A Tiltott Sivatag
A Tiltott Sivatag
A Tiltott Sivatag
A Tiltott Sivatag
Videó beküldése

A Tiltott Sivatag társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Tiltott Sivatag egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a...

A Tiltott Sivatag egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a fogd és vidd, a moduláris tábla és a váltakozó képességek mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A sivatag mélyén
Küldetésre indultatok a távoli sivatag szívébe, hogy felkutassatok egy régi repülőszerkezetet, amely a Nap energiáját használva működött. Sajnos megtörtént a legrosszabb: amint elértétek a sivatagot: hatalmas homokvihar tört ki és ti a semmi közepén ragadtatok. Se víz, se segítség és a hőség egyre nő. Egyetlen esélyetek megtalálni a legendás szerkezetet és elrepülni a vihar elől.

A Tiltott sivatag egy kooperatív játék, melyben egy repülőgép négy darabját kell kiásnotok a homokból és minél előbb elrepülni a sivatagból. A feladat nem lesz egyszerű. A vihar tombol, a víz napról napra fogy és senki sem tudja, hogy merre lehetnek az alkatrészek. A győzelemhez remek taktikára és egy kis szerencsére is szükségetek lesz.

A mozgó homoktenger
Nem tudjátok előre, hogy mit is találtok a sivatagban. A terep véletlenszerűen, kis lapkákból áll össze, amik ráadásul homokkal vannak ellepve. Ahhoz, hogy megtaláljátok a szükséges tárgyakat, ki kell ásnotok a homok alól azokat az építményeket, amik megmutatják az utat. Persze a homok alatt sok minden megbújik. Találhattok vizet, ami létfontosságú lesz; akadnak földalatti járatok is, ahol védve vagytok a nap elől; de akár különböző felszereléseket is találhattok, amik segítik majd a túlélést.

A sivatag egyáltalán nem biztonságos. A dűne mozog, így folyton változik a területek helyzete, valamint a homok is egyre több lesz. Ha valamit befed a homok, értékes időt kell feláldoznotok azért, hogy eltakarítsátok azt. Ha már túl sok van belőle, nagyon nehéz lesz a haladás és akár a játék is véget érhet.

A sivatag hősei
A kalandorok csapata nem amatőrökből áll. Mind felkészülten indultatok neki a feladatnak, így hiába a balszerencsétek, minden esélyetek megvan arra, hogy teljesítsétek a küldetést. Mindenki egy-egy különleges képességgel rendelkező karakter bőrébe bújik. A meteorológus a viharjóslásban segít, a vízhordó az életben maradásért felel, míg az archeológus könnyebben eltakarítja a homokot. Mind a hat karakter fontos szerepet tölt be és ösztönöz a csapatmunkára.

Minden karakter négy-négy akciót hajthat végre a saját körében. Ezeket kell felhasználnod a mozgásra, az ásásra, a terület feltárására és a tárgyak felvételére. Fontos, hogy jól oszd be a cselekedeteidet, mert egy rossz döntés is elég ahhoz, hogy a győzelem távolabb kerüljön. Ha sikerült mind a négy alkatrészt összegyűjtenetek és eljuttok a gépezetig, sikerült elhagynotok a sivatagot és megnyertétek a játékot.

A doboz tartalma
49 kártya, 28 homokjelző, 24 sivataglapka, 6 fafigura a kalandoroknak, 6 jelölő klip, 4 repülődarab és a repülő modellje, valamint a homokvihar mérője.

Vár a sivatag
A Tiltott sivatag remek választás, ha olyan kooperatív játékot kerestek, amelyet könnyű szabályok és nagy kihívás jellemez. Ezt megtaláljátok ebben a játékban, talán a nehézségből túl sokat is. Az első néhány játék alatt nem lesz könnyű kikeveredni a homok alól. Jellemző az ilyen típusú játékokra, hogy valaki átveszi a vezetést és megmondja másoknak, hogy mit tegyen. Ez a Tiltott sivatagra nem jellemző. Érdemes megbeszélni a taktikákat és segíteni a többieken, de mindenki meg tudja tartani a saját karakterét és cselekedhet a saját belátása szerint.

A tartozékok minősége nagyon jó, különösen a műanyag figuráké. Az összeszerelhető repülőgép remekül mutat. A lapkák kétoldalasak, melyek grafikája nagyon hangulatos és szép.

Ha esetleg a sivatagos téma nem tetszik, akkor érdemes kipróbálni a sorozat első részét, A Tiltott sziget játékot, amely kisebb-nagyobb változtatásokkal átülteti a kalandot egy süllyedő szigetre. Ha valami komolyabb, nehezebb, összetettebb játékra váltanátok inkább, akkor a Pandemic jó választás lehet.

Találjátok meg azt a gépet, mielőtt a homok belep mindent!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
  • 6 890 Ft-tól
  • -19%-1 614 Ft

Kategória: Fantasy, Sci-Fi, Kaland
Mechanizmus: Akció pontok, Lapka-elhelyezés, Fogd és vidd, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Pakli tervezés, Rács mozgás, Solitaire, Négyszög-rács, Bias, Map Reduction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A Tiltott Sivatag társasjáték vásárlása, árak és üzletek



Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

A Tiltott Sivatag társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Kommentek

Kommentek

  • fodihun1

    2023-07-19 08:30:29

    Ez volt nekem az első koop játékom. Azóta sem bántam, hogy beszereztem és tartom is azt, hogy a sorozatból ez a legjobb rész. A sziget túl könnyű ( bevezetőnek jó) a fellegek meg már inkább szívatós (de azért nem egy komolyabb darab mint mondjuk a szellemek szigete).

  • nedudki74

    2023-05-04 18:11:41

    Nekem az a tapasztalatom, hogy nem annyira fontos a létszám, (mint pl, hogy van-e valaki, aki megoszthatja a vizét a többiekkel). A Tiltott szigetben és a Pandemicben viszont biztosan könnyebb 2 fővel nyerni, mert a megfelelő kártyák könnyebben kerülnek egy kézbe és hamarabb adódnak le.

  • steeeven88

    2023-04-19 20:39:29

    Nagyon szépen köszönöm ezt a kimerítő ismertetőt, meg fogom nézni ezeket!

  • lrekasi

    2023-04-19 14:29:44

    Én az alábbiakkal játszottam, és vannak is meg: Pandemic, Pengeélen kiegészítő, Labor kiegészítő, Iberia, Reign of Cthulhu, Star Wars: A klónok háborúja, World of Warcraft: Wrath of the Lich King.

    Az alap Pandemic szerintem minden játékosnak remek szórakozás, aki szereti a koop-ot, és nem zavarja a téma (covid alatt volt némi elfordulás a játéktól sokaknál). Ha kevésnek tűnne, akkor én a Pengeélen kiegészítővel dobnám előbb el. Ha euro játékosokkal ülsz le, akkor jó lehet a Labor kieg.

    Az alap mechanizmusait hozza, arra rímel rá, de nagyon tematizáltan az Ibéria - a kettő közül bármelyik jó választás. Ha nem gondolkodsz egyáltalán kiegészítővel, akkor inkább Ibéria. Meg merem kockáztatni, hogy etalon játék.

    Ha valamivel gyorsabb játékmenet kell, más téma, nem zavar a magasabb szerencsefaktor, akkor a Reign of Cthulhu. Itt kisebb a térkép, nem csak "víruskockák" (kultisták) jönnek a térképre, hanem a véneket reprezentáló kártyák is felfedődnek, amelyek vagy azonnali, vagy folyamatos hatással szívatják a játékosokat, illetve egy Abomination (3 életű) is kerül a pályára, akik meg akarnak lógni, ezért őket folyamatosan hajtani kell. A velük való találkozás azonban általában káros a játékos karakterének egészségére, és így annak csökkennek a képességei. Szerintem izgi csavar, de a magas random faktor miatt inkább a téma kedvelőinek jó.

    Ha inkább fantasy téma jön be, akkor a Lich King. Nekem ez egy idő után lapos volt. Egyszerűen nem jött be a küldetés rendszere, pedig izgi csavar (ezt már nem Matt Leacock tervezte).

    Tanulva a "hibákból" készült a SW: KH tematizált verzió. Itt nem "kártyák" ellen küzdünk, hanem egy főellenséggel (ebből több közül lehet választani), akiknek egyedi paklija van, és mindig ebből húzunk fel. Szerintem jobb, mint a WoW verzió, de mégsem volt hűha feelingem.

    A Róma, illetve a Rising Tide variánsokkal nem játszottam, sem a legacy verziókkal.

    Sajnos ezen koop játékok sem mentesek az "alpha player" hatástól, így jól kell partnert választani 🙂

  • steeeven88

    2023-04-19 11:18:30

    Köszönöm az ajánlást, anno játszottam a Pandemiccel, de nagyon rég és halvány az emlékem. Úgy látom, elég gazdag a kínálat. Haladóbb felnőtt játékosoknak, de viszonylag kezdő kooperálóknak és főként 2 főre továbbra is az alapjátékot ajánlod?

  • lrekasi

    2023-04-18 22:02:58

    Ha szereted a kooperatív műfajt, de a magas szerencsefaktorú tower-defence-ek, vagy dungeon crawler-ek nem a kedvenceid, akkor bátran merem ajánlani bármelyik Pandemicet (bár az alappal kezdeném, vagy az Iberia-val), vagy akár a Horrified játékokat. Hasonló élményt nyújtanak, mégis elég mások.

  • Lumienkeli

    2023-04-18 17:01:52

    A Tiltott sivatag után a Sziget szerintem nem kihívás. A Tiltott fellegek igen, viszont ahogy írtam ott aztán tényleg dobál a szél és csapkod a villám. Nekem nagyon nem volt jó élmény. 😅 Korábban azt írtad, hogy a Sivatag nektek többen könnyebb volt. Ezért úgy gondolom, hogy érdemes lenne egy próbát tennetek a fellegekkel, hogy megtapasztald milyen. Nekem is majd még egyszer két fővel, mert úgy talán kevésbé érzem magam kiszolgáltatottnak.

    Egyszer érdemes kipróbálni a sorozat összes darabját, megvenni meg a legkedvesebbet. Legalábbis szerintem. :)

  • steeeven88

    2023-04-18 13:03:35

    Ezt köszönöm, hogy megosztottad. Ajánlás útján választottam a Sivatagot, mert úgy ítéltem meg ,a Tiltott Sziget egyszerűbb, a Fellegekben pedig nagy a random-faktor, amit nem nagyon szeretek.

    Ezek alapján - ha még nincsen meg - nem is ajánlanád a Szigetet és a Fellegeket megvásárolni, ha a Sivatag megvan?! Mert az eredeti tervek alapján végig akartuk próbálni mind, de már nem vagyok benne biztos... 😀

  • Lumienkeli

    2023-04-17 16:18:15

    Ebben egyetértünk. Jó játék, érdemes kipróbálni gyerekekkel, felnőttekkel, kezdő társasjátékozókkal és gyakorlott stratégákkal is. :D

    A Tiltott sorozatból nekem ez a kedvencem. A Tiltott sziget nagyon egyszerű (a gyerekeim szavaival élve pitekönnyű), a Tiltott fellegeknél meg tényleg az volt az élményem, hogy dobál a szél, csapkod a villám és mire sorra kerülök meghaltam kétszer, pedig azt gyakorló társasjátékosokkal, felnőtt csapattal próbáltam. XD

  • steeeven88

    2023-04-17 15:56:50

    Ezen nem fgounk öszeveszni, vélhetően mindkettőnknek igaz van.😁

    Én azt tapasztaltam négyen, hogy valóban, később kerül rád ismét a kör, de a többieknek bőven van lehetőségük - ha kell - téged megmenteni, mi még sosem haltunk így szomjan. Mindig volt akinek volt 'Hátirakétája', 'Napernyő', 'Titkos vízkészlet', szóval valami, amivel a többiekre is ráhatása van. Valóban kissé passzívan sodródsz olyankor az árral, de menthető vagy.

    A lényeg, hogy 2, vagy 4 fővel is, de nagyon ajánljuk a játékot!😄

  • Lumienkeli

    2023-04-17 12:02:09

    Nekem pont az a tapasztalatom, hogy két játékossal könnyebb, mint többel. Ha ketten játszunk szinte mindig nyerünk, pedig kisiskolással játszom. Kezdő vagy normál szinten szoktunk kezdeni. Mivel minden játékos után jön a vihar, ezért viharkártya ugyanannyi fordul fel, viszont két játékossal minden második vihar köre után az én köröm jön. Ha négyen vagyunk, akkor három körig sodor a vihar, amire nekem nem, maximum a játékos társaimnak van ráhatása a különleges képességeik által. Simán lehet, hogy négy játékosnál mire újra én jövök szomjan is halok és semmit nem tehetek ellene.

    Ha ketten vagyunk, akkor a felszerelés kártyák is kétfelé oszlanak, aztán lehet csere-berélni. Ha az egyik karakter a Vízhordó, akkor az tovább könnyíti két fővel a játékot (amúgy többel is hasznos, de kettővel nekem érzésre kifejezetten erősebb, mint több játékossal.) Több játékossal a Navigátor és a Meteorológus az, akiknek a képességei nagyon jól tudnak jönni.

    Gyerekekkel játszom és nem szoktam nekik megmondani, hogy mit csináljanak, maximum ha nagyon nem logikus amire készülnek megkérdezem, hogy miért azt szeretné lépni, mi a koncepció és megkérem, hogy vizsgálja meg, hogy milyen lehetőségei vannak még.

    A játékidő akkor hosszabbodik, ha egy vagy több játékos nagyon agyal, belefagy az analízis-paralízisbe vagy nem figyel és azt se tudja, hogy épp mi folyik a táblán, mert mondjuk a játékalkatrészekkel játszik. (Gyerekekkel játszani csodálatos, simán átfordul az egész egy szerepjátékba, ha épp olyan hangulatuk van, ami ugyanúsz super, mint kijutni a sivatagból. :) )

  • steeeven88

    2023-04-17 11:28:23

    Sikerült tegnap két fővel is kipróbálni.

    A tapasztalatom, hogy a játékidő értelemszerűen hosszabb, mert két játékosnak hosszadalmasabb minden mezőre elérnie, mintha négy bábu mozogna a sivatagban. Kezdő, majd Normál szinten is kipróbáltuk, így sem nyúlt a játékidő 45 percnél hosszabbra, pedig azért gondolkodtunk. Ami kicsit nehezebbé teszi szerintem két főre, az a vízgazdálkodás. Mert az ugye fogy. És óhatatlan, ha négyen vagyunk, valakinél jobb eséllyel lapul egy 'Napernyő', vagy 'Titkos vízkészlet', illetve mivel közelebb vannak egymáshoz könnyebben meg tudják osztani a vizet a másikkal. Itt - hogy legyen idő a vihar előtt bejárni a táblát - többször messzire kényszerültünk egymástól, megnehezítve ezáltal a közös vízvételezést. Ennek ellenére nagyon jól lehet menedzselni a problémát, csak kommunikálni kell.

    Több játéot jtszva mindkét létszámban egyelőre az a pozitív tapasztalatom, hogy mindkettővel nagyon jó fejtörő és élvezetes játék tud lenni!

  • steeeven88

    2023-04-11 11:00:24

    Végre sikerült kipróbálnunk négyen, kezdő szintre állítva a viharerősség-jelzőt. Lelövöm a poént, kijutottunk a sivatagból. A játék elején négyen négy irányba indultunk. Mindenki lépett, ásott, feltárt. Amire figyelni kellett, mert trükkös, hogy az elején a 2, majd a 3, illetve 4 felhúzott viharkártya már nagyon sok tud lenni, meg lehet szomjazni... Próbáltunk nem nagyon eltávolodni egymástól, ha baj van, tudjunk egy mezőre kerülni és megosztani ivóvizünket egymással, vagy a különleges képességek révén feltölteni a készletünket. Nagyjából megbeszéltük, ki-miért halad arra, amerre, hogy a stratégia mindenki számára világos legyen, de meghagytuk az aktuális játékosnak a döntést. Szépen lassan fordultak fel az alkatrészek, amiket logikusan összegyűjtögetve eljutottunk a felszállóhelyig és megnyertük a játékot. Összességében azt láttuk, hogy először játszva is odafigyelve, logikusan gondolkodva - de nem könnyen - tudtuk megnyerni a játékot, és kipróbálva, hogy mi lett volna, ha még pár lépéssel többet kell tennük sem jött volna olyan vihar, ami a vesztünket okozta volna.

    Ami nagyon tetszett:

    • Logikusan kell gondolkodni, még a kezdő szinten sem fér bele sok kihasználatlan akció, végig kell gondolni és lehetőleg mind a 4 akciót egy körben kijátszani, de egy gyengébb lépés lehetlenné a küldetést
    • A random lerakott kártyák miatt szerintem nagy az újrajátszhatósága
    • Az állítható nehézség miatt lhete rajta nehezíteni, ha egy komoly, összeszokott, felnőtt csapat játszik (szükség lehet rá), ugyanakkor sikerélményt ad a könnyebb szint is, ha vaakivel játszanál, de nem expert gamer...

    Amit gondolj át, létező motívum a játékban:

    • alfa-játékos probléma: ha valaki kicsit túlgondolja a négy ember közül, nagyon elrontja a játékot. Érdemes előtte tisztázni ezt, de nem tudom, hogy mindig sikerülhet-e elkerülni. Különösen előjön, ha vegyes csapat játszik, ahol van egy, aki kicsit lassabban gondolkodik, óhatatlan, hogy lesz aki ilyenkor beleszól... Emiatt egyáltalán nem minden társaságba való!

  • mr.zehy

    2022-12-28 22:28:50

    Könnyed kis családi koop játék, pofonegyszerű szabályokkal, de skálázható nehézséggel, melyben kalandorokként kell a sivatagban boldogulnunk. Egy homokvihar és a tűző nap is nehezíti a dolgunkat, de összehangolva a kalandorok mozgását és a képességeinket is használva megtalálható, amiért jöttünk. Mi a Pandemic után szereztük be, így őszinte leszek, bár egyáltalán nem rossz játék, de nekünk kicsit kevés volt. Gyerekkel mondjuk inkább ez, mint a vírusok. 😀

  • nedudki74

    2022-10-08 20:09:25

    A Tiltott szigettel kezdtük és nagy sikere volt nálunk. Megvettük a Tiltott sivatagot is, amit a másik után könnyen megtanultuk, de még így is nehezebbnek bizonyult. Még keveset játszottunk, általában szomjan halunk, de lassan beletanulunk a játékba. Szerintem ketten sokkal könnyebb győzni, de lehet azért mert négyen gyerekekkel játszunk. Sokban hasonlít az elődjére, hasonló a mechanizmusa, a rajza, alkatrészei is, ugyanakkor mégsem önismétlés. Nagyon jó játék, a sztorija is jó, át is jön játék közben, kalandfilm jellegű. A pálya mindig más, mindig más karakterrel lehetünk, a nehézségi szint emelhető. Elég olcsó is a minőségéhez képest, nagyon megéri megvenni.

  • cv.a.peter

    2020-12-28 20:07:48

    Azóta szemezgettem a "Tiltott" sorozattal, mióta a Reign of Ctulhu belopta magát a szívünkbe. Fel is került a karácsonyi listára mind a 3 mint családnak választási opció, és mint utóbb kiderült az eladó ajánlásának köszönhetően kaptuk meg a Sivatag-ot ("Ez sokkal jobb" mondattal a Sziget helyett) és hát köszönjük neki. Nagyon jó, mi ketten is tudtunk nyerni (sok Cthulhu vereség után ez üdítően hatott :D ), apósnak is tetszett, bár az elején kicsit el volt veszve (45 éve nem társasozott :D) de hamar belejött a szerepébe. Sok-sok kellemes élményt fog még ez nyújtani nekünk :)

  • oruhkaha

    2020-11-13 17:35:33

    Szia! :) Örülök, hogy hasznosnak találtad a kommentemet.

    Ha egy olyan kooperatív társast keresel, ahol egymást támogatjátok, majd együtt örültök a csapattal, akkor mindenképpen ajánlom. Szerintem ár-érték arányban is nagyon erős a játék, megéri a pénzt.

  • oruhkaha

    2020-11-08 13:33:47

    Tavaly karácsonyra szerettem volna venni egy izgalmas kooperatív társast a családnak. Korábban nem néztem utána a játékoknak, csak nekivágtam a keresésnek a boltban. Nagyon fontosnak tartottam válogatás közben, hogy mindenképpen kooperatív legyen, mert hajlamosak vagyunk elindítani egymás között a III. világháborút, ha lehet a másikat hátráltatni, vagy csak simán monopolyzunk. :D Mikor megláttam ezt a játékot, már maga a fémdoboz minősége és mérete is megfogott, bár a doboz alján látható kis illusztráció aggodalmakkal töltött el, mert kevésbé kidolgozottnak tűnt.

    Végül eljött a karácsony napja és kibontottuk a társast. Először bonyolultnak tűnt a szabály, sőt rosszul is játszottuk. Nem akarok hazudni, 3-4 játék után pontosítottunk minden szabályt videók segítségével. Miután minden ment még így is jó párszor kikaptunk, de egyre többet nyerünk.

    Szerintem egyszerűen zseniális a mechanikája, többféleképpen is el lehet bukni, ezért sok dologra kell figyelni. Igyekszünk meghagyni mindenkinek a saját döntést, hogy mit csináljon, de azért mi, fiatalabbak segítünk. Benne van a játékban, hogy valaki jobban ráérez, de ha megadja mindenkinek a teret, egyformán élvezetes minden játékos számára a Tiltott sivatag.

    Nagyon szép a játék, szépek az alkatrészek, tényleg jó érzéssel tölt el a végén összerakni a menekülésünk eszközét, a hajót.

    Mindenkinek ajánlom, aki szeret egymást segítve leküzdeni a játék által felállított akadályokat.

    Mindenhogy kipróbálva, megállapítottuk, hogy 3 és 4 játékossal a legjobb, 5-en is izgalmas, de 2 fővel nekünk nem nyerte el annyira a tetszésünk.

  • Robby

    2020-11-04 21:46:17

    Mi is nagyon szeretjük, a sziget után kipróbáltuk és nem csalódtunk. A három rész közül ez a legjobb (szerintem). Tényleg nem egyszerű nyerni, de ha van a csapatban navigátor és vízhordó akkor az nagyban megkönnyíti a játékot, ha nincsenek, akkor igazi kihívás és szerencsejáték.

  • bonzo18

    2020-11-04 21:28:05

    A tiltott sivatag egy kooperatív játék, mely során a csapat célj, hogy kijusson a homoksivatag szeszélyes terepéről egy repülőbaleset után. Maga a játék egyszerű és könnyen tanulható, azonban nagy figyelmet és csapatmunkát igényel ha meg akarjátok nyerni. A repülőtöknek 4 darabját kell összegyűjteni, ahogy az a Tiltott szigetben is hasonló képpen volt, azonban itt ne mtudjátok előre hol is van az az alkatrész és csak a lapok felfordítása után derül ki. Nagyon figyelni kell a vízkészletetekre! Azon bukik szinte mindig az ember. A homokfúvót pedig tartogassátok a végére, minden körben fordítsatok legalább egy, de inkább több lapot és ne resteljétek, hogy menedékbe húzodtok. Az oázisokat meg közösen, egyszerre használjátok ki. Még ezekkel a tanácsokkal is nehéz a győzelem.

    Ketten a legnehezebb és legizgalmasabb, de többen is nagyon jó kis móka tud lenni. Minden egyes játék izgalmakkal teli volt és nem egyértelmű, hogy megnyeritek-e egyáltalán. Még az utolsó lépésetek előtt is elbukhatjátok a játékot. Fémdoboza révén remek társ az út során is, bár kellően nagy játéktér kell neki, de egy parkba kiülős naphoz is passzol. Ajánlom kicsiknek/nagyoknak egyaránt, mindenki tudja élvezni, szerintem családoknak is nagyon jó gondolkodós játék. Egy biztos nem fog összeveszni senki senkivel, összehozza az embereket a játék. Annak ellenére, hogy könnyednek tűnik megmozgatja az ember agyát.

    Azt mondanám talán minden polcra kéne egy ebből, de valakinek nem biztos, hogy bejön ez a kooperatív téma vagy, hogyha túl sokszor 'veszít' az ember a játékben, emrt hát elég gyakran előfordul, de ettől lesz szerintem élvezetes. Azonban mindenképp ajánlanám, hogy legalább egyszer kipróbálja az ember, de szerintem egy játék kevés ahhoz, hogy eldöntsd tetszik e vagy sem. Sok függ attól is milyen karakterrel játszik az ember, egyet én se szeretek és akkor nem is élvezem annyira a játékot, de a karaktereket nem kell a szerencsére bízni, nem befolyásolja a játékot, mert mindegyiknek megvan az előnye.

  • keplegeny

    2020-04-03 09:23:59

    A Tiltott Sziget után nagyot lépett a fejlesztő a Sivataggal, nehezebb és izgalmasabb játék lett. Nagyon sokat kellett agyalni, hogy ne fogyjunk ki sose az innivalóból:)

  • deze76

    2020-03-29 19:29:05

    Nekünk is jó sok játék van már benne, és szerintem ketten könnyebb, mint hárman vagy négyen, ami pont a "tűző nap" kártyák miatt van így, hiszen egyszerűbb összhangban mozogni, mint több főnek. 😊

    Változatosabb tán, mint a "testvére" a Tiltott Sziget, és kicsit "gondolkodósabb".

    Nem bántuk meg, hogy megvettük mindkettőt, de ha választani kéne, akkor erre esne a voks. 😊

    A doboz, és az insert mindkét játék esetében kiemelkedően jó.

    Egyik kedvenc a coop játékok között. 😊

  • mokiszin

    2020-03-18 01:42:51

    nagyon izgalmas, ügyesen oldja meg a kooperativ játékmódot. kevés játék tudja megoldani, hogy minden játékosszám nagyjából ugyanakkora izgalmat rejt magában.

  • osztheimertamas1

    2019-09-02 13:41:11

    Abszolút kedvenc, ez inditótta el nálam a lavinát. Kooperációs játék fanoknak kötelező!

  • saxomusic

    2019-07-17 20:44:51

    Izgalmas kihívás lehet azok számára, akik kedvelik a kooperatív jellegű játékokat, és jártasak már bennük. Ugyanis a játék kemény kihívás elé állítja a játékosokat. Ezt a játékot nagyon nehéz ketten megnyerni. Többször próbáltuk, lehet nem volt szerencsénk. Ez kicsit csalódást okozott. Négy-öt fővel jobb játszani. De ennek ellenére egy szuper csapatösszerántó és szórakoztató játék. A különböző laplehelyezések miatt a játék változatos, minden egyes kör újabb kihívást jelent. Nagy összhangra van szükségük a játékosoknak, hogy sikeresen teljesítsék a feladatot. Ugyanis, ha nem figyel a csapat, hamar kudarccal végződhet a játszma. Még az utolsó pillanatban is rosszra fordulhat a helyzet, mikor már majdnem sikerült befejezni a játékot. A játékszabályok könnyen érthetőek, a játékmenet egyszerű. Fiataloknak és az idősebb korosztálynak is egyaránt szórakoztató élményt nyújt. A játék kivitelezése ötletes, grafikája nagyon tetszik, csillagos ötöst érdemel.

  • benyod

    2019-04-03 09:29:25

    Az egyik kedvenc kooperációs játékunk. Izgalmas, változatos. Hiába a sok játék, van hogy bebukjuk, mert épp úgy jön ki a lépés. Kell egy kis jó szerencse is mert kockáztatások nélkül nem nyerhető meg. Nehéz és minél többen játszuk annál nehezebb. A játék elején azt gondolnánk, hogy simán meglesz aztán a közepe felé megjelennek az első izzadság cseppek, a végén pedig hosszas számítgatás, hogyan nem fogunk kiszáradni :)

  • lazarvivien19

    2019-03-03 23:17:56

    A játékszabály egyszerű, könnyen érthető. A játék nem hosszú, kb 45 perc. Kezdéskor a lapkákat véletlenszerűen helyezzük el, így mindig új játékteret kapunk, ami folyamatosan változik a játék közben a 4 akció után felhúzott viharkartyák által, plusz homok kerül rájuk megnehezítve a játékot és így új kihívásokat kapunk. A homok gátolja a mozgást, a kincsek és a meneküléshez szükséges 4 alkatrész és a hajó megtalálását, megszerzését. A cél mindenkinek életben maradni és közösen elmenekülni. A játékot színesíti, hogy mindenki kap, vagy húz egy karaktert, ami plusz képességet ad, amikre azért nagy szükség is van. Nagyon vigyázni kell a tűző napra, mert a víz hiánya gyorsan véget vet a játéknak.

Az A Tiltott Sivatag társasjáték és kiegészítői (2)

  • Forbidden Desert: Storm Tracker Gear Card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • A Tiltott Fellegek társasjáték

    Újabb Tiltott kalandba keveredtél? Kijutottál a tiltott szigetről, túlélted a sivatag megpróbáltatásait - de vajon hogy fogod átvészelni a hatalmas, szörnyű vihart? Ez az új kooperatív társasjáték most igazán felvillanyoz! A csapatod feladata, hogy felderítsétek a lebegő várost és egy valódi áramkör létrehozásával beüzemeljétek a rakétákat a tomboló orkán...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    A Tiltott Fellegek társasjáték 5000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 perc
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Matt Leacock
  • Illusztrátor:  C. B. Canga, Tyler Edlin
  • Kiadók:  Schmidt Spiele, Gamewright, Devir, Cocktail Games, Competo / Marektoy, White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Lifestyle Boardgames Ltd, uplay.it edizioni, AURUM, Inc., FoxMind Israel, ADC Blackfire Entertainment, Reflexshop Kft, Sovranti
  • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, holland, angol, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Catalan edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: katalán
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
  • English edition, first printing
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • English edition, second printing
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • English edition, third printing
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • Finnish edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: finn
  • French edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: orosz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
  • English edition 2014, first printing
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21.6 cm x 21.6 cm x 7.6 cm
  • English edition, fifth printing
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
  • English edition, fourth printing
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: Korean
  • English edition, sixth printing
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
  • English edition 2016, fifth printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • English edition 2016, seventh printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21.6 cm x 21.6 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • English edition 2016, sixth printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21.6 cm x 21.6 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • English edition, eighth printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • English edition, ninth printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • English edition, seventh printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21.6 cm x 21.6 cm x 7.6 cm
    • Súly: 5.8 kg
  • English printing, tenth printing
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: cseh
  • Hebrew edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 21.6 cm x 21.6 cm x 7.6 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Czech edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 21.7 cm x 21.7 cm x 7.8 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Greek edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 7.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Tiltott Sivatag társasjátékhoz