Mage Knight Board Game
Mage Knight Board Game
Mage Knight Board Game
Mage Knight Board Game
Videó beküldése

Mage Knight Board Game

társasjáték, 2011
Értékelem!

A Mage Knight Board Game egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 4 óra is lehet. A játék több, összesen 4 díjat és jelölést is kapott 2012-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó...

A Mage Knight Board Game egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 4 óra is lehet. A játék több, összesen 4 díjat és jelölést is kapott 2012-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a hatszög-rács, a szerepjátszás és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az Altheai Birodalom nem maradhat fenn a mostani formájában. A Tanács téged küldött, a nagyhatalmú mágust és harcost, hogy törj be a birodalomba. Csupán hűséget kérnek tőled, cserébe viszont hatalom, hírnév és vagyon jár. Képes vagy teljesíteni a Tanács akaratát vagy névtelenül buksz el?

A Tanács nevében

A Mage Knight egy küldetésalapú fantasy játék 1-4 fő részére. Minden játékos egy nagyhatalmú személyiség bőrébe bújik, aki járja a világot, megütközik a szörnyekkel, városokat ostromol, tornyokba tör be új varázslatokért, templomokat pusztít el a Tanács nevében.
A játék számos, előre meghatározott körből áll a küldetéstől függően. A rendelkezésre álló idő alatt kell összegyűjteni a legtöbb pontot a győzelemhez. Hogy mi is szükséges a győzelemhez a küldetés leírásából kiderül. El kell foglalni a városokat, fel kell szabadítani a bányákat, fel kell deríteni a földrészt és így tovább.
Hőseitek a kalandozások során fejlődnek: erősebbek lesznek, új varázslatokat, támadásokat tanulnak, hadsereget toboroznak. Ezeket mind kártyák jelképezik. A hősök tizenhat lapos alap paklija folyamatosan bővül, így újabb lehetőségekkel tudnak majd élni.

Egy körben két cselekvést tudsz véghezvinni: mozoghatsz, majd akciózhatsz. Dönthetsz úgy is, hogy nem teszel semmit. A két cselekvést nem cserélheted fel (akcióba lépni a területen, majd mozogni nem szabad).
A mozgáshoz ki kell játszanod a kezedből olyan kártyákat, amik mozgáspontokat adnak. Többet is kijátszhatsz, sőt: megfelelő manapont elköltésével erősítheted a kártyáid hatását. A különböző területek más-más mennyiségű mozgást igényelnek. Két pont felhasználásával felfedezhetsz új területet, így a térkép kibővül, újabb lehetőségek tárulnak fel.
Ha egy olyan mezőn állsz, ahol található település, akcióba léphetsz vele. Ilyenkor meglátogatod a falut és a hírnevedtől függően vásárolhatsz, toborozhatsz, pihenhetsz, akár ki is foszthatod őket! Mindehhez olyan kártyákat kell kijátszanod, ami befolyáspontokat ad. Ez ugyanúgy működik, mint a mozgásnál.
A városok, erődök, kolostorok is így működnek, bár más és más lehetőségeket nyújtanak. Előfordulnak szörnyodúk, mágikus források, labirintusok és még néhány helyszín, amelyekről részletes magyarázatot és példákat tartalmaz a szabálykönyv.

Gyakori akció a harc. Ilyenkor a területen álló szörnyeket vagy éppen más játékosokat megtámadhatsz. A harc négy fázisból áll: távolsági harc, blokkolás, sebzések kiosztása, közelharci ütés.
A távolsági harcban megpróbálhatod elpusztítani az ellenséget még azelőtt, hogy a közeledbe érne. Ehhez olyan képességeket és kártyákat használhatsz, amik nem a közelharcban használatosak.
A blokkoláskor meg kell védened hősödet és embereidet a támadásoktól. Itt is a kártyáidat fogod használni.
A nem kivédett támadások sebzéseit ki kell osztanod. Sérülhet a hősöd vagy az emberei, rajtad áll.
Az utolsó szakaszban visszatámadsz. Itt csak a közelharci támadásaid vetheted be. Ez után a fázis után a csata véget ér.
A harcokat tovább színesítik a lények egyedi tulajdonságaik, az erődítmények, a különböző ellenállások a sebzésekkel szemben. Ritkán könnyűek az összeütközések.
A végső pontszám sok tényezőből áll össze. Pont jár a megtanult varázslatokért, megszerzett kincsekért, a nagy hadseregért, az elfoglalt építményekért, a felfedezésekért. Ezeken kívül a küldetés speciális feladatainak elvégzése is jelentős pontot ad. Mint látható, nem csak egy út vezethet a győzelemhez.

A doboz tartalma

240 kártyalap, 196 jelző, 20 térképdarab, 8 figura, 54 manakristály, 7 manakocka és két szabálykönyv.
A készítők figyeltek arra, hogy az egyes elemeket könnyen tárolni tudjuk, és mindennek meglegyen a maga helye. Meg kell említeni azt is, hogy a figurák festettek, így ezzel sem kell a későbbiekben bajlódni. A játék minősége szuper!

Értékelés

A Mage Knight kétségkívül egy remek játék lett – de mi más is lehetne Vlaada Chvátil-tól? A világ és a téma garantálja a hangulatot, a karakterek látványosan fejlődnek, erősödnek, a harcok izgalmasak. Egyszóval fantasztikus!
A taktikázás és stratégiai lehetőségek sok jó megoldást eredményeznek, nincs egy tökéletes játékstílus. Ezt tovább erősíti a négy különböző karakter és a rengeteg kártya.
A játékidő elfogadható. Rá kell szánni két vagy három órát, de ez egy ilyen típusú játéknál nem meglepő. Sajnos az előkészületek és a végső pontozás is elvesz még legalább félórát, ami talán kicsit soknak tűnhet.

Hátrányként említeném azt, hogy a felhúzott kártyák miatt a szerencsének is szerepe van. Néha túlságosan is. Aki a játék első egy-két körében lemarad, az valószínűleg nem is fog győzni. Persze visszavágóra mindig van lehetőség.
A szabálykönyvvel lehetnek még problémák. Nem a legmegfelelőbb az összeállítása és a szabályokból is sok van, így az első pár játéknál sokat kell lapozgatni.
Aki fantasy rajongó, szereti a hosszú stratégiai játékokat és nem ijed meg az összetett szabályoktól, az feltétlenül próbálja ki a Mage Knight-ot!

Hivatalos honlap

Szabálykönyv
Szabálykönyv az első játékhoz

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 19 000 Ft-tól
  • 3 ajánlat

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Harc, Miniatűrök
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Hatszög-rács, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Kártya húzás, Kockadobás, Pakli építés, Rács mozgás, Solitaire, Turn Order: Claim Action, Card Play Conflict Resolution, Multi-Use Cards

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Mage Knight Board Game vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Mage Knight Board Gamepasztorendre, Budapest 4-6 vonala, időnként Veresegyházon

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 4-6 vonala, időnként Veresegyházon! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Használat nyomai itt-ott láthatók, de jó állapotú. Minden kártya védőzve, a kártyák magyarítva vannak, magyar nyomtatott szabályt adok hozzá. Jelenleg nem az eredeti insert van benne (de megvan, így adom hozzá), hanem papírból készült rekeszek oldják meg, hogy a védőzött kártyák is elférjenek a dobozban. Kérésre küldök fotókat.

2 érdeklődő


Mage Knight Board Gamegurics.gabor, Személyes átadás Dunaújváros és környékén. Csomagküldés a vevő terhére.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyes átadás Dunaújváros és környékén. Csomagküldés a vevő terhére.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, tökéletes állapotú, angol nyelvű játék.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Mage Knight Board Game társasjáték videók (4)

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2012

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2012

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2012

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2012

Kommentek

Kommentek

  • Herdd

    2019-05-24 20:38:47

    Hogy is mondjam? Abszolút kedvenc. A játék fokozatosan adagolja az újdonságokat és a hozzájuk tartozó információkat. Mivel sok az apró szabály és infó a játék tippeket és segítséget ad annak tanításához. Ezek jól jönnek, de így is elég fárasztó ütemben diktálja az újdonságok bevezetését. Nem tudom kinek van nehezebb dolga aki megpróbálja megtanítani vagy aki megpróbálja megtanulni, de ha már képben van minden játékos akkor gördülékenyen halad a játék. Nagyon jók a különböző játékmódok, a játék annyira kooperatív vagy konfrontatív amennyire a játékosok kívánják. Megpróbáltam valami különösen jó dolgot kiemelni a játékból. Nem sikerült, az egyedüli fekete bárány a szabálykönyv. Szerintem remek vétel volt és még hosszú-hosszú ideig fogom a polcomon kiemelt helyen őrizni.

A Mage Knight Board Game társasjáték és kiegészítői (8)

  • Mage Knight Board Game: The Lost Legion társasjáték Kiegészítő

    Mage Knight: The Lost Legion Egy új hős lépett át a portálon. Két kardjával és mágikus képességeivel nem sokat állták a nő támadásait. Wolfhawk csatát csatára nyer, de nem csak egyszerű rablók vagy orkok járják a környéket. Volkare, a hadúr támadást indított a máguslovagok és a birodalom ellen. Vajon ki lesz a harcok győztese? Megújult világ A Mage Knight...

    • Játékidő: 240 perc
    • Min. játékidő: 240 perc
    • Max. játékidő: 240 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 2
    • Max. ajánlott játékosszám: 3
    • Min. ajánlott játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 5/5
  • Mage Knight Board Game: Krang Character Expansion társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5
  • Mage Knight Board Game: Shades of Tezla Expansion társasjáték Kiegészítő

    A harmadik kiegészítő a Mage Knight-hoz, amiben Storm Druid Braevalar bőrébe bújva kalandozhattok.Angol:Mage Knight Board Game: Shades of Tezla Expansion is the third expansion to Vlaada Chvátil's critically acclaimed epic fantasy hit of 2011! Battle against two factions as they...

    • Játékidő: 240 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 240 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 5/5
  • Star Trek: Frontiers társasjáték

    A Star Trek: Frontiers egy 1-4 fős játék, kompetitív, kooperatív és egyszemélyes kalandokkal (scenarios). Igázzátok le együtt az ellenséges hajókat, vagy fedezzetek fel rejtélyeket. A játékosoknak le kell küzdeni az akadályokat hogy nagyobb tudásra tegyenek szert és győztes felfedezést tehessenek.Angol:Description from the publisher: A contested region of space accessible through a known wormhole has drawn the attention of powerful forces throughout the galaxy. Both the...

    • Játékidő: 240 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 240 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 2
    • Max. ajánlott játékosszám: 2
    • Min. ajánlott játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 5/5
  • Mage Knight: Bővített kiadás társasjáték

    A felfedezések, mágia és epikus csaták izgalmas játéka. Tartalmazza mind a 7 hőst, mind a 26 küldetést, plusz 5 új kártyát! Ezt társasjátékot a világ egyik vezető játéktervezője, Vlaada Chvátil készítette. A Mage Knight – Bővített kiadás a korábban megjelent kiegészítők mellett néhány új játékelemet is tartalmaz! Ez a termék nemcsak a szerepjátékok...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 150 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 1
    • Max. ajánlott játékosszám: 2
    • Min. ajánlott játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 5/5

    Mage Knight: Bővített kiadás társasjáték 40000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 13 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Mage Knight Board Game: Coconut Halves & Stick Horse Promo társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Mage Knight Board Game: Dual Color Cards Expansion társasjáték Kiegészítő

    5 promo cards for Mage Knight Board Game, first released as part of the Mage Knight: Ultimate Edition, later sold separately through WizKids online store. 4 cards are Advanced Action cards, which can be charged with 2 different colours, the last card being an artefact. Four of the cards are dual colored: Explosive Bolt Chilling Stare Rush of Adrenaline...

    • Játékidő: 240 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 240 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5
  • Mage Knight: The Apocalypse Dragon társasjáték Kiegészítő

    Explore and conquer a corner of the Mage Knight universe! You'll meet a new playable hero: Coral, who wants revenge on the Apocalypse Cult. You'll also find new enemies to fight, including the four horsemen and the fearsome Apocalypse Dragon. You'll explore new tiles with new locations and challenges. This all comes together in a story-driven campaign...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 150 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves

    Mage Knight: The Apocalypse Dragon társasjáték Kiegészítő 25024 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 4 óra
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Nagyon összetett
  • Tervező:  Vlaada Chvátil
  • Illusztrátor:  Milan Vavroň, J. Lonnee, Chris Raimo
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Asmodee, WizKids Games, NECA, Intrafin Games, Giochi Uniti, Lacerta, REXhry
  • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, olasz, lengyel

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition, first printing
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 26.7 cm x 36.8 cm x 10.2 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 26.7 cm x 36.8 cm x 10.2 cm
  • English edition, second printing
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.7 cm x 35.9 cm x 7.6 cm
  • English edition, third printing
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: angol
  • German edition 2012
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: német
    • Méretek: 25.5 cm x 35.6 cm x 7.8 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English edition, fourth printing
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.7 cm x 35.9 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 26.7 cm x 36.8 cm x 10.2 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 25.6 cm x 35.7 cm x 7.8 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English edition, fifth printing
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.7 cm x 35.9 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • English edition, sixth printing
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.7 cm x 35.9 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: francia
  • English edition, eighth printing
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.4 cm x 35.6 cm x 7.6 cm
  • English edition, seventh printing
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.4 cm x 35.6 cm x 7.6 cm
  • German edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: német
    • Méretek: 25.3 cm x 35.5 cm x 7.6 cm
  • English edition, ninth printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25 cm x 35.3 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • English edition, tenth printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25 cm x 35.3 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • English edition, eleventh printing
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25 cm x 35.3 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • English edition, twelfth printing
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25 cm x 35.3 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.9 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Mage Knight Board Game társasjátékhoz