Sagrada
Sagrada
Sagrada
Sagrada
Videó beküldése

Sagrada társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Sagrada egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció...

A Sagrada egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a minták, a kockadobás és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Vajon meglesz benned a kellő ihlet és tudatosság, hogy mesterműved kiállja az idő próbáját?
Messze földön híres mesterként bár hatalmas megtiszteltetés, de mégsem ért meglepetésként, hogy felkértek a Sagrada Família egyik rózsaablakának kivitelezésére. Persze, nem Te vagy az egyetlen üveg-míves, de tudod, hogy csak egy mester munkájára fog az egész világ emlékezni. Ott állsz hát az épülő katedrális mellett, felnézel rá és a tökéletes ihletet és ezzel az alkotói halhatatlanságot keresed… Vajon képes leszel megtalálni? Tedd magad próbára a Sagrada társasjátékban!

Megbíztak a Sagrada Família egy ablakának megtervezésével.

  • Válassz egy kockát és kifinomult stratégiával alakíts ki szemkápráztató mintákat!
  • Használj különleges szerszámokat, hogy a tökéletességnek semmi se szabhasson gátat!
  • Alkoss a megrendelők igényei szerint, és tiéd a győzelem!
  • A Sagrada egy gyönyörű kivitelezésű és elegáns szabályrendszerű nemzetközileg elismert családi absztrakt stratégiai játék, ahol egy közös készletből kell a játékosoknak egymás után különböző színű és értékű dobókockákat választani, és a saját ólomüveg ablakát reprezentáló tábláján lehelyezni, két megkötésnek megfelelve:

    • ugyanolyan színű és értékű kockák nem érintkezhetnek,
    • a véletlenszerűen kialakított személyes játéktáblánkon mindig vannak bizonyos szín, vagy értékbéli megkötések, hogy egy-két területre pontosan milyen kockát szabad csak rakni.

    A kockák választásánál mindig szem előtt kell tartani a játékosok közös (nyílt), valamint személyes (titkos) céljait, mivel ezek teljesítése hozza a játék végén a legtöbb pontot. Különleges csavart ad a játékmenetnek a szerszámkártyák használata, amik az alapszabályok „megszegését” teszik lehetővé, mert a segítségükkel különböző változatos módokon kerülheted meg a megkötéseket, vagy a játékostársak „csapdáit”.

    Ha fontos számodra egy játéknál a külcsín, ha szereted az elegánsan egyszerű szabályú és mégis izgalmas, okos döntések elé állító játékokat, vagy ha egy gyorsan – fél, háromnegyed óra alatt – lejátszható komolyabb játékot keresel, a Sagrada rabul fogja ejteni a szívedet!

    Magyara nyelvű játékszabály
    Letöltés

    Angol nyelvű játékszabály
    Letöltés

    Magyar nyelvű ismertető

    Forrás: Szellemlovas
    Az üzletekben most 13% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
    • 11 990 Ft-tól
    • 31 ajánlat

    Kategória: Kockajáték, Rejtvény / Kirakós
    Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Minták, Kockadobás, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Játék végi bónuszok, Változó setup, Contracts, SET-03 Grid Coverage

    Szabálykönyv

    Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

    Videók

    A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

    Üzletek

    Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

    Sagrada társasjáték vásárlása, árak és üzletek

    A felhasználók ajánlatai

    Sagradaspqr301, Budapest, esetleg a dél-nyugati agglomeráció

    Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, esetleg a dél-nyugati agglomeráció! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

    Tökéletes állapotban van, minden alkatrészével.

    1 érdeklődő




    Árkalkulátor

    Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

    Szabálykönyvek (2)

    Sagrada társasjáték videók (16)

    Kapcsolódó cikkek

    Díjak és jelölések

    Legjobb grafika/prezentáció

    jelölt, Golden Geek Awards, 2017

    Legjobb családi játék

    jelölt, Golden Geek Awards, 2017

    Legjobb egyszemélyes játék

    jelölt, Golden Geek Awards, 2017

    Leginnovatívabb játék

    jelölt, Golden Geek Awards, 2017

    Kommentek

    Kommentek

    • totodirector

      2024-03-25 20:49:17

      Számomra nagyon nagy pozitívum a játék kivitelezése. Szépek a kockák, a fehér üveg bogyók, a karton játéktábla. Jó érzés kockákat dobálni és behelyezgetni. Sok számít a szerencsén, de azért orvosolható. Egy dologgal nem vagyok kibékülve: az egyedi célkártyákkal. Nagyon felrúgja az egyensúlyt és unfairré teszi a játékot. Az erősebb küldetés kártyák adnak 6 pontot, amiért öt jól megtervezett kockát kell lehelyezni öt kör alatt. Vagy ha szerencsés vagy, egy jó színben dobott hatossal ugyanott vagy egy kör alatt. Nem fair. :(

    • chrome9

      2023-11-05 20:04:18

      Köszönöm szépen, most már világos minden. Nagyon szeretjük, csodásan néz ki.

    • Tozsi

      2023-11-05 18:04:21

      Ne zavarjanak össze a célkártyák ábrázolásai! Azokon nem az egyetlen helyes verzió szerepel, csak 1-1 példa a lehetséges megoldásokra, hogy érthetőbb legyen milyen kombinációkról van szó. Az említett lapok esetében teljesen mindegy a kockák elhelyezkedése, a lényeg, hogy fellelhető legyen a teljes szín-, vagy számsor, bárhol az ablakon! ;) Az is fontos, hogy minden cél többszörösen is pontozhat, ha egynél többször is teljesül az adott feltétel! Jelen esetben például a 'változatos színek' feladat 8 pontot ér, ha minden színből legalább kettőt sikerült beépíteni, függetlenül attól, hogy hol vannak.

      Jó játékot! ✌

    • kvarclovag

      2023-11-05 17:05:46

      Attól függ, hogy mutatja a céllapka. Van amikor a sorban kell 5 különböző színnek vagy számnak (árnyalat) lenni, van amikor az oszlopban. És van, amikor összevissza bárhol, a lényeg hány ilyen csoportot tudsz csinálni a végén, amiben 5 eltérő szín vagy szám van. Átlósan csak olyan cél van, amikor az a lényeg, hogy egy színből mennyit tudsz átlósan kirakni. Ilyenkor az átló át is fordulhat merőlegesen a korábbi irányára, az is érvényes.

      https://boardgamegeek.com/filepage/165433/sagrada-public-objective-card-scoring

    • chrome9

      2023-11-05 16:45:09

      A változatos színek és változatos árnyalatok célt hogyan kell értelmezni? A sarkuk össze kell hogy érjen? Vagy hogy?

    • peti1212

      2023-10-16 12:42:27

      Sagrada Passion-t javaslom, nekünk az alapjátékhoz képest az új szabályok kellően megváltoztatták a játék képét.

    • chrome9

      2023-10-16 09:27:37

      Sziasztok! Melyik kiegészítőt ajánljátok hozzá?

    • Pactolous

      2023-06-21 13:57:20

      Ez itt most már abszolút ízlés kérdése; kis társaságommal toltuk mindkettőt, de a Sagradát jobban kedveljük. Az Azult már nem fintorgom meg, elismerem, hogy jó játék az is, csak nem jó időben találkoztam vele anno. Még az is lehet, hogy idővel az is a gyűjtemény része lesz. Egyelőre elvagyunk a színes kockákkal.

    • peti1212

      2023-06-21 13:33:46

      Sagrada többször is előkerült nálunk is, hamarabb mint az Azul, de önmagában eléggé vontatott és egy idő után unalmassá vált a Sagrada. Az egyszemélyes játék az ami nálam is a pozitívum, de ez nem sokat emel az értékelésemben. Appos verzióban nem játszok, így nem tudom milyen, ellenben az Azul kiszorította teljes mértékben az utóbbi időben. Sokkal pörgősebb, izgalmasabb és érdekesebb, ha viszonyítjuk a kettőt egymáshoz, bár nem szerencsés.

    • Pactolous

      2023-06-21 11:34:34

      Meglehet, de engem sem az appok nem izgatnak és kevés kivételtől eltekintve az egy játékos módok sem. Szeretem 2-3 fővel játszani a Sagradát. Abban van igazság, hogy a kitalált segítségek nem mindig felelnek meg nevüknek, de hát ez van. Nem lehet minden játék minden alkalommal könnyű :)

    • kvarclovag

      2023-06-21 10:41:58

      A Sagrada nagyon jól játszható egyedül, az appjában remek napi kihívások vannak, a többi játékos inkább csak zavaró tényező. A pontértéket döntően befolyásolja a saját szín, és ezzel nem tudsz mit kezdeni, vagy nagy pontok vannak rajta, vagy nem, nem tőled függ. A mesterlapkák csak néha használhatók, igyekeztek segíteni, könnyíteni a lerakáson, ha elakadnál, de nem igazán vannak jól kitalálva. Az Azul egy másik szint, minden elemében egy mestermű, de egyedül egyáltalán nem érdemes játszani, bár kitaláltak hozzá egyfős szabályokat is.

    • Pactolous

      2023-06-21 10:30:39

      Tipikusan olyan játéknak tűnt, amit magamtól sosem vennék meg, mert számolós, inkább absztrakt, Azul-szerű. Aztán hamar megváltozott a véleményem, mikor a Játszóháztól kölcsönkaptam, annyira, hogy meg is tartottam aztán. A sok, színes dobókocka mindenkit lenyűgöz, a játékmenet okos, amikor meg már szűkülnek a lehetőségek, akkor lehet rajta agyalni rendesen. Persze azóta az Azullal is megbékéltem, így nem tudnám megmondani melyik a jobb :D

    • nedudki74

      2023-05-04 14:30:59

      Nagyon jó kis játék. Nagyon jó benne, hogy teljesen kirakjuk az ablakot, nem marad befejezetlen, mit pl. Azulban kirakott csempék. Előre kell tervezni, a végén beszűkül, ami miatt leginkább a Calicora emlékesztet. Elvileg a kockát miatt nagy a szerencsefaktor, de valójában pont azért küzdünk, hogy minimálisra csökkentsük a szerencse szerepét. Kb. 15-20 perc alatt lemegy és nagyon sok döntés, előre tervezés van benne.

    • halasz.brigi25

      2023-01-28 13:01:21

      Hozzám nagyon közel állnak az absztrakt játékok, ezért a Sagrada sem hiányozhatott a polcról. Bármikor szívesen játszom vele, nem tudom megunni.

    • marisrozsa

      2022-08-25 13:57:03

      A Játszóház Projekt Játszóházhoz lehetőségének köszönhetően próbáltuk ki ezt a játékot, és nagyon kellemes meglepetést okozott. Egyáltalán nem erdekelt ez a játék korábban, az előttem szólókhoz hasonlóan én is egy Azul koppintásnak véltem. Nem az!

      A szerencsefaktorral ugyan számolni kell, de számunkra ez nem zavaró. Szeretjük, hogy fej-fej mellett tudunk haladni altalában, es hogy a játék végére megalkotunk valamit, amiben aztán gyönyörködhetünk (ebben valóban hasonlít az Azulra). Okos játék!

    • kvarclovag

      2022-04-30 16:45:59

      A szólójáték továbbra is nagyon nehéz. Ha sok 1, 2, 3 pontos kockát kell az ablakba tenned, akkor szinte lehetetlen. De szerencsés célokkal azért nem lehetetlen, az öt fokozat közül kettő (a két leggyengébb) már sikerült. Az erősebbeket elég reménytelennek érzem, ahogy a napi kihívásban dobogóra kerülni is, de azért mindkettővel próbálkozom.

      Furcsa, hogy az appban az elején gyakran jön olyan kocka, amit nem lehet letenni. Például zöld és mellette hatos mező esetén egy zöld hatos. A végén meg elég gyakran jön olyan, ami betehető az utolső két helyre, vagy legalább az egyikre. Lehet hogy az app csal, és nem véletlenszerűek a kockadobások? Ha így lenne is, attól még teljesen játszható a játék, de azért jobban szeretném, ha nem így lenne 😃

    • kvarclovag

      2022-04-02 21:51:42

      Igen, erre. Esetemben androidon.

    • csongrady.p

      2022-04-02 18:04:56

      Az applikáció-ra gondolsz vagy van más oldal is?

    • kvarclovag

      2022-04-02 17:58:02

      A mobil appja is nagyon jó. Online ellenfél nem nagyon van, de van napi kihívás, ahol összehasonlíthatjuk az eredményünket a Sagradát kedvelő többi játékossal. 500 körül játszanak naponta, többségük rendszeresen. Én nagyon a végén kullogok, 400 valahanyadik szoktam lenni, de nem könnyű előre jutni, a jó helyezéshez 70 pont legalább kell.

      Kieg.: Rosszul írtam, nem 500 körüli a játékosok száma, annál lényegesen több lehet. Az eredménylistát ugyanis nem mutatja végig, csak a saját eredményem után még mutat kb. 10 pontot (pontonként 1 emberkének a nevével)

    • csongrady.p

      2022-04-02 17:49:06

      Tök érdekes hogy az Azul-al van mindig hasonlítva, pedig ha jól tudom ugyanabban az évben (2017) jött ki mindkét játék. Így tuti hogy egyik sem tudott a másikból meríteni, de tény hogy építünk mindkettőben és kombózva szerzünk pontot.

      Nekünk jóval előbb volt meg a Sagrada mint az Azul. Nekünk instant kedvenc lett, pedig akkoriban az Azulhoz képest említésbe sem került. Aztán ahogy az utóbbi időben többen is újabb esélyt adtak neki 🙂

      Azóta több kiegészítő is a dobozban van már, remekül van is hely nekik.

    • armin.d.ivan

      2022-04-02 16:17:20

      Az év meglepetése számomra. Már egy ideje a radaron volt, de a képekből ítélve "csak" egy Azul copynak tűnt. Idén márciusban azonban Barcelonában jártunk, és annyira lenyűgözött a katedrális, hogy miután hazaértünk, arra a döntésre jutottam, hogy már pedig én adok egy esélyt ennek a játéknak. Ez néhány hete volt, és azóta már rengeteg party lement belőle. Elképesztő, hogy bár valóban hasonlít a fent említett játékra, rengeteg plusz van benne, minden játék más és más tud lenni a célok és tárgyak miatt.

      Vicces sztori: az első játékot majdnem végignyomtuk rosszul, nem közösbe dobtuk a kockákat, hanem mindenki magának - fura is volt, hogy így nem túl sok értelme van a dolognak. Ezután idejöttem, visszagörgettem a kommenteket és a legelső hozzászólás egyből tudatosította bennünk, hogy mennyire bénák vagyunk. 😅

      Gönyörű és érdekes játék, meglepően jó ár/érték aránnyal, én például simán kicserélném az értékét az Azuléval. Még rengetegszer elő fog kerülni... igazából ma is ezzel játszottunk.

    • ronaiheni

      2022-02-18 22:26:57

      Matekosok előnyben. sokáig ellenálltam ennek a játéknak. Nem vagyok jó viszonyban a dobókockákkal. Ebből adódóan hanyagolom az olyan játékokat amiben az ővék a főszerep. Átrágtam magam rajta és nagyon bejött. nem kell izzasztóan sokat gondolkodni, max nem kapunk a végén túl sok pontot. Ügyesen kell taktikázni , melyik feladatot részesítjük előnyben , mert bizony azokkal igen csak sok mellékpontot lehet szerezni. mindenképp ki kell próbálni. okos kis családi móka . Sajnos csak négyen lehet játszani kieggel bővíthető de annak igen csak borsos az ára .

    • kvarclovag

      2021-12-21 12:30:08

      Veled értek egyet!

      2022.08.25: hát, alaposan megváltozott a véleményem az Azul javára. A Sagradát továbbra is jó játéknak tartom. Az Azul viszont zseniális!

    • Gabi91

      2021-12-21 10:55:49

      A Sagrada az Azul és a Tiny Towns társasjátékok kellemes elegyére emlékeztet. Küllemre és mechanikára tekintettel egyaránt tetszik, számomra hozza azt a bizonyos flow-t. Nekem az Azulnál jobban bejön, viszont a férjemnek pont fordítva. :D

      A játékidő nálunk 30 perc körül alakul.

    • kvarclovag

      2021-11-04 12:48:53

      Csak a mobilos app van meg, azzal játszottam, de ha módom lesz, fogom kézzelfoghatóan is. A kis játéktábla miatt nagyon szépen át lehetett tenni egy mobilképernyőjére a játékot, minden jól látszik, nem kell belenagyítani. A kezelése is nagyon jól sikerült, kényelmes, gyors, egyértelmű. És ami egy ilyen, a szépségre különösen kihegyezett játéknál nagyon fontos, sikerült megőrizni a gyönyörű táblaképet, a színes kockák orgiáját. A mobil adta lehetőségeket kihasználva játszhatunk, kampányt, szólót, egymás ellen, online, napi küldetéssel.

      Minden, kicsit is komplexebb táblás játéknál ott a veszély az elnézésre, hibás lerakásra, a pontok elszámolására. Ha táblán játsszuk, ez a Sagradánál is így van, de a mobilos játék ezt a hibalehetőséget teljesen megszünteti, biztosak lehetünk benne, hogy a lerakásunk jó, a pontszámítás hibátlan.

      Végül a kötelező összehasonlítás az Azullal:
      Mindkettő nagyon szép. Fogdosni a csempéket szívesebben fogdosnám, mint a kockákat, kicsit egyedibbek, különlegesebbek, de ez nem egy túl nagy különbség. Az Azulnál a csempék begyűjtése jobban tervezhető, kisebb a szerencsefaktor, de épp emiatt talán kicsit gépiesebb, kevesebb figyelmet igényel. A begyűjtés és lerakás szétválasztása nekem kicsit erőltetett, kellett valami, hogy ne lehessen azonnal berakni a csempéket, mert az túl szimpla lenne, de a köztes lépés lehetne más is, ahogy a Királyi pavilonnál tényleg más. A Sagrada minden kockadobása új helyzetet teremt, új feladatot kell megoldani, a kocka begyűjtésének nagyobb és azonnali a tétje. A változó ablakminták, a célfeladatok, az egyéni cél, a módosító eszközök mind-mind plusz lehetőséget adnak, amivel élhetünk, ha akarunk, de ki is hagyhatjuk őket. Új célokat, mintaablakokat, eszközöket is kitalálhatunk magunknak, létrehozhatunk házi verziókat is. Ebben több váltzatosságot, több kreativítást érzek. Hogy ez kinek mennyire jön be, az ízlés dolga. Nekem tetszik. A számolás mindkettőnél nehézkes, az Azulnál a menetek között is kell.

    • csana63

      2021-03-21 20:16:47

      Régóta megvan és kedvenc!

      Szép kivitel, remek, stratégiai és szerencse egyszerre, kevés interakcióval. Mindenki a saját ablakát építgeti.

      3 megjegyzés:

      lámpafénynél a zöld és a kék kockák összekeverhetők.

      néhány kocka pöttye már elkopott (nem mindegy, hogy 4 vagy 5)

      a számolókorong lehetne kontrasztosabb, nagyobb, láthatóbb

      Mindenkinek ajánlom, más, mint az azul

    • reni.sule

      2020-10-18 20:30:26

      Belopta magát a szivemve ez a játék :D

      A napokban sikerült játszanom a mind az Azullal és az üvegcsodák verzióval is, és hamár ott volttunk a Sagradát se hagyhattuk ki. Eleinte féltem ezektől a játékoktól, mivel színtévesztő vagyok, de egyik játéknál se okozott gondot.

      A Sagrada számomra lényegesen nehezebb volt, szerencsére nem ezzel kezdtük. Bár elsőre nagyon hasonlónak tűnnek lényeges plusz ad a játékhoz, hogy figyelni kell a sorok és oszlopok sormontáira, hogy pontot adjon. Vagy épp hogy se sín se szám egyforma ne kerüljön egymás mellé.

      A kialakítása a kockák rendezésében nagyon tetszett, hogy nem csúszkáltak el, ezt az Azulban nagyon hiányoltam. Viszont a bár a doboz és a táblák gyönyörűek, de a szemeim előtt összefolytak, így ez a várt épmény számomra elmaradt.

      A játékok egyes részei számomra átemelhetők voltak az Azulból a Sagradába, mivel olyan betétlapot sikerült választani, ami nagy mozgásteret engedet nekem, felhasználhattam az Azul mintázatát a játékban. Az átlós monták azzonal az Azul játékterét jutatta eszembe.

      Maga a játék sokkal aktívabb részvételt igényelt, mindenkitől sokkal jobban ráhatottunk egymás lépéseire, akkadályozkattuk egymást a játékban. A plusz segítségekre nagy szükségünk volt, mivel a szerencse faktor nagyban közrejátszik, mivel nem csak a színekre kellet figyelnünk.

      Összességében egy jó játék élményt kaptunk, ettől a gyönyörű játéktól, megéri beszerezni . :)

    • Alleira

      2020-10-15 15:41:20

      Valóban, a szépség annyira szubjektív (persze vannak az aranymetszés és egyéb elméletek amikre építve néhány ember szerint igenis objektív), hogy nem is érdemes róla vitatkozni :) Nekem valami árnyékolás technika már feldobta volna a kő ablakkeretet, élethűbb hatást adott volna.

      Akkor lehet csak a mi példányunkban szorulnak a rácsok, majd tágul még gondolom. Teljesen jogos, amit írsz, hogy itt legalább nem ment a lehúzás, hogy vegyél egy kiegészítőt ami helyben tartja a dolgokat. Na majd meglátom 10 év múlva milyen állapotban lesz ez a játékom, most ez még csak benyomás, hogy nem túl strapabíró :)

    • gevanda

      2020-10-15 14:28:23

      Bennem mindig Azul Sintra üvegcsodái és Qwixx szerelemgyereke benyomást kelti. :D
      Szerintem is elfér az Azulok mellett egy gyűjteményben. Nem csak a mechanizmusa más, de a hangulata is. Én Azul közben mindig nagyon behesszelek, legynugszom, nem nézem, a másikkal hogy kéne kiszúrni, nem izgulok, hogy nyerni fogok-e, nem versengek igazán, csak pakolgatom a szép kis csemépim. Sagrada közben nem, ott végig éber vagyok, próbálok előre tervezni (persze a dobások és mások sokszor keresztül húzzák a számításaim), figyelem mindenki táblátáj, ki elől mit kéne elvenni szabotálásként... :D Számomra teljesen más élményt nyújt a két játék.

      Nekem nem volt negatív tapasztalatom a játéktáblával, nem tűnt fel, hogy hibásan lenne vágva, vagy szorulna bármi is. Pont hogy számomra nagy pozitívum ez a rácsos szerkezet, ami biztosítja a kockák helybenmaradását. Sok játékban adnak egy sima táblát, amin zavaróan mozognak a jelölőid, és évekkel később kiegészítőben plussz ezer forintokért adnak csak valami megoldást, ami biztosítja a jelölőid helyét, pl Azul: Kristálymozaik vagy A Mars terraformálásához kb 3ezer forintos áron megvásárolható táblák.
      Nekem tetszik a dizájn, bennem nem keltette régies benyomását. Az ablakok szépen formázottak, a színek szépek. Szerintem ebben a témában nem volt túl nagy szabadságuk a dizájnereknek, grafikusoknak a tervezésben, ábrázolásban, és számomra jól sikerült a kivitlezés. Nyilván minden embernek más az ízlése, és mindenkinek más a szép, mindenkinek más tetszik.
      A kockákat egyenesen imádtam! Szerintem nagyon aranyos, hogy ilyen kicsik. És gyönyörű a színük. Mutatós, hogy áttetszőek, és ezzel is a színes ablaküveget akarták kifejezeni, szerintem ötletes és jól sikerült lett.
      A doboz tényleg túl nagy, ezzel sokszor élnek a kiadók, hogy feltűnőbb legyen a polcon, több eséllyel vedd észre. Ez engem ekkora játéknál nem zavar, viszont ami lehetne egy kicsi, kényelmes utazós méret, és ahelyett duplázzák a dobozt, az nagyon tud zavarni (pl Blue Bana és UFO Farmer).

    • Alleira

      2020-10-14 21:04:57

      Sokan az Azulhoz hasonlítják a Sagrada-t, főként a Sintra üvegcsodáira hasonlít első ránézésre. Mechanizmusban azonban egy teljesen más játék, szerintem sokkal jobban megfér egy Azul mellett, mint a három Azul együttesen (erősen szubjektív vélemény).

      A szóló módja meglehetősen egyszerű és gyors, önmagunkat kell felülszárnyalni egyre jobb és jobb pontszámokkal. Ettől nekem van egyfajta keresztrejtvény hangulata, így szólóban valószínűleg azoknak tetszik, akiknek bejön ez a műfaj.

      A többi játékosszámmal egész más élmény, hisz kereszbehúzhatják a számításaimat az előlem elvett kockák, a különféle küldetések. Nagyon tetszik, hogy ilyen sokféle közös célkártya van, illetve a szerszámkártyák is nagy újrajátszhatóságot adnak. Én biztosan nem venném meg az 5-6 fős kiegészítőt, hisz többektől hallottam, hogy nagyon elnyúlik a játékidő, sokat kell várni míg megint ránk kerül a sor a kockaválasztásban.

      Egyetlen bajom van ezzel a játékkal, az pedig a nem túl esztétikus és igényes megjelenés. Azt még elengedem, hogy egy feleslegesen nagy dobozban van a játék, és a színes kockák is még egész szépek (már amennyire egy dobókocka szép lehet), de a tábláknál a kockák helye sokszor szorul, nem szépen lett vágva. Az egész dizájn nagyon retró; én őszintén azt hittem, hogy ez a játék még bőven a XX. században készült valami kezdetleges Photoshoppal (tudom, hogy a Sagrada Familia se a XXI. század terméke, legalábbis nem minden része). A Sagrada Familia témára ráhúzott játék szerintem sokkal szebb kivitelezést érdemelt volna. Igazából próbálták a valóságot visszaadni, de a sok szürke és fekete kontúrvonal miatt olyan durva lett az egész hatása. Lehet sokan megköveznek ezért, mert tudom, hogy másoknak meg gyönyörű játék.

      Mindenesetre egy szuper, családi játék, igazi "színfolt" a gyűjteményemben.

    • renii96renii96

      2020-04-15 08:51:38

      Talán az egyik legegyszerűbb kockán alapuló játék. Dobunk a megfelelő számú kockákkal (játékosszámtól függően), mindenki elvesz belőle kettőt (egyesével, amikor sorra kerül) és lehelyezi a saját "üvegfalára". Ugyanolyan értékű és/vagy színű nem lehet egymás mellett. Ha a játék közepén/végén szenvedünk a potenciális kocka lehelyezésével, akkor jönnek a szerszámkártyák szerepe (a 15-ből mindössze 3 kerül be egy játékra), amivel valamilyen szinten módosíthatod az elvett kockát vagy figyelmen kívül hagyhatsz egy lehelyezési szabályt vagy átrendezed egy picit az üvegfaladat. Nagy újrajátszhatósága és egyszerű (4 oldalas) szabálya miatt a kezdők is bátran leülhetnek vele játszani.

    • crazyoh

      2020-02-10 18:34:42

      A Sagrada nagyon hasonlít az Azul társasjátékra, viszont van egyszemélyes játékmódja is, illetve dobókockákkal kell egy ablakot kirakni, míg az Azulnál csempéket rakosgatunk a táblánkra. Mindkét játék gondolkodós, azonban a Sagrada nehezebb szerintem egy fokkal és több mindenre kell figyelni. Nagyon de nagyon szép játék, és annak ellenére, hogy kicsit leszívja az embert, nagyon szórakoztató. Egy kiegészítőjét láttam, hogy megjelent, de még nem tudok róla sokat, viszont biztos, hogy meg fogom szerezni. Önmagában is nagyon jó játék, de hátha a kieg dob rajta még egy kicsit.

    • dorina.dobos

      2020-02-05 22:57:08

      Karácsony alkalmával jutott hozzá a családunk ehhez a játékhoz, és megdöbbentő élmény volt számomra, hogy az egyébként társasjátékozás szempontjából konzervatívnak számító szüleim is, egy próba jàték lekövetése után csatlakoztak a játékba. Pedig nekem elhihetitek, ők aztán sosem játszanak semmi ilyen "újkeletű" játékkal. Ez valószínűleg a sokak által említett, Sodoku-ra hajazó logikai szálnak köszönhető.
      Mindenesetre ha a screble után szeretnétek valami újjal is "megmozgatni" az ősöket, na ez (!!) a társas igazán alkalmas rá!

    • jacsoibir

      2020-01-12 01:26:54

      A Sagrada egy hihetetlenül szép, szabályait tekintve egyszerű, de döntési helyzetben bővelkedő és okos családi, könnyed stratégiai játék. A sudoku szerű szám pakolgatást elegyíti a matematikai ötszín-tétellel, mindezt pedig egy jól működő és hangulatos témába helyezi. A játékban üvegablak építő mesterek vagyunk, akiket megbíztak a Sagrada Família egy-egy ablakának megalkotásával. A játékosok célja a legtöbb pontot érő üvegablak megalkotása. Ehhez kockákat rakunk le az ablak keretünkre az aktuális (a keretbe becsúsztatott lap, amely megadja egyes kockák színét vagy számát) és az állandó (azonos színű és azonos értékű "árnyalatú" kockák nem mehetnek egymás mellé, csak úgy helyezhetünk le kockát, ha az egy lehelyezett kockánkkal legalább átlósan érintkezik, kivéve persze az első kockát, azt valamelyik szélére kell lerakni a keretben) lehelyezési szabályok betartásával. A játék összesen 10 fordulóból áll, körülbelül fél óra egy játék, a játék állását könnyedén nyomon tudjuk követni, mert minden egyes forduló végén felkerül egy kocka a fordulójelzősávra. Egy forduló a következőképpen zajlik: a kezdőjátékos kihúz a zsákból kétszer annyi kockát ahányan vannak a játékosok plusz egyet, dob velük, majd kiválaszt egy kockát és behelyezi az ablakába, majd a következő és ha végig értek, az utolsó még egyet választ majd visszafelé is elvesznek egy-egy kockát a többiek is. Az utolsó kocka pedig a fordulósávra kerül. Ekkor van vége egy fordulónak. Az ablakok pont értékét a nyílt célkártyák, melyek mindenkire érvényesek pl. Változatos színű sorok, 1 és 2 pár stb illetve a rejtett célkártyák határozzák meg, ezen utóbbiakon egy-egy szín található. Vannak még segítség kártyák ún. szerszám kártyák, ezeket ha kifizetjük valamiféle javításhoz juthatunk, pl nem kell betartani egy lap által meghatározott szabályt, áthelyezhetünk egy kártyát stb. A játék eszközkészlete rendkívül minőségi, szemet gyönyörködtetöek az ablakkeretek és színes kockák is, különösen, ha rájuk süt a nap. :) Mivel gyors és ad egyfajta flowt, hálás játék, bár a játékosok között nem sok interakció van, de nagyon kellemes élmény ( bár lehet pont azért :D ) Nálunk ez a leggyakrabban előkerülő játék, még édesanyámat is sikerült megnyerni vele a társasozáshoz. :)

    • xxszemandavidxx

      2020-01-09 14:29:20

      Együtt vettem az Azullal. Ez kevésbé letisztult, mint az, de számomra hasonlóan zseniális. Van egy kis Sodoku hangulata. Az Azullal szemben számomra egy dologban jobb, mégpedig, hogy került a szabálykönybe solo mód is.

    • csongrady.p

      2019-12-02 21:11:40

      Remek koncepció és jó kivitelezés! Itt nem az számít, hogy minél nagyobbat dobj :)
      A színes kockákat az ablak táblára pakolni nagyon jó élményt ad és külön jó kis fejtörőket hoznak a célkártyák a plusz pontokért.
      A szerszám kártyák nagyon só segítséget adhatnak, viszont elsőre kicsit hezéskes párat értelmezni, szerencsére a rajzok rajtuk általában segítenek.

      Kártyák átlag minőségűek, személy szerint én védőztem őket.
      Alapjátákba jó lenne még több minta lap, nem csak kiegészítőkbe és nem beszerezhető promo csomagokba. Ilyen méretben nem tudom van-e védő és ha van is, úgy belefér-e a az ablak tábla nyílásába.

    • benyod

      2019-04-03 11:38:50

      2 hete megvettem. azóta nem volt olyan, hogy ne vettük volna elő, ha játékról volt szó. talán egyszer de akkor is azért mert meghaladta a létszám a 4-et. könnyen tanulható, előretervezést igényel ... kicsit könnyű benézni és értékes pontok látják kárát.

    • keplegeny

      2019-04-03 08:49:48

      Tavaly Édesanyámnak megvettem az Azul-t. Nagyon beleszeretett! Kérte az idei születésnapjára a Sagrada-t, így megkapta. Nagyon szereti a család!

    • sz-tomy

      2019-04-01 20:21:00

      Könnyed játék.

    • lendvai.nikolett.88

      2019-04-01 20:13:55

      Nagyon szeretem <3

      Egyrészt szemet gyönyörködtető, ezért is néztem utána jobban. Az a sok kis színes kocka... áh imádom.

      Tetszik a játékötlet. A lapkákból lehetne több, de már rajta vagyok az itthoni gyártáson. Igaz a kiegjében is van, de azt nem biztos, hogy megveszem.

      Édesanyámmal játszottam először. Az első kör volt a próbakör, gondoltam figyeljük egymás játékát és segítsünk egymásnak... aha már úgy választott kockát az elejétől fogva, hogy leste az én táblámat, hogy nekem mi fog kelleni és ha az neki is jó volt azt vette el :D

      Jó kis játék, egyszerű, de nagyszerű és GYÖNYÖRŰ!!!

    A Sagrada társasjáték és kiegészítői (31)

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  30 - 45 perc
    • Játékosok:  1 - 4
    • Ajánlott életkor:  14+
    • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
    • Komplexitás:  Egyszerű
    • Tervező:  Daryl Andrews, Adrian Adamescu
    • Illusztrátor:  Peter Wocken
    • Kiadók:  Pegasus Spiele, Devir, Matagot, MINDOK, Cranio Creations, Galápagos Jogos, Floodgate Games, Lex Games, Foxgames (Poland), Mandoo Games, One Moment Games, Crowd Games, Lanlalen, Reflexshop Kft, MEBO Games, Engames, Geekach Games, Yes Papa Games, MIPL
    • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, ukrán, hindi, szerb, thai

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • English kickstarter edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.5 cm x 29.8 cm x 7.6 cm
    • English standard edition, first printing
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
    • English standard edition, third printing
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
    • Chinese edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: kínai
      • Méretek: 22.5 cm x 29.5 cm x 7.7 cm
    • Czech edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: cseh
      • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
    • Dutch/French edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 22.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
      • Súly: 1.6 kg
    • English standard edition, fifth printing
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
    • English standard edition, fourth printing
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 10.2 cm
      • Súly: 0.9 kg
    • English standard edition, sixth printing
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • French edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: francia
    • German edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: német
      • Méretek: 22 cm x 29 cm x 7.2 cm
    • Hungarian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: magyar
      • Méretek: 22.5 cm x 29.8 cm x 7.6 cm
    • Italian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: olasz
    • Japanese edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: japán
      • Méretek: 22.5 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
    • Korean edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: Korean
    • Polish edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: lengyel
    • Portuguese Brazilian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 10.2 cm
    • Portuguese European edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: portugál
    • Russian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: orosz
    • Spanish edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: spanyol
      • Méretek: 22.5 cm x 29.5 cm x 19.1 cm
    • Thai edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: thai
      • Méretek: 29.5 cm x 22.5 cm x 7.5 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • English standard edition, eighth printing
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
      • Súly: 1 kg
    • English standard edition 2020
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
      • Súly: 1 kg
    • German second edition
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: német
      • Méretek: 22.4 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
      • Súly: 1 kg
    • English standard edition 2021
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
      • Súly: 1 kg
    • Nordic edition
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: dán
    • Ukrainian edition
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: ukrán
    • Dutch/French edition 2022
      • Kiadás éve: 2022
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 22.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
      • Súly: 1.6 kg
    • Italian edition, second printing
      • Kiadás éve: 2022
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 29.5 cm x 22.5 cm x 7.5 cm
      • Súly: 1 kg
    • Serbian edition
      • Kiadás éve: 2022
      • Nyelv: szerb
    • English edition 2023
      • Kiadás éve: 2023
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.2 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
    • English/Hindi edition
      • Kiadás éve: 2023
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
      • Súly: 1.5 kg
    • Romanian edition
      • Nyelv: román

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sagrada társasjátékhoz