Root
Root
Root
Root
Videó beküldése

Root társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Root egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának választották 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli...

A Root egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának választották 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a terület mozgatás, a kockadobás és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Döntsd el az erdő sorsát, miközben az erdei frakciók mindegyike önös célokért küzd!
Az aljas Macska Márkinő hatalomra tört az a nagy erdőség felett és folyamatosan kizsákmányolja azt. Az uralma alatt azonban az erdő kis teremtményei összeálltak ellene, hogy felforgassák birodalmát és erőforrásokra tegyenek szert. A nagy harcban az Erdei Szövetség a Csavargó segítségét is kéri, akik a veszélyes erdei útvonalakon is tudnak mozogni. Bár jó néhányuk együttérez a Ellenállás reményeivel és álmaival, ezek a csavargók azért elég öregek hozzá, hogy emlékezzenek a nagy madarakra, akik korábban az erdőt irányították.

Időközben a régió élén a büszke Sasfészek-dinasztiák közül kiemelkedett egy új parancsnok, aki elérheti a frakció születési előjogát. A terep előkészült egy olyan versenyhez, ami el fogja dönteni a nagy erdőség sorsát. Csak rajtatok, játékosokon áll hogy döntsetek, melyik frakció fog gyökeret verni.

A Root, a Vast: The Crystal Caverns-hez hasonló aszimmetrikus játék, melyben minden játékosnak más egyedülálló képességei vannak és különböző győzelmi feltételeik. 2–4 rettenthetetlen játékos igyekszik magához ragadni az uralmat egy fantasztikus királyság felett, a kalandozásnak és harcnak ebben a végletekig aszimmetrikus játékában.

Játssz mint:

  • Macska Márkinő – Urald az erdőt, aknázd ki a kincseit, és felügyeld a lakóit. A Márkinő és macskái az épületek emelése és logisztikája mellett a vadont felügyeli. Sok fa gyűjtésével műhelyeket, malmokat, barakkokat húznak fel. Új épületekkel és mesterségekkel nyerhetik meg a játékot.
  • Sasfészek-dinasztiák – A dinasztia sólymai csatarendbe vágják magukat, hogy visszafoglalják azerdőt. Annyi helyet kell kiépíteniük és területet kell velük elfoglalni, amennyit csak lehet, mielőtt összeomlik a rendezettség és új vezetőt választhatnak.
  • Erdei Szövetség – Az Erdei Szövetség a sötétben bújkál, összeesküvéseket sző, új erőket toboroz, és lázadásokat szít a hatalmon lévő rezsim megdöntésére. Végig sakkban kell tartania a többi játékost. Ha az ő oldalukon harcolsz, leginkább a végjátékban éleződik majd a helyzet.
  • Csavargó – Tégy szert hírnévre és vagyonra, miközben szövetségeket kovácsolsz és rivalizálsz másokkal. A Csavargó a konfliktus minden oldalán játszanak, de végül csak a saját győzelmükre hajtanak. Más frakciók oldalán harcolnak, hogy elnyerjék a bizalmukat és közben rejtett kincsek után kutakodnak.

Minden játék tartalmaz

  • Több mint ötven szitanyomott fa harcost, két különböző térképet és egy részletes próbajáték útmutatót, mellyel azonnal belevághattok a játékba!

Összegzés Aranyos, izgalmas, innovatív. A Root-ban a játékosok vezetik a narratívát, és az egyes szerepek közötti különbségek páratlan szintű interakciót és újrajátszhatóságot eredményeznek. Lehet kemény stratégiaként is játszani, de egy hétvégi családi programnak is tökéletesen megfelel.

Öltsd magadra Te is egy frakció szerepét és hódítsd meg az erdőt!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 6% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 17 590 Ft-tól
  • 31 ajánlat

Kategória: Fantasy, Háború, Építés / Terjeszkedés, Állat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Kockadobás, Pontról pontra mozgás, Terület befolyásolás/irányítás, Megtervezett körök/akcók, Akció visszakeresése, Verseny, VIC-15 Circuit Breaker / Sudden Death, Változó setup

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Root társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Rootkety8, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Véletlenül 2x is sikerült előrendelnünk, így az alap játék + Vízinépek (+11990 ft) kiegészítője eladó lehetőség szeint egyben, ha valaki esetleg lecsúszott róla

101 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (8)

Root társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

nyertes, Golden Geek Awards, 2018

Leginnovatívabb játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • shadin

    2024-03-24 23:57:17

    Az egyik, ha nem a legkomplexebb játékunk. Sok tanulójátékot kell belefektetni, de megéri.

  • motkany91

    2023-10-13 08:07:18

    Adj neki időt, érdemes. Egy csodálatosan "cuki" konfrontatív játékot kapsz cserébe, ami majd ha összeáll hogy ki, mit is csinál zseniális. Van fent az egyik társasklubnak rengeteg videója a frakciókról, nem hosszúak 5-6 perc, cserébe lesz róla egy kis fogalmad mit csinál az ellenfeled.

    Az elején amíg nem tudod mire figyelj a másik frakciónál úgy érezheted, nincs jól balanceolva... valójában csak nem tudta senki, hogy gáncsoljuk el a másikat a pontszerzésben.

    Nálunk az egyik kedvenc játék a kategóriájában, 5 fővel is csodálatosan működik. A játék folyamatos figyelést és tervezést igényel, mert mire vissz kerül hozzád a kör, teljesen felfordul a pálya körülötted.

    A frakciók változatossága adja ennek a csodának az alapját és ezálltal a komplexitását is, valami elképesztően jól működnek tényleg mintha mindenki egy másik játékkal játszana egy nagy közös táblán. Az alapszabályok egész egyszerűek, minden másra meg nagyon jól össze van szedve a "törvénykönyvben" ,hogy mikor, ki hogy reagál a szituációra.

  • laptopzsol

    2023-10-12 20:02:20

    Őszintén nekem nem jött be, hogy mindenki mást csinál és más attribútumai vannak. Nem elég csak az én frakciómat meg tanulni de az összeset tudni kell. Nekem kicsit sok volt. De nem adom fel mert még csak egy játékom van benne. Volt már olyan, hogy ami elsőre nem jött be, később meg vettem. Tuti biztos, hogy minél többet játszunk annál jobb lesz. Csak a kezdeti nehézségeken kell át esni. Van egy klub társam akinek minden kieg és az összes playmat meg van, így szerintem lesz még lehetőségem. Amúgy, minden része érdekes, az ötlet zseniális. Lehet nekem kell agyban felnőni hozzá.

  • Kulpasz

    2023-10-12 18:45:47

    Én háromszorr játszottam eddig, de mindegyik játék élvezetes volt a maga módján. Az első több szempontból is, ugyanis ez volt az első aszimmetrikus játékom, valamint a grafika és a játékelemek levettek a lábamról. Nyilván, itt tanultuk a játékot, hosszú volt, sokat hibáztunk, szabályt forgattuk ide-oda, de imádtuk. Második alkalommal egyedül játszottam, mert a deltás akció keretében gyorsan megrendeltem a Masinériákat. Itt tudtam a saját tempómban haladni, többször átgondolni a lépéseket, próbálgatni a játékot (megjegyzem, hogy szerintem nagyon jól működik a szóló játék, állítható nehézségi szintek, és még azok is nehezíthetőek, hogy ne legyenek nagy ugrások). Harmadjára már 2 játékos +1 Elektromos Sasfészekkel játszottunk, és a két ellenfél kordában tartása is nehezebb és mégis élvezhető volt mindkettőnknek, zseniális játék. Alig várom, hogy megint előkerüljön, én nekem már ez a 10es játékom, amit bármikor szívesen játszanék, és élvezem minden percét.

  • Gregori

    2023-10-12 15:46:46

    Sziasztok!

    A Root első ránézésre egy aranyos kis játék erdei állatkákkal, de az aranyos külső egy asszimetrikus, meredek tanulási görbével rendelkező háborús játékot takar.

    Nekem beletelt 4-5 játékalkalomba, hogy igazán élvezni tudjam, és szerintemegérte a befektetett időt.

    Nektek hány alkalom után hozta meg ezt az élményt a Root?

  • nostijudit

    2023-07-25 16:29:48

    Szia. A kártyagyàrral hogy lehet felvenni a kapcsolatot?

  • mr.zehy

    2023-01-08 20:31:45

    Nem, semennyire sem.

  • wolfi888

    2023-01-08 20:11:25

    Ez a játék hasonlít az Azután vagy Plüssmesék c. társasjátékokhoz? Aki tud kérem segítsen. Köszönöm :)

  • Atesz

    2022-08-30 09:03:56

    Sziasztok!

    Láttam vannak olyan kiegészítők az alapjátékhoz melyekkel ketten vagy egyedül is érdemes játszani (ezeket elvileg hozza majd a Delta). A kérdésem azokhoz szólna akik már játszottak mechanikus kiegészítőkkel is. Mennyire jó mesterséges AI-kel játszani? Mi leginkább ketten játszanánk feleségemmel a játékot és ezért lenne fontos tudnom, hogy érdemes e beruháznom a játékra, mivel ha jól tudom az alapjáték csak 3-4 emberrel jó és mi csak ezekkel a kiegészítőkkel tudnánk jól játszani.

  • godzsakattila

    2022-08-23 10:00:53

    Mivel látom ez már a második beküldött videód jelzem, az adatlapon felül a boritókep alatt be lehet küldeni a videót és kirakják az adatlapra a többi közé, ha meg esetleg saját videó, akkor a gyikben leirt módon ha elküldöd a honlapnak, még zsíros pontokat is kapsz érte az oldalon.

  • didancsi

    2022-08-22 23:35:24

    https://youtu.be/S0CEkP50mKQ

    Egy kis unboxing a magyar verzióhoz:)

  • ATW

    2022-08-19 08:34:13

    Megérkezett!
    Az előrendelések átvehetőek már a Delta Vision értesítése alapján! 😎

  • esze.gergo

    2022-06-21 16:19:27

    Van rá mobilos alkalmazás, ami nagyon jól megtanít minden alapvető akcióra, minden frakció eltéréseire. Szóval szerintem már ezért megéri, ráadásul több fajta módban lehet utána játszani rajta. Én őszintén egyelőre jegeltem is a játék fizikai megvásárlását, mert úgy érzem így digitálisan többször elő fog kerülni. Aztán ha tényleg beváltja a hozzáfűzött reményeket, akkor majd jöhet a táblás változat.

    Amúgy én túl vagyok a teljes tutorialon, meg játszottam egyet a gép ellen. Ez alapjn nagyon szuper a játék, csak ajánlani tudom, de nagyon hasonló, mint a Vast, ami majdhogynem kötelezővé teszi, hogy mindig ugyanazok a játékosok játszanak, vagy hasonló tudásszinttel rendelkezők. Hiába asszimetrikus és azt hinnéd, hogy elég a saját frakciódat tudni részletesen, de ez nem igaz. Ahhoz, hogy megfelelően tudd kezelni az ellenfeleidet ahhoz mindenkit ismerni kell. Ehhez meg bőven kell türelem és elszántság mindenkitől a társaságban.

  • ATW

    2022-06-21 16:08:56

    Én nagyon várom, ez lenne az első "igazi" aszimmetrikus játékunk. Nagyon tetszik a tematika és a hozzá teljesen illeszkedő frackió működések. Amíg megérkezik, mindent igyekszünk elolvasni, megnézni!

  • ryuk669

    2022-04-22 14:29:28

    Én már megvárom a magyar kiadást (remélem jól tudom hogy érkezni fog..) ha már most szerettem bele, pedig már letöltöttem az eddigi fordításokat és sok videót is meglestem róla. :'D Úgy olvastam, hogy a asszimetrikus játékmód miatt elsőre talán nem lesz akkora élmény, de mindenképp vonzza az embert, hogy újra játszon vele. Én imádom a grafikát. Csodálatosan szép, és ez a 4 különböző frakció az alapjátékban...huh...én nagyon rázizzentem. Egyszerűen késztetést érzek, hogy kipróbáljam magam mindegyik karatertáblával. :D Látom, hogy tud egybe működni a sok mechanizmus , de nem értem hogy, és ez nagyon izgalmassá teszi számomra, érzem a kihívást a játékban annak ellenére, hogy nem egy 50ezres játékot veszünk. Ha még nem kaptál kedvet, mindenképp olvass utána, vagy nézz meg pár videót, érdemes. Van egy jó pc játék is belőle sajnos nem magyar, de állitólag könnyebben meg lehet érteni a frakciók működését benne, és bár én társaspárti vagyok, jó kiindulás lehet ahhoz, hogy kell e nekünk a játék, ha mondjuk megnézünk pár streamet.

  • blaura

    2022-02-07 09:44:52

    Hétvégén próbáltuk ki társasjátékos klubban, hármunknak első játék volt. Négyen játszottunk, én voltam a macskákkal, szerintem ez a legkönnyebb frakció. Már a mancsaim között éreztem a győzelmet, nem tulajdonítottam nagy szerepet az Ellenállás egy megmozdulásának, de végül a Kósza segítségével szinte lecsupaszítottak és csak hajszálon múlt a győzelmem. A játék elején egyáltalán nem élveztem a játékot, mert nem értettem, hogy ki hogyan és mit csinálhat, de kb egy óra múlva már beindult. Szabálymagyarázattal együtt két és fél- három óra ment el rá. Ha nincs ennyi időd, bele se fogj. Szeretnék újra játszani vele, engem megvett a grafika is. Legközelebbre jobban fel fogok készülni belőle és ezt javaslom is mindenkinek.

  • Alleira

    2021-08-17 08:03:10

    Mennyire élvezhető a Root alapjáték? Már rengeteg kiegészítő van hozzá, de annyi beruházást nem érne nekem elsőre és ha úgy nem az igazi, akkor inkább el se kezdek költeni rá 😅

  • harnas1207

    2021-06-25 09:55:42

    A clockwork kiegészítő nem mesterséges AI-kat ad a játékhoz?

  • nemesdani9

    2021-06-25 00:23:00

    Igen, azaz

  • vigh.doraa

    2021-06-24 19:49:21

    A Maraduers az az, ami most volt Kickstarteren is ugye? Csak futólag néztem, nem támogattam a projektet, de lehet még gondolkodok rajta.

  • nemesdani9

    2021-06-24 11:29:20

    A ketszemelyes kiegeszito keszuloben van, Root: Marauders nevvel. Anelkul nem igazan jo 2 jatekossal.
    Amugy csatlakoznek az elottem szolokhoz, nagyon jo jatek. Persze nem fog mindenkinek bejonni, bonyolultabb wargame, baratsagmegszunteto funkciokkal :D, illetve massziv szerencsefaktorral, hisz dobokockakon mulnak a harcok elsosorban.
    Ettol fuggetlenul a jatek alapja nem annyira nehez, inkabb jonak lenni benne kihivas, foleg kiegeszitokkel, amikor a sok faj egymasra gyakorolt hatasat ismerni erdemes a gyozelem erdekeben.
    Nalunk nagy kedvenc lett az elso jatek utan egybol.

  • vigh.doraa

    2021-06-18 20:41:57

    Szia, nem próbáltuk :) egyszer kétszer volt már ilyenre példa, de valahogy nem jön be 2 személlyel játszani olyat amit nem eleve arra találtak ki. Nekem kicsit fura. Eredeti nyelven játszottuk :)

  • harnas1207

    2021-06-18 11:05:48

    Szia! Két fővel próbáltátok? Úgy milyen? A kártyákat magyarosítottátok?

  • vigh.doraa

    2021-06-17 21:08:26

    Ha ki kellene választanom egy dolgot a Rootban, amit imádok, az az, hogy mennyire mély a stratégia. Nincs egyetlen játékterv, ami a győzelemhez vezet. Folyamatosan előre kell gondolkodnod, nem csak a saját lépéseidre, hanem az ellenfél lépéseit is meg kell próbálnod megjósolni. És még ha jócskán le is maradsz, a különleges dominancia kártyáknak köszönhetően egyetlen játékkör alatt az utolsó helyről az édes győzelemre juthatsz. Szinte minden játék a végsőkig a kijátszások és ellenjátszások körömrágó versenye volt.

    Minden frakciónak teljesen más a játékstílusa. Elsőre néhány frakció túl erősnek tűnik. De amint jobban megismered a játékmechanikát, rájössz, hogyan lehet őket megállítani. A szabályok összetettek, hogy lehetővé tegyék ezt a fajta játékot, de rendkívül jól megírtak. Valójában a Root talán a legvilágosabban megírt szabálykönyv, amit valaha volt szerencsém olvasni.

    Minden alkalommal, amikor játszom, egy új stratégiára vagy lépésre bukkanok, amire korábban nem gondoltam, és ez nagyon jó. Nagyon szeretem azokat a játékokat, amelyek jutalmazzák azokat a játékosokat, akik erőfeszítéseket tesznek a játékuk fejlesztése érdekében, és a Root megfelel ennek a célnak. Minél több időt töltesz azzal, hogy megtanulod, hogyan hatnak egymásra a frakciók, annál jobban fogsz játszani, és még soha nem volt két ugyanolyan játékom.

    Egy másik dolog, amit nagyon szeretek ebben a játékban, hogy milyen gyors a felállítás és a játék. Az én rekordom 3 háromszemélyes játék kevesebb mint 2 óra alatt. Amikor tapasztalt játékosokkal játszom, ritkán fordul elő, hogy egy játék egy óránál tovább tart, és az előkészület csak néhány percet vesz igénybe. Nagyon kevés játékidőm van, és nagyon értékelem, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen mély stratégiát élvezhetek. Egyáltalán nem ritka, hogy a játék befejezése után lelkesen megvitatjuk milyen stratégiákat próbáltak ki, és hogyan működtek.

    Összefoglalva, ha egy mély stratégiai játékra vágysz, amely jutalmazza az ügyes játékot, akkor a Root neked való.

  • Csiracsirke

    2021-04-10 18:07:45

    Ez engem is érdekelne mert szemeztem a játékkal csak tudom hogy nem kerülne elő sokszor ezért nekem nem ér 22k-t a videok amit láttam az approl szerintem hangulatos szépen megalkotott darab így arra inkább költenék az csak 3700ft

  • robsteady

    2021-04-10 18:05:11

    A Draft youtube csatornája társasjáték magyarítás címszó alatt elég sok mindent elmond. https://youtu.be/mK46qpvRlSE

  • hierroo

    2021-04-10 17:35:39

    Nem baj rodsteady! Engem is érdekel, hogy otthon hogy lehet társast legyártani! :D Amúgy milyen nyomtató az igazán jó kártyák nyomtatásához (persze úgy, hogy az megérje)? Érdemes arra beruházni?
    Visszatérve a ROOT-ra, nem túl olcsó ez sem, de gondolom aki szereti az ilyen jellegű játékot, akkor az nem fog csalódni. Én még nem láttam a mobilos verzióját.

  • robsteady

    2021-04-10 17:20:40

    Játszott valaki a Root mobilos verziójával? Visszaadja az élményt? A fejlesztő azonos a Yellow és Yangtze fejlesztőjével, az nagyon jó lett. (2/3-a a tábla a valósnak, elég szűkös, ergo garantált a konfliktus, de hát ez a Y&Y, nem a Kodama :D ) Szóval, Root mobilos alkalmazás tapasztalatai valakinél?

  • robsteady

    2021-04-10 17:14:12

    Én szeretem a Hive műanyag lapkáit tördelni, mikor azon gondokodok, "most ebből hogy másszak ki?" Jó minőségű, mint az Azul-é. Megéri használtan a 2-3 ezer forintot, vagy ott van az ingyen az alkalmazás hozzá telefonra. Ja, várj, ez a Root kommentszekciója... :D

  • hierroo

    2021-04-10 17:09:50

    Ez a játék nagyon izgalmasnak tűnik! Egyrész a különleges asszimetrikus voltja miatt, másrészt a mechanikája is jó, és az őszi erdő érzés is hozzátesz az összképhez. A figurák aranyosak, igaz tudom, hogy komoly játékról van szó. Olyan jellegzetes az egész, hogy simán el tudok képzelni egy rajzfilmet is ezekkel a szereplőkkel!

  • rocky015

    2021-04-10 16:58:26

    Nálam a Hive Pocket és a Santorini vannak függőben, egyelőre a nyomtatómmal küszködök, mert régi és sanszos, hogy beszáradt a tinta a fejben.
    A ROOT-nak már le vannak töltve a nyomtatható részei, de ki tudja mikor lesz ebből is valami.

  • robsteady

    2021-04-10 16:42:05

    Én azt teszem épp. A Pax Pamir után elgondolkodtam, hogy a kiegészítők főtábláit szövetre, festővászonra nyomtattatom. Kiterítem, aztán kész. A frakciók színazonos tokenjeit meg a Spielmaterial majd megküldi fából, én meg ráragasztom a megfelelő huncut kisállatot.

  • rocky015

    2021-04-10 13:19:34

    Akkor ezzel most az akarjátok mondani, hogy akár 'Print and Play'-ként is kezelhetem és itthon elkészíthetem ha épp unatkozom?😆

  • Csiracsirke

    2021-04-10 12:57:54

    Plusz a Draft társasjáték vlog videója alatt is be van linkelve a csoport ha kell a magyar fordítás kár hogy nincs FB-m Root

  • robsteady

    2021-04-10 09:02:49

    Nevet nem mondva, egy nagy kék közösségi háló csoportjában láttam a kártyák fordítását grafikailag szerkesztve. Keresd meg a Kártyagyárat, kinyomják neked, olyan lesz, mint az eredeti. A játékostáblák, egyebek itt is fent vannak magyarul. Szerintem három évvel a megjelenés után már nem adják ki. Be kell érni ezzel.

  • Styrnix

    2020-10-06 10:00:13

    nem tudom, hogy tervben van-e valamelyik kiadónál, de szerintem egyhamar nem lesz magyar kiadás

  • verfarkas12

    2020-05-04 19:00:08

    Nem lehet tudni lesz magyar kiadás valamikor? :)

  • cuf87

    2019-04-08 11:32:16

    Sajnos Nem, de a gémklubnál ki tudtuk próbálni, amikor hazahozták essenből.

    Ez egyébként nagyon meggyőző.... :)

    • Root: AZ ÉV JÁTÉKA
      NYERTES, GOLDEN GEEK AWARDS, 2018
    • Root: LEGJOBB GRAFIKA/PREZENTÁCIÓ
      NYERTES, GOLDEN GEEK AWARDS, 2018
    • Root: LEGINNOVATÍVABB JÁTÉK
      NYERTES, GOLDEN GEEK AWARDS, 2018
    • Root: LEGJOBB TEMATIKUS JÁTÉK
      NYERTES, GOLDEN GEEK AWARDS, 2018
    • Root: LEGJOBB STRATÉGIAI JÁTÉK
      JELÖLT, GOLDEN GEEK AWARDS, 2018

  • marglferenc

    2019-04-02 09:57:10

    Tudtok esetleg olyan társasozó kocsmát, ahol megvan? Néztem az általam ismert helyek kínálatát, de nem találtam sehol..
    Nagyon köszi előre is!

  • Pali68

    2019-02-28 17:24:26

    Sziasztok!

    Mi már négyszer játszottunk vele, kiegészítőkkel. Izgalmas játék nagy odafigyelést kíván, mert egyszer csak nekilódul egy- egy játékos a pontszerzésnek és olyankor csak összefogással lehet megállítani. És lehet hogy közben az összefogás egyik tagja éri el, mintegy mellékesen a 30 pontot... Mivel minden játékosnak saját szabályrendszere is van a közös néhány szabályon kívül, így van mit megtanulni, hiszen az ellenfelekét is érteni kell egy kicsit.

    Nekünk a gyík tűnik a legerősebbnek, különösebb felkészülés nélkül is győzni lehet vele, de az biztos, hogy meg lehet szorongatni vele a többieket.

    A legnagyobb felkészülést a macska frakció igényli. Házi szabályunk szerint ő kezd, ha játékban van. Ha az elején nem jól indít, nagyon le tudja magát nullázni, amiből fel se tud épülni.

    A Vagabondot is többféle képen lehet játszani, attól függően hogy milyen karaktert választasz hozzá, így nagy meglepetést is lehet okozni a játékostársaknak.

    Nem mondom hogy teljesen kiegyensúlyozott a frakciók szabályai, de jól játszhatóak, nem lehetetlen a győzelem egyikkel sem azok közül amiket eddig próbáltunk.

    Igazán izgalmas és különleges, hogy minden játékosnak saját szabályai vannak.

A Root társasjáték és kiegészítői (13)

  • Root: A vízinépek társasjáték Kiegészítő

    A Vízinépek kiegészítő két új frakcióval, további csavargókkal, és izgalmas játékmódokkal bővíti a játékot. Játssz mint: Gyíkok Kultusza – Igyekezz áttéríteni az erdő kitaszított teremtményeit, és buzgón terjeszd mindenfelé a hitedet. Vízinépek Társasága – Használd ki a krízist. Kínáld a szolgáltatásaidat, és a kereskedelem kiterjesztésével légy te a...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 5
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Root: A vízinépek társasjáték Kiegészítő 11990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 28 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: A Földmélyi kiegészítő társasjáték Kiegészítő

    Új frakciókkal és harcterekkel bővül a Root világa! A The Underworld Expansion a következőket tartalmazza: A Nagy Földalatti Hercegség: egy birodalmi frakció, amely a márki rugalmasságát az Eyrie-dinasztiák stratégiájával keveri. A Corvid összeesküvés: egy titokzatoskodó frakció, ami a terveit direkt az ellenség lapjaira fejti ki. Két új térkép: áss...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Root: A Földmélyi kiegészítő társasjáték Kiegészítő 16431 Ft-tól! - 22 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: Száműzöttek és partizánok pakli társasjáték Kiegészítő

    Keverd össze a dolgokat ezzel az alternatív pakli kártyával. Ez a pakli felváltja a régi kártyákat, és új választékot tartalmaz a játékosoknak új különleges képességeket adva, a legtöbb frakciók alapján. Frusztrálnak a Woodland Alliance gerilla taktikái? Fejleszd ki magadnak te is az árnyékokból való harc képességét! De légy óvatos, az új képességek új...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Root: Száműzöttek és partizánok pakli társasjáték Kiegészítő 3490 Ft-tól! - 20 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: Masinériák kiegészítő társasjáték Kiegészítő

    A Root: The Clockwork Expansion lehetővé teszi a játékosok számára, hogy négy új automatizált frakcióval szemben állhassanak ki. Adj hozzá egy frakciót az alacsony játékosszámú játékhoz az összeállításnál, vagy álljatok össze egy kooperatív játékra! Mérd össze magad velük: Mechanical Marquise 2.0 - Kerüld el a zsákmányoló járőreit miközben megpróbálod...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Root: Masinériák kiegészítő társasjáték Kiegészítő 12000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 23 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: A csavargópakk társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Root: A csavargópakk társasjáték Kiegészítő 3490 Ft-tól! - 20 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: The Marauder Expansion társasjáték Kiegészítő

    Készüljetek! Új betolakodók érkeznek a Root világába! A Root: The Marauder Expansion két új frakciót hoz be az erdővidékre - a Százak urát és a Vas népét -, valamint négy bérencet és egy új előkészületet, amely alkalmi és kompetitív játékra egyaránt alkalmas. Játssz: a Százak uraként – Nyomd el az erdőséget, és égesd porig, ha úgy látod jónak....

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Root: The Marauder Expansion társasjáték Kiegészítő 17990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: The Clockwork Expansion 2 társasjáték Kiegészítő

    Játssz a Gyík szekta, a Vízinépek társasága, Corvid-összeesküvés és a Föld alatti hercegség ellen. A Clockwork Expansion 2 egy önálló kiegészítő, amely lehetővé teszi, hogy négy automatizált frakció ellen szállhass harcba. Adj egyet a játékhoz, hogy kiegészítsd a játékmenetet kevés játékos esetén, vagy álljatok össze egy kooperatív küzelemben! Mindegyik...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Root: The Clockwork Expansion 2 társasjáték Kiegészítő 12511 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: Riverfolk Hirelings társasjáték Kiegészítő

    Tedd vadabbá az erdővidéket új bérencekkel! Szükséged van szövetségesekre? Evezz lefelé a folyón! A bérencek bármelyik játékosszámhoz hozzáadhatók. Kevesebb játékos esetén új figurákkal bővítik a térképet, fokozva a feszültséget és további taktikai lehetőségeket biztosítanak. Több játékos esetén néhány bérenckártya is előkerül majd, melyek új különleges...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Root: Riverfolk Hirelings társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: The Landmarks Pack társasjáték Kiegészítő

    Keltsd életre az erdőt tereptárgyakkal! Minden egyes tereptárgy új stratégiai kihívásokat és taktikai lehetőségeket hoz a játékba. Ráadásul a Root mind a négy térképével működik! A Root: Landmark Pack négy szitanyomott fa tereptárgyat tartalmaz: Cserélj el bármit, bármire, amire szükséged van a Fekete piacon. Lelj új barátokra és követőkre az Elveszett...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Root: The Landmarks Pack társasjáték Kiegészítő 3490 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: More Hirelings Box társasjáték Kiegészítő

    Egy mutatós, művészi kivitelezésű doboz, amelyben az összes Root-bérencedet kényelmesen tárolhatod. Szükséged van szövetségesekre? Itt vannak, tüzesek és nem ismernek félelmet. Fedezz fel egyedi stratégiákat, és tedd még vadabbá az erdővidéket új bérencekkel. A bérencek bármelyik játékosszámhoz hozzáadhatók. Kevesebb játékos esetén új figurákkal bővítik a...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Root: More Hirelings Box társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Root: The Marauder Expansion (Kickstarter Edition) társasjáték Kiegészítő

    Root: The Marauder Expansion introduces two new factions and new gameplay options: • Lord of the Hundreds is both charismatic and terrifying. He rules over a vast horde of warriors recently arrived to the woodland and is interested only in its domination. To help speed his conquest, he lights massive fires which can spread throughout the woods and destroy...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Root: Underworld Hirelings Pack társasjáték Kiegészítő

    Tedd vadabbá az erdővidéket új bérencekkel! Szükséged van szövetségesekre? Csak áss ki egy aranyérmét! A bérencek bármelyik játékosszámhoz hozzáadhatók. Kevesebb játékos esetén új figurákkal bővítik a térképet, fokozva a feszültséget és további taktikai lehetőségeket biztosítanak. Több játékos esetén néhány bérenckártya is előkerül majd, melyek új...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Root: Underworld Hirelings Pack társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • The Outsiders Expansion (fan expansion for Root) társasjáték Kiegészítő

    Step Outside the Norm... See an unseen side of Root with the Outsiders Expansion, a collection of free fanmade content adding six new factions, a vagabond variant, a double-sided map board including varying modes of play and even an all-new deck of cards to the world of Root. In fact, there’s never been so many outrageous and totally unorthodox ways to...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Cole Wehrle
  • Illusztrátor:  Kyle Ferrin
  • Kiadók:  Portal Games, Arclight, Matagot, Delta Vision Publishing, YOKA Games, Korea Boardgames co., Ltd., Spielworxx, Cool Mini Or Not, Leder Games, 2Tomatoes, Meeple BR Jogos, Kilogames, Fox in the Box, Crowd Games, Quality Beast, MS Edizioni, Tower Tactic Games
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition, first printing
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
  • English edition, fourth printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.2 cm x 22.9 cm x 7.6 cm
  • English edition, second printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English edition, third printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 36.5 cm x 26.7 cm
    • Súly: 2.6 kg
  • German edition, first printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 22 cm x 28 cm x 7 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.5 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English edition, fifth printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • German edition, second printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • German edition, third printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: ukrán
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Czech edition, fourth printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English edition, eighth printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English edition, seventh printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English edition, sixth printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • German edition, fourth printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.6 cm x 29.2 cm x 7.4 cm
  • Spanish third edition, fifth printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: spanyol
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7.3 cm
  • English edition, ninth printing
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.5 cm x 29 cm x 7.3 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: magyar
  • Spielworxx German edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22 cm x 29 cm x 7 cm
  • English edition, tenth printing
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 20 cm x 28.5 cm x 7 cm
  • Spanish third edition, sixth printing
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: spanyol
    • Súly: 2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Root társasjátékhoz