Luxor
Luxor
Luxor
Luxor
Videó beküldése

Luxor társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Luxor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2018-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve 2019-ben jelölték a Magyar Társasjátékdíj díjára is Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk...

A Luxor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2018-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve 2019-ben jelölték a Magyar Társasjátékdíj díjára is Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a moduláris tábla, a forgass és mozgass, a pakli tervezés és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A játékosok Luxor mesés templomának titokzatos járataiban vezetik a kalandoraikat és útközben felkutatják az értékes kincseket.

Céljuk a fáraó sírkamrája, de már az odavezető út során számtalan kincset és titokzatos erővel bíró skarabeuszt gyűjtenek. Minden játékos egy 5 kalandorból álló csapatot irányít a kártyáival. Aki előbb lép be a kalandoraival a sírkamrába és az út során minél több kincset szerzett, az sok pontot kap.

Ideális családi társasjáték. Egyszerű szabályokkal, egyedi játékmechanizmussal és a folyamatosan megújuló játékfelülettel.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 22% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 11 000 Ft-tól
  • 6 ajánlat

Kategória: Kaland, Ősi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Moduláris tábla, Forgass és mozgass, Pakli tervezés, Kockadobás, Verseny, Track Movement

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Luxor társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Luxorlorand.balint, Zalaegerszeg

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Zalaegerszeg! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készletcsökkentés, helyhiány. Párszor játszott, hibátlan, hiánytalan. Csere nem valószínű. Nézd meg a többi játékomat is.

1 érdeklődő


Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Újszerű állapotban, személyes átvétel Budapesten, Foxpost, Packeta okés.

0 érdeklődő


Luxorfolnor, Debrecen

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Debrecen!

Párszor játszott. Személyes átvétel Debrecenben.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Luxor társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • szortelenke

    2024-03-17 10:03:52

    Háziszabályozzátok a játékot a "Játék vége" szabály módosításával, ha gond a befejezési fázis és valaki csak végigrohan a táblán ! Legyetek kreatívak ! Sok-sok játékból meríthettek "Játék vége" kiváltó okokat, így bőven van miből válogatni :) A szerzők is ezt csinálják : (sajnos) : van sok-sok mechanika a '90-es évekből ( pl. csak szélső kártyalap játszahtó ki ) = Lásd Bohnanza ( Babszüret ) kártyajáték 1997 évi keltezéssel.... stb. Egy ötlet a sok közül : akkor legyen vége a játéknak, amikor valaki megszerzi a 9. lapkáját. ( Ez tetszés szerint változtatható szám, a játék hosszát is lehet ezzel szabályozni,csak a játék elején ezt le kell szögezni és pl. 2 db "külsős" dobókockával jelölni kell a játéktábla közepén (3-as és 6-os = 9 ) ! ) A "CÉL"-ba ért játékos megkapja ugyan a célba érésért a szarkofágot, de ez a bábuja lekerül a tábláról és egy "CÉL"hoz legközelebbi bábuja "csapdába" esik, "büntetésül" a NAGY rohanásáért... :) A csapdába esett bábu csak 3 kör múlva tud újra lépni, ( ezt a számot is a játék elején meg kell határozni a viták elkerülése végett ! ) ezt megint csak egy, a bábu mellé helyezett dobókockával jelöljük és amikor a játékos sorra kerül 3-ról visszafelé fordítgatja köreinként a dobókockát és 1 után majd "kiszabadul" a bábuja és újra használahtóvá válik ! ( Lehetőleg olyan színű kocka kell, mint a játékos színe...) A játékos színjelző pedig például arra használható, hogy az egész játék alatt egyszer ( ! ), ezt a jelölőt beadva egymás után 2x jöhet a játékban ! ( Kap egy dupla kört, ezt okosan kihasználva nagyot lehet bizonyos esetekben "szakítani" pontokból ! ) Aki pedig +/- kártyát játszik ki, miután használta, ne dobja a dobópakliba, hanem tegye maga elé és valamikor majd mégegyszer felhasználhatja, ( mint harmadik lap lehetőség a kezén kívül ) ha akarja és csak ezután kell eldobnia ! Ez segíti a visszafelé "lopakodást", sokszor ez is igencsak jól szokott jönni a játékban !

  • ikristof224

    2023-12-27 18:30:02

    BGA-n játszom vele. Nekem borzasztóan bejön, hogy a társas tök modern, de a játék alapja gyakorlatilag"dobok" lépek, ezer éves mechanizmus. Szeretem a könnyen tanulható, de mégis mély játékokat és ezt én azok közé sorolnám.

  • Farkas

    2022-12-09 16:20:02

    Nem tudom, miért nem látszik az oldalon, de a Piatniknál -újra- kapható, ha valaki keresné.

    Dec. 20ig ráadásul akciós is

    https://www.piatnik.hu/spd/802997/Luxor#

  • MaRo

    2022-11-20 23:20:34

    Túl mélyen nem mentem bele ebbe a játékba, de amiket elolvastam - azt a keveset - és az egyszerűsége révén leesett a listáról.

    Köszönöm ezt a posztot, mert adott egy lökést, hogy jobban megnézzem mit is ad ez a játék és újra esélyt kapjon.

    Azt azért sajnálom, hogy a reprint már nem valami gyűjtői kiadás formájában került a polcokra....

  • ronaiheni

    2022-11-19 19:57:42

    Vannak játékok amik kimaradtak az elmúlt 10 évben az életemből. Hát ez is ilyen volt. Egy akció és a Piatnik újranyomásának hála hozzájutottam . Ó . gondoltam , nem lehet nagy cucc de lássuk. Hát azt gondoltam se perc alatt végigrohanunk a sírkamrához. Aha ...ahogy én azt elképzeltem . Hát nem . Itt bizony nem mindegy ki mikor mennyit rohangál előre , mert nem éri meg mindig sietni ám , néha bizony hátrafelé is kell osonni egy egy izmosabb kincsért és bizony a végefelé az sem számít hol állnak az emberkéink. Mert bizony súlyos pontok múlnak azon milyen pont van feltüntetve a mezőn ahol kalandoraink álldogálnak. Igazi matek , mire úgy sakkozol a kártyáiddal hogy a lehető legtöbb kincset szedd össze mielött egy ügyes húzással berohanunk a sírkamrába a többiek orra elött a nyerő szarkofágért. Ez az a játék amit elsőre is bárki tud játszani de csak sokadik partira lesz rutinunk abban , hogy jó sok pontot is gyűjthessünk .

  • nuspl

    2021-04-22 08:40:17

    Mi nagyon szeretjük. Az egyik legjobb ketten is játszható és élvezhető játék régóta. szuper játék!! :)

  • PlayHoo_95

    2020-04-03 22:43:43

    Akciósan jutottam hozzá, de csak azért vettem meg, mert furdalt a kíváncsiság. Tényleg olyan jó-e a világa és a mechanikája, amilyennek mondják? Mégis csak 2018 év játéka jelölt volt. A véleményem: igen, tényleg izgalmas és új élményeket nyújt a Luxor. Az a mechanika szerintem fejedelmi, mely alapján nem kockákkal dobsz, hanem a kezedben lévő szélső kártyákat játszod ki a lépésedhez. Az illusztráció abszolút egyiptomi és kalandos. Főleg kalandos a kincsek gyűjtése és a rejtélyek felfedése. Minden előírt játékosszámmal ajánlom, családdal és baráti társasággal is egyaránt jó móka.

  • Pityu777

    2020-02-23 12:11:08

    Meg van, nagyon szeretjük! Családdal, barátokkal nagyon kellemes játék. Tervezem hozzá később beszerezni a Múmiás kiegészítőt, amely többek között 5 főre bővítené a játékot. :) Kicsit sok az alkatrész, ezért első ránézésre ilyesztő lehet kezdő játékosoknak, de hamar tanulható. Hangulatos, én mindenkép ajánlom kipróbálásra!

  • tarnai_roland

    2019-03-02 08:48:44

    Tökéletes családi játék. Nálunk a családban 6-66 éves korig mindenki imádja. Ami a legjobb, hogy viszonylag kicsi benne a szerencsefaktor, de mégis a tapasztalatlan játékosoknak is megvan a győzelmi esélyük. Arról nem is beszélve, hogy itt tényleg nem csak a győztes játékos szórakozik jól, a téma, a kaland teljesen behúzza az embert. A pontozás menete pedig a végéig fent tartja az izgalmat. Vannak akik fanyalognak, hogy 1 taktikával, az előre rohanással meg lehet nyerni a játékot, de nálunk a tapasztalat nem ezt mutatja, az utobbi 5 játékból 1x nyert az aki először beért a sírkamrába. Erősen ajánlott családi játék, nem csak az egyiptomi téma kedvelőinek!!

  • me_dorka

    2019-03-01 23:17:46

    Nekünk még nincs meg otthon ez a játék, de nagyon sok jót hallottunk róla. Biztosan be fogjuk szerezni a közeljövőben!

A Luxor társasjáték és kiegészítői (9)

  • Luxor: Collector's Edition társasjáték

    On the hunt for priceless treasures, groups of adventurers explore the legendary temple at Luxor. Their ultimate goal is the tomb of the pharaoh, but many treasures can be collected as they search. As they explore, the challenge unfolds: The player who manages to quickly get their team of adventurers to the tomb, while salvaging as many treasures as...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Luxor: Queenie 1 – Swarm of Scarabs társasjáték Kiegészítő

    The new scarab tiles offer a wide variety of one shot actions. Once acquired, a player can choose on which of his turns he wants to use the action. During set-up, the new scarab tiles can either replace the ones from the basic game or be shuffled in. The players decide which way they want to play. The Actions: - Play any card, instead of just the left or...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Luxor: Queenie 3 – Secret Missions társasjáték Kiegészítő

    Secret mission tiles give you extra opportunities to earn points by exchanging treasures, keys, scarabs and progression to get even more rewards for them. Once a player fulfills the requirements of the mission tile, he puts the needed tiles back into the game box, along with the mission tile, and advances his scoring marker on the track accordingly. Each...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Luxor: Queenie 4 – The Treasure Chamber társasjáték Kiegészítő

    The treasure chamber is, like the name implies, filled with treasures that award many points. There are four entrances to the chamber around the game board. To open an entrance the treasure tile that is placed over the entrance has to be collected by a player. After that, every adventurer can enter the treasure chamber when he lands on one of the...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Luxor: Queenie 2 – The Snake God's Boon társasjáték Kiegészítő

    The snake god tiles change the way you play Luxor significantly! As long as one adventurer is placed on a tile, he unlocks a very powerful ability for that player to use every turn. The player has the ability as long as at least one of his adventurers is remaining on the tile. The player may chose to not use an ability on his turn. During set-up these...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Brettspiel Adventskalender 2018 társasjáték Kiegészítő

    Brettspiel Adventskalender 2018 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2018 that contains 25 small expansions or accessories for 25 different games from different publishers. The game rules for each item are included, but they will also be posted separately on the publisher's website on each day from December 1st to 24th....

    • Luxor: Exclusive Queenie társasjáték Kiegészítő

      Kickstarter exclusive content that is mixed with the corresponding components in their respective Queenies. This was packaged by itself, outside of the Luxor box. Includes: 3 scarabs for Luxor: Queenie 1 2 agility tiles for Luxor: Queenie 2 2 mission tiles for Luxor: Queenie 3 2 small sarcophagi for Luxor: Queenie 4 1 chamber tile for Luxor: Queenie 4 1...

      • Játékidő: 45 perc
      • Min. játékidő: 45 perc
      • Max. játékidő: 45 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Luxor: The Gift of Luxor társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 45 perc
      • Min. játékidő: 45 perc
      • Max. játékidő: 45 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
      • Komplexitás: 1/5
    • Luxor: The Mummy's Curse társasjáték Kiegészítő

      The temple of Luxor is brimming with treasure, but is full of danger as well! To succeed, the parties of adventurers need to be better equipped than ever before... Luxor: The Mummy's Curse contains four different expansion modules that can be combined in any combination with the Luxor base game. It also includes the necessary pieces to play with five...

      • Játékidő: 45 perc
      • Min. játékidő: 45 perc
      • Max. játékidő: 45 perc
      • Max. játékosszám: 5
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
      • Komplexitás: 2/5

      Luxor: The Mummy's Curse társasjáték Kiegészítő 9690 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  45 perc
    • Játékosok:  2 - 4
    • Ajánlott életkor:  8+
    • Komplexitás:  Egyszerű
    • Tervező:  Rüdiger Dorn
    • Illusztrátor:  Dennis Lohausen
    • Kiadók:  Piatnik, Queen Games, Devir, Calamity Games
    • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, portugál, spanyol, szlovák

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • Dutch/English/French/German edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 6.6 cm
    • English/French/German collector's edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
    • English/French/German edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 6.6 cm
    • German-only edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: német
      • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.8 cm
      • Súly: 1.3 kg
    • Italian/Portuguese/Spanish edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Piatnik Czech/Hungarian/Polish/Slovak edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: cseh
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Portuguese-only edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Spanish-only edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: spanyol

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Luxor társasjátékhoz