Queendomino
Queendomino
Queendomino
Queendomino
Videó beküldése

Queendomino társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Queendomino egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kártya húzás, a...

A Queendomino egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kártya húzás, a terület foglalás és a váltakozó fázisok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Dús legelők, sűrű erdők és gazdag bányák – ezek képezik a dominólapokból épített királyságok értékét. Na, és a városok tornyai, épületei!

A 2017-es Év Játéka, a Kingdomino összetettebb verziójában építési telkek is vannak a dominókon, amelyekre a piacon vásárolt épületlapkákat tehetjük. Hacsak a vetélytársaink le nem fizetik a sárkányt, hogy égesse fel a kiszemelt épületet! És hogy honnan van erre pénzük? Hát a lovagjaik által beszedett adókból! És aki a legtöbb tornyot építi meg, azt még a királynő is meglátogatja!

A Queendomino és a Kingdomino elemei kombinálhatóak, így újabb játékverziókban építhetjük királyságunkat.

Forrás: Szellemlovas
4 felhasználó és 20 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 7 000 Ft-tól
  • 24 ajánlat

Kategória: Fantasy, Városépítő, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kártya húzás, Terület foglalás, Váltakozó fázisok

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Queendomino társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Queendominosmoke17, Budapest 8. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 8. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Duplikáció miatt eladó

3 érdeklődő


Queendominopiem14b, Átvétel Kistarcsán, esetleg a közelben (Budapest XV-XVI-XVII. kerület, Kerepes, Nagytarcsa, Csömör, Mogyoród, Gödöllő).

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Átvétel Kistarcsán, esetleg a közelben (Budapest XV-XVI-XVII. kerület, Kerepes, Nagytarcsa, Csömör, Mogyoród, Gödöllő).! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készlet csökkentés áldozatául esett. :)

0 érdeklődő


QueendominoSzTimi, Kecskemét

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Kecskemét! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott társas, kihasználatlanság miatt eladó.

1 érdeklődő


Queendominohajagosnorbi, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Inkább a King Dominoval játszunk, ha valami könnyebre van igényünk. Nehezebbre pedig megint mást, így ez a játék nincs kihasználva.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Queendomino társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

  • Zsomboo

    2022-02-13 19:47:07

    Köszönöm a tippet, kipróbálom!

  • Robby

    2022-02-13 18:39:11

    Én ilyen problémákra a fa ragasztót szoktam használni, mert nagyon jól ragasztja a papírt, egy vékony tűvel nagyon jól felvihető, ha kifolyik, simán letörölhető úgy, hogy nem fog nyomot hagyni a ragasztott elemeken (ez itt a fő előny). Másik ragasztó, ha kifolyik akkor meglátszik, vagy ha valamiért a felületre rákerül, akkor megmarja, vagy nem lehet jól eltávolítani maradéktalanul. Száradás után átlátszó lesz, nem fog kifehéredni, nem lesz pókhálós ami szintén előny sok ragasztóval szemben. Viszont nem biztos, hogy megéri megvenni egy nagyobb kiszerelést, ha csak erre kell mert ahhoz drága (nem annyira) és alig használunk el belőle egy kicsit. De ha maradt valahol akkor mindenképp ez a nyerő.

  • Zsomboo

    2022-02-13 17:56:55

    Valendin naphoz közeledve beszereztem néhány, kifejezetten 2 fővel jó játékot, többek között a Queendominot is. Sajnos a kinyomó ívek nyomkodása közben, hiába voltam nagyon óvatos, néhány várhoz tartozó elemet úgy sikerült kiszedni, hogy "szétnyílt" a préselt karton. Van valakinek ötlete, hogy milyen ragsztóval lehet a legkomfortosabban orvosolni a problémát?

  • Robby

    2021-04-18 16:13:06

    Lehet, de az építési területek nem tartalmaznak koronát, így nem adnak majd pontot, ezért lehet rá alternatív házi szabályokat kitalálni. pl.: Lehet azt, hogy ezek tényleg nem adnak pontot, így nem éri meg gyűjteni őket, esetleg azt is, hogy 3 területenként úgy vesszük, hogy tartalmaznak egy koronát, vagy húzunk rá valami zsákból és ha korona, akkor rátehetjük, esetleg az amúgy is rá való elemeket húzzuk a zsákból, vagy bármi ötletes dolgot ki lehet rá találni.

  • zkbali

    2021-04-18 15:30:13

    A Queendominoval lehet "lebutítottan" Kingdominot játszani? Úgy értem, kezdésként vagy kisebbekkel működik-e úgy is, ha az alap Kingdomino szabályok szerint csak lapkákat gyűjtünk és rakunk le, és kihagyjuk a vásárlás, lovagok, királynő elemeket?

  • Robby

    2021-03-12 00:14:29

    Mindenképp szerettem volna egy saját dominós játékot. A Kingdominó is nagyon tetszett, de az egy kicsit nagyon egyszerű volt (ilyenekre mi hamarabb ráununk), a kiegészítőből meg igazán csak a húzótorony tetszett, meg ugye árban is drágább lenne. Ezért a Queendomino lett a befutó. Nálunk nem okozott csalódást. A vásárolható városlapok és adószedő lovagok pont annyit adnak a játékhoz, hogy hosszabb távon se váljon unalmassá és a szabályokat sem bonyolítják meg nagyon. A sárkány és királylány is nagyot dob a játékon. Gondolkodós lett így a játék, oda kell figyelni rendesen. Biztosan sok rajongó nem fog egyetérteni velem, de ha csak az egyik játékot szeretnéd megvenni akkor az a Queendomino legyen. Mindkettőt meg nem érdemes megvenni (csak rajongóknak), mert alapjában véve ugyanaz a játék, árban sincs nagy különbség. Tudom, lehet kombinálni is, de úgy már nem lesz az igazi.

  • turucarpad

    2020-11-04 21:00:38

    Nagyon jó játék! :)

    Szinte már folytatásként feldolgozza A kingdominot:

    A mechanizmusban szinte semmi eltérés sincs, ugyanúgy sorrendben választjuk a kártyákat és próbáljuk hibátlanul lehelyezni egymás mellé úgy, hogy passzoljanak.

    Emellett rengeteg dologban el is tér:

    -a felvehető kártyák között vannak olyanok, amikre építményeket vehetünk pénzért és ezek a játék leforgásában valamiféle bónuszban részesíthetnek téged. Ez szerintem nagyon hasznos és így nehezebben lehet átgondolni kinek hány pontja lesz.

    -a sárkánykával is nagyokat lehet menni, amikor kiszúrsz az ellenfeleiddel :)

    De ugyanakkor nagy odafigyelést és stratégiát igényel. Nagyon könnyen lehet tanítani :) , szinte egyből megértette mindenki akinek elmondtam a szabályokat

    Nagyon szépek a kártyalapkák és a figurák is nagyon jó tapintást keltenek

    Ajánlom mindenkinek , kicsiknek és nagyoknak egyaránt! :)

  • Marcike

    2020-10-17 15:05:55

    Nekem ez nem jött be annyira, mint a Kingdomino. Annak az egyszerűsége, letisztultsága valami zseniális. Szeretem az összetett, komolyan agyalós játékokat, amikben egymásba ágyazódó, többrétegű döntési csomópontokat, na a Kingdomino pont nem ilyen, mégis csodálatos. A Queendomino egy réteggel mélyebb, de én pont ezt nem igényeltem. Szerintem nem közelíti meg az eredeti ötletet, de teljes joggal tudhat magáénak saját rajongó-tábort, mert ez is egy remek játék.

    Nagy pozitívuma, hogy elvileg együtt játszható a Kingdominoval (mi még nem próbáltuk). Illetve jópofa még, hogy a játékok dobozai egymás mellé helyezve kiadnak egy szép hosszú tájképet. Menő! 🙂

  • kchpank1.kv

    2019-03-19 14:03:06

    Hát igen, ízlések és pofonok. Mindenképpen fantasztikus játék mind a kettő. De hála a tervezőknek lehet válogatni köztük. Sőt, ha ez még nem elég akkor ott van az Age of giants, a Kindomino kiegészítője is, ami szintén mókásra sikerült a kis óriásfigurákkal. És külön jópofa dolog, hogy ha a 3 játék dobozát egymás mellé teszed, akkor egy egész egybefüggő képet ad ki.

    Csatolmány: https://static1.squarespace.com/static/590b935dd482e9f9e5c8d394/t/5b72824540ec9acb88e6f420/1534231113875/

  • sz-tomy

    2019-03-19 13:33:10

    Szerintem a Qeendomino jobb mint a Kingdomino. Kicsitt összetettebb. Az én javaslatom az, de tényleg nem akarok befojásolni senkit, hogy ha most gondolkodik valaki a kettő közül az egyiket kipróbálni, akkor a Qeendomino legyen.

    A két játék együttjátszhatósága valóban pozitív, és jó dolog.

  • kchpank1.kv

    2019-03-19 13:09:49

    Ez már nem ütött akkorát, mint a Kingdomino, de a tematikája ugyanaz némi kiegészítéssel. Inkább a Kingdominoval való együtt játszhatósága miatt tetszik. A hangulata mindenképp hasonló és abszolult kedvelhető. Ha valaki próbálta a Kingdominot és teszik neki, akkor ezt semmiképp ne hagyja ki. :)

A Queendomino társasjáték és kiegészítői (6)

  • Kingdomino: Age of Giants társasjáték Kiegészítő

    Vajon sikerül azt az óriást rábírnom, hogy a vetélytársaim királyságából tegyen tönkre egy dominót, vagy az én épületeim egyikét rombolja le? Minden attól függ, milyen dominólapok kerülnek elő az adagoló toronyból… Ebben a kiegészítő készletben nem csak új lehetőségeket kapunk, amivel királyságunkat még gazdagabbá tehetjük, de a benne lévő dominók...

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Kingdomino: Age of Giants társasjáték Kiegészítő 6400 Ft-tól! - 19 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Kingdomino: The Court társasjáték Kiegészítő

    Kingdomino: The Court is a free print-and-play expansion for Kingdomino or Queendomino and contains a small board, 59 resource tokens and 25 characters and building tiles. At the begin of the game, the 25 character and building tiles are shuffled and three are revealed. The remaining pile is placed faced down. The game is played as usual, but when the...

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Fantastic Era (fan expansion to Queendomino) társasjáték Kiegészítő

    This is an unofficial fan-made expansion. Produced with permission of Blue Orange, for non-commercial use only. This expansion is designed for the Queendomino game. It's compatible "The Court" expansion. The objective stays the same : build a kingdom that allows us to gain as much point as we can gain ! It’s a bit like the “Age of Giants” for Kingdomino :...

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Royal Wedding XXL (fan expansion for Kingdomino) társasjáték Kiegészítő

    Play a (really long) game by using Kingdomino, Queendomino, Age of Giants, Fantastic Era and up to two times The Court. You'll play with three to five players (or up to 10 as teams), build 7x7 to 9x9 grid kingdoms, with resources, giants, construct a lot of buildings, recruit characters, go through confusing events, etc. Play long games full of pitfalls!...

    • Játékidő: 400 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 400 perc
    • Max. játékosszám: 10
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Heroes and Divided Lands (fan expansion for Kingdomino and Queendomino) társasjáték Kiegészítő

    This is an unofficial expansion for the Kingdomino and Queendomino games. Produced with the permission of Blue Orange, for non-commercial use only. To play it, you need to own either of these games. For your games, you can also add the "Age of Giants" expansion and even print the PnP expansion "The Court". The objective of the game remains the same, to...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 7+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Kingdomino társasjáték

    Fedezd fel a környező földeket, búzamezőket, tavakat és hegyeket, és szerezd meg magadnak a legjobb területeket! Dominókból gazdagabb királyságot építeni, mint az ellenfeleink? Nem olyan könnyű, mint elsőre látszik! Dominószerűen osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az...

    • Játékidő: 25 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 25 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Kingdomino társasjáték 6330 Ft-tól! - 1 felhasználó és 48 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  25 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Bruno Cathala
  • Illusztrátor:  Cyril Bouquet
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Blue Orange Games, FoxMind, White Goblin Games, Blue Orange (EU), Blackrock Games, MINDOK, Happy Baobab, Gém Klub Kft., Swan Panasia Co., Ltd., FoxMind Israel, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), Foxgames (Poland), Coiledspring Games, PaperGames (III)
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, héber, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd

Alternatív nevei


Kiadások

  • English/French/Spanish-only edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 26 cm x 26 cm x 6 cm
  • French-only edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 6 cm
  • German-only edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
  • Multilingual edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 26 cm x 26 cm x 6 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 26 cm x 26 cm x 6 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: cseh
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Giant multilingual edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
  • Hebrew edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: héber
    • Méretek: 6 cm x 26.5 cm x 26.5 cm
    • Súly: 1 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: magyar
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 67.3 cm x 67.3 cm x 15.2 cm
  • Nordic edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: dán
  • Portuguese-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 26 cm x 26 cm x 6 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
  • English-only edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 26 cm x 26 cm x 6 cm
    • Súly: 1 kg
  • Romanian edition
    • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Queendomino társasjátékhoz