Felkelő nap
Felkelő nap
Felkelő nap
Felkelő nap
Videó beküldése

Felkelő nap társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Felkelő nap egy összetett társasjáték, 3 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció...

A Felkelő nap egy összetett társasjáték, 3 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockáztatás, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók és a terület mozgatás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A legendás feudális Japánban játszódik a Felkelő Nap, amelyben a játékosok olyan nagy klánokat vezetnek, ame lyeket a hatalmas Kami gyűjtött össze, hogy újraformálja az országot, és visszavezesse a tiszteletre méltó spirituális hagyományokhoz.

Minden klán az egyedi képességeit használva terjeszti ki erőit a tartományokra. Erődöket emel, betakarítja a termést – és harcol a többi klán ellen. Ahogy a tavaszt felváltja a nyár, a nyarat pedig az ősz, a játékosok fejleszthetik klánjukat úgy a stratégia, mint az erények terén, és akár még a legendák szörnyeit is segítségül hívhatják az ügyükhöz. A klánok bölcsen tennék, ha imádkoznának az istenekhez, mivel minden kami nagyon erős képességeket adhat nekik. A diplomácia azonban még erősebb eszköz lehet, mivel a klánok kölcsönösen előnyös szövetségeket köthetnek, és egyeztethetik az útjukat a győzelem felé. Ebben a politikai arénában a becsület értékesebb, mint az arany, bár az árulás fordulatot hozhat a háború során. A csatákat nemcsak nyers erővel, hanem stratégiával és ravaszsággal is meg lehet nyerni.

Az utadat bölcsen, a szövetségeseidet körültekintően válaszd meg. Mire a tél hava betakarja a földet, eldől, te leszel-e a kiválasztott, aki a Felkelő Nap országát uralja...

JÁTÉKELEMEK
  • 58 részletesen kidolgozott műanyag figura
  • 40 színes figuraalap
  • 65 műanyag érme
  • 10 műanyag klánjelző
  • 66 kártya
  • 1 játéktábla
  • 99 jelző
  • 5 klánparaván
  • 1 szabályfüzet
Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 21 000 Ft-tól
  • 29 ajánlat

Kategória: Fantasy, Háború, Blöff, Alkudozás, Miniatűrök, Mitológia
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockáztatás, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Terület mozgatás, Váltakozó fázisok, Terület befolyásolás/irányítás, Vedd el, Akció draftolás, Follow, Force Commitment, Játék végi bónuszok, Változó setup, Negotiation, Alliances, Auction: Sealed Bid, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Felkelő nap társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Rising Sun + Monster Pack + Kami UnboundKlysan, Szigetszentmiklós, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szigetszentmiklós, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol, alapjáték egyszer játszott, kiegek csak bontottak. Cserébe/beszámításra érdekel: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1PoFMxbYREvi24tGlZ5nSmjEnPDBxL16PPFl63Zl5-as/edit#gid=6808357

0 érdeklődő


Felkelő napkovi565

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak kibontva lett, játékra nem került sor. A figurák miatt vettem meg elsősorban, de wargame mellett nem jut idő a festésére. Kiegészítőivel együtt hirdetem: Hatalmas kamik: 9.000ft Szörnyek: 8.000ft Uralkodóházak: 15.000ft Egyben minden: 55.000ft Személyesen 13. Kerület, vagy 13. Kerület- Szentendrei sziget útvonal.

0 érdeklődő


Felkelő nap+Daimyo Box+kiegekKissG17, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó Rising Sun alapjáték+Daimyo Box+Monster Pack+Kami Unbound

0 érdeklődő


Felkelő napJoenathan, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak kibontva lett, hiánytalan, sérülésmentes.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Felkelő nap társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • Robby

    2022-04-26 17:36:35

    Nagyon szép játék, de nekem ami nem tetszik benne, hogy sokáig tart az előkészítés és elpakolás és a játék is. A másik gyenge pont, hogy minimum 3 fő kell hozzá és max 5. Szóval ez is behatárolja a játékot. Sokaknak ez a hátbadöfős, blöffölős, alkudozós, megbeszélős dolog sem jön be és ott vannak a sértődős, bosszúálló játékosok is. Ezek miatt csak egy igazán szűkebb réteg tudja élvezni ezt a kiváló játékot.

  • Mixike

    2022-04-26 12:35:18

    Nem értem ezt a játékot...

    Mindenki dícséri, mégis rengetegen hírdetik eladásra. Nagyon tetszenek a minik, már csak a kifestésükért is megvenném.

    De van valami gond a játékkal, hogy ennyien el akarják adni?

  • pepetoth

    2022-02-13 21:15:50

    Amióta először játszottam vele, a kedvenc játékom, pedig azóta száznál több játékot probáltam ki. A japán téma elsőre megfogott, rajongója vagyok a keleti kultúráknak, bár vannak megvalósítási bakik (Kotahi), a hangulat magával ragadó. Klánok harcolnak a legnagyobb befolyásért, amiért képesek mindent bevetni: szövetséget, árulást, szörnyeket és démonokat, szeppukut, vagy akár a kobzosok dicső énekét. A játékmenetben tetszik, hogy minimális a szerencsefaktor: szinte minden előttünk van, látható, a többi pedig nagyjából kiszámítható. A teafázis behozza az beszélgetős, egymást meggyőzős aspektust (miért ne a sorban következő első két klán szövetkezzen egymással???), a politikai fázis kőkemény tervezés, de a fő attrakció a háború fázis, ahol aztán dolgozhatnak az agytekervények, persze ha van elég pénzed hozzá. Mert a háború csak a pénzről szól. Meg a hatalomról. Ez az a része a játéknak, ami számomra kiemelkedővé teszi. A többszintű licit, a harcról harcra történő tervezés, és az, hogy folyamatosan ki kell találni, hogy a többieknek mi az optinális megoldás, és aszerint kihozni a legjobbat a helyzetünkből, olyan élményt nyújt, amit más játékban eddig nem találtam meg. És mindeközben folyamatosan észben kell tartani, hogy a cél: minél több győzelmi pontot szerezni.

    Összegezve: a kivitelezés gyönyőrű, az alapjátékban is, de a KS-verzió igazán plusz látványvilágot teremt (vagy az egyik kiegészítőkkel foglalkozó oldalon is érdemes nézelődni), a játékmenet egyedülálló, a szerencsefaktor minimális, az interakció magas, inkább konfrontatív játéknak nevezném, mint kompetitívnek. Az alapjátékban is bőven benne van sok-sok játékalkalom, és játékóra, is, mivel nagyon igényli a játék az idő befeketetését, a kiegészítők pedig tovább mélyítik a játékélményt. A játékidő lehet akár 3-4 óra is, de agyontervezős játszótársakkal ráfuthattok a 6 órára is. A minik pedig CMON minőségűek és elképesztően elborult világot ábrázolnak. Számomra: 10/10.

  • ifjpeczeistvan

    2020-12-01 21:36:09

    gyönyörű minik, okosan kitalált politikai és stratégiai játék. új játékos vagyok, de már most imádom.

  • marosv

    2020-12-01 09:34:01

    Nagyszerű játék, nagyon izgalmas. Rendszeresen játszuk 4 fővel, kiegészítőkkel együtt. A játékmenet általában 2-3 óra. Kicsit sokáig tart az előkészület és az elpakolás, de ekkora játéktól ez elfogadható. Nagyon szép játék, a Daimyo Box pedig csak még tovább javítja a játékélményt. A szörnyek kifestve egészen elképesztőek. A klánok győzelmi aránya nálunk viszonylag kiegyenlített, talán a Bonszai jár egy kicsit a többiek előtt.

  • kelemen.ati

    2019-05-04 09:40:09

    Szerintem egy zseniális játék, tele taktivál, kommunikációval és cselszövéssel. Eléggé komplex és nagyon fontos, hogy hogyan tudnak a játékosok egymással szövetségeket kötni, ki hogyan tudja a másikat meggyőzni, csellel átverni. (A Blood Rage és a Trónok Harca "klónja":) )....Aki szereti a kommunikácós, diplomáciai játékokat, valamint a Japán kultúrát mindenképp érdemes egy próbát tenni vele. A kivitelezése gyönyörű, a minik nem kevésbé.

  • benczikakos

    2019-04-03 15:35:48

    Bámulatosan szép minden ebben a játékban 😦 a miniktől eláll a szavam

  • Felberzoli

    2019-04-02 21:25:46

    Kár hogy nem lehet két fővel játszani, mert a BR nagy kedvenc

  • deadgarret

    2019-04-01 16:29:31

    Egyszerűen MONUMENTÁLIS. A 2018-as év egyik legszebben kivitelezett játéka.

A Felkelő nap társasjáték és kiegészítői (10)

  • Felkelő nap: Uralkodóházak kiegészítő társasjáték Kiegészítő

    Az Uralkodóházak kiegészítő egy teljesen új, Hajó évszakkártyaszettet tartalmaz. Ezt a kártyaszettet bármelyik játékban használhatjátok, ha hozzáadjátok az alap kártya­szetthez, ahogy az a Felkelő Nap szabályfüzetének 9. oldalán részletesen le van írva. Ez a kiegészítő 2 teljesen új klánt ad a játékosoknak: a Nap és a Hold klánt. Ez lehetővé teszi, hogy a...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Felkelő nap: Uralkodóházak kiegészítő társasjáték Kiegészítő 16690 Ft-tól! - 19 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Felkelő Nap: Hatalmas kamik társasjáték Kiegészítő

    A hatalmas kamik, a nap, a hold, a tenger, a szél, a villám, a vihar és a háború japán istenei a földre szállnak. Többé már nem elégednek meg azzal, hogy a szentélyükben imádkozzanak hozzájuk, a kamik fizikai manifesztációi leszállnak a Felkelő Nap földjére, hogy segítség az őket tisztelő klánokat, és hogy a saját képükre formálják a tartományokat. A...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Felkelő Nap: Hatalmas kamik társasjáték Kiegészítő 7990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 17 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Felkelő Nap: Szörnyek társasjáték Kiegészítő

    Az Uralkodóházak kiegészítő egy teljesen új, Hajó évszakkártyaszettet tartalmaz. Ezt a kártyaszettet bármelyik játékban használhatjátok, ha hozzáadjátok az alap kártya­szetthez, ahogy az a Felkelő Nap szabályfüzetének 9. oldalán részletesen le van írva. Ez a kiegészítő 2 teljesen új klánt ad a játékosoknak: a Nap és a Hold klánt. Ez lehetővé teszi, hogy a...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Felkelő Nap: Szörnyek társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 13 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Rising Sun: Daimyo Box társasjáték Kiegészítő

    This set contains all the exclusive stretch goals unlocked during the Kickstarter including a box to store them all in. These items include an extra set of season cards, the plastic strongholds and alliance tokens for the base game clans, plastic mandate cards, plastic ronin tokens, the Fox Clan, and 10 monsters (Koneko, Kotahi, Phoenix, Nure-Onna...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Rising Sun: Daimyo Box társasjáték Kiegészítő 100000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

  • Raging Sun (Fan Expansion to Rising Sun) társasjáték Kiegészítő

    Raging Sun is a fan expansion that allows players to utilize the miniatures from Blood Rage in a game of Rising Sun. This expansion has a focus on combat and monsters with mechanical inspiration from Blood Rage. Raging Sun contains three modules which can be used together or separately in a game of Rising Sun. Those modules are: The Viking Card Set: A set...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Rising Sun: Stronghold Pack társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Rising Sun: Promo 1 – Sacred Warrior, Phoenix, and Nure-Onna társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Rising Sun: Province and Clan Cards társasjáték Kiegészítő

    96 Kickstarter Exclusive Clan and Province mini cards, to be used with the 3 special game modes which change the rules of war. These were introduced in the paperback issues and will be included in this item in updated form. Originally those game modes required players to write on a piece of paper their chosen Province or Clan, but this promo will give each...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Rising Sun: CMON Comics – Vol. 1 Promos társasjáték Kiegészítő

    96 Kickstarter Exclusive Clan and Province mini cards to be used with the 3 special game modes which change the rules of war. Originally those game modes required players to write on a piece of paper their chosen Province or Clan, but this promo will give each player a full set of 8 Province cards and 8 Clan cards they can pick from. Included with the...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Iron Maiden Pack #1 társasjáték Kiegészítő

    A doboz az Iron Maiden zenekar híres kabalafigurájának, Eddienek 6 különböző alakját tartalmazza, valamint 58 kártyát, és egy szabálykönyvet, hogy melyik figura melyik játékban hogyan használható: Undead Eddie (Live After Death) Zombicide 2nd Edition: Survivor & Abomination Zombicide Undead or Alive: Survivor & Abomination Cthulhu: Death May Die - Fear of...

      Iron Maiden Pack #1 társasjáték Kiegészítő 14990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  1.5 - 2 óra
    • Játékosok:  3 - 5
    • Ajánlott életkor:  14+
    • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
    • Komplexitás:  Összetett
    • Tervező:  Eric M. Lang
    • Illusztrátor:  Adrian Smith
    • Kiadók:  Asmodee, Portal Games, Edge Entertainment, Arclight, Delta Vision Publishing, Game Harbor, Galápagos Jogos, Hobby World, Guillotine Games, Cool Mini Or Not, ADC Blackfire Entertainment, Rozum
    • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • Chinese edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: kínai
      • Méretek: 32.5 cm x 32.5 cm x 12.3 cm
    • Czech edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: cseh
    • English edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 32.5 cm x 32.5 cm x 12.3 cm
      • Súly: 3.1 kg
    • French edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: francia
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • Súly: 3 kg
    • German edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: német
    • Hungarian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: magyar
    • Italian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: olasz
    • Japanese edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: japán
    • Polish edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 32.5 cm x 32.5 cm x 12.3 cm
    • Portuguese edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: portugál
    • Russian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: orosz
    • Spanish edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: spanyol
    • Russian edition 2022
      • Kiadás éve: 2022
      • Nyelv: orosz
      • Méretek: 32.3 cm x 32.3 cm x 12.2 cm
      • Súly: 3.1 kg
    • Ukrainian edition
      • Kiadás éve: 2023
      • Nyelv: ukrán
      • Méretek: 32.5 cm x 32.5 cm x 12.1 cm
      • Súly: 3.1 kg

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Felkelő nap társasjátékhoz