Metro X
Metro X
Metro X
Metro X
Videó beküldése

Metro X társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Metro X egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a ceruza-papír, az útépítés, a solitaire és a bingo mechanizmusokra. Tedd próbára tervezői képességeid...A játék...

A Metro X egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a ceruza-papír, az útépítés, a solitaire és a bingo mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Tedd próbára tervezői képességeid...A játék elején minden játékos magához vesz egy metrótáblát. Döntsétek el, melyik térképet szeretnétek használni, és már indulhat is a versengés! Utazóként az lesz a feladatod, hogy okosan tervezve a lehető legtöbb vonalat "járd be" - és körben minél több megállót húzz ki a sorból. A játékvezető felfordítja a húzópakli felső kártyáját, majd mindenkinek el kell döntenie: mit kezd a kártyán lévő lehetőséggel. Ha a kártyán szám szerepel, a számnak megfelelő mezőt húzhatsz le valamelyik útvonaladon. Azonban mindegyik vonalat csak kétszer lehet használni, így érdemes mérlegelni, melyik vonal kiegészítésével van legnagyobb esély az adott vonal befejezésére - és így a pontszerzésre. Vannak ráadásul trükkösebb kártyák is, melyek teret nyitnak az egyedi megoldásoknak és kombinációknak: az Ugord át! lehetőséget nyújt egy mező lehúzás nélküli átlépésére, a Szabad a pálya lappal egy üresen marad mező lehúzása pótolható be, az Átszállással pedig igazán sok pontot gyűjthettek be a játék végén. Nincs holtidő, a táblák letörölhetők, így semmi akadálya akár több visszavágónak! Készen állsz a kihívásra? Szerelvényre fel! A doboz tartalma: - 15 utazáskártya - 6 kétoldalú metrótábla (letörölhető) - 6 filctoll - 6 segédletkártya - játékszabály Játékosok száma: 2 fő felett Játékidő: kb. 5-30 perc Ajánlott életkor: 8 éves kortól

Forrás: Játéksziget
3 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 3 000 Ft-tól
  • 10 ajánlat

Kategória: Rejtvény / Kirakós, Vonatok, Számok
Mechanizmus: Egyidejű akciók, Ceruza-Papír, Útépítés, Solitaire, Bingo

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Metro X társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Metro Xnagykos1927, Dózsa György M, Lehel tér, Astoria esetenként Miskolc!

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dózsa György M, Lehel tér, Astoria esetenként Miskolc!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott. Csere nem érdekel. A linken eléred a többi eladó játékomat is. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ha-PjoCDlRSlm_uej6nttLYCIkkE-X-6Hj1TGcZcZwU/edit?usp=sharing

0 érdeklődő


Metro XSzandesz, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Kihasználatlanság miatt eladó, 2x játszott, hibátlan állapotú. Átvehető a Corvin negyed környékén, illetve a 4-6 vonalán.

0 érdeklődő


Metro Xkbagoly, Budapest III. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan magyar nyelvű.

3 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Metro X társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • chavasi

    2024-01-05 20:44:15

    Mi ketten szoktuk játszani párommal, nagyon szeretjük, van, hogy egymás után több pályát is lejátszunk vele. Mivel megjelent másik kiadásban is Voll Verplant címmel (német nyelvterületen - Schmidt Spiele), és ahhoz még plusz pályákat is lehet kapni, így elég nagy az újrajátszhatósága, bár abban a kiadásban papír lapok vannak, nem letörölhető táblák, mint ebben, de a szabályok ugyanazok. Egyedül is működik, de akkor elveszti azt a minimális versengést, interakciót, ami két fővel nagyon jól működik, hogy ki fejezi be előbb az adott útvonalat és így ki kap több pontot. Relatíve nagy a szerencse faktor, mert sokszor kell újra keverni a lapokat, ha a 6-os lap feljön, így nincs két egyforma játék, még ugyanazon táblán sem. Alapvetően optimalizálnunk kell, hogy melyik útvonalat építsük meg az aktuális kártya alapján, amivel nem hátráltatjuk magunkat a következő lépéseknél. Egyedül kipakolással és elpakolással együtt is max 15-20 perc egy játék, ketten inkább 25 perc egy játék. Mi van hogy 1,5 órát is játszunk vele, csak még egy visszavágó címen. De a többi hasonló roll/flip&write játékhoz hasonlóan, ahol szintén kitöltünk egy teljes táblát itt is az eleje még könnyelmű de a vége felé kezd elég szűk lenni a játék (pl. Noch mal, Welcome to..., Kartográfusok, Clever sorozat, stb.). Mi kb. 60 parti után mondhatom, hogy nem untuk még meg. Csak ajánlani tudom, igazi tömény szórakozás.

  • csana63

    2022-09-02 21:02:52

    Itt lehet online egyedül játszani:

    https://www.schmidtspiele.de/static/onlinespiele/VollVerplant/index.html?fbclid=IwAR1FR17vg5SPdRSXsi6H3PpWMDwkPJq2EUMT0tO9KqI3EK9haC66M2raLhc

  • kucsatax

    2022-01-29 21:46:57

    Gondolkoztam rajta már jó ideje, de a napokban láttam hogy akciós a Tescoban így megvettem. 15 kártyalap 6 törölhető filctoll (kupak tetején törlőszívaccsal) 6 db kétoldalas megállótábla (Egyik oldalon metróhálózat 9 útvonallal, a másik oldalon gyorsvasút hálózat szintén 9 útvonallal). 1-6 fő játszhatja. Plusz minden főre 1-1 segédkártya (6 db összesen). Egyelőre egyedül próbáltam. A doboza magasságra picit túlméretezett a beltartalomhoz képest. Fele ilyen magas dobozba is simán befért volna az egész.
    Zseniális hogy 15 kártyát egymás után felcsapva kell kitaktikáznod hogy melyik útvonalát bővíted a hálózatnak és melyik az amelyiket szeretnéd is a végállomásig befejezni. A játéknak akkor van vége, mikor már minden szerelvény ablakocskáiba szám vagy X került. Ilyenkor már nem tudunk további útvonalat bővíteni és pontozni kell. Az üresen maradt állomások után minusz pont jár, és azok nagy valószínűséggel mindig lesznek, csak az a kérdés mennyi.
    Annak ellenére hogy egyszerű és gyors kis filler játék, kell benne számolgatni, gondolkodni, milyen lapok jöhetnek még fel, mielőtt újrakeveredik az újrakeverés kártya miatt. Kezdjek új útvonalat, vagy emezt fejezzem előbb be, de mivan ha sokat léphetnék, de csak két szabad helyem van az útvonalon és nem biztos hogy "ugord át" kártya jön...
    Én csak ajánlani tudom. Szerintem nagyobb társasok előtt, között bevezetésnek, átvezetésnek is nagyon jó, de ha este meló után nincs kedved már valami komolyabbat előpakolni, akkor 10-15 perc kikapcsolódásra is tökéletes.

  • mvik19

    2021-05-20 14:19:03

    Kellemes, letisztult, egyszerű és nagyszerű. Talán ezekkel a szavakkal tudnám legjobban jellemezni ezt a játékot. Olyan érzésem volt, bár könnyen tanulható akár fiatalabbaknak is, hogy ez nem az a kimondott gyerek játék. Már a témaválasztása miatt se. Eleinte nem igazán hittem, hogy nagy kihívás lehet, de hogy ez mekkora tévedés volt. Nagyon nehéz úgy alakítani benne az útvonalat, hogy ne akadályozd magad a következő körökben. Mert ugye a lapok véletlen se úgy jönnek, ahogy azt az ember várná. A készítő nem akart egy túl szép játékot csinálni. Ez az a helyzet amikor a kevesebb több. Tetszik, hogy egyértelmű és tényleg olyan az az útvonal térkép, mint amilyennel a metroban is találkozik az ember. Sokszor előkerül, szeretjük.

  • ancsa0

    2020-10-20 16:21:03

    Először is nekem nagyon tetszik a magyar alcíme: "A taktikus döntések sínpomoás játéka". Igazából tökéletesen jellemzi és leírja a játékot.

    Akár egyedül is játszható flip and write (fordítsd és írj) játék. Engem kicsit emlékeztet a Ganz Schön Clever-re, ugyanis ki kell számolgatni, hogy mikor mit hova éri meg a legjobban beírni, csak annál jóval egyszerűbb és keveseb döntésünk van. A játéktábla mindkét oldalon 9-9 metrókocsi van, melyeknek a megállóit szeretnénk hiánytalanul kitölteni az elejétől a végéig, úgy hogy minél több legyen teljesen kitöltve és minél kevesebb karika maradjon üresen. Ezek alapján a játék végén pontokat kapunk.

    Sokat játszottam már vele egyedül, ez alapján úgy gondolom, hogy meg lehet unni. Bár egyelőre még azzal kísérletezek, hogy elérjem a "Kész zseni" szintet mindét oldalon (egyelőre egyik oldalon sem sikerült), de utána már nem fogok kihívást látni benne, max néha-néha előveszem majd.

    Több fővel azonban számít az, hogy melyik útvonalat ki töltötte ki teljesen először, ez alapján különböző pontok járnak, de ekkor sem zavarjuk egymás játékát, igazából mindenki x-elget saját magának és a végén mindenki pontot számol.

    A szabályai könnyen tanulhatóak, gyors játék, és külön tetszik, hogy nem tömböt kapunk, hanem letörölhető táblát.

A Metro X társasjáték és kiegészítői (5)

  • MetroX: Sendai & Hakata & Nagoya társasjáték Kiegészítő

    In MetroX, players create subway networks by filling in the station spaces on their individual game sheets. Using the numbers revealed by the cards, all players fill up their subway map with ◯s in the station spaces. However, the number of times they can add stations to each line is limited, so they have to make tough choices. Players can score many points...

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 99
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • メトロックス (MetroX): Ishikawa Promo Map társasjáték Kiegészítő

    In MetroX, players create subway networks by filling in the station spaces on their individual game sheets. Using the numbers revealed by the cards, all players fill up their subway map with ◯s in the station spaces. However, the number of times they can add stations to each line is limited, so they have to make tough choices. Players can score many points...

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 99
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Metro X: Expansion – Taipei / Kuala Lumpur társasjáték Kiegészítő

    The Rail and Write Game. X marks the stops! Flip a card, choose a subway line, and cross off the given number of stops on your map. Earn bonuses for making transfers, but lose points for incomplete tracks. Everyone plays at the same time, so there's never a dull moment as you race to complete routes. Get the highest score and become an underground...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Voll verplant társasjáték

    In Voll verplant, players create subway networks by filling in the station spaces on their individual game sheets. Using the numbers revealed by the cards, all players fill up their subway map with Xs in the station spaces. However, the number of times they can add stations to each line is limited, so they have to make tough choices. Players can score many...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Voll verplant társasjáték 5180 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • メトロックス (MetroX): Sapporo & Kobe & Kyoto társasjáték Kiegészítő

    In MetroX, players create subway networks by filling in the station spaces on their individual game sheets. Using the numbers revealed by the cards, all players fill up their subway map with ◯s in the station spaces. However, the number of times they can add stations to each line is limited, so they have to make tough choices. Players can score many points...

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  20 perc
  • Játékosok:  1 - 6
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Hisashi Hayashi
  • Illusztrátor:  Ryo Nyamo
  • Kiadók:  Gamewright, Kanga Games, OKAZU Brand, Reflexshop Kft, Cryptic Cardboard
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, magyar, japán

Alternatív nevei


Kiadások

  • Japanese first edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 11.4 cm x 15.8 cm x 3 cm
  • English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 16.5 cm x 20.3 cm x 5 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 41.9 cm x 52.1 cm x 12.7 cm
  • Kanga Games Chinese/English edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 9.8 cm x 13.8 cm x 3 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Metro X társasjátékhoz