Nētā-Tanka
Videó beküldése

Nētā-Tanka társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Nētā-Tanka egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

Angol:
The Kickstarter edition and Kickstarter Deluxe edition both come with exclusive components not found in the retail edition including 5th player components (retail supports up to...

A Nētā-Tanka egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

Angol leírás

The Kickstarter edition and Kickstarter Deluxe edition both come with exclusive components not found in the retail edition including 5th player components (retail supports up to 4 players) and the mountain expansion.

The Frostrivers tribe dwells along the Great Frozen River. Its members live in harmony with Nature. The tribe obeys the laws of the Four Elders, themselves guided by the most venerable of the Elders, the Neta-Tanka. When the Neta-Tanka enters the twilight of life, the Frostrivers gather at the Sacred Grounds to designate a successor. During this ceremony, each clan presents a young leader who will need to demonstrate generosity and the ability to provide for the tribe in order to become the new Neta-Tanka.

Gameplay:
When it is your turn, place a worker on the board. All the players place their workers, one at the time, until everybody has placed all their workers.

Then, in the order of the turn, the players trigger all their workers.

Think ahead, because some actions require other actions to be triggered beforehand! For example, if you want to get pelts, the "Hunt" action must have been triggered earlier in the turn. And when you skin the game to get the pelts, then the meat becomes available for the other players. It is crucial to remember the turn's order when you place your workers, or they might have nothing to do when you resolve your actions!

Another key point of the game is that the spots on the board are linked with each other. Triggering 2 actions that are linked with each other gives you a boost (by improving those actions, or giving you extra resources, ...).

There are different ways of scoring points in the game. You score points by:

Building tents for your tribe
Feeding your tribe

Handcrafting objects
Raising the highest Totem for the deities

Showing generosity to your opponents

The player with the most points at the end is declared Nētā-Tanka!

—description from the publisher

2 felhasználó és egy üzlet árulja ezt a játékot!
  • 11 500 Ft-tól
  • 3 ajánlat

Kategória: Civilizáció
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Munkás-elhelyezés

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Nētā-Tanka társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Nētā-Tankamaross

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, sarkánál enyhén sérült, angol nyelvű. Bp/futár/foxpost.

6 érdeklődő


Nētā-Tanka (KS Deluxe version)tango, esetleg

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: esetleg! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kibontottam, hogy ellenőrizzem a hiányosságát, de nem került asztalra. Nem cserélek

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Nētā-Tanka társasjáték videók (2)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • mr.zehy

    2022-12-21 13:52:17

    Szeretem az ilyen stílusú, hangulatú és látványvilágú eurókat, így örültem a vele való játéknak. Sajnos 5-en próbáltuk ki, ami nekem már túl sok, de ennek ellenére is szívesen pakolgattam a kis indiánokat. Kevesebb fővel nekem még van benne egy pár játék. Később kipróbáltuk ketten is, és az ötletes szabálymódosításoknak hála teljes értékű játék így is. Sőt, mivel nekem gondom volt több fővel, így egyértelműen feljebb is pontoztam a listámon ezzel a létszámmal.

  • syndi-cate

    2022-10-24 11:43:30

    Az egyik legjobban várt külföldi webshopos beszerzésünk (jóáron, 5700 Ftért lett meg), az indián téma már a gyerekkori Bőrharisnya könyvek és filmek okán nagy kedvenc. (Ezüst-tó kincse, Winnetou vagy a későbbi Farkasokkal táncoló és Utolsó mohikán filmek)

    A játék munkás lehelyezéses, nyersanyag összeszedős, ezekből dolgokat gyártós mechanikára épül, számomra leginkább a Stone Age-re emlékeztet, bár attól összetettebb. Itt a táblán ugyanis 18 különböző helyre tehetsz le munkásokat, és némelyiken akár 2-3 akció közül is választhatsz. Ezeken tudsz nyersanyagokat, vagy tárgy kártyákat vagy sámán(extra akció/nyersanyag) kártyákat szerezni. Viszont vannak olyan helyek, amelyeken gyűjtés jelentősen függ attól hogy egy másik helyen előtte történt-e kitermelés. Pl ha elküldöd az egyik indiánod hogy fát/gombát gyűjtsön az erdőből, ahhoz előbb vagy neked vagy másik játékosnak el kell küldeni egy dolgozót hogy fát vágjon, mert ha nincs ott elég kinyert nyersanyag, nem szedsz semmit. Vagy hiába küldöd el az embered húsért és bőrért, ha előtte te vagy más nem fogott be egy bölényt. Ha segítesz a törzsnek, kapsz érte nagylelkűség pontokat, amiket gyűjtögetsz a játék végéig (GYP-t érnek) vagy beválthatod egyik helyen nyersanyagokra, kártyákra, link bónuszokra.

    Ja igen, linkek. Ha két egymással szomszédos területen (útvonallal összekötött) azonos színű embered van, akkor a kettő közötti extra nyersanyagot is megkapod bónuszban (link bónusznak hívják és mókás félköríves jelölővel jelöljük)

    A megszerzett nyersanyagokat felhasználva lehet saját táblán sátrakat építeni, lakókat etetni, totem oszlopot emelni, használati tárgyakat készíteni, persze mindent győzelmi pontokért.

    Összességében egy nagyon jó munkáslehelyezős játék, ahol nem csak magadnak csinálsz dolgokat, jópárszor a törzs érdekében is kell cselekedni, hogy azután ezeket te vagy más játékos fel tudja használni. De lényegében nyersanyagok begyűjtése és ezek használatval GYP gyűjtésre a cél. Nálam veri a Stone Age-et. 🙃

A Nētā-Tanka társasjáték és kiegészítői (1)

  • Nētā-Tanka társasjáték

    The Frostrivers tribe dwells along the Great Frozen River. Its members live in harmony with Nature. The tribe obeys the laws of the Four Elders, themselves guided by the most venerable of the Elders, the Neta-Tanka. When the Neta-Tanka enters the twilight of life, the Frostrivers gather at the Sacred Grounds to designate a successor. During this ceremony...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Nētā-Tanka társasjáték 12000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  1 - 5
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Hervé Rigal
  • Illusztrátor:  Quentin Regnes
  • Kiadók:  La Boite de Jeu
  • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német

Alternatív nevei


Kiadások

  • Deluxe edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 2.8 kg
  • Kickstarter edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Nētā-Tanka társasjátékhoz