Scythe
Scythe
Scythe
Scythe
Videó beküldése

Scythe társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Scythe egy összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának választották 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Scythe egy összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának választották 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a hatszög-rács, a terület befolyásolás/irányítás, a rács mozgás és a vedd el mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az első világégés után járunk, ám a társas innentől egy alternatív valóságot mesél el nekünk. Ez az idő a mezőgazdaság, a háború, a fogaskerekek, az innováció, a szerelem és a bátorság korszaka. A játékosoknak különböző területek elfoglalásával és azoknak megtartásával kell előrébb jutniuk, hol építkezéssel, hol toborzással.

A különböző frakciók mind más és más játéktechnikát kívánnak meg, ennek megfelelően pedig különböző célokat kell teljesíteniük. A játék sok kiegészítővel, tokennel, kártyával, figurával operál, mindezt pedig magas minőségi szinten teszi.

A várva várt játék nem okozott csalódást, hozta az elvárt minőséget és rögtön felkerült a BGG toplistára, ahol az első 8 társas között foglalja el helyét azóta is.

A szabályok A játékos a körében négy alapcselekvés közül választhat, amit rögtön végre is hajt. Ezek a mozgás, a termelés, a kereskedelem és a haderő növelése. Az akciókhoz viszont másodlagos lehetőségek is tartoznak, azonban ezek mindegyike másféle kombinációban érhető el.
Kezdéskor minden játékos kap egy akciólapot; ezek nevesítve, egyedi leosztásban, különböző költségekkel és haszonnal kerültek összeállításra, és az eltérő képességű frakciókkal kombinálva más-más játékstílust, hozzáállást kívánnak meg (tehát a Mezőgazdaság nevű lap másképp ötvözi a végrehajtható parancsokat a másodlagos lehetőségekkel, mint mondjuk a Hazafi nevezetű).

A másodlagos cselekvéseinkkel tudunk mecheket építeni (amik újabb frakció-specifikus képességeket oldanak fel), épületeket felhúzni, az akcióinkat fejleszteni (ezt zseniálisan oldja meg a játék: leveszel egy alapakciót korlátozó jelölőt és ráteszed egy másodlagost olcsósító helyre, remekül éreztetve a fejlődést), vagy szövetségest felvenni, ezen utóbbiak bónuszt adnak, ha a szomszéd játékosok ugyanazt az akciót hajtják végre, ami hozzájuk tartozik.

A pontszámításról Szintén elsőrangú. A játék során elért népszerűségünknek megfelelően három sávban végezhetünk, amelyek azt mutatják meg, milyen szorzót kapunk az elszámoláshoz. Minél népszerűbbek vagyunk, annál többet, tehát érdemes keveset sanyargatni a proletárokat, mert hiába lehet őket kisajtolni, ha elvesszük a nehezen megtermelt javaikat, könnyen közutálat tárgyává válunk, és akkor búcsút inthetünk a győzelemnek. Emiatt még az sem biztos, hogy az nyer, aki előbb rakta le a hatodik csillagát, mert kevés területről is lehet sok pontot hozni, ha jó magas a szorzónk.

Összegzés Minimális szerencsefaktor, nagyon igényes, szép komponensek, miniatűrök és kihívás lapul a dobozban. A társasjátékos Jediknek abszolút jó választás a Scythe, de a könnyen tanuló padawanok is rákaphatnak erre a társasjáték csodára.
2016 legsikeresebb játéka, nem véletlenül. A Board Game Geek legjobb stratégiai játékai között jelenleg a 7. helyet foglalja el megannyi jelölés és díj mellett.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 11% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 10 000 Ft-tól
  • 35 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Közgazdaság, Harc, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Hatszög-rács, Terület befolyásolás/irányítás, Rács mozgás, Vedd el, Solitaire, Tech Trees / Tech Tracks, Card Play Conflict Resolution, Force Commitment, VIC-04 Victory Points as a Resource, Játék végi bónuszok, King of the Hill, Változó setup, Contracts, Movement Points, Zone of Control

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Scythe társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Scythe, kártyavédőzöttMyrabell, Budapest, Keleti pu. vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető

Csak személyesen itt: Budapest, Keleti pu. vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető!

Hibátlan, hiánytalan, kártyavédőzött. Helyfelszabadítás az eladás oka, így csere köszönöm nem érdekel.

0 érdeklődő


Scythe rendező/insert (e-Raptor)NonoMeeple, Budapest (külön egyeztetettek szerint)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest (külön egyeztetettek szerint)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Alapjáték + Hódítók a messzeségből kompatibilis. Hibátlan állapotban. Eladás oka csupán, hogy a gyűjtődobozra váltás miatt feleslegessé vált.

11 érdeklődő


Scytheczeller.peter, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Minden kártya vedoben, dobozon 4 kopás, egy piros mech mini antennája letört. Minden más szempontból hibátlan és hiánytalan. Védő nélkül 21000

5 érdeklődő


Scythe + 1-2-3-4-5. promókártya-csomagmiskolc777, Miskolc

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Újszerű, megkímélt, sérülésmentes, hiánytalan állapot. Összes lap prémium kártyavédőben. Tartalmazza az összes promókártyát. Személyesen Miskolcon vehető át, csomagküldés - vevő terhére - megoldható.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Scythe társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

nyertes, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb egyszemélyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb stratégiai játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2016

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

  • Mixike

    2024-01-02 15:47:44

    Sziasztok!

    Legendary boxot keresek megvételre. Ha valaki megválna tőle akkor kérem jelezze.

  • Peskov

    2023-02-09 00:07:52

    Ez a mostani tudásom erről a kérdésről:

    2 különböző egység mozoghat egyet-egyet. Szóval, ha van 3 munkás, 2 mech, plusz a karakter, akkor válassz ezek közül egyet, lépj vele egyet, aztán válassz egy másikat és azzal is lépj egyet. Mondjuk lépsz egyet egy munkással, aztán lépsz egyet a karakterrel. Ha pedig kifejleszted a harmadikat (a felső soros akciók közül a "lépj"-nél elveszed a kis kockát), akkor válassz 3 különböző figurát és mind a hárommal lépj egyet. Mondjuk lép egyet a karaktered, aztán lép az egyik munkásod és mondjuk lép egy másik munkásod is. Nem kötelező lépni az összessel. Ha épp úgy állsz, hogy csak egy egységedet szeretnéd mozgatni, akkor megteheted, hogy a fenti példában csak egy munkásoddal lépsz, a másikkal és a karakterrel nem.

    Ha megépíted azt a mech-edet, ami után megkapod a +1 mozgást (a frakciótábládról felteszed a játéktáblára), akkor pedig (a "lépj" akció fejlesztése után) válassz 3 különböző figurát és mindegyikkel lépj legfeljebb kettőt (kivétel a munkásaidat, ez a bónusz rájuk nem vonatkozik, csak a mech-ekere és a karakteredre). Tehát a példádból kiindulva fogod a karakteredet lépsz vele kettő, aztán fogod az egyik munkást vele lépsz egyet (rá nem vonatkozik a +1 mozgás bónusz), végül fogsz egy másik mech-et és vele is lépsz egyet, mert mondjuk épp nincs szükség, hogy kettőt mozogjon.

    Ha szereztél egy gyár kártyát, akkor az egyik alsó soros akció mindig ugyanaz lesz: EGY kiválasztott figurával (kivétel a munkásaidat, ez az akció nem vonatkozik rájuk, csak a mech-ekere és a karakteredre) lépj legfeljebb kettőt. Ha megvan a +1 mozgás bónusz (ami az egyik mech-ed alatt van a frakciótábládon), akkor pedig egy kiválasztott figurával lépj legfeljebb hármat.

  • Mixike

    2022-10-19 08:33:01

    Sziasztok,

    Egy kérdésem lenne azoknak, akik rendelkeznek a bigboxxal. Megéri a pénzét? Vagy ez csak egy hatalmas üres doboz? A modular boardon és a valósághű nyersanyagokon kívül már mindent beszereztem a játékhoz. Elég sokszor elő is kerül. Viszont kicsit bosszantó, hogy folyamatosan 3 dobozból kell kipakolni, aztán elpakolni. Néha többször újra kell pakolni, hogy tényleg minden beférjen. Borzasztóan idegesítő számomra.. A ki és elpakolás idő alatt egy filler játék lepörög..

    A lényeg az lenne, hogy akkor vásárolnám meg a bigboxot, ha abba tényleg, hiba nélkül el lehet pakolni a játékot. Viszont egy színesre festett üres dobozért sem adnék ki pénzt.

    Köszönöm előre is.

  • moonrisedeejay

    2022-10-09 13:34:07

    A mozgás értelmezésében kérnék egy kis segítséget. Az alap mozgásnál azt írja, hogy 2 különböző egységgel mozoghatok. Ha van pl 3 munkásom, 2 Mech és a karakter, akkor mozoghatok úgy, hogy pl a karakter és mind a három munkás? Vagy ilyenkor a karakter és csak 1 munkás? Tehát az egységet illetően db számra kell értelmezni vagy mint karakterekek összessége? Illetve ha fejlesztéssel megszerzem a harmadik mozgás lehetőséget, azt miként kell érteni? Az aktuális mozgásnál a 2 különböző egység egyike mozoghat +egyet vagy a ilyenkor mind a három egység egye-egyet? Mert videók alapján sem jutottam előrébb. Volt hol 2 munkást mozgattak, volt hogy 2 Mech-et + karakter vagy egyszerre mindhárom egységet.

  • porcine

    2022-07-18 09:45:30

    Én is nagyon szeretem az automa rendszerét. Kell egy kis idő és tanulás a működtetéséhez, de utána szuper. Persze társakkal az igazi.

  • Syl

    2022-07-17 23:39:39

    Köszi szépen.

  • orzol

    2022-07-17 23:34:45

    Szia! Igen, én kizárólag solo-játékra vettem a Scythe-ot. Szerintem jól működik az Automa, egy pakli kártya mozgatja a dolgokat, és jól skálázható a nehézség is. Kell egy kis idő, míg megszokja az ember a működését, de utána gyorsan megy a dolog. Viszont számomra agyzsibbasztó, nem akarnék minden héten játszani vele, de semmiképpen sem válnék meg tőle, rendszeresen előkerül. Nekem 2-2,5 óra egy játék kipakolással-elpakolással együtt, erre időm sem mindig van. Szóval én a magam részéről ajánlom!

  • Syl

    2022-07-14 13:12:15

    Sziasztok,

    A szóló módja mennyire jó? Próbálta valaki?

  • Amaron

    2022-04-19 08:37:13

    Írtam priviben

  • ATW

    2022-04-17 09:07:17

    Igen, még mindig itt vannak az üres dobozok!

  • Amaron

    2022-04-16 17:40:36

    Szia ATW!

    Ez még aktuális?

  • ATW

    2022-02-17 08:51:41

    Az alapjátékot és az összes magyarul megjelent kiegészítőt (kivéve moduláris tábla) beköltöztettem egy Legendary Box-ba. Így az eredeti dobozok felszabadultak.
    Sajnálom kidobni őket... nem kellenek esetleg valakinek?

  • harnas1207

    2021-10-18 19:01:47

    Mivel választ nem kaptál, ezért írok egy félinfót. A Scythe inkább több fővel jó, automa nélkül felejtős két játékossal. Hárommal meg a királycsinálás miatt szinte minden területfoglalós játék bukta. Az Ankh viszont külföldön nagyon jó kritikákat kapott amiatt, hogy 2 fővel az egyik legjobb játék a műfajban.

  • harnas1207

    2021-10-18 18:53:10

    Csapatban nem lehet játszani, de mindenki-mindenki stílusban igen. Két automa irányítása még nem probléma, ha ki vagytok éhezve a többszemélyes játékra, akkor simán működik. De ehhez kell beofgadó hajlam, azaz meg kell tanulni nagyon mikor mit csinál az automa és ki kell várni, amíg valaki lépeget velük.

  • vacogi

    2021-10-18 18:22:48

    Azt hittem, hogy ez a játék nekem nagyon "kocka", de nem. Persze van benne olyan, ami arra hajaz, de alapvetően számomra is élvezhető a játék. Személyes kedvencem a találkozás kártya, ezért szinte mindig azt a népet választom, akivel (már régen játszottam, nem emlékszem a nevére) két lehetőséget lehet választani a kártyáról. Ami nem annyira tetszik, az hogy kicsit nehezített a mozgás. Egyébként nem vagyok nagy harcolós alkat, de az "ingyen" csillagért ki nem hagynám, mikor van annyi hatalom pontom. Mivel mi általában ketten játszunk a férjemmel, így fontos a kétszemélyes játszhatóság, ami ennél a játéknál szinte tökéletes.

    A 12 éves fiam is nagyon szereti, pláne hogy nagyon jó is ezekben a játékokban. Külön élvezetesek a süllyesztett táblák, meg az, hogy ha leveszem az épületeket és megépítem, alatta ott a bónusz.

  • Atesz

    2021-09-30 08:39:40

    Sziasztok!

    Ankh: Gods of Egypt vagy inkább Scythe társast ajánlanátok? Valaki játszott már mindkettővel? Ha igen akkor kiváncsi lennék a véleményére, hogy melyik érné meg jobban, ha általában csak 1-3 fő játszana.

  • Waveshaper

    2021-09-06 14:57:38

    Mennyire működik a játék ha két automát szeretnék használni? Párommal összedolgoznánk 2 automa ellen, 2v2 felállásban.

  • harnas1207

    2020-12-11 12:54:37

    Ha ezen az oldalon a szabályokönyvek menühöz görgetsz, ott van külön a 12 oldalas automarules magyarul. 3,71 MB. Ez minden alapdoboz tartalma. Egy külön szabálykönyv és 19 db automa kártya.

  • Atesz

    2020-12-11 11:48:57

    Szia!

    A alapdoboz játékszabályzatában nem találok az automata kártyákról semmit. ( amik ide fel vannak töltve oldalra). Esetleg nem valami új kiadásban vagy promo alapdobozban vannak benne?

  • harnas1207

    2020-12-11 11:17:27

    Szia! Ez a játékmód fél hivatalos. A Fenris felemelkedése keigészítő szabálykönyvében van róla leírás. Lényegében úgy játszanak az AI ellenfelek, mint az egyszemélyes verzióba. Az alapdobozba található automa kártyákat kell használni, azokat húzod az ellenfeleknek körröl-körre. Minden kártyán le van írva mivel lépnek és mit kapnak. A lépés meghatározása kissé bonyolult, egy összetett leírás van, hogy mivel hova lép és milyen kritériumok alapján kell kiválasztanod a célmezőt. Ez 2-3 játékot igényel, hogy megtanuld és begyakorold. Egyébként az alapjátékban megtalálható szabályzatot használja, a Fenrises leírás csak azzal bővíti ki, hogy az AI-k egymást is támadhatják és egymás után kapnak sorozás bónuszt. Ha van Csapás a fellegekből kiegészítőd, az sokat dob az élményen, mert a léghajók központi szerepet játszanak az AI lépéseinek kidolgozásában, azáltal sokkal inteligensebben cselekednek és erősebbé is válnak. (Azt a béna kiegészítőt mi csak ezért tartottuk meg) Az AI-k gyorsan terjeszkednek és agresszorok, sokszor kamikaze filingbe támadnak, illetve gyorsan termelik az egységeket is. Ellenbe ők sokkal kevesebb dologgal szerezhetnek pontot. Mi házilag finomítottunk pár szabályon és azóta mindig használunk AI ellenfeleket.

  • Atesz

    2020-12-11 10:39:16

    Szia!

    És az AI ellenfelekkel hogyan játszatok. Van rá valamilyen játékleírás vagy hogy képzeljem el?

  • harnas1207

    2020-12-11 10:29:22

    Nehéz ügy, mert a több játékos ennél a játéknál kevés pluszt ad, mégis fontos. Ha többen vagytok, kevesebb helyre terjeszkedhetsz, be tudnak előzni és több embertől kell félned, hogy mikor viszi be a csillagszerzős harcot ellened. De ezenkívül semmi több, csak mesterséges nehezítés a saját fejlődésedben. Mégis kellenek, mert enélkül 8-10 játék után elunjátok ketten a Scythe-t. (A királycsinálás problémája adva van a játékban, sőt épít is rá) Tapasztalatom szerint a 3 fő pont annyi, mint a 2, csak tovább tart a játék. Mi 90%-ban ketten játszunk és berakunk 2-3 AI ellenfelet magunk mellé, úgy igazán élvezhető a játék, de kell is türelem az ő léptetésükhöz. Összegezve egyáltalán nem kétszemélyes játék, de ezen lehet segíteni, viszont ahhoz kell lelkesedés.

  • Atesz

    2020-12-11 07:57:59

    Sziasztok!

    Valaki olyan tudna véleményt írni aki két fővel is játszott már és pl. 3-4 fővel is? Mi a fő különbség ha csak ketten játszák és mi ha többen? Mi leginkább csak ketten tudnánk vele játszani és érdekelne, hogy úgy is megéri-e megvenni a játékot vagy ez a játék inkább 3-4 fővel az igazi? Válaszokat előre is köszönöm!

  • harnas1207

    2020-11-17 16:19:17

    Nem akartam veled vitatkozni, a digitális verziót sem ismerem, de a játék pontozását és költségeit igen. A 2x2 csillag, azaz 4 harc nagyon ritkán valósul meg, mivel a harc nem éri meg. Én biztos nem üldözök el népszerűségért munkást, mivel a népszerűség a játék lényege. Nyersanyag pedig van máshol is bőven. Arról nem is beszélve, hogy cserével sokkal olcsóbban jutok nyersanyaghoz. Nálunk alap dolog, hogy munkással védjük azt a helyet, amit nem akarunk elveszteni. Általában a Gyár kerül bevédésre. A harc után kapott csillag legjobb esetben 5 pont. Én ha helyette 3 egységet 3 különböző mezőre mozgatok, ingyen egy lépés keretében, az minimum 6 pont, de lehet 12 pont is a játék végén. Illetve a harc hatalom pontba és kártyákba isk erül, amit ki kell termelni. Akárhogy vesszük, nem éri meg harcolgatni, főleg nem több főnél, mert mikor beütsz valakit, lecsap rád egy másik ember. Igazat adok neked, az nem a legjobb megfogalmazás, hogy harc nélküli, de én a Small World-hoz hasonlítottam, és ahhoz képest valóban harcnélkülinek tűnhet. :) Amúgy a játékkal kapcsolatban azért lovagolják meg sokan ezt a kijelentést, mert első ránézésre egy war gamenek tűnik, aztán ledöbbennek, hogy még csak egy munkást se lehet benne megölni.

  • Robby

    2020-11-17 14:29:22

    Szerintem rosszul számoltál. Már két játékos esetében is 4 csata ami szinte biztos, de ha kell valami erőforrás, akkor inkább több. Persze nem a legyilkolásról szól és veszítesz népszerűséget, de az azért baromi erős, hogy "nincs benne harc" és igen a gyors fejlődés, de ha nincs hozzá nyersanyag? Amúgy meg próbáld ki a digital editiont is és magyarázd meg a gépnek is, hogy gyenge taktika agresszorkodni :) Szóval maradjunk annyiban, hogy tényleg nem a harcról szól, de az nagyon rossz és félrevezető kifejezés, hogy "harc nélküli játék".

  • harnas1207

    2020-11-17 14:09:52

    Sajnos meg kell cáfoljalak. A harc valóban elkerülhetetlen, hiszen mindenki szeretne legalább egy csillagot szerezni harcból, de ez általában a játék lezárásához vezető utolsó lépés lesz. Ezenkívül nem fog senki se harcolni, főleg azért nem, mert a munkásokkal védett helyszíneket nem éri meg betámadni a népszerűség elvesztése miatt. Bizonyos kevésbé célravezető stratégiák alapján lehetne harcolni, de akkor is két csillag után felesleges erőltetni a küzdelmet, mert nevető harmadikként mások behúzzák a győzelmet. Szóval erősítenünk kell magunkat, de ahogy azt a tervező is leírta, nem a háborúról, hanem a megfélemlítésről szól a játék. Abban igazad van ,hogy két játékos kb 2 harcot fog csinálni egy partyba, míg 7 játékosnál ez a szám 15-20 is lehet, azaz ha így nézzük akkor valóban sok harc van, de az egy főre jutó csata így is ugyanannyi lesz. A Scythe elsődlegesen a gyors fejlődésről szól és nem a másik legyilkolásáról, pl ezért sem lehet semmit se elpusztítani. Lehet benne nagy csatákat vivni és agresszorkodni, de a pontokban is meglátszik, hogy ez egy nagyon gyenge taktika.

  • Robby

    2020-11-17 13:55:19

    Nagyon szép a grafika és nagyon jó játék, de folyamatosan mindenki azt hajtogatja, hogy nincs benne harc. Erre azért rá kell cáfoljak, mert igenis elég sokszor fordul elő a játékban konfliktus, főleg a játék későbbi szakaszában. Sőt vannak ilyen célok is. "Harc megnyerése - legfeljebb két alkalommal". Én inkább azt mondanám, hogy nem a harcról szól, de aki azt hiszi, hogy ez egy teljesen békés játék, az csalódni fog.. Az erőforrások és a jobb területek birtoklása is csak harccal oldható meg sokszor, mert több játékos esetén elég szűkös a játéktér és a másiknak is alá kell tenni, ha nem akarjuk, hogy simán nyerjen. Persze két játékossal van elég hely a táblán és mindenki tápol mint állat, de amikor már több játékos van, na akkor kezd beszűkülni a tér, meg ha már szereztünk jó sok harc kártyát is, akkor használjuk már ki. Ekkor szokott beindulni a harrc. Persze ez nem von le a játék értékéből csak nem tetszik, hogy mindenki azt hangsúlyozza, hogy nincs harc. És igenis kifizetődő tud lenni a harc, ha ezáltal hirtelen sok erőforrást szerzünk, esetleg egy-egy erőforrást elvágunk az ellenfelek elöl.

  • harnas1207

    2020-11-16 17:56:19

    Ha a Scythe-t jellemeznem kéne konyhanyelven, akkor úgy írnám le, hogy a Small World és A Nyugati királyság lovagjai ötvözése harc nélkül. Persze ennél azért sokkal többről szól a játék. De alapvetően engem a területhódítós, építgetős és termelős filing fogott meg. Emellett hab a tortán a fejlődéses célteljesítős játkmechanizmus. Sokan jelezték, hogy ez nem egy harci játék, nem háborúzásról szól és ezt én is megerősítem. Sőt hibaként könyvelném el, mivel túlságosan sok dolgot lehet a fegyverkezésben megtenni, hogy aztán semmire se használjuk, mert nem kifizetődő az agresszió. Ha már negatív pontok, akkor megemlíteném, hogy itt is érződik a Szellemek szigete efektus, azaz a frakciók mintha nem külön karaktrerek lennének, hanem inkább feladványok. "Itt kezdesz, ez a nehézségük, ez az előnyük, hajrá érd el velük ugyanazt, amit a többivel. Old meg a feladványt." Emellett kicsit zavaró lehet, hogy az árához képest nagy az elvárás, de valójában egy gyönyörű grafikával rendelkező összegyúrt játékot kapunk. Igen, kb egy tucat másik játék elemeit véltem felfedezni benne, de egyedi ötletet egyet sem. Ettől persze működhet a dolog, és működik is, mert a filing mindent visz. Nagyon emlékezet a számítógépes játékok hangulatához, (talán eddig ez a játék hozta leginkább ezt az érzést, amivel valaha találkoztam) és kimondottan "party" game lehet, hiszen meglepően gyorsan lemegy egy-egy játék. (1,5 óra) Aki kételkedik abban, hogy 2 fővel tud-e működni a Scythe, annak azt tudom mondani, hogy pont úgy működik, mint a már említett Nyugati Királyság Lovagjai. Több fő, több izgalom, ez tény és való, de egy idő után mivel nem harci játékról beszélünk, feleslegesen sokan lesznek a táblán. Összességében tekintve a Scythe a rajzok ellenére is túlárazott és érzésem szerint egyáltalán nem maxolta ki azokat a lehetőségeket amik adottak voltak, de mindezek ellenére megállja a helyét a BGG top 20-ban.

  • leonidasz

    2020-04-25 16:09:00

    Amióta csak a Scythe felbukkant, vannak rajongói és lenézői is... Valamennyire mindkét tábornak igaza van, de igazából egyiknek sincs.
    Először is, a Scythe NEM világmegváltó játék, nem az euro és ameri tökéletes keveréke. Ez egy euro alapokra építkező, akció-választásos mechanikát használó összetett játék, de még bőven a mid-heavy vonalon belül mozog, nem lép át a heavy kategóriába. Amivel több mint egy sima átlag gazdasági euro az a területfoglalás és a (!) lehetőség az eurohoz képest sok konfrontációra. Bizony, a játék megnyerésének nem alappillére a konfrontáció.

    Képzeljük el a szokásos szituációt, ami az euro játékokra jellemző: leülünk négyen játszani és kb a játék felénél járunk, amikor kiderül, hogy egyikünk valószínűleg megnyeri a játékot. A többiek próbálnak alá tenni, elvenni a lehetséges akcióhelyeket előle, akadályozni amennyire lehet, de hát ez euro játék, igazán nagy konfrontációra nincs sok lehetőség. Aki jobban matekozott az nyer. Tök igazságos rendszer, csak marha unalmas.
    Na itt jön ki a Scythe zsenialitása: alapvetően mindenki ül a kis birodalmán, termelget, matekozik, próbálja jól időzíteni az akcióit, figyeljük a többieket, de a játék eleje viszonylag békés, mint egy sima euro... Aztán valaki meglódul, sikerül elvinnie egy jó Gyárkártyát, esetleg még a Gyárra is ráül 2 mech-el, útközben kifoszt egy rosszul védett hexát tele nyersanyaggal, lerakja a saját alagútját a közelben és ráül vagy 12 területre. Egy sima euronál itt meg is hal a buli, Pistike nyer, a többiek meg úgy játsszák végig a maradék fél órát, hogy már mindenki azt nézi melyik busszal jut haza leghamarabb. A Scythe viszont a végére pörög fel igazán, beindul a politikai szál ("Feri, ugorj be a lenti alagúthexára, tök üresen otthagyta Pisti a két élelmét, ha azt elvesszük tőle nem tudja letenni az utolsó csillagát! Cserébe nem támadunk be északon és kihozhatod a mechedet!!"), felpörög a csata vonal, mindenki vadul számolgat és közben a térképet lesi, hol lehetne még bebiztosítani plusz 2-3 hexát, hogy amikor letesszük az 5. csillagot akkor majd jól... Aztán Józsi jön és benyesi, hogy vége a játéknak, a saját körében letesz 3 csillagot és mindenki néz, hogy ez honnan a fenéből jött fel...

    Szóval a Scythe egy rendkívül izgalmas és jó játék tud lenni. De ehhez kell minimum 4 fő és a megfelelő társaság. Tapasztalataim szerint 2-3 fővel nem igazán nyílik ki ennyire a végén a játék és azok is unni fogják, akik eddig ameri vonalon nevelkedtek. Ha 4-6 fővel játsszuk akkor remek, kiváló, zseniális darab - olyan eurósoknak akik vágynak egy kis konfrontációra és képesek nagyon széles körben figyelni a többi játékosra. A többiek menjenek Marsot terraformálni :)

  • PlayHoo_95

    2020-04-04 00:01:41

    Nekem nagyon bejött ez a játék, közel egy évig gyűjtöttem róla információkat. Győri Zoltán videói nagyban hozzájárultak, hogy megvásároljam. A kiegészítők viszont túlárazottak, eddig a nagy tábla kiegészítőt és moduláris táblát vettem meg, de folyamatban van a két új nemzetet (Japán és Albion) tartalmazó kiegészítő beszerzése is. A léghajókat is be fogom szerezni, de ez az ára miatt későbbre tolódik.

    Nagyon odafigyelős, elemzést kívánó játék és a legnagyobb előnyének azt tartom, hogy a szerencse faktor minimális szerepet kap a győzelemhez vezető úton. Nincs még sok játéktapasztalatom vele, 4 játékon vagyok túl. A hangulata elképesztő, a kártyák és figurák kidolgozottsága nagyban hozzájárul a hangulatteremtéshez. Ráadásul ketten is jó játszani vele és nem nyúlik el gigászi hosszúra a játékidő, mint pl. a Mars terraformálása.

  • renii96renii96

    2020-04-02 14:18:52

    Tény és való, nem sok hasonló "felnőtt" társassal volt dolgom, de már a kezdetek kezdetén magával ragadott ez a játék. Hónapokig nézegettem, utánaolvastam, videókat bámultam. Jakub Rosalski, akinek a festményein alapul a játék világa, parádés műveket alkotott, és erre fel tudtak húzni egy igazán kivételes konstrukciót. Ezt az alapján mondom, hogy az ember megérzi, hogyha valami kiemelkedővel találkozik. Mondanom sem kell, hogy a kivitelezés párját ritkítja. Gyönyörű és igényes kártyák, lapkák és tábla alkotja a játékot. A bábuk is nagyon aprólékos gonddal készültek. Nagyon átgondolt konstrukció. És ez igaz az egész játékra is.
    Az alternatív világban játszódó steam punk beütésű háttértörténet remek kiindulópontot ad a továbbiaknak. Ebből kivirágzik egy egyáltalán nem harcközpontú stratégiai játék, aminek koncepciója a béke és a háború közti vékony mezsgyén való kényes lábujjhegyen járás. Meg van benne a hatalom hajszolása és a békés rurális hangulat.
    A szabályrendszere bonyolult, de minden teljesen logikus és egymásra épül, nagyon odafigyelést igényel a játék, legalább is eleinte, aztán rutinszerűvé válnak bizonyos részletei. Az újrajátszhatósága gyakorlatilag végtelen. Nagyon nagy hangsúlyt fektettek erre, és e mentén alakították ki a játékot. A további kiegészítőkkel csak még további szinteket húznak erre az elgondolásra. Gyakorlatilag nincs két egyforma meccs. Megunhatatlan.
    És akkor még ott van az Automa játékmód, az egyszemélyes verzió, ami egyáltalán nem könnyű. A stratégiai gondolkodás újabbnál újabb szintjeit lehet felfedezni a játék által.
    Leginkább egymagam játszottam, de volt lehetőségem több emberrel is. Igazán remek élmény. Teljesen más élmény élő emberekkel, mint az előre megtervezett Automa ellen játszani. Annyi biztos, hogy nagyon kell rá koncentrálni, mert nem nagyon lehet rossz döntéseket hozni benne. Nagyon meg kell gondolni mit miért teszünk, mert utólag általában nem lehet kijavítani a hibáinkat. Sokrétű a játék, a benne rejlő lehetőségek megszámlálhatatlanok. Rengeteg az utólagos támogatás és ötlet is, amit elérhetünk a megvásárlása után a gyártó honlapján. Sok kiegészítő beszerezhető.
    Én úgy tapasztaltam, hogy egyes frakciókkal könnyebb játszani, mint másokkal, de valószínűleg mindenkinek más tetszik.
    Összességében fenomenális.

  • asztalbetyár

    2020-02-11 00:24:10

    Kasza?

    Társasjáték tervezés közben a felfogadott grafikusom emlegette többször, illetve nemcsak grafika terén, hanem játékelem-ötletek szempontjából is, úgyhogy gondoltam utánajárok, na azóta már Tabletop Simulator útján is bármikor játszhatom.

    Diesel punk

    A Diesel-punk nagyon hasonló műfaj a steampunk-hoz, csak itt éppen a diesel-hajtotta járművek és a két világháború közötti, néhol (ld. németek) babiloni zűrzavart hozó, majd némely esetben az '50-es évekig tartó korszak művészetének remekei adják az ihletet olyanoknak, mint Lewis Pollak, aki Children of the Sun munkájával teremtett stílust 2001-ben, és ihletett olyan műveket - mármint a stílus alapja, - mint Jakub Rozalski festményei, melyek a játék grafikáját képezik. De 2015-ben készült Philip K. Dick könyvének adaptációja is: The Man in the High Castle - most mondjátok, hogy nem az a menő társas tematikában, ami a sorozatokban is :D

    A tematika, ami engem nagyon megfogott, talán hivatásom miatt is, a dízelpunk ugyanis két forrásból táplálkozik:

    1. decodence, ami a deco és a dekadencia összeolvasztásából származik, a jövőbe vetett hit leng körül mindent és szól a Jazz :D
    2. a dízel korszak tulajdonképpen a két világháború közti évek láncát takarja, egyesek szerint az '50-es évekig, a TV és a Rock and Roll megjelenéséig, mások szerint 1945-ig tart.

    Ebbe a világba, pontosabban a 20-as évekbe invitál a Scythe, legalábbis az alapdoboz. Ahogy az index írja: a Scythe az első világháború után, de egy alternatív világban játszódik, amelyben olyan birodalmak népesítik be a 20-as évek Európáját, mint a Ruszvjet vagy a Skandív, és amelyben épp most zárt be a Gyár nevű városállam, Nikola Tesla birodalma, amely üzemanyaggal látta el a mecheket, a robusztus harci gépeket. A játékosok ebben a világban vezetnek egy-egy birodalmat, hogy uralják, termelésre bírják vagy beépítsék a szokás szerint hatszög alakú területeket, esetleg harcoljanak egymással.

    Engine building

    Bár a BGG-n ilyen mechanika nincs megjelölve, attól még ez egy ilyen játék. Területfoglalásokkal és a források ügyes felhasználásával kell a hadianyaggyártást biztosítani - hogy a mi birodalmunk legyen a legerősebb- írja a Gémklub, de kérdés, egy igazi gémernek vagy épp wargamereknek mennyire felel meg ez a játék:

    • rengeteg dolog, amire figyelni kell, elsőre biztosan nem is sikerül átlátni mindennek a hatását
    • összetettség miatt van az is, hogy az első néhány alkalommal még eléggé kiegyensúlyozatlannak tűnik a játék
    • a harc: előkészületeket, sok-sok fordulónyi tervezést, gyűjtögetést majd a végelszámolásban szinte semmit sem számít... gyorsan rájövünk, hogy egy munkáslehelyezős, erőforrás-gazdálkodós játékról van szó, aminél a hangulat háborús , de inkább állnak a frontvonalak, mert harcolnunk azt nem nagyon kell. A cél a pontgyűjtés.
    • nem igazán lehet egyetlen célra koncentrálni, egy stratégiára összpontosítani
    • a motorépítés miatt az akciók is fejlődnek, ezzel csak nyílik az olló, persze félni nem kell, mert minden apró részletet gondosan megterveztek.
    • a játék vége ennek ellenére káoszos inkább

    Simulator

    Érdekes állatfaj a társasjátékot szimulátorban kipróbálók hada, de élményként mindenképp egyedi, viszont:

    • a szimulátor sajátos elemkészlettel rendelkezik, a mozgatás és egyebek először tanulandók
    • (próbáljatok csak benne Formula-D-zni :D )
    • olyan játékoknál, ahol sok az elem, a program - ne lepődjünk meg, ha hosszabb a játékidő csak ezek mozgatása miatt, de azért bele lehet tanulni ;)

    Top 10 vagy nem top 10?

    Hatalmas várakozás előzte meg, a Kickstarteren a játék megvalósításához szükséges összeg ötvenötszörösét gyűjtötték össze, gyorsan be is került a BoardGameGeek top 10-es listájába, a nyolcadik helyre (amíg a Mars terraformálása meg nem előzte). Bár a lista manapság már őrült sebességgel tud frissülni, ez igen nagy szó. A megítélés több szempontból is vitára bocsátható, de ha a fentieket egybevetjük, akkor sajnos a többségnél nem fog beleférni... mások pedig meg fognak veszni érte, de hát ez a szép a dologban... ;)

    BGG link a játékhoz: scythe

  • tsdomonkos

    2019-12-10 20:32:46

    Nagyon jó játék, a grafika lenyűgözött. 1-2 kör alatt bele lehet jönni. Az árát megéri mindenkinek csak ajánlani tudom.

  • kelemen.ati

    2019-05-04 14:49:58

    A játékot megelőzően nagy volt a hype, ami körülrajongta. A grafikája és a játék elemei nagyszerűek. A játék mechanikáját nem mondanám egyedinek, de jól össze lett gyúrva. A csata ötletes és nem hosszú percekig tartó. Igazából véve ez inkább egy gazdasági euro game, mint egy “harcias” játék. Ámbár az is igaz, hogy 5 főnél már sűrű a tábla és könnyen beszorul az ember vagy meggyengül ha a szomszédokkal konfliktusa támad. Csak az alapjátékkal játszottam és az is van meg, nem éreztem úgy, hogy a sok-sok kiegészítő más játékélményt nyújthatna. De ez az én véleményem. Alapjában véve jó játéknak tartom, bár nem az “ócsó” kategória.

  • ARduel

    2019-04-11 09:11:53

    A játék nagyon szép és érdekes. Nem igazán értem miért ennyire megosztó, persze nem itt akarok erről vitát nyitni :D

  • benczikakos

    2019-04-01 18:57:07

    Gyönyörű játék, tapasztaltabb játékosoknak ajánlott, olyanoknak akik nem sértődősek. Ha ez megvan, akkor minden adott egy tökéletes partyhoz.

  • vbence343

    2019-03-02 11:02:59

    Nekem ugyan nincs meg a játék de sokat játszottam már így is vele. A játék gyönyörű, a minik lélegzetelállítattók, a játékmenet fantasztikus, és ez a csúszka mentes játékfelület is baromi jó a fejlődésremdszerrel Együtt. Szerintem ez egy kötelező darab, nemsokára meg is veszem.

  • deadgarret

    2019-02-18 20:05:29

    Az egyik legszebb játék amivel valaha találkoztam.

A Scythe társasjáték és kiegészítői (18)

  • Scythe - Hódítók a messzeségből társasjáték Kiegészítő

    Miközben Kelet-Európában birodalmak tűnnek fel és buknak el, a világ többi része figyel. Két távoli frakció, az Albion és a Togawa csapatokat indít útnak, hogy felderítsék a vidéket, és a maguk módján a saját uralmuk alá hajtsák a területeket. Ez a kiegészítő 2 új frakcióval bővíti az eredeti játékot: 10 figura, 62 egyedi fa jelző és 2 frakciótábla....

    • Játékidő: 140 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 140 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 5
    • Max. ajánlott játékosszám: 5
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Scythe - Hódítók a messzeségből társasjáték Kiegészítő 8000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 21 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe: Lake Encounter Card társasjáték Kiegészítő

    A promotional card given out during the 2016 Watch It Played Indiegogo campaign. This promo introduces a new Encounter Card (#38) that you can use in the game. The card shows a mech next to a man fishing in a lake. The card offers the following options: Quietly watch the fisherman from across the lake: Gain 2 popularity. Broker a deal for the old mech: Pay...

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Scythe promó kártyacsomag 2. társasjáték Kiegészítő

    A Scythe egy versengő típusú 4x játék, mely egy 1920 évekbeli alternatív világban játszódik. Ez a gazdálkodás és háború, a megtört szívek és rozsdás fogaskerekek, az innováció és hősiesség kora. Ez a magyar nyelvű kiegészítő kártyacsomag a játék kickstarter változatához megjelent #2 promólapokat tartalmazza.

    • Játékidő: 180 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 180 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Scythe promó kártyacsomag 2. társasjáték Kiegészítő 1270 Ft-tól! - 12 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe promó kártyacsomag 1. társasjáték Kiegészítő

    A Scythe egy versengő típusú 4x játék, mely egy 1920 évekbeli alternatív világban játszódik. Ez a gazdálkodás és háború, a megtört szívek és rozsdás fogaskerekek, az innováció és hősiesség kora. Ez a magyar nyelvű kiegészítő kártyacsomag a játék kickstarter változatához megjelent #1 promólapokat tartalmazza.

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Scythe promó kártyacsomag 1. társasjáték Kiegészítő 1270 Ft-tól! - 15 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe promó kártyacsomag 3. társasjáték Kiegészítő

    A Scythe egy versengő típusú 4x játék, mely egy 1920 évekbeli alternatív világban játszódik. Ez a gazdálkodás és háború, a megtört szívek és rozsdás fogaskerekek, az innováció és hősiesség kora. Ez a magyar nyelvű kiegészítő kártyacsomag a játék kickstarter változatához megjelent #3 promólapokat tartalmazza.

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Scythe promó kártyacsomag 3. társasjáték Kiegészítő 1270 Ft-tól! - 13 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe promó kártyacsomag 4. társasjáték Kiegészítő

    A Scythe egy versengő típusú 4x játék, mely egy 1920 évekbeli alternatív világban játszódik. Ez a gazdálkodás és háború, a megtört szívek és rozsdás fogaskerekek, az innováció és hősiesség kora. Ez a magyar nyelvű kiegészítő kártyacsomag a játék kickstarter változatához megjelent #4 promólapokat tartalmazza.

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Scythe promó kártyacsomag 4. társasjáték Kiegészítő 1270 Ft-tól! - 12 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe: Promo Encounter Card #37 társasjáték Kiegészítő

    A promotional card given out during the 2017 The Dice Tower Indiegogo campaign. This promo introduces a new Encounter Card (#37) that you can use in the game. The card shows a woman in a field in the foreground and a man and mech in the background. The card offers the following options: Urge the pair of long-lost lovers to reunite: Gain 2 popularity. Buy a...

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Scythe Promo Pack #5 társasjáték Kiegészítő

    A Scythe egy versengő típusú 4x játék, mely egy 1920 évekbeli alternatív világban játszódik. Ez a gazdálkodás és háború, a megtört szívek és rozsdás fogaskerekek, az innováció és hősiesség kora. Ez a magyar nyelvű kiegészítő kártyacsomag a játék kickstarter változatához megjelent 37-42 találkozás promólapokat tartalmazza...

    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1

    Scythe Promo Pack #5 társasjáték Kiegészítő 1270 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe: Promo Encounter Card #39 társasjáték Kiegészítő

    A promotional card given out during the 2017 The Game Boy Geek Kickstarter campaign. This promo introduces a new Encounter Card (#39) that you can use in the game. The cards shows some mechs wandering into a meadow with cows and an electric line. The card offers the following options: Steer the mechs away the electric lines: Gain 2 food and 1 popularity....

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Scythe - Csapás a fellegekből kiegészítő társasjáték Kiegészítő

    Az emberiség az utazások terén régóta kizárólag a szárazföldre és tengerre szorítkozik, ám Kelet-Európa legnagyobb elméi új technológiát alkottak: a léghajókat. Ezek a gőz meghajtású behemótok akadály nélkül szelik az égboltot, innovációjukkal és haderejükkel támogatva birodalmuk terjeszkedését. Az évek múlásával a világ lassan megértette, hogy belátható...

    • Játékidő: 140 perc
    • Min. játékidő: 70 perc
    • Max. játékidő: 140 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Scythe - Csapás a fellegekből kiegészítő társasjáték Kiegészítő 9320 Ft-tól! - 1 felhasználó és 16 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Én kicsi kaszám társasjáték

    Pomme Királysága a 7 állatkirályság koronaékszere, és ropogós piros almái, mágikus drágakövei utáni sóvárgás tárgya. A legkülönfélébb állatokkal találkozhatsz ott, akik mind harmóniában élnek egymással. A 7 királyság minden évben elküldi a legrátermettebb Kalandor testvérpárját, hogy vegyenek részt a Szüreti Bajnokságon. Amelyik királyság elsőként szerez...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Én kicsi kaszám társasjáték 13420 Ft-tól! - 24 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe: Promo Encounter Card #41 társasjáték Kiegészítő

    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Scythe: Promo Encounter Card #40 társasjáték Kiegészítő

    A promotional card from the "No Pun Included" Kickstarter 2017. This promo introduces a new Encounter Card (#40) which you can use in the game. The card offers you the following choices: Reassure the young lad that the army is just passing through: Gain 1 combat card and 1 popularity. Make a devotion at the wayward chapel: Pay $2 to gain 3 popularity....

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 1
    • Komplexitás: 3/5
  • Scythe: Promo Encounter Card #42 társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 75 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Scythe: A Fenris felemelkedése társasjáték Kiegészítő

    Birodalmak emelkedtek fel és buktak el a Világháború nyomán, és Európa egy új korszak küszöbéhez érkezett. A gazdaság dübörög, a morál az egekben, a védelem erős. A vidékről érkező jelentések említenek ugyan különös világító szemű katonákat, de azok távol vannak és ártalmatlannak tűnnek. A Scythe: A Fenris Felemelkedése, a Scythe kiegészítő trilógiájának...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 75 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Scythe: A Fenris felemelkedése társasjáték Kiegészítő 15590 Ft-tól! - 24 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe: Találkozások társasjáték Kiegészítő

    2018 nyarán felkérést intéztünk a világ Scythe rajongóihoz, hogy tervezzenek 32 új találkozáskártyát. Határtalan kreativitásról tanúskodó, agyafúrt írások sokasága született, melyeket Jamey átrostált, pontosított és kiegészített. Noha ezeket a kártyákat hozzá lehet keverni, és tanácsos is hozzákeverni a meglévő találkozáskártyákhoz, azt javasoljuk, hogy...

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Scythe: Találkozások társasjáték Kiegészítő 5890 Ft-tól! - 22 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Scythe: Bonus Promo Pack – 6 Promo Encounter Cards numbers 37-42 társasjáték Kiegészítő

    Promo card 37 was available as part of The Dice Tower crowdfunding campaign. Promo card 38 was available as part of the Watch It Played crowdfunding campaign. Promo card 39 was available as part of the Game Boy Geek crowdfunding campaign. Promo card 40 was available as part of the No Pun Included crowdfunding campaign. Promo card 41 was available in...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 75 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Scythe: Modular Board társasjáték Kiegészítő

    A Scythe modular board új variációkat ad a játékhoz; egy térképet (kétoldalas tábla és négy nagy kétoldalas tile) és a frakció helyek (home base tile) variálását minden játékban és a kevesebb játékosszámra is akad egy térkép. Az új táblát kifejezetten a játékban használt lapkákhoz terveztek. Ha a Scythe Modular Board-ot használjátok a játék során, más...

    • Játékidő: 115 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 115 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Scythe: Modular Board társasjáték Kiegészítő 4590 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1.5 - 2 óra
  • Játékosok:  1 - 5
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Jamey Stegmaier
  • Illusztrátor:  Jakub Rozalski
  • Kiadók:  Arclight, Albi, Ghenos Games, Matagot, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Galápagos Jogos, Feuerland Spiele, Stonemaier Games, Morning, Ludofy Creative, Fire on Board Jogos, Maldito Games, Crowd Games, Playfun Games, PHALANX, Surfin' Meeple China, Angry Lion Games, Geekach Games, Planeta Igor
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • English collector's edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • English only Art Connoisseur Collector's edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • English premium edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • English retail edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
    • Súly: 3.3 kg
  • English special edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • French first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: francia
  • German first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • Polish kickstarter edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
    • Súly: 3.3 kg
  • Polish retail edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
    • Súly: 3.3 kg
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: cseh
    • Súly: 3.5 kg
  • German second edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • Portuguese first edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 36.7 cm x 30 cm x 10 cm
    • Súly: 3.3 kg
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • French second edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 36.4 cm x 9.6 cm
    • Súly: 5 kg
  • Portuguese second edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
  • French edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 30 cm x 36.4 cm x 10.2 cm
  • Korea Boardgames Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 36.5 cm x 30 cm x 10 cm
  • Portuguese third edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: ukrán
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 9.8 cm
    • Súly: 3.3 kg
  • Czech seventh edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 10 cm
    • Súly: 3.4 kg
  • Ukrainian second edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Scythe társasjátékhoz