne, hogy mikor megérkezett, akkor a fiam felismerte, hogy neki van ilyen bontatlanul a szekrény mélyén amit már kb. 15 éve vettem :) Amúgy meg ezután hirtelen ismét lehetett kapni fillérekért mindenhol), másik meg olyan silány minőség volt, hogy kb. 10-12 játék után nagyon megviseltnek tűntek a lapok (pedig vigyázunk rá, de a keverés...). Biztosan van rá ellenpélda, de azért csak óvatosan és legvégső esetben ajánlott a "szok kici occó...".

  • Dorothi

    2020-10-19 21:07:44

    Sosem vennék társasból egy olcsóbb, "utángyártott" verziót, annyira azért megtisztelem a szerzőt, hogy ha beleölt ennyi energiát, eredetit veszek + azért a komponensek minőségére sincs túl nagy garancia, ha gagyit veszel, nálam biztos marad az eredeti. :)

    Persze, nem ítélek el senkit, aki innen-onnan pult alól vesz társast, de nálam ez a no way kategória. :)

    Inkább az az ésszerűbb döntés, ha eredetit veszek, azokból viszont jól megszűröm, hogy mit. :)

  • gyd

    2020-10-19 19:09:04

    Hát az a pénz valószínűleg nem az eredeti készítőkhöz megy. Na meg én a minőséget is megkérdőjelezném így látatlanban. A jogokkal is valószínűleg problémák vannak. Persze felhasználóként valószínűleg leginkább a minőség érint mindenkit.

    Ennél még az otthon elkészített változtatot is jobbnak tartanám, ha már olcsóbb megoldást keresünk - ezzel semmiképp sem arra bátorítok senkit, hogy csinálja így, de ha már...

  • laczkodavid

    2020-10-19 18:50:10

    A Splendornak is van olcsó, kínából megvásárolható verziója (mint számomra meglepően kevés másik játékból). Úgy már vajon szerintetek megérheti?

  • Dorothi

    2020-10-19 18:21:29

    Ahogy írták előttem, az Ankh'or tényleg remek játék, na és persze ár/érték arányban is megéri. :) Én is folyamatosan szemeztem a Splendorral, de végül az Ankh'or győzött és azt szereztem be. Ha már zsetonok: nem műanyag, hanem vastag kartonpapírból vannak, de szerintem jópofa 2 fős játék még a Jaipur is, ott is korongokat próbálsz megszerezni, pakolgatod jobbra-balra, ha teheted -és még nincs meg-, próbáld ki valahol. :)

  • Alleira

    2020-10-19 00:00:19

    Amennyit eddig láttam róla, nekem is a vagy-vagy kategória. Kicsit azt érzem mint a sokféle Rizikóval, hogy nem nagyon férnek meg egymás mellett.

  • Robby

    2020-10-18 23:50:35

    Néztem egy összehasonlítő videót, a két Splendorról. Vegyesek az érzelmeim kicsit. A garfika szép lett, de olyan mintha csak a képregényekből kiollózták volna. Nagyon sok újdonságot sem hoz. Ha árban nem fog nagyon elszállni, akkor biztosan beszerzem, de ha igen, akkor nem biztos, hogy a sima mellé még ez is megéri.

  • Cygnus

    2020-10-18 22:54:28

    Köszönöm az ajánlást, még nem volt szerencsém az Ankh'orhoz, de ezek után jobban utánajárok, felkeltetted az érdeklődésem :)

    A Marvel változattal már szemeztem, kicsit vegyesek az érzelmeim. Ígéretes, hogy nem csak egy újabb bőr, hanem a játékmenetet is módosítgatták, így azért talán nem csak annyi, hogy tematikus, nesze, vedd meg. A Marvel tematika nekem annyira nem jön be, bár a filmeket és sorozatokat nagyon szeretem, de valahogy társasjátékoknál annyira nem jön át. Mindenesetre tuti, hogy szívesen kipróbálnám, mert túl kíváncsi vagyok ahhoz, hogy kihagyjam, aztán lehet, hogy a "kellemes csalódások" családjába fog kerülni :)

    Az oldalon egyelőre nem láttam a Marvelesről véleményt, de hátha lesz a megjelenés után cikk is róla :)

  • Alleira

    2020-10-18 16:07:51

    Nekem a Splendor fel-le kerül a kívánságlistáról, attól függően mennyire akarom ritkítani az ott sorakozó játékok számát.

    Ha a zsetonos feeling bejön, mindenképp tegyél egy próbát a kiadó Ankh'or: A Nílus völgy kalmárjai című játával, amely némi hasonlóságot mutat emiatt, de abszolút különálló, értékes játék.

    A Splendorhoz jön hamarosan a Gémklubtól a Marvel változat, még az is lehet, hogy arra esik a választás. Azért a sima Splendornak is sokkal esztétikusabb lett a doboza, így bízok benne, hogy a kiadó még többet csiszol a Marvel verzióval és nem csak Disney-féle lehúzás lesz.

  • Cygnus

    2020-10-18 15:20:09

    A Splendor az elmúlt időben az egyik kedvencem lett, és egyértelműen felkerült a kívánságlistámra :)
    Tetszik benne, hogy könnyed játék, mégis lehet taktikázni, így előkerülhet egy fárasztó nap után, amikor csak jó érzés zsetonokat pakolászni és lapokat gyűjteni, de friss fejjel is, amikor sok körre előre próbál tervezni az ember, és esetleg még a játékostársakon is rajta tudja tartani a szemét. A kb. fél órás játéidő teljesen korrekt, hagy időt a visszavágóra, sőt a visszavágó visszavágójára is ;)

    Az újrajátszhatósága elég nagy, egyelőre nem sikerült megunni. A szerencsefaktor ott van, de inkább javít, semmint ront az élményen.

    A kártyák szépek, a zsetonok pedig kifejezetten jó tapintásúak, egyáltalán nem gagyik.

    Ha lesz rá lehetőségem, mindenképp be fog kerülni a gyűjteménybe :)

  • Robby

    2020-09-13 22:10:21

    Nálunk is nagy sikert aratott. Egyszerű, nagyszerű, gyors és jól működő a játék mechanikája. A kártyákon levő képek adják a hangulatot. Szerintem a szerencsefoktor nem annyira nagy mint azt előttem említették. Inkább pont az van, hogy időben fel kell készülni egy jó stratégiával és több lépéssel előre tervezni (azért annyira sokkal nem), ahol kell lennie "B" (sőt "C") tervnek is, mert könnyen keresztül húzzák a tervünket és ha kell, időben váltani tudjunk. Tehát szerintem a gyors helyzetfelismerésnek, stratégiának van nagyobb szerepe a szerencsével szemben ebben a játékban. Lehet (sőt kell is) néha gonoszkodni és azt a lapot megvenni, ami a másiknak nagyon kellene (ha nekünk annyira nem is hiányzik). Ha féláron lehet kapni (tényleg hol - PÜ?) akkor meg kihagyhatatlan!

  • Floranna

    2020-09-12 08:07:57

    Nagyon és nagyon és nagyon szeretem. :)

    Amikor megvettem az Ankh'ort, a zsetonelvevős-fizetős-építős mechanika hatalmas kedvencünkké vált, és hasonlót kerestem. A Splendorral sokat szemezgettem, és végül egy jelnek vettem, hogy 50%-kal leértékelve ott volt előttem a polcon. :)

    Féltem, hogy kell-e mindkét játék az asztalra [tudom, sokan inkább a Fűszerúttal említenék most, de nekem ez van meg itthon], de abszolút működik és nem bántam meg, sőt! :)

    Grafika: igényes és szép a grafikája. A kártyaminőség szerintem nagyon klassz, szeretem, hogy kicsit vastagabb. A zsetonok a pókerzsetonok nehézségére emlékeztetnek, és nagyon kellemes volt velük játszani. Én az a babrálós vagyok, uh kifejezetten élveztem őket ujjról ujjra adogatni, miközben gondolkozom. :)

    Mi eddig csak ketten játszottuk. Szerintem elég jól működik, elég agyalósra sikerült minden parti, én elfáradok a végére. De mondjuk az is igaz, hogy soha nem kipihenten fogtunk neki. Várom azt a vasárnap délelőttöt, amikor pihent fejjel tudunk leülni vele játszani.

    Szerencsefaktor: hát igen, az bőven van benne! :) Mi kifejezetten nem szoktunk fennakadni rajta. Viszont tény, hogy minden alkalommal volt olyan drágakő, ami lap formájában elég későn érkezett meg az asztal közepére, pedig abban a körben arra lett volna a leginkább szükség. Tud bosszantó lenni. Mondjuk mi akkor taktikát váltottunk, de az biztos, hogy aki ilyen magas szerencsefaktortól nekimegy a falnak, annak azért egy picit kevésbé ajánlós játék.

    Inzert: alkatrészkészlet tekintetében kicsit túllőttek a dobozméreten, de ha már ekkorát csináltak, a belseje nagyon logikus és olyan "telt" hatást ért el. Nincs olyan érzésem, hogy szellősen vannak a dolgok benne, megtöltötték a helyet.

    Nekünk egy játék olyan 20-30 perc volt eddig mindig, az eleje kicsit lassabban indul el, és több korongot kell felvenni. Aztán van egy pont, amikor már a kártyák veszik [vagy legalábbis segítik] meg önmagukat. Viszont nem mindig éri meg elvinni azt, ami "ingyen van".:)
    Ajánlom mindenkinek!

  • vitezlejszlo

    2020-04-04 08:34:19

    A Splendor egy nagyon szép és jól felépített társasjáték. Rövid , könnyen tanulható ,pillanatok alatt a család kedvence lett . A drágakő rendszer nagyon jól ki lett találva. Ankh'or:A nílus-völgy kalmárjai nagyon hasonlít rá. Ajánlom mindenkinek.

  • jenei.balazs87

    2019-09-13 09:24:45

    Drágaköveket kell benne gyűjteni, majd azokat beváltani pontokat érő lapokra. Így valóban hasonló a Fűszerúthoz, de a Nyugati Királyság építőmestereihez is. Egy játékostársam állította nekem, hogy ő pontosan le tudja vezetni menet közben a valószínűségek alapján kb. 10 körrel a játék vége előtt, hogy mit kell tennie... Egészségére, és amúgy sem mindig ő nyert. :) De az igaz, hogy erősebb logikával és valószínűségszámítással jobb eredményeket lehet benne elérni, amihez nem árt, ha a játékostársak taktikáját is figyeled, és alkalmazkodsz hozzájuk (ami a másikkal való kiszúrást is jelentheti :D).

  • ARduel

    2019-04-11 06:53:31

    Csodaszép játék, mely jó kihívást jelent a gakorlottabb játékosoknak is. Hasonlít játékmenetben a Fűszerúthoz, de még is más. Persze a tematikája is más :D

  • sz-tomy

    2019-04-01 20:32:23

    Ajánlom, gyors, de meglepően mély játék.

A Splendor társasjáték és kiegészítői (22)

  • Brettspiel Adventskalender 2015 társasjáték Kiegészítő

    Brettspiel Adventskalender 2015 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2015. It contains 24 small expansions for 24 different games, from 21 different publishers. The game rules are not included, but are posted separately on the publisher's web site, on each day from December 1st to 24th. Catan Scenarios: Santa Claus -...

    • Komplexitás: 2/5
  • Splendor: Nobles Promo Tiles társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Splendor: Special Noble Patron társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Cities of Splendor társasjáték Kiegészítő

    A Splendor kiegészítője néhány újítást hoz az alapjátékhoz: Új elemeket ad, melyel a városodat tudod jelölni és reprezentálni Játékostáblát ad, mely kompatibilis lesz a speciális kártyákhoz és az új szabályelemekhez Új speciális lapokat ad, melyeket az alapjátékkal együtt játszhatunk.Angol:Cities of Splendor is a quartet of expansions for use with the Splendor base game. Each expansion is added to the basic game and they should be played separately. The Cities...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Cities of Splendor társasjáték Kiegészítő 9447 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Brettspiel Adventskalender 2017 társasjáték Kiegészítő

    Brettspiel Adventskalender 2017 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2017 that contains 25 small expansions or accessories for 25 different games from different publishers. The game rules for each item are included, but they will also be posted separately on the publisher's website on each day from December 1st to 24th....

    • Cities of Splendor Promotional Tile társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
    • Splendor: Dice Tower Promo Noble társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
      • Komplexitás: 2/5
    • Splendor: Game Boy Geek Promo Noble társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
      • Komplexitás: 2/5
    • Splendor: Brettspiel Adventskalender 2017 Promo társasjáték Kiegészítő

      Contained in Brettspiel Adventskalender 2017 for Day 12. Did not include rules. Instead it had promotional information for the Cities of Splendor expansion. It is a noble that requires 4 blue and 4 red to claim for 3 points. Works like any other noble and is just mixed into any game of Splendor that includes nobles. Cannot be used with the "Cities of...

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
      • Komplexitás: 2/5
    • Splendor: Jacques Cartier Promo Noble társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Splendor: Thomas More Promo Noble társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Splendor: Guillaume Budé Promo Noble társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Splendor: Diane de Poitiers Promo Noble társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Splendor: Nobles Promo Tiles társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
      • Komplexitás: 2/5
    • Splendor: Space Cow Promo társasjáték Kiegészítő

      Promotional tile offered by the publisher during festivals and tournaments. It was originally created to promote Space Cow, the new label of Space Cowboys for children's board games, and it is inspired by Mona Lisa (other names of this promo : Mowna Lisa or la Jocownde). Requires 4 blue and 4 white to claim this noble cow for 3 points. Works like any other...

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Splendor: Dice Con 2019 társasjáték Kiegészítő

      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
    • Splendor: Cities of Splendor – Dice Con 2019 City Promo Tile társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Marvel Splendor társasjáték

      Szuperhősök és szupergonoszok versenyfutása a Végtelen Kesztyűért. Az eredeti Splendor egy gyors gyűjtögetős és fejlesztős kártyajáték, melyben egy kereskedőt alakítva kell megpróbálnunk drágakő bányákat vásárolnunk, megoldanunk a szállítást és boltokat nyitnunk, hogy minél nagyobb hírnévre tegyünk szert. És persze, mi készítsük a legszebb ékszereket! Na...

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott játékosszám: 3
      • Max. ajánlott játékosszám: 4
      • Min. ajánlott játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
      • Komplexitás: 2/5

      Marvel Splendor társasjáték 8500 Ft-tól! - 2 felhasználó és 39 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Splendor: 2019 Promo – Shen Wansan and Zhou Ying társasjáték Kiegészítő

      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
    • Splendor: Cities of Splendor – Dice Con 2019 társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Splendor: Párbaj társasjáték

      Reneszánsz kereskedőként, fej-fej mellett keresitek a nemesség kegyeit Szállj szembe a rivális céhekkel a győzelemért folytatott versengésben. Vegyél magadhoz drágakő- és gyöngyjelzőket a közösből, majd vásárolj kártyákat, gyűjts bónuszokat, szerezz királyi kegyet és presztízst. Fedezz fel új fordulatokat és stratégiai lehetőségeket, amely a Splendor...

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 2
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott játékosszám: 2
      • Max. ajánlott játékosszám: 2
      • Min. ajánlott játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
      • Komplexitás: 2/5

      Splendor: Párbaj társasjáték 9205 Ft-tól! - 13 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Splendor: Nobles and Cities Promo társasjáték Kiegészítő

      A Print & Play promo for Splendor and its expansion Cities of Splendor. This file contains a set of 9 new Noble tiles that will enrich your Splendor games. There is one limitation though; you cannot use two Noble tiles that have the exact same characteristics. It includes both 2015 and 2018 Nobles promo tiles, plus the Space Cow promo. This file also...

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  30 perc
    • Játékosok:  2 - 4
    • Ajánlott életkor:  10+
    • Komplexitás:  Egyszerű
    • Tervező:  Marc André
    • Illusztrátor:  Pascal Quidault
    • Kiadók:  Z-Man Games, Hobby Japan, Lautapelit.fi, Filosofia Éditions, Morapiaf, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Lifestyle Boardgames Ltd, Galápagos Jogos, Asterion Press, HaKubia, Lex Games, Space Cowboys, GoKids 玩樂小子, NeoTroy Games, JD Éditions, Siam Board Games, Boardgame Space, Boardgame Viet Nam, Бельвіль, CoolPlay
    • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, török, ukrán, szerb, thai, vietnámi

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • German first edition
      • Kiadás éve: 2013
      • Nyelv: német
      • Méretek: 31.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
    • Space Cowboys English-only first edition
      • Kiadás éve: 2013
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 27.9 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • English fourth edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
    • English second edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21 cm x 27 cm x 6.5 cm
    • English second edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
    • English third edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
    • French-only first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: francia
      • Méretek: 27.9 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
    • German edition 2014
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: német
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
    • German Sdj edition 2014
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: német
      • Méretek: 31.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • GoKid Chinese edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: kínai
      • Méretek: 27.9 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
    • Italian edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 31.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
    • Japanese/Korean/Hungarian edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: magyar
      • Méretek: 27.7 cm x 31.4 cm x 6.7 cm
    • Korean edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: Korean
    • Multilingual first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 27.9 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • Multilingual second edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 21.6 cm x 27.9 cm x 7.1 cm
    • Multilingual second edition 2014-1
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 21.6 cm x 27.9 cm x 7.1 cm
    • Nordic edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: dán
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
    • Polish edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
      • Súly: 0.8 kg
    • Portuguese/Czech/Romanian first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: cseh
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
    • Space Cowboys English/Czech/Slovak edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: cseh
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 5.8 cm
    • English edition with Golden Geek Award 2015-1
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
    • English fifth edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
      • Súly: 1 kg
    • English/French edition with Golden Geek Award
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
    • English sixth edition with Golden Geek award
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
      • Súly: 0.8 kg
    • Greek edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: görög
    • Japanese edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: japán
      • Méretek: 21.4 cm x 27.5 cm x 6.8 cm
    • Nordic edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: dán
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
    • Portuguese first edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: portugál
    • Asmodee Chinese edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: kínai
    • Czech edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: cseh
    • Dutch/English/French/Portuguese/Spanish edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 5.8 cm
    • English eighth edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
    • English/French edition 2016 with Golden Geek Award
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.6 cm x 27.3 cm x 6.4 cm
    • English/French/German/ Dutch/Spanish edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: holland
    • English ninth edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.6 cm x 30 cm x 5.8 cm
      • Súly: 0.8 kg
    • English seventh edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
      • Súly: 0.8 kg
    • Thai edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: thai
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • English tenth edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.6 cm x 30 cm x 5.8 cm
      • Súly: 0.8 kg
    • French second edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: francia
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
    • Hungarian/Romanian edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: magyar
    • Kaissa Greek edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: görög
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
      • Súly: 0.8 kg
    • Nordic edition 2017
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: dán
    • Russian edition 2017
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: orosz
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
      • Súly: 0.8 kg
    • Turkish edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: török
    • Arabic/English edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: arab
    • Dutch/English/French/Portuguese/Spanish edition 2018
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 5.8 cm
    • Space Cowboys English/French edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 23.4 cm x 31 cm x 5.3 cm
    • German edition 2019
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: német
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
    • Hebrew edition 2019
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: héber
      • Méretek: 27.5 cm x 21.5 cm x 6 cm
      • Súly: 880 kg
    • Vietnamese edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: vietnámi
      • Méretek: 21.6 cm x 27.4 cm x 6.1 cm
      • Súly: 0.9 kg
    • English edition 2020
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • Hungarian edition 2020
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: magyar
    • Serbian edition
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: szerb
      • Méretek: 54.6 cm x 69.9 cm x 16.5 cm
      • Súly: 1 kg
    • Baltic edition
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: észt
    • German edition 2021
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: német
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
      • Súly: 1 kg
    • Nordic edition 2021
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: dán
    • Ukrainian edition
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: ukrán
    • EN/PT/FR/NL/ES edition 2022
      • Kiadás éve: 2022
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • Broadway Toys Chinese edition
      • Nyelv: kínai

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Splendor társasjátékhoz