Newton
Newton
Newton
Videó beküldése

Newton társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Newton egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a pontról pontra...

A Newton egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a pontról pontra mozgás és a pakli építés mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

A XVIII. század a nagy tudományos felfedezések, valamint a rejtélyes és ismeretlen területek megismerésének kora. A tudomány világában tapasztalható versengés nem ismer határokat... főként az oly ifjú tudósok számára, mint amilyen te is vagy. Ahhoz, hogy a híres Newton nyomába érhess, valódi elkötelezettséggel új kutatásokat kell folytatnod, és bővítened kell tudásod, hogy végül belőled is a világ egyik legelismertebb szaktekintélye válhasson!

A Newton egy stratégiai társasjáték, melynek során akciókártyákat helyezel a tudóstáblád íróasztalára, hogy végrehajthasd az általuk biztosított lehetőségeket. Az akciók értéke a játék előrehaladtával attól függően növekszik, miként specializálódsz a képességeiddel. Be kell utaznod egész Európát, meglátogatva városait, egyetemeit és tájait, melyek egykor hatalmas és titokzatos tudás tárhelyei voltak. Tanulmányozd a múlt híres tanítóinak munkáit és tanulj az akadémiai továbbképzéseken is! Dolgozz ki új elméleteket, hogy forradalmi technológiai újításokra lelj! Eközben dolgozz keményen, hogy megteremtsd mindezen kutatásaid és teendőid gazdasági hátterét, és próbáld elnyerni a korszak mestereinek támogatását!

Forrás: Delta Vision
Az üzletekben most 11% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 10 300 Ft-tól
  • 25 ajánlat

Kategória: Utazás, Felvilágosodás kora
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Pontról pontra mozgás, Pakli építés, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Akció visszakeresése, Tech Trees / Tech Tracks, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Newton társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Newton + great discoveriesp.pikto, Mezőkövesd, Tiszaújváros

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Mezőkövesd, Tiszaújváros! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nyelvfüggetlen játék magyar szabály a dobozban.

0 érdeklődő


Newtonfelepult

Csak csomagküldéssel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

csere nem

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Newton társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • mr.zehy

    2022-12-21 14:27:35

    Mindenféleképpen a jobb eurók sorát gyarapítja. Nekem kicsit talán túl száraz volt, de lehet csak az elvárásaim voltak mások, gond ezzel talán ebben a kategóriában nincsen. Ötletes az egész, jó a kártyavezérelt akcióválasztás és a hozzá kapcsolódó lehetőségek és kombók is. Olyan, amit még többször is játszanál és próbálgatnád a lehetőségeket.

  • hadhaz.sandor

    2022-09-15 23:59:46

    Általában nem rezonálok az ennyire bézs és ennyire témátlan eurókkal, de a Newton kellemes csalódás volt.

    A hasonló kaliberű játékok agyonhasznált kliséje, hogy sávokon kell előre jutni ahol különböző bónuszokat kapunk. Van itt a hagyományos munka sáv, van a tudás fája, melyen csak felfelé, de akár többször és többfelé elágazva lehet előre jutni. Az utazás pedig igazából felfogható egy kétdimenzós absztrakciónak, ahol bármerre mehetsz. Ezek bár jó kombókat adnak, egyáltalán nem egyedi részek a játékban.

    Ami viszont kifejezetten tetszett, az a játék motorja: az 5 egyszerű akció melyeket erősségét turbózhatjuk. Az akció erősséggel szeret a szerző játszani, de végre nem kockadobások, hanem kártyák hajtják a játékot. Pakli építés, hand management és engine building egyedi egyvelege ez, ami remekül elviszi a hátán a játékot. Nem végletekig agyégető, de mégis nagyon jól tervezhető akár körökkel előre is. Az én kollekciómban nincs helye randa és témátlan játékoknak, de ettől még kifejezetten ajánlom a mechanikára fókuszáló játékosoknak, mert abból jeles.

  • porcine

    2022-02-05 07:30:38

    Egyetértek veled, bár nekem az élmény inkább a pozitív felé billen, mert nagyon tetszett a motorépítés. Ahogy haladunk a körökkel előre, úgy egyre tisztábban látható, hogy erősödik az a bizonyos motor és ez nagyon feldobja. Egy picit több interakciót elbírt volna, mert nem nagyon érintkezünk egymással játék közben. A grafika se nem csúnya, se nem szép, olyan közép-német-eurós. Az táblák lehetnének vastagabbak. Jó játék, tetszett.

  • harnas1207

    2021-10-12 17:36:05

    A Newton típusára már sok jelzőt hallottam, de én egyszerűen csak "matekozós"-nak nevezem az ilyen játékokat. Azért ez a jelző, mert az ilyen karakterű társasoknál adva van egy helyzet, adva van az erőforrás és minden lehetőség, a játékosoknak ebből kell kihozni a legtöbbet. Egyszóval az első pillanatban egy erős matematikus átgondolással el lehet tervezni a következő 1-1,5 óra összes lépését. A buktató általában az, hogy valamivel az elképzelt tervet befolyásolnia kell a játéktervezőnek, és ez csak a szerencsfaktor lehet....

    Lehet a fent leírtak miatt van, de a játék elég vegyes kirtikákat kapott világszerte, ezt bizonyítja a BGG 352. hely. Azt rögtön kijelenthetem, hogy ez nem reaális helyezés, avagy a vele egyszinten álló társasok simán TOP 100-ban vannak...

    A Newton nagyon sok agyalást és tervezést kíván a játékosoktól, a legtöbb pont eléréséhez meg kell találni a megfelelő útvonalat, építeni kell azt a bizonyos motort és okosan kell kiválasztan a végső céljainkat. Mint említettem a szerencse a választható és előre kiosztott lapok terén jelenik meg, ami segíthet vagy ronthat is az elképzeléseinken. Az interakció a lapok és bónuszok elhappolásában kimerül, de ez elég erőteljes, így érdemes mindig különböző stratégiát választani. A pálya sajnos fix, ami ront az újrajászhatóságon, de legalább a tartozékai teljesen randomok, így nehezen lesz két egyforma party.

    Az élmény felemás, érezni, hogy hamar kitanulható tudós élet, mégis a randomitás újabb és újabb kihívást biztosít. Elsőre soknak tűnhet a cselekvési lehetőség, de valójában kevés nyeréssel kecsegtető taktika van. A lapok közt van pár igazi nehézsúlyú OP, amiket érdemes kivenni, ha kiegyenlített játékot szeretne az ember.

    Mindent egybevéve a Newton se nem csalódás, se nem meglepetés. Úgy érzem nincs benne 100+ alkalom, de bőven megéri az árát. Mi egy hétvége alatt lenyomtunk 10 partyt, ami után elmondhatom, hogy van még benne potenciál, de örülnék ha lenne hozzá egy nagy dobozos keigészítő.

  • godzsakattila

    2021-04-26 17:44:24

    Jó szórakozást! 😊

  • hierroo

    2021-04-26 15:59:05

    Köszönöm. Sikerrel jártam (az egyik facebook oldalon), úgyhogy most már mehet a parti! :)

  • godzsakattila

    2021-04-26 13:49:30

    Szia. Esetleg érdemes ebbe a csoportba belőnöd a kérdést, ha innen senki nem tud segíteni: https://www.facebook.com/groups/406018716210716

    Sok társasjátékos van benne és látom többen is játszanak a Newtonnal, persze az kérdés, ki milyen nyelven :)

  • hierroo

    2021-04-26 12:39:35

    Sziasztok! Nincs meg valakinek ennek a társasnak a magyar szabálykönyve? Esetleg valahol a neten? Megvettem, de sajnos angolul van. Jó, azért nem megyek a falnak emiatt. De azért jó lett volna ha az EMAG jelzi, hogy ezt nem magyarul árulják. (illetve megtaláltam hogy a leírás legvégén van beírva, hogy angolul van, de most már mindegy.) Köszi.

  • PlayHoo_95

    2021-03-21 00:07:41

    Igen jól :) Nekem mondjuk egyenlőre nincs terveben az, hogy egyedül is kipróbáljam de ami késik, nem múlik. Meg elég sok jót is hallottam már a szóló módról :)

    Jól áll neki azt el kell ismernem, a játék témájához és a hangulatához is nagyon illik ez a grafika.

  • hierroo

    2021-03-20 23:19:53

    Jól gondolom, hogy ennek a játéknak az egy fős verziója nem automa kártyával működik? Egyébként szerintem nem csúnya. Nem kell, hogy csilli-villi legyen egy jó mechanizmusú játék. Sőt szerintem ez az egyszerű barnás, drappos szín direkt elegáns. Kicsit régies hatású. A térkép és a faágak is olyan tudományos hatást adnak, legalábbis nekem.

  • PlayHoo_95

    2021-03-20 21:06:05

    Hát igazán nincsmit :)

    Sokszor szerintem az a baj, hogy annyi elképesztően gyönyörű játék jelenik meg, hogy az ilyen úgymond kevésbé szépeknek nem sokan adnak még csak esélyt sem sajnos..

  • gellerlivia

    2021-03-20 20:44:45

    Nagyon régóta szemezek ezzel a játékkal, úgy vártam, hogy valaki véleményezze végre.Köszi😊

  • PlayHoo_95

    2021-03-20 20:37:24

    Az egyik karácsonyi ajándék volt és délután sikerült vele lejátszani a második partit is, ami viszonylag gyorsan ment mivel a szabályokat már csak átolvasni kellett.

    A játék doboza szép, az alkatrész minőség nem a legjobb, a karton elemek egészen vékonyak, a kártyákon linen finish van, nagyon jó szövet tapintásúak.

    A játék témája szerint a XVIII. században járunk és fiatal kutatókat alakítunk, akik Newton nyomdokaiba lépnek. A játék szerintem jól tematizált, a játékostáblánkon találhatunk létező elméleteket is.

    Interakció nem nagyon van a játékosok között. A legtöbb, amit tehetünk, hogy lenyúlunk egy kártyát vagy egy bónusz korongot a többi játékos elől, de mivel minden más mindenkinek elérhető, nem nagyon tudunk keresztbe tenni egymásnak. Ez valakinek vagy tetszik vagy nem.

    Igazából ez egy pontsaláta euro néhány pontszerzési lehetőséggel. A szabályok megtanulása után a játékmenet egyre rövidebb lesz. Kijátszunk egy kártyát, végrehajtjuk az alap akciót, a bónusz akciót és a gyors akciókat nekünk tetsző sorrendben, majd a következő játékos jön. Közben a kártyáink folyamatosan fogynak, ezért érdemes minden fordulóban újakat is szereznünk, nehogy beragadjunk. A forduló végén pénzt, győzelmi pontot és lombikot szerezhetünk. Az akció kártyákon túl a játék elején kapunk vagy draftolunk 4-4 mester kártyát. A mesterek győzelmi pontokat és egyéb segítséget adnak a játék során. Az utazás akcióval városokba, egyetemekre és ősi helyekre juthatunk el, ahol tanulhatunk és fejlődhetünk ráadásul bizonyos polcokra csak úgy tehetünk könyvet, ha eljutottunk egy meghatározott egyetemre vagy ősi helyre.

    A játék sandbox jellegű, már az elején nagyon sok a lehetőségünk. Tervezést kér bőven, hiszen nem tudunk mindent is végrehajtani, el kell döntenünk, hogy nekünk éppen mi a legfontosabb.

    Összességében ez egy nagyon jól össze rakott euro, így a mi polcunkon fix helye van. Aki szereti a nehezebb darabokat annak bártan ajánlom kipróbálásra! :)

A Newton társasjáték és kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1.5 óra
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Simone Luciani, Nestore Mangone
  • Illusztrátor:  Klemens Franz
  • Kiadók:  Delta Vision Publishing, Kaissa Chess & Games, YOKA Games, Cranio Creations, Cool Mini Or Not, Ediciones MasQueOca, Lucrum Games, PixieGames, Meeple BR Jogos, sternenschimmermeer
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
  • French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 22.5 cm x 31 cm x 7 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 31.8 cm x 22.7 cm x 7.5 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
  • Greek edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: görög

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Newton társasjátékhoz