Blood Rage
Blood Rage
Blood Rage
Blood Rage
Videó beküldése

Blood Rage társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Blood Rage egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, az egyidejű...

A Blood Rage egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, az egyidejű akciók, a pakli tervezés, a kártya húzás és a terület mozgatás mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

A Blood Rage játékban a játékosok erős viking klánokat irányítanak egy dicsőséges küldetésben mielőtt a világ apokaliptikus pusztulása eljönne. Míg a Ragnarök pusztítja a földet, a vikingek azt teszik, amiben a legjobbak: harcolnak és fosztogatnak; epikus csatákban ölnek és meghalnak.

Az élet mulandó, de a dicsőség örök!

Egy viking számára számos út vezethet a dicsőséghez. Elfoglalhat és kifoszthat területeket a jutalomért, csatában összezúzhatja ellenfeleit, küldetéseket teljesíthet vagy akár dicsőségesen meg is halhat. A játékosok kártyákhoz juthatnak, amik az istenek ajándékának felelnek meg, és segíti őket a küldetésükben. Ezek az ajándékok sokféle stratégiát kínálnak, segítenek a harcban, ravasz taktikákat nyújtanak, vagy megbüntetik a játékost legyőzőket. A játékos fejlesztheti a klánját hatalmas vikingekkel, egyedi képességekkel, vagy akár a skandináv mitológia legendás lényeit is felbérelheti, hogy az oldalán harcoljanak.

Amikor a világ véget ér, csak a dicsőségre fognak emlékezni!

A 2021-es kiadás már a korábbi hibás kártyák javított verzióit tartalmazza. A korábbi kiadásokhoz a javítás az alábbi terméklinken tölthető le: bloodrage-II-es-III-as-sorozat-13-as-kartya-javitas.pdf (Kérés esetén a hibás kártyákat cseréljük, ehhez a kérjük, hogy az ugyfelszolgalat@deltavision.hu címen vegyék fel velünk a kapcsolatot.)

Forrás: Delta Vision
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 24 950 Ft-tól
  • 29 ajánlat

Kategória: Fantasy, Harc, Miniatűrök, Mitológia
Mechanizmus: Akció pontok, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Kártya húzás, Terület mozgatás, Memória, Terület befolyásolás/irányítás, Card Play Conflict Resolution, Map Reduction, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Blood Rage társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Blood Rage KS PLAYMATdrProktor, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

CSAK PLAYMAT!! Játékot nem adom hozzá. :) Ks exclusive.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

Blood Rage társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Kommentek

Kommentek

  • kardostibor44

    2023-07-22 14:29:08

    "...a nagy Valhallába, ahol a hősök örökké élnek!" Így zárul a 13. harcos egyik legjobb jelenetében a viking ima. Ez a Blood Rage-ben nem egészen így van, itt akár győzelmi pontokat hozva vissza is térhetnek hozzánk :)

    Előnyei:
    - nagyon szép, részletes minik
    - minden kor elején egyre jobb kártyákból draftolás, ami eldönti igazából a kialakítandó stratégiánkat a következő körre
    - egyre szűkülő játéktér, egyre jobb egységek, jobb kártyák, ezért egyre keményebb harcok, növekvő izgalom és feszültség
    - kezdetben azonos képességek, de a játék során asszimetrikusak lesznek a klánok
    - többféle út a győzelemhez
    - egyszerű, izgalmas harcrendszer
    - a szörnyek képességei parádésak (meg veszettül jól is néznek ki)
    - a központi régióban, az Yggdrassil lábánál igazán epikus ütközetek zajlanak

    Hátrányai:
    - ketten felejtős, silány utánzata a 4 fős élménynek, hárman már jobb, de négyen (vagy kiegészítővel 5-en) az igazi
    - egyesek szerint a Loki taktika túl erős, de ezzel vitatkoznék. Egyrészt sérülékeny, hisz pár lapot kivesznek az adott játékos elől és bukta, valamint ha valaki folyamatosan veszti a harcokat, akkor hozzánk is ömlenek a győzelmi pontok
    - ha valaki teljesen elfoglal egy területet, akkor az alapjátékban nem nagyon van mit tenni, az onnantól az övé

    Összegezve: parádés, pörgős játék, ami meglehetősen okos és sok lehetőséget rejt a draftolásnak és klánunk fejlesztésének köszönhetően. Bátran ajánlom! (nem ketten!)

    Kiegészítők:
    5. játékos kiegészítő: csak akkor vedd meg, ha 5-en játszanátok, vagy ha elviselhetetlen számodra, ha nem lehetsz zölddel. Bár talán az egyik legszebb minijei a Kos klánnak vannak.
    Midgard sámánjai: sokan ezt tartják a legjobb kiegészítőnek, egy új egységet kap mindenki, ami háromféle képességgel rendelkezhet. Az utolsó negatívumra megoldást nyújt.
    Asgard istenei: Ha sokat játszatok vele, akkor erre csapjatok le. Minden isten megváltoztatja a harc szabályait az ő területén, igazán vicces, amikor valaki figyelmen kívül hagyja. Nekem ez a kevencem.

    BGG értékelés: 10/8

  • nagygabi0701

    2023-01-12 12:07:11

    Nagyon jó játék élményt nyújt! Az elején talán bonyolultnak és soknak tűnhetnek a szabályok,de valójában logikusak, játék közben már sokszor adja magát. Az 5 játékos kiegészítővel játszottuk, ennyien is élmény volt. Mind tematikában, mind kidolgozásban nagyon jó, a kártyák tényleg olyan funkcióval bírnak, amikkel érdemes taktikázni, és akár a játék állásán is lehet fordítani. Meghozza a kedvet a stratégiai játékokhoz.

  • Nazgul

    2022-11-07 06:54:00

    Erre a játékra én is kíváncsi vagyok, a gyűjteményből hiányzik még egy epikusabb gyilokjáték.

  • edaadri2

    2022-07-05 17:29:18

    A Blood Rage stratégiai játékhoz képest aránylag rövid játékidővel bír, mi minden percét szeretjük. Az az egyik nagy előnye, hogy menet közben taktikát lehet váltani, ha valami balul sül el, akkor is van esély visszajönni: pl. Hirtelen oda a sereged? Loki lapjaival később az esélytelen küzdelmekből is pozitívan vághatod ki magad, a Valhallából "kiszabaduló" figuráiddal pedig pontokat tudsz gyűjteni. A korszakok elején történő pakliépítés során az új stratégiánknak megfelelő lapokat tudjuk kiválasztani.

    Letisztult a játék, nincsen benne sok felesleges sallang. A minifigurák nagyon szépek és jó minőségűek, a táblával és a többi elemmel sincsen minőségi probléma.

    A kiegészítők tényleg mind hozzátesznek a játékhoz, azokat is csak ajánlani tudom. Az 5 főre bővítés a játékosok számán kívül növeli az interakciók számát is, a sámánok izgalmas új képességekkel rendelkeznek, az istenek kiegészítő pedig nagyokat csavar a játékmeneten.

    Ami a 2 fős játékot illeti, őszintén szólva mi először rosszul játszottunk: nem csak a szomszédos tartományokba mentünk csatázni, hanem bárhová becsatlakoztunk, ha harcolni szerettünk volna 😅 Miután rájöttünk a hibánkra, a rendes szabály szerint játszottunk. Három vagy annál több főnél a rendes szabálynak természetesen sokkal több értelme van, mint a mi "csalós" verziónknak, viszont két főnél továbbra is csaltunk azóta párszor. Sokkal interaktívabb így, nem egymástól függetlenül fosztogatunk az idő egy részében. Félre ne értsetek, az eredeti szabály nagyon jó, viszont 3-4 főtől optimális igazán :) Szabállyal vagy anélkül, mi sűrűn elővesszük ketten is, mindenképp élmény a játék :D

  • hamu80

    2022-05-22 22:08:53

    Számomra ez a játék egy döbbenetesen sekélyes, unalmas játékmechanikát takart. Lépegess a területek között. Néha hasonlítsd össze az erődet, úgy, hogy hozzászámítasz módosító kártyákat. Pozíciónálj úgy, hogy a kijátszott célkártyáidat végrehajtsd. Nekem ez az egész baromira kevés. Ha nagy ritkán BR-t játszom mindig azon töröm a fejem, hogy miért nem inkább El Grande-t vagy Tyrants of Underdarkot.

  • jucesss

    2022-02-09 17:06:19

    A párom karácsonyi ajándéka volt (na jó egy kicsit a sajátom is, mert engem is nagyon érdekelt), és azóta azért jó pár játékon túl vagyunk. Általában ketten játszottunk vele, de volt már 3 illetve 4 játékos menet is. Többen írtátok, hogy a 2 fős játék nem a legjobb, amit én annyira nem érzékeltem, persze tény, hogy a 3 vagy 4 fős játék sokkal több konfliktust és izgalmat rejt magában. Ugyan ez lehet szubjektív, de nekünk az a tapasztalat, hogy a 2 fős játék is tud legalább olyan izgalmas lenni, mint a több, viszont ehhez egy kicsit támadóbb attitűd kell mind a két fél részéről, mert különben valóban ellaposodhat a játék. További negatívum lehet az előbb említett verzióban, hogy jópár kártya alapból kiesik a játékból, ami talán egy kicsit hiányérzetet teremthet a 4 játékos változathoz képest. (biztos nem véletlenül van ez így kitalálva, de egyszer tervezzük, hogy kipróbáljuk úgy hogy benne hagyjuk az összeset :D) Szerintem az egész játék lelke benne van a nevében, szóval ahhoz, hogy egy igazán maradandó élmény legyen, nem szabad félni csatába bocsátkozni, lerohanni a másikat vagy adott esetben hősi halált halni a Valhallában.

  • armin.d.ivan

    2021-10-04 21:59:38

    Szerencsére most szombaton felavatjuk 4-en, de akkor valószínűleg nem is vesszük elő majd, ha csak ketten vagyunk.

  • porcine

    2021-10-04 16:44:36

    Egyetértek Kisde-vel. Szerintem nem működik 2 fővel. Túl nagy és könnyű elkerülni az ellenfelet. Egyszerűen nem adja vissza a csaták izgalmát, küzdelmét. Viszont annyiban vitatkoznék, hogy szerintem 3 fővel nagy élmény. Természetesen ez is 4 fővel (kieggel 5-en) a legállatabb, de azért már 3 játékossal is nagyot villant.

  • Kisde

    2021-10-04 15:58:20

    Alapvetően nagyon kevés "dudes-on-a-map" társasjáték jó két főre, szerintem ez sem kivétel alóla. Legtöbbjük még 3 játékossal is csak épphogy jó, szóval ha elsősorban 2 játékosra vetted, lehet kicsit csalódás lesz.
    Egyszer a BGG-n rákérdeztem, hogy melyik DOAM társas jó 3 játékossal és még az is eléggé megosztó volt, leginkább a Cyclades-t ajánlották, a többi népszerűt (Blood Rage, Kemet, Inis) nem igazán.

    Egyetlen kommentelő ajánlotta 2 játékoshoz a Ruination-t ami viszonylag új keletű és tudtommal Magyarországon nem is beszerezhető.

  • armin.d.ivan

    2021-10-04 15:08:49

    Végre nekem is sikerült beszereznem. Eddig csak a kibontásig, értelmezésig sikerült eljutnom, de instant szerelem lett. Úgy vagyok vele, hogy ezeket egyből telejs létszámmal érdemes kipróbálni, és csak utána csökkenenteni esetlegesen. Két személyre egyébként szórakoztató? Általában úgy játszanánk :D

  • davee.s570b

    2021-04-01 21:55:35

    4 fővel 3 partyt játszottunk már vele, így csak a 4 fős élményről tudok beszámolni. Az első játék, mint több haladó játéknál, itt is inkább tanulójáték, a 2. partynál már sokkal tudatosabban lehet kidolgozni a stratégiát. Sok módszer van a játékban ahogy lehet pontokat farmolni, de mint sok más kompetitív játéknál, itt is érdemes rugalmasan kezelni a stratégiát, nem érdemes előre eldönteni milyen utat csinálunk, hanem célszerű felmérni melyik út tűnik a legjobbnak abban a pillanatban. A szerencse faktort nagyba csökkenti, hogy a játékosok draftolják a kártyákat az elején, ez számomra mindenképp pluszpont. A harcrendszer is tetszik, van aki arra törekszik hogy győztes csatákat nyerjen, van akinek meg az éri meg hogy minél több harcosát küldje a halálba (Valhalla).

    A figurák jól néznek ki, a barátom akié a játék neki ki vannak festve a bábúk, eszméletlenül jó. A szabályok aránylag könnyen magyarázhatóak, az első party nekünk 3 óra hosszú volt, utána már 2 órába belefért 1 party.

    Ami nekem kicsit hátrány, hogy főleg az utolsó körben brutális mennyiségű pontokat lehet gyűjteni. Lehetne előny, mivel papíron van esélye az utolsónak behozni az elsőt, de a gyakorlatban nálunk inkább az volt, hogy akinek a stratégiája sikerre ment, az még inkább elhúzott, én pl volt hogy úgy nyertem hogy dupla annyi pontom volt kb mint a többieknek, amit a többiek nem viseltek túl jól. Jobban szeretem amikor a játékrendszer nem ilyen mértékben jutalmazza a győztes stratégiát.

    Összességében egy haladó kompetitív játék, nálunk még biztosan előkerül.

  • clodo

    2021-03-28 22:12:19

    Egész jó kis taktikai játék, gyors játékmenettel, viszonylag könnyen megérthető szabályokkal. Fiús játéknak tűnik, de csajoknak is élvezetes, bátran belevághatnak. A figurák nagyon szépek, a grafika is mutatós. A játékostáblák csúszkálnak és egy rossz mozdulatra borulhat minden. Kicsit hiányolom belőle, hogy nem lehet közvetlenül támadni a többieket, ezzel az akcióval még izgalmasabb lenne. A figurák visszarendezése az insertbe hosszadalmas, sziszifuszi meló. Összességében szívesen játszok vele, de nem venném meg magamnak.

  • gavlak82

    2021-03-24 09:13:51

    Vikingre fel! Na, ki született legészakabbra? :) Kezdőjátékos megítéléséhez ez egy nagyon ötletes dolog. :) Bár a területfoglalós társasjátékok nem tartoznak a kedvenceimhez, volt szerencsém kipróbálni a Blood Rage-t. A térkép nekem nem tetszik, a területfoglalós játékok nagy része pedig ilyen grafikákhoz hasonlítanak. Mondjuk a Small world színesebb. Vikingeinkkel területeket foglalhatunk, fosztogathatunk, mozoghatunk a térképen (szép is lenne, ha nem :) ). Mint minden másba, ebbe is kell 3-4 játék, hogy az ember belerázódjon, megismerje a lehetőségeit, a taktikákat, stratégiát. Két játékossal is jól el lehet szórakozni, de több fővel az igazi. Persze ilyenkor megnövekszik a holtidő is. 4 klán van, mivel maximum 4 személyes a játék. A klánfigurák eléggé egysíkúnak tűntek nekem, a szörnyfigurák kicsit változatosabbak. A minik megnyomják az árat rendesen, érdekes, hogy gyerekkorunkban olcsóbban lehetett hozzájutni a fröcsöntött figurákhoz és még színesek is voltak. Érdemben nem tudnék nyilatkozni róla, ezért nem is értékelném, mivel, mint mondottam, nem ez a kedvenc kategóriám. Elvoltam vele ideig óráig, de továbbra sem győzőtt meg.

  • Eyesis

    2021-03-16 20:05:38

    Végre sikerült kipróbálnom. Ez tipikusan nem az a játék, amivel elsőre jó élmény játszani. Amikor egyszer csak valaki ellopja a direkt megtartott rage-ed, vagy épp a 8 rage-ből lehozott 4 darab 2-esre fejlesztett harcosod egy csapásra leszedi egy szörnyeteggel a kedves játékos társad, azok a pillanatok, amikor borítanád az asztalt. Amúgy érdekesen össze rakott játék, alig van benne mozgás, leginkább a kártyák használata számít, amit draftolással szerzel meg, szóval nem egyszerű a terveidnek megfelelőeket találni, és van néhány nem éppen kiegyensúlyozott kártya is. Szeretnék még esélyt adni neki, de ezt ki kell pihennem előtte alaposan. Illetve legközelebb a kártyákat mindhárom érából jó alaposan át fogom nézni mielőzz az első éra draftolása megkezdődne.

  • harnas1207

    2021-01-25 14:02:59

    A játékkal kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt hihetetlenül túl van árazva és talán hyepolva is. Én is egyike voltam azoknak, akik látták mások lelkesedést, de nem tudták megéri e megvásárolni. Maga a Blood Rage számomra egy partyjáték, nem az ivós, hanem a baráti összejöveteles fajtából. Gyors, nem túl gondolkodtató és tele van konfrontációval. Emiatt nálam a Small Word-el van egy kategóriába és meg is előzi azt. A dobozba jóformán semmit sem találunk: vannak kis méretű minik, amik nem csúnyák, de nem is nagy durranások, illetve egy bénácska tábla és pár kis méretű kártyalap. A játékmenet már érdekesebb, mivel lehet csatázni, taktikázni, fejleszteni. Sajnos ezek mind csak minimál szinten vanak jelen, így aki egy mély területfoglalós játékot képzel el, az nagyot fog csalódni. A kártyalapok száma nagyon kevés és egyáltalán nem változatos, ez ahhoz vezet, hogy a takitkák hamar kiismerhetőek, azaz kevés játékosnál pillanatok alatt dög unalom lesz a Blood Rage. Mindenképp többjátékost igénylő társas! Magam ismétlem, de számomra ez egy csatározós Small Word, amit bátran ajánlok olyan körökbe, ahol nem cél az agyégetős órákig tartó stargégia, de igény van nagy dobozos hangulatos játékokra.

  • Ratmayer

    2020-12-14 11:06:53

    Pont ezen vaciláltam.. de köszönöm. Itt az ideje a próbának! :D

  • Atesz

    2020-10-30 12:51:16

    Köszönöm!

  • gevanda

    2020-10-30 12:36:46

    Szia!

    Sokan tartják 2 fővel unalmasnak, mi párommal imádjuk. :) Az esetek 90%-ában ketten játszuk, és mind a kettőnknek az egyik kedvenc játéka.

    Két fős játék esetén rövidebb a holtidő és a játékidő (kevesebb játékos gondolkozik a lépésein), és ezt élvezem benne, pörgősebbnek hat az egész parti.

    Viszont több főnél nagyobb az egymás elől elhappolás, az azonos célokért küzdés, ettől izgalmasabb lesz több főnél a játszma.

    Két fős játékban szerintem egy zavaró tényező van: ha a stratégiád azt kívánja, könnyen tudod kerülni a csatákat. Engem ez azért zavar, mert a csatákat tatrom a játék legizgalmasabb elemének.

    • Alapesetben harc esetén csak a fosztogatást kezdeményező játékos kapja meg a fosztogatási jutalmat, ha nyert. Tehát ha nem a kihívó nyer, kifosztatlan marad az a tartomány, így biztosítva több lehetőséget a csatára. Két fős játékban ha a vesztes kezdeményezte a csatát, és minden embere meghalt, a következő körben a nyertes kifoszthatja csata nélkül a tartományt.

    • És az is egyszerűen kivielezhető, hogy egy tartományon egyedül maradj egy körön át, így ki tudod fosztani cstaa nélkül, mielőtt odaérne az ellenfeled.

    Két fős játék esetén sok kártya nem játszik, a készítők ezzel gondoskodtak a két fős élvezhető játékról. Viszont sajnos így vannak klassz szörnyek szuper gyönyörű minikkel, amik nem kerülnek fel a táblára.

    Szóval szerintem van így is úgy is előnye, és eszméletlenül klassz játék minden létszámmal. :)
    Így is ugyanoloyan sok stratégiával tudsz nyerni, ugyanolyan izgalmas lenyomnod a másik klánt, és két játékos esetén is sokszor azonos stratégiával, azonos célokért küzdünk, próbálva lenyomni és stratégiaváltásra ösztönözni egymást.
    Szerintem aki szeret két fővel játszani játékokat, és szereti a konfrontatív játékokat, azoknak bejön ez is két fővel. :)

  • Atesz

    2020-10-30 11:15:26

    Sziasztok!

    Megvételbe gondolkodok, de általában csak 2-en játszanánk vele. Szerintetek így is megérné? Mennyire ront így a játékélményen?

    Válaszokat előre is köszönöm!

  • gevanda

    2020-10-20 13:17:55

    Imádom, sokáig ez volt a kedvenc játékom, most is dobogós helyet foglal el. :)

    Rengeteg és gyönyörű mini van benne. Négy klán van a játékban (medve, farkas, kígyó és varjú), és mind a négy klánnak különböző figurái vannak. A kígyónál a vezető könnyen összekeverhető a sima harcosokkal, mert a vezető kezében levő "zászló" inkább csak egy dárdának tűnik (egy hosszúkás kígyó), amit más harcosok tartanak. Minden klánon belül van két féle harcos figura, egy vezető és egy hajó. A legszebb elemek viszont a szörnyek, amik mind egyediek. Sajnos 2 fős játéknál nem kerül be mind a négy a játékba.
    A minik insertje katasztrófa, utálom visszapakolni őket, ha elővesszük, elöl hagyjuk 1-2 hétig az asztalon, és rongyosra játszuk. :D

    Három koron át megy a játék, minden kornak saját kártyapaklija van. Egy játékban nem kerül játékba minden kártya, így nagy az újrajátszhatóság. A kártyák jó minőségűek, szép a grafikájuk, hozzák a vikinges, harcos témát, változatos képességeket biztosítanak. Viszont van köztük pár darab félrefordított, és így érthetetlen szöveg, amikre rá kellett keresnünk a neten, hogy mit is akarhatnak. A kártyák nagy szerencsefaktort sejtetnek, de draftolva kapjuk őket, így ez mégse olyan nagy tényező.
    Még a munkáslehelyezős, pakliépítős mechanizmus van jelen.

    Konfrontatív, konkrétan ölöd az ellenfeled.

    Több stratégia is bevethető. Érdekes, hogy ugyanúgy tudsz nyerni egy dicső halálra menő stratégiával, mint egy minden csatát megnyerő, mindent kifosztóval. A falra mászok, ha minden csatát megnyerek és mindent kifosztok, úgy érzem, én vagyok a legjobb viking, erre valamelyik ellenfelem megver egy olyan stratégiával, amiben mindig csak a halálra ment. :D De ezt el kell fogadni, ez a játék sajátossága.

    Nem tanácsolták két főre, mi mégis belevágtunk, és nem bántuk meg. Imádjuk ketten is. Vannak lapok és szörnyek, amik kikerülnek a játékból ilyenkor. Egyetlen pozitívuma, hogy így rövidebb a holtidő, pörgősebb a játék. Többen valóban izgalmasabb egy menet, de ketten is remek játék.

  • Robby

    2020-09-01 17:18:46

    Régóta szemeztem a játékkal, először megvettem a PC-s változatát (digital edition) és nem csalódtam benne, ezután megvettem a társast is. Amit azért most nem egyszerű reális áron beszerezni, mert az olcsóbb helyeken már nem lehet kapni. A szabálykönyv elég hosszú és így riasztó, de nem bonyolultak a szabályok, a játékos táblán is ott van, hogy mit lehet csinálni. A kártyák nagyon ütősek és külön jó, hogy a harc vesztese visszakapja (na nem mindig) a kijátszott kártyát. Többször is a harcok elvesztésével nyertem meg a játékot, amit nem igazán lehet a legtöbb játékban elmondani, hogy a vesztes csata is lehet nyerő stratégia. Illetve a tuti utolsó helyről is sikerült az első helyre kerülnöm az utolsó körben. Itt nem lehet lazítani, résen kell lennünk minden percben! A figurák nagyon szépen vannak kidolgozva, sokszor csak ezért választok egy-egy szörny kártyát. Amit azért nem igazán értek, hogy miért ilyen aprók a kártyák. Egy ilyen szépen kidolgozott szuper játék megérdemelt volna jobb minőségű nagyobb kártyákat még ha a karakterlapnak egy kicsit nagyobbnak kellett volna lennije akkor is.

  • rombosz.2001

    2020-09-01 14:30:27

    Egyszer volt vele lehetőségem játszani... De az az alkalom tyűűűű nem lehet szavakba önteni. egy klubban volt Ismeretlenekkel játszotam, ugy, hogy nem volt az, h megtámadom xy mert poén. Vérizadós stratégia volt. Gyönyörű és badass minik a legnagyobb kedvencem a Trol kinézetre és kipeségre is. Nagyon szép, nagyon jó, éérdekes, figyelem fentartó és a végéig nem lehet tudni ki a gyöztes egyszerúen imádom. egyszer ha sokpénzem lesz muszály lesz megvenem :D

  • gyd

    2020-03-27 23:07:10

    A kipróbálásra reflektálva: valóban, a budapestiek eléggé előnyben vannak, mert a Szellemlovasnál elég sok játékot ki lehet próbálni a játék árának 10%-áért. Ami mondjuk egy 20000 forintos játék esetén nem annyira kis összeg, de ha szét van dobva, akkor nem vészes, és mégsem 20000 forint lett kifizetve, ha netán nem tetszene.

    Egyébként szerintem nagyon jól kitalált játék. Annyira nem tartom magam gémernek, inkább a társaság oldalát fogom meg többnyire a társasjátékozásoknak, de azért szeretek kipróbálni új dolgokat. Szerintem ez a legdrágább játék, amivel valaha játszottam, mivel nem vagyok nagyon benne a nagyobb játékok világában. MÉG! :)
    Egyszer próbáltuk a Trónok harcát, de az valahogy nem igazán jött át nekem. Lehet, hogy ha mostani fejjel újrapróbálnám, akkor másképp állnék hozzá, és bejönne.

    A 24 oldalnyi szabály nagyon ijesztő tud lenni elsőre, hiszen ez valószínűleg annyi információt tartalmaz, amit egyszerre nehéz megjegyezni, megérteni, átlátni. Ennek jó ellensúlya volt, hogy olyanokkal tudtuk kipróbálni a játékot, akik már játszottak vele többször is, és szépen össze tudták foglalni a lényeget. Ez szerintem bármilyen játéknál repülőrajtot tud jelenteni az élmény kapcsán, hiszen nem az van, hogy az első 1 óra a szabályzat tanulmányozásával telik el. Szóval aki kipróbálná, az szerezzen maga mellé egy olyan embert, aki szépen össze tudja foglalni a szabályokat.

    Tényleg csak elsőre tűnik soknak ez a sok szabály. Ha már benne vagy, akkor rájössz, hogy igazából az alapok elég egyszerűek és könnyen tanulhatóak, és a 24 oldal nagy része azt a sokféle utat tartalmazza, amit többen is említettek. Ez teszi igazán kiszámíthatatlanná a játékot, hogy a viszonylag hátrébb lévők is néha óriásit tudnak ugrani egy-egy kör alatt is pontszámban (azaz dicsőségben), hogy a többiek csak néznek. Annyi fejlesztés és miegymás áll rendelkezésre, ami ezt garantálja. Az első pár játékban, mikor még minden új, akkor nem is igazán lehet ezeket észben tartani, és nem lehet nagyon kalkulálni a többiek dolgaival. Én személy szerint örültem, hogy legalább a lemaradásom nagy részét be tudtam hozni. A pakliépítés tiszta stressz, mert valamivel mindig túladagoltam valamit, és valaminek nagyon alálőttem. Szóval megannyi lehetőséget, utat és kombinációt tartalmaz a játék.

    A minik jók kidolgozottak, a talpak pedig jól megkülönböztethetővé teszik az egyes csapatok figuráit. Így fogdosva egyébként tényleg élmény a sok kis mütyűr, de továbbra sem ez lesz számomra az elsődleges szempont egy játék választásakor. Ha valaki érzi magában a kreativitást és a motivációt, akkor festegethet is, de én azzal sem szórakoznék, az biztos. Még ide tartozik, hogy az alap műanyag tartók hozzájuk katasztrofálisak szerintem, és nagyon kaotikusak. Vagy csinálsz/szerzel magadnak normális rendezőket ezekhez, vagy jelölgetsz első alkalommal, vagy meg fogod duplázni a játékidőt az elpakolással. :)

    Ahhoz képest, hogy háborús játék, szerintem annyira nem támogatja azt, hogy egy emberre utazz rá, hiszen egyszerre többen is lehettek egy tartományban, illetve nyilván a saját profitodat kell figyeld elsősorban. Így nehéz specifikusan kiszúrni egymással, ami a kapcsolatokat azért ápolja valamennyire.

    A tematika egyébként szépen összerakott, és érdekes. Mondjuk én annyira nem vagyok benne ebben, de a Thor fanok biztos minden egyes porcikáját élvezik a játéknak. Igazából ha nem lenne a tematika, akkor sem feltétlenül hiányozna számomra, én személy szerint annyira nem figyeltem rá.

    Féltem tőle, hogy mégis hogy fogom megtanulni ezt a rengeteg dolgot, de végül nagyon nagy élvezet volt, és gyorsan eltelt az a több, mint 3 óra, ameddig a menet tartott. Nagyon pozitív csalódás, merem ajánlani bárkinek minimum egy kipróbálásra, aki érzi a késztetést egy ilyen nagyobb játék iránt.

  • laczkodavid

    2020-02-08 18:23:40

    Nem volt még lehetőségem személyesen kipróbálni, viszont videókat láttam már róla és iszonyatosan jónak tűnik. Remélem egyszer lesz valakinek a környezetemben, vagy nekem lesz elég pénzem, hogy venni tudjak egyet. Mindenesetre mindenkinek ajánlom a látottak alapján.

  • kitka6

    2019-12-17 20:26:55

    Ha pesti vagy, szellemlovasnal ki lehet probalni a jatekokat ;)

  • osztheimertamas1

    2019-09-02 16:22:25

    Ez még bakancs listán van, csak már lassan nem tudok hova leülni a sok társastól. :D

  • barath.boglar

    2019-06-17 09:33:10

    Alig várom, hogy megint odaülhessek mellé! Minden alkalommal új kaland, egész estés nagy játék. Megdolgoztatja az agyat, stratégi és taktika is kell, nagyon sok az improvizációs része is van és rengeteg infó van, amivel számolni lehet és ha fele annyira ismeredet a játékapartnereidet, mint hitted, egészen jól ki lehet találni, ki mire játszik. Zseniális és imádom!

  • Felberzoli

    2019-04-02 17:30:15

    Sziasztok!

    Nàlunk TOP5 game. 100 jàtékon vagyunk màr túl ès még mindig tud ujjat mutatni. Csak ajánlani tudom 😁

  • daniel.kovacs.19

    2019-03-11 10:43:17

    Tavaly karácsonyra kaptam meg ezt a játékot, azóta is nagy kedvenc. Fantasztikus terület foglalós és pont gyűjtős játék. A szabályok nem annyira nehezek, pár játék után magát a játékot könnyen át lehet látni, a varázsát az adja meg, hogy viszont rengeteg stratégiát ajánl a nyeréshez, nincs szerencse és nincs egyértelmű nyerési taktika: az utolsóból is lehet a végén első, ha jól alkalmazkodik. A design gyönyörű, van lehetőség festegetni is a részletesen kidolgozott figurákat, de önmagukban is szépek. Azoknak ajánlom, akik azért szeretnek gondolkodósabb, de mégis pörgős és élvezetes társasjátékkal játszani!

  • kchpank1.kv

    2019-03-04 11:43:43

    Ezt én is nagyon szivesen kipróbálnám, sőt ha lehetőség lesz rá ki is fogom. Nagyon szép tervezői munka van benne, így első ránézésre és a videók alapján is. Kíváncsivá tett engem is. Tetszetős

  • barcza.laczor

    2019-03-04 11:13:05

    Valahol nincs véletlenül kipróbálási lehetőség rá? :D Kíváncsi lennék, de a rendszeres társaság hiánya miatt a megvétel nem érné meg így elsőre, próba nélkül...

  • imro88

    2019-03-01 08:21:29

    Területfoglalós játék eszméletlenül szép figurákkal. A játék mérete ellenére nem túl bonyolult, a szabályai nagyon egyszerűek és világosak. 3-4 játék után már könnyen át lehet látni az egészet. Akciópontokkal kell gazdálkodni benne, a harcok pedig kártyavezéreltek, nincs benne szerencse.

A Blood Rage társasjáték és kiegészítői (10)

  • Blood Rage: Kickstarter Exclusives társasjáték Kiegészítő

    This is a set of items for Blood Rage that were only available during the Kickstarter campaign. Among the exclusives there were four new monsters: Wolfman/Wolfwoman: This monster comes with its figure and a card to add him to your Age 2 deck. Mystic Troll/Seer Troll: This monster will come with his miniature and a card to add him to your Age 3 deck....

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Blood Rage 5. játékos kiegészítő társasjáték Kiegészítő

    Ezzel a kiegészítővel akár már 5-en is harcba szállhattok a vérszomjas vikingek világában. Mindent tartalmaz, amire szükségetek lehet 5 játékos esetén. JÁTÉKELEMEK • 10 műanyag figura • 13 színes figuratalp • 1 műanyag dicsőségjelző • 24 kártya • 4 jelző • 1 klántábla • 1 szabálylapAngol:The Blood Rage: 5th Player Expansion introduces the mighty Ram clan into Blood Rage! This clan comes complete with 8 Warrior figures (in two different sculpts), 1 Leader Figure...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 5
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Blood Rage 5. játékos kiegészítő társasjáték Kiegészítő 8540 Ft-tól! - 20 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Blood Rage Asgard istenei társasjáték Kiegészítő

    Hat darab istenség figurát és a hozzájuk tartozó lapokat tartalmazza ez a kiegészítő, azonban egy játék alkalmával mindig csak két istenséget kell kiválasztani. Ők a 2. és a 3. körben lépnek majd be a játékba, hogy további lehetőségekkel színesítsék a remek alapjátékot.Angol:The Gods of Ásgard expansion: Only two gods will be part of each game session. Randomly draw two god cards and place them next to the board so all players can see their powers....

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Blood Rage Asgard istenei társasjáték Kiegészítő 6400 Ft-tól! - 24 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Blood Rage Midgard sámánjai társasjáték Kiegészítő

    Ezzel a kiegészítővel Midgard sámánjai csatlakozhatnak a klánjaitokhoz. Ezek a különleges harcosok teljesen új képességekkel erősíthetik a klánotokat, és a segítségükkel szinte biztosan elfoglalhatjátok majd a méltó helyeteket a Valhallában, Odin mellett. JÁTÉKELEMEK • 10 műanyag figura • 10 színes figuratalp • 11 kártya • 1 szabálylap

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Blood Rage Midgard sámánjai társasjáték Kiegészítő 7690 Ft-tól! - 19 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Blood Rage: Hili – The Even-Handed társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Blood Rage: Promos Box társasjáték Kiegészítő

    This is a set of items for Blood Rage that were only available during the Blood Rage Digital Kickstarter campaign in 2018. Among the exclusives there were: new versions of the 4 Monsters only available in the original Kickstarter campaign (Mountain Giantess, Garm, Seer Troll, Wolfwoman) 3 brand new monsters (Ymir, Hildisvíni and Nídhöggr) the brand-new...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Blood Rage: Mystic Troll társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Blood Rage: Fenrir társasjáték Kiegészítő

    This was a Kickstarter Exclusive Stretch Goal to the original KS (2015) and has been available at conventions and other various sales by CMON. It was also available in the Promos Box during the Digital KS (2018) as a resculpt and renamed Garm. The giant wolf, son of Loki, comes with its figure and card to add to your Age 1 deck. Whatever province Fenrir is...

    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
  • Blood Rage: Mountain Giant társasjáték Kiegészítő

    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
  • Blood Rage: Wolfman társasjáték Kiegészítő

    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Eric M. Lang
  • Illusztrátor:  Mike McVey, Thierry Masson, Adrian Smith, Henning Ludvigsen
  • Kiadók:  Asmodee, Portal Games, Edge Entertainment, Arclight, Delta Vision Publishing, Game Harbor, Galápagos Jogos, Asterion Press, Guillotine Games, REXhry, Cool Mini Or Not, Fantasmagoria, BoardM Factory, Crowd Games, Cool Mini Or Not, Geekach Games, MIPL
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, bolgár, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30.9 cm x 30.9 cm x 10.6 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 30.9 cm x 10.5 cm x 30.9 cm
    • Súly: 2 kg
  • German first edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: német
    • Méretek: 31 cm x 31 cm x 11 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: olasz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 30.9 cm x 30.9 cm x 10.5 cm
    • Súly: 2 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 30.8 cm x 30.8 cm x 10.5 cm
    • Súly: 2 kg
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 30.9 cm x 30.9 cm x 10.6 cm
  • German second edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
    • Méretek: 31 cm x 31 cm x 11 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: Korean
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: portugál
  • German third edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 31 cm x 31 cm x 11 cm
    • Súly: 2 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 30.9 cm x 30.9 cm x 10.6 cm
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30.9 cm x 30.9 cm x 10.6 cm
  • Blood Rage ‐ German fourth edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
    • Méretek: 31 cm x 31 cm x 11 cm
    • Súly: 2 kg
  • Bulgarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: bolgár
    • Méretek: 31 cm x 31 cm x 10.5 cm
    • Súly: 2.1 kg
  • English third edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30.9 cm x 30.9 cm x 10.6 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: japán
  • Hungarian second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 31 cm x 31 cm x 10.5 cm
  • Serbian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: szerb
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Blood Rage társasjátékhoz