Secret Hitler
Secret Hitler
Secret Hitler
Secret Hitler
Videó beküldése

Secret Hitler társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Secret Hitler egy könnyen tanulható társasjáték, 5 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás, a szövetségek, a játékos...

A Secret Hitler egy könnyen tanulható társasjáték, 5 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás, a szövetségek, a játékos kiiktatás, az áruló és a rejtett szerepek mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Én liberális vagyok!
1932-t írunk. A helyszín a II. világháború előtti Németország, ahol német politikusok egy törékeny Liberális kormányt próbálnak összetartani, s ezzel egyidejűleg elfojtani a feltörekvő fasiszta mozgalmat. Légy résen, ugyanis köztetek is vannak fasiszták, egyikük pedig maga a Titkos Hitler!

A Secret Hitler egy intrikus, árulásokkal teli drámai játéka. Minden játékos véletlenszerűen kap egy szerepet, mely szerint ő liberális, fasiszta, vagy maga Hitler. A fasiszták összefognak, hogy bizalmatlanságot szítsanak és beiktassák hidegvérű vezetőjüket; a liberálisoknak pedig meg kell találniuk és meg kell állítaniuk a Titkos Hitlert, mielőtt túl késő lenne. A liberális csapat mindig többségben van, de ez önmagában még kevés a győzelemhez...

A játék elején a játékosok becsukják a szemüket, és a fasiszták felfedik magukat egymás előtt. Bizonyos játékosszám felett viszont Hitler csukva tartja a szemét, de a hüvelykujját felfelé tartja, hogy a fasiszták lássák, ki ő, de Hitler nem tudja, hogy kik a fasisztatársai, és a liberálisok sem tudják, hogy ki kicsoda.

A játékosok minden fordulóban megválasztanak egy elnököt és egy kancellárt, akik együtt dolgoznak 3 véletlenszerűen felhúzott, majd 1 ebből választott törvény meghozatalán. Ha a kormány fasiszta törvényt fogad el, a játékosoknak meg kell próbálniuk kitalálniuk, hogy elárulták-e őket, fasiszták szavazták mega törvényt, vagy egyszerűen csak pechük volt. A játék előre haladtával olyan kormányzati erők is életbe lépnek, amelyek a fasizmus előrehaladtával kerülnek játékba. A fasiszták ezeket a hatalmakat arra fogják használni, hogy káoszt teremtsenek, hacsak a liberálisok nem tudják visszahúzni a nemzetet a háború széléről. Ilyen például, hogy az aktuális elnöknek (aki lehet liberális vagy fasiszta) végleg ki kell iktatnia egy játékost…

A liberálisok célja 5 liberális irányelv elfogadtatása vagy a Titkos Hitler meggyilkolása. A fasiszták célja 6 fasiszta irányelv elfogadása vagy Titkos Hitler kancellárrá választása három fasiszta irányelv elfogadása után.

A játék megosztó, sokan nehezen tudnak elvonatkoztatni a témájától, ezért nem mindenkinek ajánlható. De egyszer, mindenképpen próbáljátok ki, mert egészen zseniális a játékmenete!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 19 990 Ft-tól
  • 5 ajánlat

Kategória: Politika, Kártyajáték, Blöff, Partijáték, Következtető, Humor, Kémek / Titkosügynökök, Nyomtasd és Játszd
Mechanizmus: Szavazás, Szövetségek, Játékos kiiktatás, Áruló, Rejtett szerepek

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Secret Hitler társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Secret HitlerDorothi, Budapest, Veresegyház, Dunaharaszti

Csak személyesen itt: Budapest, Veresegyház, Dunaharaszti!

Új állapotú, angol kiadás. Kibontottuk, azóta is a polcon pihen, keresi új helyét ahol elő is kerül majd.

0 érdeklődő


Secret Hitlergthornreg, Budapest XXIII. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XXIII. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kickstarter fa dobozos verzió. Nyitott, sosem használt.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Secret Hitler társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • fodihun1

    2023-11-13 08:40:40

    Gyors, egyáltalán nem nehéz party játék ami rövid távon nagyon élvezetes és félévente megadja ugyan ezt a kellemes élményt. Gyakran játszva hamar rá lehet unni.

  • z.james

    2022-10-06 10:41:32

    Zseniális játék, mi a családdal egy időben csak ezzel játszottunk a magas létszám miatt. Remekül adja vissza a mai politikai világ lényegét is, az aktualitások miatt pedig Hitlerezés helyett "Sorosozás" szokott menni az asztal felett.

  • asztalbetyár

    2020-02-05 23:33:52

    PNP vagy nem PNP

    Ja! Nein! Német multinál dolgozva azért a burkusfiak társaságában nyilván nem került elő a játék, de a PNP verzió az irodában is kipróbálásra került (kicsekkoltunk, nyugi).

    Azt hiszem az első party-játék volt, amivel játszottam. Újszerűleg hatott, azóta sokféle csoporttal, különböző létszámmal próbálhattam ki, furcsa, hogy egy bizonyos társaságban hogy-hogy nem mindig 2 személy közül került ki Adolf :D

    Na szóval a PNP-hez azért annyit, hogy érdemes felragasztani valami hordozófelületre a szavazat és törvénykártyákat, mert nyomtatópapíron egy transzparens pakli meg tudja akasztani a dolgokat.

    Mai világunk azonban lehetővé teszi a Földgolyó ellenkező oldaláról történő, ingyenes szállításos beszerzést, így pár ezret ha nem sajnálunk egy garantáltan jó mókáért (min 5 fő, bár egyes fórumokon megpróbálták 4-gyel - ez nekünk még hátra van - azt hiszem higgyünk a doboznak), akkor könnyen beszerezhető egy gyári darab is. Csak hát...

    Nein! és társai

    Van persze már Trump-os verzió, szóval az a fajta játék, ami tematikájával odapörköl tekintet nélkül, aki érzékenyebb erre, nyilván már a címek hallatán sem fog játszani vele, azért egy társaság összejövetele előtt érdemes beharangozni, nehogy ott történjen a kiakadás.

    Harmadik birodalom

    Direkt nem mondom, hogy német precizítással, (inkább aprólékosak) de egy W154-es sebességével segíthetjük Adolf szárny... vagy bicskabontogatását, vagy épp lehetünk liberálisok. Na utóbbiaknak üzenem, hogy bár a hirtelen szerepjátékos hév elkaphatja az embert, de nekik nem érdemes hazudni, mert csak összezavarják csapattársaikat. Egyébként jól balanszoltnak tűnik az egész játék, célok és lehetőségek tekintetében egyaránt.

    Ajánlott:

    • nagyobb társaságok, csapatépítők alkalmára, főleg német multik leányvállalatainál ;)
    • olyan csoportoknak, akik nem riadnak vissza, hogy tréfát űzzenek egy azért komoly történelmi fordulatból
    • töriórán unatkozóknak <-> elkeseredett töritanároknak :)

  • gyd

    2020-01-13 21:05:12

    A Secret Hitler egy zseniális party játék. Rengeteget játszottunk vele, sokféle társasággal, sokféle létszámmal, és sokféle tapasztalat született belőle.

    Először is a beszerezhetőségről. Azt tippelném, hogy a Print&Play verzió a legelterjedtebb azok körében, akik ismerik a játékot. Hiszen így egy Aranyásók árában be tudunk szerezni tulajdonképpen egy Avalon szintű játékot. Mi is emellett döntöttünk, és ugyan nem bántuk meg, de a kivitelezéssel kapcsolatban lehet, hogy néhány dolgot másképp csinálnánk legközelebb. Leginkább a lapok átlátszósága az, ami problémás, főleg erős mesterséges fény mellett. Ezt valószínűleg orvosolná egy másfajta papír, talán egy vastagabb, vagy akár egy fényes papír. Ezek egy nyomdában simán elérhető dolgok, úgyhogy aki eztán döntene emellett a módszer mellett, az mindenképp ilyen irányba induljon el. Illetve a laminálás is elég fontos, hogy tartósabbak legyenek a játék alkatrészei - a sarkokat tessék szépen lekerekíteni vagy lekerekíttetni. A hordozáshoz nem nehéz találni megfelelő tárolót, hiszen tulajdonképpen egy mappa meg is oldja a dolgot.
    Persze aki nem sajnálja rá a pénzt, az rendelhet ebay-ről, magyar üzletekből vagy a gyártótól dobozos verziót. Ez jóval nagyobb költséggel fog járni - az Avalon szintű játék mellé ugyanolyan szintű árcédulát is kaphatunk -, de tényleg praktikus ez a megoldás is. Egyszerű, letisztult, de igényes kivitelezésű. Ja és elérhetőségről függően van kis- és nagydobozos, díszdobozos stb. Kinek mi tetszik...

    A tematika ijesztő lehet kicsit, de a fasiszták és liberálisok csoportja, illetve politikai csatározása tökéletesen passzol a játékmenethez. Aki akar, beszerezhet Trumpos kiegészítőt, vagy csinálhat saját elképzelései alapján is valamit.

    Ha már játékmenet... Szuperül felépített darab, aki szereti a secret role-os játékokat, annak ezt ki kell próbálnia. A beépülés nagymesterének kell lenni, hiszen a liberálisok csak tapogatóznak a sötétben azt illetően, hogy ki kinek az oldalán áll. Ember legyen a talpán, aki felismer egy-egy profibb fasisztát (vagy méginkább Hitlert).

    A célok többnyire úgy vannak súlyozva, hogy ne nagyon billenjen nagyon az egyik irányba sem a mérleg. Persze ez nagyban függ a játékosoktól, hiszen vannak fasiszták, akik hihetetlenül nem tudnak beépülni és elvegyülni a tömegben, illetve vannak liberálisok is, akik nem igazán tudnak összedolgozni. Persze ez sokszor csak gyakorlás kérdése. Érdemes egyébként úgy taktikázni, hogy ne legyen túl egyértelmű, hogy mikor vagyunk az egyik, illetve mikor a másik oldalon - hiszen könnyen kiismerhetővé válunk, ha sok kört játszunk ugyanazzal a társasággal.
    Nekünk az a tapasztalatunk, hogy inkább páros számú játékossal jó játszani, mert páratlan számúnál nagy túlerőbe tudnak kerülni a liberálisok, és ott találhatjuk magunkat, hogy folyton ők nyernek.

    A játék egyébként tökéletesen nyelvfüggetlen, hiszen csak a szabályokat kell tudni elmagyarázni az adott nyelven, a játékban előforduló pár szó pedig biztosan nem fog nyelvi nehézséget okozni. Ha valaki tud angolul, akkor érdemes az eredeti angol játékszabály alapján menni, mert ugyan vannak egyéb közösségi alapú fordítások, de nem biztos, hogy tökéletesen ugyanazt adják vissza. Mi például kinyomtattuk a BGG-ről szerzett magyarra fordított szabályzatot, de inkább visszatértünk az angolra. Vannak helyek, ahol némi nehézséget okozhat az értelmezés az egyértelműség hiánya miatt, de párszori átolvasás és értelmezés után eléggé letisztulnak a dolgok.
    Általában túl lehet lendülni az egyes játékosok bakizásain (egyértelműen lejön, hogy milyen szerepben vannak), de vannak elég vicces és visszafordíthatatlan helyzetek is: például Hitler idő előtt megkérdezi, hogy "Akkor most nyertünk?".

    Tehát ez egy méltán híres party játék, mely sok emberrel játszható, és élvezetes játékmenete van. Valószínűleg többször újra akarjuk majd játszani. Nekem személyesen az egyik kedvenc, mert nagyon izgalmas dolgokat hozhatnak a titkos szerepek egy játékban - főleg itt, ahol cél, hogy az utolsó pillanatig ne derüljön ki rólunk, ha netán a sötét oldalon állunk. Könnyen beszerezhető, könnyen hordozható.

  • nfanni

    2020-01-05 10:58:19

    A játék nagy előnye, hogy könnyen össze lehet dobni házilag, nyomtatható formában elérhető, és egy egyszerű laminálás után tökéletesen használható, eléggé védett is. Persze kreatívabb megoldásokat is be lehet vetni, akinek erre van motivációja és energiája, vagy dobozos verzió is elérhető, ennek minőségéről nem tudok nyilatkozni. A szabályok egyszerűek, sok - és egyre több - hasonló mechanikájú létezik, de ez számomra mégis élvezhetőbb, mint a hagyományosabb "gyilkosos" játék és társai. Sokfős játék, mi heten játszottuk és nagyon élvezetes volt. Közösségi élmény, jól össze lehet dolgozni, de az alapja mégis az egymásra mutogatás, egymás bemószerolása és magad mentése, szóval heves viták és nevetések alakulhatnak ki. Egyetértek az előző hozzászólóval abban, hogy egy jó játékvezető, mesélő nagyon sokat hozzá tud adni az élményhez, így szerencse ha van egy akár előadói vénákkal megáldott, szabályokat jól ismerő játékos is a csapatban.

  • gombos.marci

    2019-09-28 22:23:04

    Szerintem legalább 6 emberrel kell játszani - igazából 7-el.

    Még nem túl sok, de már élvezhető - 5 emberrel kicsit laposabb viszont egyszer ha megvannak a szabályok és van egy játékvezető eléggé élvezhető a játék, viszonylag gyorsan pörög és nehéz is abbahagyni :)

  • nagysandor.mc

    2019-07-10 06:24:39

    A kegészítője is letölthető valahonnan vagy csak az alapjáték ?

  • marglferenc

    2019-06-30 21:40:10

    Én az imént szereztem be, még nem játszottunk vele. Azt már előzetesen észrevettem, hogy kétfajta dobozban adják, de gondoltam csak a külsőségekben van különbség. A kisebb alakú, barna dobozos verziót tudtam beszerezni, de méretéből adódóan a játéktáblàk félbehajtva voltak benne, szóval egy jól látható törés van rajtuk úgy hogy még egyszer sem játszottunk vele.

  • GeriJoker

    2019-06-02 20:15:04

    Nagyon jó partijáték, egyik kedvencem. Nagyon izgalmas mechanikák vannak benne. A taktikázás folyamatosan megy a játék közben. Rengeteg játékosra van tervezve akár 10en is játszható. Ami nagyon jó benne hogy nyelvfüggetlen, egy ember kell aki elolvassa a szabályt (ami egyáltalán nem bonyulult) elmagyarázza a többieknek és onnantól mehet is a liberális vs fasiszta harc a törvényekért. Ajánlom mindenkinek szerintem egyik legjobb partijáték sok játékosra jelenleg.

A Secret Hitler társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 perc
  • Játékosok:  5 - 10
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Max Temkin, Mike Boxleiter, Tommy Maranges
  • Illusztrátor:  Mackenzie Schubert
  • Kiadók:  (Self-Published), Print & Play Productions, Goat Wolf & Cabbage
  • Elérhető nyelvek:  angol, lengyel

Alternatív nevei


Kiadások

  • Print & Play edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
  • English first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 15.2 cm x 38.1 cm x 5.4 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • English wooden box edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Secret Hitler társasjátékhoz