Lorenzo il Magnifico
Lorenzo il Magnifico
Videó beküldése

Lorenzo il Magnifico társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Lorenzo il Magnifico egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a turn order: claim action és a játék végi bónuszok mechanizmusokra. A...

A Lorenzo il Magnifico egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a turn order: claim action és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A játékban minden játékos egy nemesi család képviselője a reneszánsz Itáliában. A család hirnevét és tekintélyét kell emelni győzelmi pontokért.

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Reneszánsz
Mechanizmus: Kártya húzás, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Turn Order: Claim Action, Játék végi bónuszok, Változó setup, Contracts, Worker Placement with Dice Workers

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Lorenzo il Magnifico társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Lorenzo il Magnifico társasjáték videók (9)

Kommentek

Kommentek

  • Lamond

    2022-10-25 08:48:03

    A Mennyei ser játékkal játszottál már? Ott igazából a nyersanyagok szűkössége jellemző, interakció abban szinte semmi (emlékeim szerint).

  • porcine

    2022-10-24 20:33:03

    Köszönöm a válaszod!

    Kérlek gyere át az Interakció rovathoz, ott örömmel folytatnám az itt megkezdett beszélgetésünket kicsit szélesebb mederben.

  • Boardor

    2022-10-24 16:42:25

    Azért adtam neki 3-ast mert a játék egyik alapeleme (legalábbis én úgy gondolom) az maga a szűkössége. Minden játékosnak a saját körében 4 munkása van amit lehelyzet. Az akcióhelyek száma viszont nagyon korlátozott, sok olyan mező van ahova egy körben (a jéték ha jól emlékszem 6 körből áll) csak egy játékos léphet, vagy ha már áll ott valaki akkor plusz nyersanyagot / pénzt kell fizetni érte (amiből ugye nem vagyunk elhalmozva). Ha kitaláltad a saját taktikádat, és előtted más pont odalép arra a mezőre ami neked kellett volna ahhoz, hogy a következő lépés kivitelezésére (pl.: kártya vásárlás, vagy termelés beindítása) legyen elég nyersanyagod, akkor az azt jelenti, hogy a következő két lépésedet (egy körben ugye 4 van) már teljesen más sorrendben, vagy abszolút nem is úgy kell csinálnod. Előfordulhat, hogy ez az egész körödet elrontja, bár erre azért törekedni kell, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, és ad is sok lehetőséget a játék, csak az elejétől figyelni kell arra, hogy úgy építsd fel, hogy ne kerülj kiszorított helyzetbe. Ez főleg 3 fő felett jön ki (minél több a játékos annál nehezebb). Nálam az ilyen munkáslehelyezős eurok-ban ez a legszűkebb játék amivel eddig volt szerencsém játszani (talán a Duzzasztómű még ilyen jellegű, bár az a mechanikái miatt kicsit másképp)

  • porcine

    2022-10-24 15:52:13

    Régóta nézegetem a játékot, illetve sok jót hallottam már ról. Olvasva a véleményedet azt kérném, hogy az interakció rész egy picit bontsd ki, ha nem okoz gondot. Ha 0-tól 4-ig osztályozol, és az egymás elől helyek és kártyák elfoglalása a 3-as, akkor mi kap nálad 4-est, illetve 2-est, 1-est.

  • Boardor

    2022-10-24 12:52:27

    Lorenzo il Magnifico + Houses of Renaissance + The Pazzi Conspiracy (KS edition)

    • Játékélmény (0-8)

    8

    Izgalmas, feszes játékmenet, "verseny" az akcióhelyekért, kártyákért, folyamtosan újratervezendő taktika jellemzi.

    • Taktikai/stratégiai lehetőségek (0-7)

    6

    Remekül kidolgozott és összecsiszolt egymásmellé rakott mechanikák, sok pontszerzési lehetőség, amelyek közül mind győzelemre vezethet. (Munkások, kártyadraft, gyártás futtatás, penitencia pontok zseniális!)

    • Újrajátszhatóság (0-6)

    6

    A játék a különböző kártyák és azok kijátszási kombinációiból adódóan szerintem végtelenszer újrajátszható.

    • Tervezhetőség (0-5)

    3

    A játékban elég nagy az analízis-paralízis, nagyon szűkek a nyersanyag forrásaink és az akció helyek is, a játékmenet során gyakori az újratervezés

    • Játékos interakció (0-4)

    3

    Főleg közvetetten felfedezhető interakció a játékosok között, az egyes akcióhelyek elfogalalása, kártyák egymás elől elhoppolása által.

    • Szabály tanulhatóság (0-3)

    2

    Az alapjáték szabályai és kártya képességei egyszerűbbek, a kigészítővel érkező kártyák, család képességek jelentősen bonyolítanak rajta, de sokkal élvezetsebbé, és változatosabbá teszik a játékot. (Érdemes kártya magyarázó listát nyomtatni hozzá!)

    • Játékosszám kezelés (0-2)

    2

    3-4 fővel a legjobb, akkor mutatja meg a foga fehérjét. Minél kevesebben játszunk, annál több a lehetőség a terveink megvalósítására, de ezáltal a játék veszít is a lényegéből, könnyebb lesz.

    • Tematikusság (0-3)*

    2

    A tematika a játékmenet során nem igazán jön át, de ettől függetlenül a megjelenés támogatja azt, és bele tudod magad élni a reneszánsz Firenzébe.

    • Összetettség (0-5)*

    4

    Kizárólag az összes kiegészítővel és modullal játszunk már vele, első pár játék során viszont ezt nem ajánlom.

    *összpontszámba nem számít

    Értékelés: 86

    Számomra az egyik legjobb euro amivel játszottam, néhol egyedi megoldásokkal, remek, feszes játékélménnyel. Gyakorlottabb játékosok számára a kigészítők kötelezőek hozzá, azokkal együtt lesz teljes a Lorenzo élmény. Nagyon ajánlott, modern klasszikus!

  • harnas1207

    2022-01-28 13:25:09

    Simone Luciani neve kikerülhetetlen, ha valaki a BGG 100-150 legjobb játéka közül szemezget. Így jutottunk el a Lorenzohoz, melyről előzetesen semmi különlegeset nem tudtam, de rendkívül jó áron lehetett hozzájutni külföldről. A téma teljesen érdektelen, a grafika és az anyagminőség rendben van. Kockadraft játékról beszélünk, így igazából ezek elhanyagolhatóak.

    A játék mechanizmusainak többsége visszaköszön a szerző más játékaiból, pl a Grand Austria Hotel-ből. Mind működik, de igazi különlegességet nem véltem felfedezni a játékban. (Játékélményre is nagyon hasonlított az imént említett szerzeményre) Ami a komplexitást illeti, a BGG 3,29 véleményem szerint erős túlzás.

    Pozitívumok: A Lorenzo egy igazi pontsaláta, ahol minden játékosnak jut elegendő tér, hogy a saját elképzeléseit megvalósítsa. Négy különböző laptípust lehet gyűjteni, szaladhatunk a hadászati és egyházi sávon a pontokért, miközben az interakció sem marad el. Utóbbi az akcióhelyek befoglalását jelenti az ellenfelek elől vagy épp a kiszemelt lap elhappolását. Külön jó pont, hogy bár kockákról van szó, a szerencsefaktor nem túl magas, hiszen nem kell külön dobnunk játékosonként. Számomra az utóbbi megoldás volt a játék legérdekesebb megoldása.

    Negatívumok: A setup nagyon sok ideig tart, de ennek ellenére is az az érzése az embernek, hogy nagyon kevés lap van a játékban. Ezt azért van, mert hamar kiismerhető melyek az igazán jövedelmező kártyák, és mindenki ezeket fogja várni. Főleg mivel a kártyaszám adott, és a Korokon át mechanizmusát használva körről körre érkeznek az erősebb kártyák. Ez véleményem szerint egy hatalmas hiba, melyet a kiegészítők próbálnak orvosolni.

    A vezetőkártyák teljesen feleslegesen kerültek bele a játékba.

    Ellenfelektől függően minden stratégia győzelemre vezet, de a kereskedő kártyák túlzottan erősek.

    Összegzés: A Lorenzo il Magnifico egy élvezetes játék, mely a maga kategóriájába átlagos. Mindenképpen ajánlatos a kiegészítőkkel együtt játszani.

    Számomra: 7/10

  • hierroo

    2021-08-09 20:40:58

    Egyetértek amiket írtál, illetve elfogadom a véleményedet. A Lorenzo-ról most nem tudok mit mondani, mert engem meg lehet etetni, hogy az egy jó játék, mert egyébként nagyon szép és emiatt érdeklődök is azokkal a játékokkal amik szépek. Nekem egy borosüveg és a cimke is nagyon tetszhet akkor is, ha egyébként rossz a bor, ami benne van az üvegben. És egyébként itt a marketing része a dolognak, mert a dolgokat el kell adni. És mivel vásárlás előtt a külcsínyt látod általában, ezért bizony sok jó játék elveszhet. Én el tudom képzelni azt is, hogy a társasjátékos társadalomban is működik a divat, mint jelenség. Ha a BGG listán előrébb van egyes játék, akkor nagyobb lesz az ismertség, és többen megveszik aztokat a játékokat is, ami nem is annyira éri meg esetleg. Sajnos ezt magamon is tapasztalom. Meg akarom venni az ismert játékokat, azt gondolhatnám, hogy azok jobbak az többinél. Persze ez nem így van, és nem is veszem meg általában.
    Szóval mindenki más, és ez így van jól. Az a lényeg, hogy minden játék megkeresse az őt szerető játékost! (És persze fordítva!) :)

  • robsteady

    2021-08-09 11:05:15

    A tisztázás végett: (biztos) nem rossz játék a Lorenzo, csak nekem nem különleges. Nem az volt a célom, hogy leszóljam. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy a médiaszereplők általi ajánlások még nem jelentik azt, hogy az egy általában vett jó játék. Nekik az. Az, hogy neked passzol-e, már kérdés. Ne egy ember véleményére hallgass. Nézz videókat róla, olvasd el a BGG adatlapját. (Nem fogadható el kifogásként az angol nyelv nem ismerete, ha a Chromeban beépített fordító van. Nem tökéletes, de egész jól kihámozható a lényeg.)

    Az ár meg... Én nem akarok senki zsebében turkálni, de ez a játék nagyon drága nekem. Szerintem egy Mombasa jobb játék, és feleennyibe kerül. Megér ez egy használt Mombasat és Great Western Trailt együtt? Ezt mindenki maga döntse el. Én nagyon ritkán adok ki ennyi pénzt játékért, és ha igen, annak nagyon jónak kell lenni. (Most épp a Madeira volt ilyen, na de az egy tényleg jó játék :) A BGG helyezések meg mondanak is valamit és nem is. Nagyon sok 500-1000 közötti játékom van, amik nagyon jók, sőt a kedvenceim. Pl nekem rossz játék a Mars terraformálása (a játékélményhez képest feleslegesen adminisztratív, számomra nem kibalanszolt kártyahatásokkal dolgozó, átlagos motorú játék, ami nem adja vissza a belefektetett energiát.) Még egyszer írom: Nekem! De ezt úgy körmölöm le, hogy itt a polcon a Ginkgopolis, ami mechanikában szerintem veri a kis Marsot, holott a sokadik a ranglistán. Nekem.

    Ne a médiaszereplők határozzák meg az ízléseteket, ezt javasolom. Fontos amit mondanak, de csak a rész, ami elfogulatlanul azt jellemzi, miért jó játék. Amennyiben ez szubjektív szempont, akkor (is) jön a kutatómunka szerintem. Alakítsátok ti az ízléseteket.

  • robsteady

    2021-08-08 23:01:57

    Semmit. Mindkettő nagyon jó játék. Nekik meg lehet bocsátani a rondaságot épp ezért. Meg mert 100 évesek. Vannak ronda, de jó játékok. Pl Faiyum (ami talán jobb is, mint a Concordia) vagy The King is Dead SE

  • maricusi

    2021-08-08 22:29:45

    Mit ajánlanál akkor az El Grande illetve a Hansa Teutonica helyett? Ahhoz képest, hogy elavult szerinted, mind a kettő benne van a BGG stratégiai játékai között a legjobb százba. Mondjuk jóval olcsóbban be lehet szerezni, mint a Lorenzót.

  • robsteady

    2021-08-08 22:14:51

    Ez a baj a futtatott játékokkal. Drágák, és elviszi az embert a felhajtás. Rahdo videóját néztem róla, egy lépés elég volt belőle, hogy lássam, semmi különleges nincs benne. Ráadásul vállalhatatlanul ronda 2021-ben.

    Amennyiben kockadraft kell, és ennek a korszaknak a hangulata, akkor ott a Signorie. Ami nem ismert, ám szerintem sokkal jobb játék. (A Lorenzo és Coimbra szerelemgyereke heavy euró változatban mondjuk, ha jellemeznem kéne egy gondolattal. Ez nyilvánvaló képzavar, mert idősebb mindkét játéknál, de ettől tekintsünk most el) Nem egyszerű, mert az aztán tényleg egy nagy sandbox játék. Bármikor kiállítom Lorenzo ellen. Az ára meg feleannyi (ha lehet kapni).

    Játszatok jó játékokkal.

  • hadhaz.sandor

    2021-06-07 14:06:29

    Én is tőlük hallottam róla, ezért is szereztem be. Hiba volt előtte nem kipróbálni. Ha még 2016ban találkozom a játékkal lehet tetszett volna, ma viszont nekem ez egy JASE. Just Another Soulless Euro.

    A doboza és a tábla hátulja(!!) szép. A táblája szerintem már 2005-ben is unalmas lett volna, El Grande/Hansa Teutonica féle középköri vonal.

  • hierroo

    2021-06-07 13:20:41

    Szép játék, nekem legalábbis tetszik. Lehet hogy nem mindenkinek jön be, ezt egy videón is ecsetelték. https://www.youtube.com/watch?v=VWijW_WIcXk
    (más játékok közt írtak róla /3:22-től/)
    A doboza mindenesetre különleges!

  • hadhaz.sandor

    2021-06-07 00:23:56

    Rengeteg fejben számolás. Egy mondatban így írnám le a játékot.

    Semmi téma és hol van egyáltalán benne Lorenzo? Az engine building rész elég gyenge, főleg hogy még a sárga kártyákat sem lehet láncoltatni. Van 3 tracker, rengeteg különböző szabállyal. Cserébe még szivat is az egyik a penitenciával.

    Pozitívum, hogy meglepően jól balanszolt, negatívum a kártyasorrend miatti nagy szerencsefaktor. Értem, hogy miért szeretik sokan, de ennél sokkal jobb és olcsóbb játékok vannak.

  • c.gergo

    2019-03-28 15:22:47

    Zseniális játék! Dobókockás, de abszolút nem a szerencsén múlik. MUST HAVE vétel!

A Lorenzo il Magnifico társasjáték és kiegészítői (10)

  • Lorenzo il Magnifico: New Leaders társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Lorenzo il Magnifico: Bonus Card expansion társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Lorenzo il Magnifico: Houses of Renaissance társasjáték Kiegészítő

    Description from the publisher: In Lorenzo il Magnifico: Houses of Renaissance, each player now becomes the head of a powerful house of Renaissance, each of which has a strong special ability that only that player can use. Players choose the houses from the ten available at the beginning of the game through a special and fast auction. This expansion also...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Lorenzo il Magnifico: Houses of Renaissance társasjáték Kiegészítő 4990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Lorenzo il Magnifico: New Leaders #2 társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Lorenzo il Magnifico: The Pazzi Conspiracy társasjáték Kiegészítő

    Lorenzo il Magnifico: The Pazzi Conspiracy Kickstarter edition is a 48-card expansion that enriches the original Lorenzo il Magnifico experience. You will move in the darkness and, for the first time, the cards you play will influence the actions of the other players. The ancient and dark streets of the city are the perfect environment to punish your...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Lorenzo il Magnifico: The Pazzi Conspiracy társasjáték Kiegészítő

    This is for the standard edition of Lorenzo il Magnifico: The Pazzi Conspiracy which consists of 24 cards. Lorenzo il Magnifico: The Pazzi Conspiracy Kickstarter Edition consists of 48 cards. Lorenzo il Magnifico: The Pazzi Conspiracy Kickstarter edition is a 48-card expansion that enriches the original Lorenzo il Magnifico experience. You will move in the...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Lorenzo il Magnifico - Bővített magyar kiadás társasjáték

    A bővített kiadás tartalmazza a Reneszánsz Házak és a Pazzi-összeesküvés kiegészítőket. Lorenzo de' Medici a történelem egyik legbefolyásosabb személyisége volt. Nemcsak ravasz diplomata és politikus volt az olasz reneszánsz veszélyekkel teli korában, hanem szenvedélyes pártfogója volt a művészeknek és költőknek, akik az olaszok dicsőségét és hírnevét a...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Lorenzo il Magnifico - Bővített magyar kiadás társasjáték 27000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 18 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Lorenzo Il Magnifico: Promo Visconti/Della Scala társasjáték Kiegészítő

    2 new families, originally included in the New Edition of Lorenzo il Magnifico Visconti Before the Family Tiles auction, draw 2 Leader Cards and place them face up next to this tile. If you take this Family Tile, take the 2 Leader Cards and the 5 Visconti tokens (put the tokens in front of you on the non-active side). Whenever you play a Leader Card...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Lorenzo il Magnifico: New Leaders #3 társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Lorenzo il Magnifico: New Excommunications társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 16+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Virginio Gigli, Flaminia Brasini, Simone Luciani
  • Illusztrátor:  Klemens Franz, Andreas Resch, Andrea Kattnig
  • Kiadók:  Albi, Cranio Creations, Game Harbor, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), Maldito Games, Meeple BR Jogos, Crowd Games, Atalia, HeidelBÄR Games, Angry Lion Games, Albi Polska
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English/Italian edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
  • English-only first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • English-only second edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 32 cm x 23 cm x 7 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.3 cm x 31.3 cm x 7.2 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Lorenzo il Magnifico
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 32 cm x 23 cm x 7 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 32 cm x 23 cm x 7 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • English-only edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 32 cm x 23 cm x 7 cm
  • Game Harbour Chinese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Lorenzo il Magnifico társasjátékhoz