Mombasa
Mombasa
Mombasa
Videó beküldése

Mombasa társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Mombasa egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játékot 2015-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves...

A Mombasa egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játékot 2015-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az érték halmozás, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Kereskedelmi versengés a gyarmattársaságok korában

A MOMBASA egy pazar stratégiai játék. A mélysége és az egyes játékelemek szövevényes összefonódása teszi vonzóvá az igazi játékosok számára.

Játékelemek:
1 játéktábla • 4 kétoldalú társaságsáv • 4 játékostábla • 88 kártya • 60 kereskedelmi állomás • 16 sávjelző • 20 bónuszjelző • 4 tintatartó-jelző • 4 gyémántjelző • 72 könyvlapka • 10 kezdőlapka • 4 bónuszlapka • 1 kezdőjátékos-jelző • 60 érme • 1 pontozótömb • 4 áttekintőlap • 1 szabályfüzet

A 2016-os év játéka Németországban!

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 8 000 Ft-tól
  • 7 ajánlat

Kategória: Közgazdaság
Mechanizmus: Érték halmozás, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Kártya húzás, Terület befolyásolás/irányítás, Munkás-elhelyezés, Pakli építés, Megtervezett körök/akcók, Turn Order: Claim Action, VIC-04 Victory Points as a Resource, Investment

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Mombasa társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Mombasatamas.kis9211, Budapest Széll kálmán tér, nyugati, flórián tér környéke

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest Széll kálmán tér, nyugati, flórián tér környéke! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

használt állapotban, beltartalom hiánytalan

2 érdeklődő


Mombasajgyongyi, Hódmezővásárhely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Hódmezővásárhely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan ( fóliás ) magyar nyelvű. Nehezen beszerezhető már nem forgalmazzák. Postázom is előre utalás után a vevő terhére.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Mombasa társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • HL76

    2024-02-27 05:26:06

    Mindenben egyet értek az előttem hozzá szólókkal. A Mombasa egy kiváló játék, talán nem annyira népszerű minta a szerző más játékai. Lassan ritkaságnak számít ezért érdemes beszerezni mielőbb aki szereti az ilyen típusú játékokat.

  • hadhaz.sandor

    2022-07-03 22:27:07

    Az egyik legagyégetőbb játék amivel valaha játszottam. Az első játéknál a bónuszlapkákat rosszul is játszottuk, nem a következő körben, hanem az adott körben használtuk fel. És itt jön ki a játék összetettsége: kb 2-3-4 körrel előre meg kell tervezzük hogy kombózzuk össze hatékonyan a kártyákat és a bónuszlapkákat, hogyan vegyük vissza a paklikat. És ezt a tervet simán keresztülhúzhatja a többi a játékos.

    Kifejezetten szeretem a részvényes játékokat és itt be is jött ahogy Pfister csavart egyet a részvényszerzési sávokkal. Bár a részvény témához egyáltalán nem illik ez lépkedős módszer, de játékmechanikailag zseniális. Na de nem úgy a könyvelés sáv, annak minden elemét utáltam. Sok hűhó a semmiért, itt van a legtöbb megjegyzendő szabály, agyégető előre tervezés, pofátlanul gyenge bónuszokért. A könyvkínálatra véletlenszerűen lepakolt bónusz érmék meg lehet hogy jó forduló mutatók, de egy ennyire összetett játékban ez a felesleges randomitás kifejezetten zavart.

    Engem nem szokott zavarni a megosztó téma (Afrika kolonizálása), de itt úgysem jön át semmi a témából. Az egyébként is száraz Pfister játékok közül is messze ez a legszárazabb. És még a kis mesésen rajzolt grafikája sem illik a játék komolyságához.

    A játék már 3 fővel is eléggé egymás sarkára lépkedős, mind a kereskedőházaknál, mind a kártyavásárlásnál, mind a munkáslehelyezésnél nagyon ki lehet szúrni az ellenfelekkel. Ez nekem nincs is pariban a körökkel előre megtervezett stratégiával, mert úgyis felborítják...

    Összességében nekem a kistesója, a Blackout: Hong Kong sokkal jobban bejött. Hasonló a pakliépítés, de jobb a téma és jobban át is jön, kevésbé egymást gyilkolós, és elég csak 1-2 körrel előre tervezni.

  • gelupapa

    2021-09-27 20:34:35

    Nem szeretném ismételni az előttem szólókat, mert szinte teljesen egyetértek velük. Azért a Catanhoz semmiképpen nem hasonlítható és nem is családi játék :) Adott egy furcsa (nem szokványos) témaválasztás. Talán ez is az oka, hogy nem egy túlságosan sokat emlegetett játékról van szó. Ha ez nem lenne elég, hogy Afrika gyarmatosítása akkor mindehhez hozzájönnek az olyan fogalmak mint részvények, árfolyamok, könyvelés, gyémántpiac és máris 10 emberből 9 tuti mást vesz le a polcról. Viszont pont ezért lehet az, hogy egy átlag társas áráért egy átlagosnál sokkal jobb játékot rejt a doboz. A szabály terjedelme és bonyolultsága közepesnek mondható. Concordiánál azért jóval mélyebb. Semmiképp sem családi kategória legfőképpen azért sem mert rendkívül konfliktuskedvelő a játékmenet. Szeretjük, mert 2 fővel is működik és a sokféle játékmechanika ami ötvöződik benne az egy igazán említésre méltó játékká teszi Mombasát.

  • harnas1207

    2021-05-17 13:54:33

    A Mombasa az egyik legkiválóbb ár/értékes játék, amivel az elmúlt évben találkoztam és ezt nem csak a tartalom és ötletbeliség, hanem élmény alapján is mondhatom. Azt azonban gyorsan leszögezném, hogy BGG 3,90-es kompelxitása erős túlzás, ebből 1 értéket mindenképp lefaragnék. A játék nehézsége abban rejlik, hogy a téma elég száraz, a mechanizmusokból sok van és van köztük egyedi is. Így ez nem az a játék lesz, amit 10 perc alatt elmesélsz és máris nekiestek a barátokkal. Számomra tetszetős volt a részvények árának manipulálása, bár így jelentősen megnött az interakció a játékosok között. A pakli építés szerepe nem olyan jelentős, mint a kijátszások előretervezése, ami szintén jó pont. A Mombasa minden előnye és hátránya megegyezik a stlíusbeli társaival (pl. Rokokó vagy Grand Austria Hotel), azaz:

    • Kipakolva szép és igényes az összhatás
    • Családi kategória, de annak a felső határa
    • Pontsaláta, így van több lehetőség amire építheted a stratégiádat
    • Erősen épít az egymás elől elhappolásra
    • Fix helyszínek és jutalmak miatt hamar kitanulható a lépések prioritása
    • Abból építkezel amit dob a gép, ebben rejlik egy kis fokú szerencsefaktor (Könyvek és lapok leosztása)

    Egyszóval a Mombasa megéri az bele fektetett időt és energiát, mert odaveri a sokkal híresebb gazdasági eurokat. Azonban aki gamer kategóriájú játékot keres, annak lehet, hogy csalódás lesz. Igazi minden este játszunk egyet játék, ami 2 fővel is működik, de az igazi kaotikus hatását 3-4 fővel adja. Aki szereti a (CCC-t) Catan, Concordia vagy a Clans of Caledonia játékokat, annak mindenképp érdemes próbát tennie vele.

  • Haag Csilla

    2021-05-16 14:19:50

    Nekünk már az első játékalkalommal megtetszett ez a játék. Izgalmas, hogy a Cocnordiához hasonló a pakliéptős mechanizmusa (vagyis az összes kártyánkat látjuk), és kis hasonlóságot mutat a kártyavásárlós rendszere is. A Mombasa is mint minden Pfister játék változatos mechanikájú, a játékos a körében sokféle lehetőség közül választhat. Nagy komplexitású, de ez adja a játék újrajátszhatóságát is. A játék remekül működik két fővel, több fővel nem próbáltuk de szerintünk fennálhat az analízis paralízis ezért a játékidő elnyúlhat. Az egyetlen hiba szerintünk, hogy a játékszabály nehezen értelmezhető. A játék előkészülete egy kicsit időigényes, de a játék által nyújtott élmény ezt kompenzálja.

A Mombasa társasjáték és kiegészítői (6)

  • Mombasa: E1/E2 Company Track társasjáték

    The Holzbox edition was limited to 500 copies. It contained E1/E2 Company Track which was a mini-expansion that was exclusive to this limited edition and was never released by itself. Company E1 allows investing players to interact with discarded card. Company E2 allows investing players to permanently have diamond merchants and bonus mining icons for the...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 75 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Deutscher Spielepreis 2016 Goodie Box társasjáték Kiegészítő

    The Deutscher Spielepreis 2016 Goodie Box is a product to support the Deutscher Spielepreis, the second biggest German board game prize, for which thousands of players vote each year between May and July for their favorite game. This box contains a small expansion for four of the top ten games of the Deutscher Spielepreis 2016: Mombasa, Codenames, Isle of...

    • Mombasa: Cooked Books Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

      Contained in the Deutscher Spielepreis 2016 Goodie Box Includes 6 book tiles and 1 bookkeeper tile Setup: Add the new book tiles to the ones from the base game. Place the bookkeeper tile next to the game board. This bonus space is an additional bonus space and remains there for the duration of the game Game Play: Pay the amount depicted on the bonus tile...

      • Játékidő: 150 perc
      • Min. játékidő: 75 perc
      • Max. játékidő: 150 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
      • Komplexitás: 4/5
    • Mombasa: Meeple BR Promo Card társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 150 perc
      • Min. játékidő: 75 perc
      • Max. játékidő: 150 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Meeple BR Jogos Promo Pack #1 társasjáték Kiegészítő

      • Skymines társasjáték

        Fifty years ago, humanity began mining the Moon and the asteroids, and for decades that task was firmly kept in the hands of the World Government. But the turmoils of recent years have caused this enterprise to collapse. Now, adventurous companies and private investors take to the sky to revive this mining network. As investors, you try to earn the most...

        • Játékidő: 150 perc
        • Min. játékidő: 75 perc
        • Max. játékidő: 150 perc
        • Max. játékosszám: 4
        • Min. játékosszám: 1
        • Ajánlott játékosszám: 4
        • Max. ajánlott játékosszám: 4
        • Min. ajánlott játékosszám: 4
        • Ajánlott életkor: 12+ éves
        • Komplexitás: 4/5

        Skymines társasjáték 25090 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

      Részletes adatok

      Részletek

      • Játékidő:  1.5 - 2.5 óra
      • Játékosok:  2 - 4
      • Ajánlott életkor:  12+
      • Komplexitás:  Összetett
      • Tervező:  Alexander Pfister
      • Illusztrátor:  Klemens Franz, Andreas Resch
      • Kiadók:  Pegasus Spiele, R&R Games, Gigamic, eggertspiele, The Game Master BV, Arclight, Albi, Lacerta, Delta Vision Publishing, uplay.it edizioni, LudoSentinel, Meeple BR Jogos, Bright World Games, Do it games
      • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, spanyol

      Alternatív nevei


      Kiadások

      • English/German first edition
        • Kiadás éve: 2015
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
        • Súly: 1.6 kg
      • English-only edition
        • Kiadás éve: 2015
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
        • Súly: 1.6 kg
      • Italian edition
        • Kiadás éve: 2015
        • Nyelv: olasz
      • Chinese edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: kínai
        • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
        • Súly: 1.6 kg
      • Czech edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: cseh
      • Dutch edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: holland
        • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
        • Súly: 1.6 kg
      • English/German second edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 1.6 kg
      • French edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: francia
        • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 17.8 cm
        • Súly: 1.6 kg
      • Hungarian edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: magyar
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • Japanese edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: japán
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Súly: 1.6 kg
      • Polish edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: lengyel
        • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
        • Súly: 1.6 kg
      • Portuguese/Spanish edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: portugál
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • Spanish-only edition
        • Kiadás éve: 2016
        • Nyelv: spanyol
        • Méretek: 31 cm x 31 cm x 7 cm
        • Súly: 1.5 kg
      • English-only second edition
        • Kiadás éve: 2017
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • German-only second edition
        • Kiadás éve: 2017
        • Nyelv: német
        • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

      Hasonló játékok

      Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Mombasa társasjátékhoz