Mansions of Madness: Second Edition
Mansions of Madness: Second Edition
Mansions of Madness: Second Edition
Mansions of Madness: Second Edition
Videó beküldése

Mansions of Madness: Second Edition társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Mansions of Madness: Second Edition egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 3 óra is lehet. A játék több, összesen 5 jelölést kapott 2016-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó...

A Mansions of Madness: Second Edition egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 3 óra is lehet. A játék több, összesen 5 jelölést kapott 2016-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szerepjátszás, a pakli tervezés és a terület mozgatás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy újabb kooperatív játék, ami Arkham félelmetes világában játszódik. A bátor nyomozóknak különböző eszközöket kell gyűjteniük, hogy végigjussanak a játék nyújtotta négy történeten.

Méltó utódja a már említett Arkham, vagy az Eldritch Horrornak, annyi különbséggel, hogy a Mansions of Madness gyönyörűen kidolgozott figurákat is tartalmaz. A műfaj kedvelőinek kötelező darab lesz.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 23% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 27 000 Ft-tól
  • 16 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Horror, Rejtvény / Kirakós, Gyilkosság / Rejtély, Harc, Miniatűrök, Mitológia
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Kockadobás, Áruló, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, RES-02 Stat Check, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Mansions of Madness: Second Edition társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Mansions of Madness: Second EditionMorzdomigron

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

nem kerul elo. hianytalan ANGOL nyelvű!

0 érdeklődő


Mansions of Madness: Second Editionryoulaughing

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol, polckopott doboz, a belső hibátlan a riot 3as figurákból 2 hiányzik, alapból így vettem már, ha valaki szeretné gondolom lehet replacementet kérni hozzá egykébként a játékot egyáltalán nem befolyásolja, illetve az árát is eszerint lőttem be. átvehető személyesen Jászberényben, vagy fox a vevő terhére.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (15)

Mansions of Madness: Second Edition társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

  • qgtanton

    2023-07-17 06:54:47

    Ismét elővettük ezt a játékot és a Rising Tide küldetés kiválasztásával egy több, mint 6 órás élmény startolt. A játékból közel 6 óra a nyomozásról szólt, ki kellett deríteni, hogy 6 gyanúsított közül kik azok, akik a városban egy gonosz rituálét tartanak ismeretlen célból. A szövegek értelmezéséhez jó angol nyelvtudásra van szükség, de szerencsére ez nem jelentett akadályt. A gyanúsítottakat meg is kell keresni a térképen adott helyeken és ott kérdezni is lehet tőlük, de nincs rá garancia, hogy szóba is fognak állni velünk (mint a valóságban). Időkorlátja van az első térképnek, mert a vacsorára csengetéssel már nem folytathatjuk a nyomozásunkat. A térképelemeket újra kell ezt követően rendezni azért, hogy a dokkok, az alsóváros üzletei vagy a lakónegyedbe akarunk menni feltárni a gyanúsítottak motivációit. Mindhárom terület nagy, mindhárom területen ismét jelen van az időkorlát, ami a helyi innsmouthi lakosok gonosz pillantásaival és a sötétség érkezésével fejezi be a kört. Ismét lehetőségünk van, hogy az egyes gyanúsítottakat felleljük a helyszíneken, de nem mindannyian elérhetőek mindenhol, valaki csak két vagy egy helyszínen beszéltethető. A készítők az alkalmazásban komolyan megadták a módját a nyomozás érdemi lefolytatásának, tényleg kérdéseket kell feltenni, amihez lehetőségeket biztosít az app. A 3. helyszín bejárását követően a játék megkérdezi, hogy a tettest akarjuk kiválasztani, vagy a rituálé helyszínét adjuk-e meg. Az egyik tettest szerencsésen bizonyítani tudtuk, így az ő követésével jutottunk el a végső küzdelem helyszínére, ahol meg akarta a két kultista nyitni a aether kapuját és Dagon atya sötét és természetfeletti híveit itt akarták a világra szabadítani. A gonosz kultisták legyőzését követően 3 fejtörő kellett a rituálé megtöréséhez, de ez nem állíthatta meg csapatunkat, így a nyomozást sikerrel lezártuk. Az egyik nyomozó sajnos megőrült, de az őrülete miatt nem vált az ellenség szolgájává, velünk nyerte ő is a játékot. Szuper volt!

  • qgtanton

    2023-07-04 23:55:06

    Ma ismét elővettük és egy kiegészítőt is hozzápakoltam (Horrific Journeys) a Beyond the Threshold kiegészítő mellé. A játékélmény hibátlan, az applikációból a Beyond the Threshold egyik pályáját választottuk, ahol a vendéglátónkat kellett megvédeni az életére törő vendégeitől. Történetvezérelt játékként hibátlanul megállja a helyét. A mítosz fázisban a játék folyamatosan komoly kihívások elé állított minket. Az őrület elkerülhetetlenül be is következett. A főellenfél legyőzése után ketten örülhettek, mert én bebuktam, mert az őrület kártyám szerint nem lett volna szabad befejezni a nyomozást, de az már a célegyenesben volt és így be is következett. Ez a mechanikai elem mindenképpen dob egyet a játékon, pozitív értelemben, mert így a korábbi full kooperatív játékból egy szemi-kooperatív élmény lett. A nyomozás most is érdekes volt, nagyon örülök, hogy a lányom is szereti ezt a játékot, mert így sűrűn előkerül itthon is. Változatlanul csak ajánlani tudom a Lovacrafti történeti háttér miatt, ami könnyen megadja az alaphangulatot. Szuper élmény!!!

  • qgtanton

    2023-06-11 21:41:53

    A játék nagyon hangulatos, egy alapvetően hangulatteremtésre létrehozott világ esetében Lovecraft rettenetes és a félelem határain túli lények elleni küzdelem hatalmas kihívássá válik. A felkészülés (a nyomok gyűjtés szakasza) során a karakterek egyre közelebb kerülnek az őrülethez, sőt előfordul, hogy a feladat teljesítése előtt meg is őrülnek, ami egy új mechanikát indít el, az őrületkártyák kihúzásával ugyanis többféle érdekes, újfajta játékelem szakítja szét az addig kooperatív élményt. Előfordulhat az is, hogy a másik oldalra kényszerül valaki és már nem a többiekkel együtt, hanem külön, egyedül nyerhet. Ez ismét a hangulatteremtés miatt ötletes és hihetetlen élményt nyújt: nem tudhatod, hogy bízhatsz-e a megőrülő játékosban, mert már lehet, hogy Yog-Sothoth talpnyalója lett egy pillanat alatt! A történetek kellően immerzívek, berántják az érdeklődőket, hogy átéljék milyen lehet egy közel legyőzhetetlen, rettenes ellenfél ellen küzdeni úgy, hogy a karakterek csak egymásra és a józan eszükre számíthatnak az első őrületig... Az applikáció nagyon ötletes, hangulatos zenéket is játszik közben. Nagyon ajánlom minden érdeklődőnek, aki nem fél attól, hogy nála erősebb, komoly kihívással rendelkező ellenféllel néz szembe és simán elbukhatja a játékot csak azzal, ha nem dob elegendő sikert a kockákkal. Nagyon ameri a játék, de a legjobb értelemben. A történetek újrajátszás esetén részben ismétlődnek, de nem minden ugyanott lesz megtalálható... Szerintem azzal sincs gond, mert más társasággal ismét egy újszerű élmény lesz.

  • realbandy

    2020-02-04 16:23:18

    Remekül hozza Lovecraft világát, melynek során különböző különös eseteket fogtok felderíteni. Ehhez fel kell fedeznetek és alaposan körbe kell járnotok a helyszíneket, hogy ott nyomokat találjatok, segítsetek a helyieknek, rejtvényeket oldjatok meg. A játék egy pontján pedig világossá válik számotokra, hogy mi is az a cél, amit meg kell tennetek ahhoz, hogy megnyerjétek a játékot, csak addig meg ne örüljetek.

    Ez egy kooperatív játék és mindannyian egy-egy nyomozót irányítotok. Mindegyiknek van erőssége és gyengesége, ezért úgy kell megosztanotok a munkát, hogy a lehető legjobban jöjjetek ki belőle.

    Az Eldritch Horror-tól eltérően egy valós történet fogtok átélni, amelynek a vezetésében a letölthető applikáció fog segíteni (Windows, IOS, Android).

    + remek hangulat és flow élmény

    + app vezérelt játék

    + gyönyörű grafika

    + valós történet

    - / + korlátozott újrajátszhatóság, az egyes scenáriók mindig ugyanazok lesznek, de némelyiknél a helyszín mindig másképp fog kinézni, máshol a helyszín is mindig ugyanaz. Ha egyet már végig csináltatok, akkor igazából tudjátok, hogy mit kell keresenetek és mi a teendő

    - / + kiegészítőkkel bővíthető a világ új scenáriók, történetek, helyszínek, karakterek

    - Nagy a szerencse faktor, ha mindent a lehető legjobban is csináltok, akkor is előfordulhat, hogy nem dobtok jól a kockával és vesztetek

  • Westfalien

    2019-12-28 12:12:52

    Sziasztok!

    Esetleg tud valaki olyan szabály és/vagy rules reference magyarítást a 2. kiadáshoz ami teljesen le lett fordítva? Az itt linkelt az "csak" kivonatolva tartalmazza a szabálykönyvet.

  • c.gergo

    2019-05-03 04:59:07

    Hát... ez már egy nagyon más szint! Nagy élmény játszani vele. Az app nagyon jó hozzá! Nem mondom kell az angol nyelvismeret, de aki beszél angolul, annak kötelező olvasmány. Persze nem árt ha valaki szereti az ameri típusú játékokat.

A Mansions of Madness: Second Edition társasjáték és kiegészítői (11)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  2 - 3 óra
  • Játékosok:  1 - 5
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Nikki Valens
  • Illusztrátor:  Corey Konieczka, Anders Finér, Yoann Boissonnet, Magali Villeneuve, Tony Foti, Cristi Balanescu, Jacob Murray
  • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Edge Entertainment, Arclight, Galakta, Korea Boardgames co., Ltd., Galápagos Jogos, Asterion Press, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Siam Board Games, Geekach Games, Meanbook Games
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.7 cm
    • Súly: 2.7 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 13.8 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 13.5 cm
    • Súly: 2.7 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: cseh
  • German edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 13.8 cm
    • Súly: 2.5 kg
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 13.6 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 30.7 cm x 30.7 cm x 11.9 cm
  • English edition, second printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
  • Czech first edition, second printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 13.6 cm
    • Súly: 2.5 kg
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.7 cm
    • Súly: 2.7 kg
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Mansions of Madness: Second Edition társasjátékhoz