Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Videó beküldése

Kingdomino társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Kingdomino egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 25 perc. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Spiel des Jahres) és jelölték is 2018-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2016-ban más jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk...

A Kingdomino egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 25 perc. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Spiel des Jahres) és jelölték is 2018-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2016-ban más jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kártya húzás és a trn-02 stat turn order mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Fedezd fel a környező földeket, búzamezőket, tavakat és hegyeket, és szerezd meg magadnak a legjobb területeket!
Dominókból gazdagabb királyságot építeni, mint az ellenfeleink? Nem olyan könnyű, mint elsőre látszik! Dominószerűen osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek! Ráadásul minél értékesebb dominót választunk, annál később választhatunk a következő fordulóban. Okos és izgalmas – a Kingdomino nem véletlenül lett az Év Játéka 2017-ben!

Királyságépítő dominójáték
Mindig örülök neki, ha olyan okos játékokkal találkozok, amelyeknek rövid a játékideje, de látványosan épül benne valamit. Ha még ráadásul szép is, akkor tuti nyerő!

Na, a Kingdomino telibe talált. Ebben a negyedórás játékban egy 5x5-ös területű királyságot kell felépítenünk olyan lapkákból, amelyeken vagy erdő szerepel, vagy búzamező, de van bánya, mocsár, legelő és tó is. Minél nagyobb egy terület, annál jobb, de koronaikonok nélkül mit sem ér - ezekkel kell ugyanis megszorozni a terület méretét.

A koronák általában valamilyen épület mellett (szélmalom, halászkunyhó) láthatóak, merthogy a dominók szemet gyönyörködtető színekkel, szép rajzokkal vannak dekorálva. Ráadásul nem minden humortól mentesen. A tóban akár Nessi, a skót túlélőmester is visszaköszönhet, de van olyan is, hogy a legelőn a bárányok félve bújnak össze a sárkány árnyékától megijedve.

Az uralkodói döntések súlya
A cuki kis királyságot persze nem simán úgy rakjuk össze, hogy húzunk egy dominólapkát és keresünk neki helyet. Döntenünk kell, hogy a körben felcsapott lapkákból melyiket választjuk. És hogy ki vehet el dominót először, azt az előző körben választott lapkák erősorrendje határozza meg, azaz, ha elsőként akarunk választani a következő körben, akkor az első dominót kell kivennünk - még akkor is, ha az nem igazán illik királyságunk fejlesztési tervébe. De ha az utolsó lapka kell nagyon, akkor bizony a következő körben utolsóként döntünk, helyesebben szólva a maradékot kapjuk meg.

Ezzel pedig akár rosszul is járhatunk: előfordulhat,hogy addig taktikázunk egy dominólapka lehelyezésével, míg valahol egy fél dominónyi terület marad a következő köre - azaz ide sem rakhatunk már lapkát. Vagy a kapott dominó egyik végét sem tudjuk a korábban lerakott területeinkhez illeszteni. Ergo már dobhatjuk is ki. Így előfordulhat, hogy nem tudjuk hiánytalanul megépíteni az 5x5-ös királyságunkat. Akkor aztán foghatjuk fenséges fejünket...

Az ilyen helyzetek elkerülésére való a királyság központját képező vár, amelyhez bármilyen színű dominót lehet illeszteni. Igen, maximum négyet. Maximum, mert a várat nem vagyunk kötelesek királyságunk közepén tartani, akár sarkon lévő kiindulópontként is használhatjuk.

Egy király kis játék
Élvezetes és könnyed negyedórás játék a Kingdominót választók jutalma. A játékban persze van egy szerencsefaktor, mikor milyen dominók kerülnek elő, de az élmény java részét a taktikus döntés és az előrelátó tervezés adja. A kétszemélyes verzió nekem külön kedvencem: ebben körönként négy lapkából választhatunk 2-2 koronás figuránkkal, és külön elmebajt tudunk magunknak okozni, amikor rájövünk, hogy elkombináltuk: ügyesen lefoglaltuk a két, nekünk kellő dominót, csak azt felejtettük ki a számításból, hogy fordított sorrendben akartuk lerakni...

Szóval klassz kis fillerjáték, ráadásul jókedvre derítően színes. És még egy apró ráadás: aki veszi a fáradtságot, és közelről megnézegeti a dominókat, talál pár elrejtett meglepetést...

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 17% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 6 330 Ft-tól
  • 49 ajánlat

Kategória: Városépítő, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kártya húzás, TRN-02 Stat Turn Order

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kingdomino társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Kingdominoelado, Budapest IX. Nagyvárad tér közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX. Nagyvárad tér közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Teljesen új, bontatlan...

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Kingdomino társasjáték videók (18)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • kok_o

    2023-08-31 15:10:24

    Még nem, és megmondom őszintén még nem is merült fel bennem az igény a solo módra, de az amit belinkeltél egészen egyszerűnek, jól kezelhetőnek tűnik. Ezen felül - így olvasás alapján - nem is tűnik egyszerűnek. Szerintem valamikor ki is fogom próbálni, bár inkább a 7x7-es verziót, hogy lehessen számolni a lapkákat. :)

  • kvarclovag

    2023-08-31 14:56:46

    Princess Dorothy - Kingdomino solo variant a szóló játékot próbáltátok már? Havi kihívások is vannak hozzá a BGG-n, amit játszanak páran, gondolom akkor elég jó lehet. (Bocs, ha volt már, nem olvastam vissza.)

  • fodihun1

    2023-05-29 17:19:22

    Egy domino újragondolás, ami pozitívan vette elő egy régi játékot. Pofon egyszerű szabályok, mégis kellően taktikusan lehet játszani, csak ajánlani tudom.

  • nedudki74

    2022-10-08 19:24:26

    Ott 2 partira van idő, de alapvetően elég is nekik egyszerre.

  • kok_o

    2022-10-08 19:06:17

    Ez tök jó! És elég nekik a 2 parti? :D

    Egyébként azzal amit, írtál, hogy 15 percben teljes játékélményt ad, teljesen egyetértek, kevés játék tudja ezt ilyen egyszerűen, már-már elegánsan megoldani.

  • nedudki74

    2022-10-08 18:44:32

    Szerintem az a legnagyobb előnye, hogy 15 perc alatt teljes játékélményt ad. Ha van egy kis időnk, pl esténként gyorsan lehet játszani egyet. A srácaimnak várniuk kell egymásra fél-fél órát zeneóra előtt, ilyenkor viszem magammal a Kingdominót és 2-2 partit lejátszom velük, amíg a másikra válunk.

  • kok_o

    2022-10-08 18:36:21

    Szerintem is zseniáis játék, ár-érték arányban az egyik legjobb. Leggyakrabban felnőttekkel játszuk, bemelegetítés vagy levezetés képpen a komplexebb, nagyobb lélegzetvételű játékok előtt/után. Ettől független vittük már társasjátékos estre és a modern társasjátékokat hírből sem ismerő családok, felnőttek egyaránt pillanatokon belül rákaptak.

  • nedudki74

    2022-10-08 13:16:50

    Ez zseniális. 2 hónapja van meg, de rengeteget játszunk vele. A 10 éves gyermekeim is nagyon szeretik. Nem tudnék mást mondani, ami ilyen olcsón ilyet nagy játékélményt ad. Ráadásul 10-15 perc alatt lepereg. Nézegetem a kiegészítőket, folytatásokat, de nem tudom elképzelni, mit lehet hozzáadni az eredetihez, amitől még jobb lehet.

  • nedudki74

    2022-10-08 13:11:58

    Köszönöm!

  • kvarclovag

    2022-08-31 11:44:30

    Valóban jó, ha van belőle egy otthon is. Szép, okos, kicsi. Hárman még nem játszottuk, de ha igen, akkor majd kipróbáljuk minden lapkával, és 6*6-os területen belül maradva, úgy, hogy az elsőnek letett lapka egyik oldalára tesszük fel a kastélyt, amihez bármi illeszthető. Úgy érzem jobb lesz így, mint lapkákat kihagyva.

    Arra tudtok valami magyarázatot, hogy a Kingdomino mért nincs rajta a BGG absztrakt játékok listáján? A Cascadia pl. rajta van (vezet is, ami kicsit indokolatlan), ami semmivel se inkább absztrakt, mint a Kingdomino. Ennyire benézték az értékelők gyerekjátéknak, ahogy sokan a boltokban is a doboza miatt? Persze gyerekeknek is nagyon jó, de komoly absztrakt versenyjátéknak is.

  • MaRo

    2022-07-07 20:32:44

    A kingdomino nálam szintén egy olyan játék amiről kb minden csatornàn hallani lehetett és mindenhonnan csak jót. Végül is nem véletlenül díjnyertes alkotás. Én magam úgy voltam vele, hogy párszor már majdnem polcra került de mindig volt egy áhítottabb játék vagy hirtelen fellángolás ami kiütötte.

    Ennek a fő oka az volt, hogy többnyire különböző forrásokból kb tudtam mire számítsak és bár a 2 fő miatt mindig is indokoltnak éreztem a megvásárlást valahogy volt bennem egy olyan érzés, hogy nem biztos, hogy sokat előkerül annak ellenére, hogy én is kiegyeztem azzal, hogy ez jó játék és elgondolkodtató. Szerintem a malom is hasonló kategória ebben a tekintetben mégis keveset játszuk.

    Most viszont közel tucatnyi játék után úgy érzem hibáztam, hogy mindig visszatettem a polcra ezt a "könnyű" játékot. A játék tényleg nem bonyolult, nyerni viszont korántsem egyszerű. Igaz van ehhez némi szerencsefaktor is de rajtunk is rengeteg múlik. Olyannyira, hogy az első játékoknál még a területemet sem sikerült lefedni zeljesen ami instant veszteség. Úgy érzem, hogy erte figyelni kell és azt hiszem sok játék után fejleszti az ember efféle képességeit, főleg ha csak egy pucér asztalon játszuk "határ"jelölés nélkül.

    Próbálgattam -azt hiszem- többféle irányt de a győzelmi arányom még mindig nagyon siralmas így bőven hordoz kihívásokat. Ami szerintem komoly hibám, hogy az ellenfélre nem figyelek kellőképpen mert egy egy lapka ami nekem jól jön nem feltétlen ér annyit, amennyire a másiknak szuper jóo jön egy másik lapka.

    Az utolsó játékoknál már valósággal komolyan számolgatok főleg a játék közepétől, hogy mi lenne jó vagy jobb, a területem is sikerül többnyire lefedni.

    Tehát azt kell mondjam erősen elgondolkodtató játék nagyon kell figyelni ès szerintem készségfejlesztő is. Konklúzió: ezt sem nézem már sokat csak a boltok polcain...

  • pappgina

    2022-03-10 14:02:31

    Ezt a játékot a magam örömére vettem meg, de már többször előfordult, hogy reggel arra jöttem le, hogy a gyerekek kikészítették az asztalra egy gyors reggeli előtti dominózáshoz. Nem gondoltam, hogy ennyire be fog jönni nekik, imádják a logikáját, a kis easter eggeket bogarászni a lapkákon. Abszolút kedvenc néhány hete.

  • batik.balazs

    2022-02-25 14:30:10

    Köszi szépen a linket. Nyomtatom is!

  • csongrady.p

    2022-02-25 11:08:53

    Hogy itt is meglegyen a 2020-as ingyenesen letölthető PnP kiegészítő a játékhoz

    Kingdomino PnP kiegészítő

  • banczadavid

    2022-02-24 23:10:33

    Mi is hasonlóképpen szoktuk keverni a lapkákat. A drakkonnál is beválik. 😊

  • batik.balazs

    2022-02-19 19:15:46

    Köszi a keverési tippet, ez tényleg hatékonynak tűnik, kipróbáljuk.

  • kvarclovag

    2022-02-19 18:39:09

    A 7x7 az kell neki, akkor már jól lehet kombinálni is. Igazából a Kingdomino egy kétszemélyes játék, ami négyen is játszható kisebb, és hárman is, nagyobb kompromisszumokkal. A pontozólap meg minden játéknál alap. Szóval maximálisan egetértek.

    A keverést azért nem érzem vészesnek, mert parti után a dominókat hasra forgatva, kicsit szétterítve, innen-onnan szedegetjük össze, és berakjuk a dobozba, már meg is van keverve. A hátlapi számozás miatt nem annyira jó itt, de azért nem lehetetlen a szokásos lapkakeveréses módszer se: leraksz 4-5 oszlopot és húzás előtt 2-3-szor megfelezel párat, átrakod másikra, és úgy veszel el egy lapkát. Carcassonne-nál, Qinnél tökéletes, ha senki nem figyeli a számokat, akkor itt is lehet. Mi azért a parti utáni innen-onnan összeszedőset szoktuk csinálni.

  • batik.balazs

    2022-02-19 17:16:46

    Néha kicsit túl gyors is, bezzeg a dominók újrakeverése: az lehetne valahogy gyorsabb is.

    Mi több játékmódot is behoztunk, ha azt akarjuk, hogy tovább tartson a játék:

    - Kétszemélyes játék esetén 7x7es területet építünk mind a 48 dominó felhasználásával.

    - Pontozólapon vezetve több kört is játszunk, összesítünk és utána hirdetünk győztest.

  • banczadavid

    2022-02-19 15:49:58

    Egyszerű és nagyszerű. Gyorsaságából adódóan több partit is le lehet vele játszani, még frissében új stratégiát kipróbálva. 😊

    Tökéletes bevezető játék a modern társasjátékok világába.

  • syndi-cate

    2022-01-18 12:35:13

    Dominó elven működő, területeket lepakolós és ezeket lehető legjobb pontértékben/kombinációkban növelő játék. Briliáns ötlet, jó kivitelezés. Végtelenszer újra játszható, ketten is élvezetes, rövid játékidővel (kb 15 perc) tökéletes filler.

  • kvarclovag

    2021-12-20 08:34:26

    Netről letölthető, nyomtatható, ha van nyomtatási lehetőséged.

  • Gabi91

    2021-12-19 23:43:09

    Már nagyon sok jót hallottam, olvastam a játéról, így kíváncsian vártam az alkalmat, hogy kipróbáljam. Végül sikerült kikölcsönözni. Ez a játék tényleg egyszerű, de nagyszerű! 😊 Azonnal hozta a flow élmenyt! Szépen kidolgozott strapabíró alkatrészei vannaka. Eddig 2-en és 3-an próbáltuk, a játékidő tényleg 15 perc, és mindenkinek tetszett. Kényelmi szempontból esetleg egy pontozótábla/papír nem ártana tartozekként a készlethez, de ez a legkevesebb. 😊

  • kvarclovag

    2021-10-30 22:12:51

    Érkezik a Kingdomino Origins. Egy gyors pillantás alapján úgy látom, egy ősemberes Kingdominó lesz, ami alapból megkapja a tavaly ingyenesen letölthetővé tett kiegészítőt, aminél a nem koronás mezőkön a nekik megfelelő termények vannak, amik aztán vásárlásra, akár koronás épület vásárlására is használhatók.

  • viharlampa

    2021-10-08 08:16:56

    Everdell és a Nyugati Királyság Építőmesterei voltak az élen januárban.
    Azóta jöttek még hozzá játékok (pl. Tzolkin, Nyu.Kir. Lovagok, Crown of Emara, Szkítia fosztogatói), szóval már más a sorrend.
    Mostanra a Kingdomino fénye a lányomnál megkopott (bár én kedvelem, gyors, egyszerű), mert sokat játszottuk tavaly és ahogy bővült a kínálatunk, most már mást választ.

  • attila.szaniszlo

    2021-10-07 20:58:17

    szia mi a ket komplexebb stratega ami bejott, csak kivancsi vagyok, koszonom.

  • sarkozifanni

    2021-08-05 19:38:47

    Első modern társasjátékaim egyike. Általában ketten játszuk a párommal, rendszerint a 7x7-es verzióban, de négy fős társaságban is elő-elővesszük. Leginkább a kétfős verziót kedvelem mert jobban lehet tervezni benne. Az a tapasztalatom, hogy több játékossal inkább az egymás szivatása a nyerő. Mármint olyan lapkát veszünk el, amire nincs szükségünk csak azért, hogy másiknak ne legyen jó:D Persze gondolom ez társaság függő.

    A játékidő számomra ideális pl. munka után vagy egy nehéz nap végén is szórakoztató vele játszani. Nem túl pörgős, de nem is agyégető.

    A grafika pedig zseniális. Főleg az easter eggek. Kis kincsek a lapkákon elrejtve. Ja és természetesen két mező lapka közül mindig azt kell választani, amin a sárkány van vagy éppen több a bárány:D Szóval nagy kedvenc. Mindenféle korosztálynál és baráti társaságnál is megállja a helyét.

  • mzsemlye438

    2021-07-07 21:51:07

    Engem ami nagyon megfogott benne, hogy a gyerekeket játékosan lehet a szorzó táblára tanítani, gyakorolni de közben minket is ugyanúgy leköt.

  • clodo

    2021-06-03 00:28:21

    Nagyon jó kis játék. Először a bga-n kezdtem játszani vele és mivel a telefonomon a legtöbbször ezzel játszom, így az első adandó alkalommal meg is vettem a táblajátékot is. Sajnos azonban a családban nem aratott nagy sikert, így ritkán kerül elő.

  • mvik19

    2021-04-21 09:44:36

    Hatalmas bravúr, ha egy játék ugyanakkora sikerrel szól a fiatalabbakhoz, mint az idősebbekhez. A Kingdomino ezt simán hozza. Egyszerű szabályok, letisztult játékmenet, néha agyrobbantó stratégia. Imádom, hogy látod, hogy az ellenfelednek mi a következő lapja. Így lehet szivatós is, bár nem mindig érdemes, mert emellett viszont igyekszel magadat előnybe hozni. Nem mindig jön össze az, hogy keresztbe tegyél az ellenfélnek, és emellett olyan lapot húzz, ami neked is jó. Imádom! Alapjáték.

  • nemi92

    2021-03-18 21:45:35

    Korábban már hallottam a játékról és a napokban feleségemmel be is szereztük. Minden féle társassal játszunk, a bonyolulttól az egyszerűig. Ez éppen az utóbbi kategóriába sorolható, de pont ezéet szeretjük ennyire. Nagyon élvezetes, könnyen tanulható, de mégis lehet azért gondolkodni benne. Számomra pasiként mindig fejtörést okoz, hogy középen legyen a kastélyom, meg még 5x5be pontosan bele is férjek, és még a kellő mennyiségű pontot is beszerezzem a győzelemhez. :D

    Egy szó mint száz, nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt egy fáradt nap után. Bátran ajánlom mindenkinek! :)

  • veerzoltan80

    2021-03-05 17:25:18

    A Kingdomino alapjátékát 8 éves kor fölött ajánlják 2-4 játékos részére, átlag 15 perces játékidővel. Az Age of Giants kiegészítő ezen a lehetséges résztvevők számát változtatja meg, 5 fővel is játszható lesz. Az időfaktor stimmel, gyors, pörgős játékról van szó, általában nem egy menet megy le belőle ha asztalra kerül. A 8+ kormeghatározással finoman lehet vitatkozni. Nagyobbik lánykám pont ebben a korcsoportban van, simán játsza segítség nélkül, már nyert is. Kicsilányom 4 éves múlt, a minap ő hozta elő, hogy játszunk vele. Szereti rakosgatni, nagyjából érti is, bár a pontszámok terén és a szabályos 5x5-ös formával még vannak gondok, de rendkívül élvezi ha leülünk vele rakosgatni.

    A Kingdomino alap mechanikája nagyon könnyen tanulható. Van egy kastélyunk, benne a királyunkkal, akinek a segítségével minden kör elején a számok szerint emelkedő sorrendben rendezett dominók közül választunk olyat amit a birodalmunkhoz akarunk csatolni. Több féle földtípus van a dominókon, amiket mint a klasszikus játékban rakosgatunk egymáshoz. Bizonyos lapocskákon koronák is vannak, ezek segítségével és az összefüggő azonos területek számával hozzuk létre a játék végi pontszámunkat. Az nyer, akié a legtöbb pont. Egyszerű ugye? Na azért nem annyira. Királyunk elhelyezkedése a dominósoron meghatározza, hogy a következő körben hányadikként választhatunk dominót. És bizony ha olyan marad csak nekünk amit nem tudunk a birodalmunkba építeni akkor azt el kell dobni, és ez jelentős hátrányt okoz a játék végén.

    Nyugodtan mondhatom, hogy ez a remek kis játék minket megvett kilóra. Mindenki szeret leülni mellé 4-től 40 évesig, ráadásul mind az öten köré tudunk telepedni. Rövidsége miatt pont jól leköti a kicsik figyelmét is, nem kíván órákat az életünkből.

    Hosszabb írásom a játékról

  • sasspetra

    2021-01-18 15:12:42

    Nagyon szeretjük ezt a játékot, szerintem tökéletes belépő társasjáték! A szabályai könnyen tanulhatók, egyszerűek. Tetszik benne, hogy ketten lehet 5x5-ös, illetve 7x7-es méretben is játszani vele, így szabályozható a játékidó. Alapvetően rövid játék, így pont szuper egy kis röpke kikapcsolódásnak, vagy egy hosszabb nap után este. Egyszerű, de mégis kell benne taktikázni, a játé során hatással vagyunk egymás birodalmára is. Jók a plusz pontszerzési lehetőségek is, amikkel bővülnek a stratégiai lehetőségek.

    Játszottuk már négyen is, úgy kicsit kevésbé pörgős, mint ketten, de ugyanúgy élvezhető!
    Ajánlom mindenkinek!

  • viharlampa

    2021-01-18 15:09:57

    Egy időben 3 fős családunk (9 éves gyerek + szülei) kedvenc játéka volt. Egyszerű, rövid, nagy újrajátszhatósággal. Vittük mindenhova.

    Azóta tavaly bejött elé 2 komplexebb stratégia, így a dobogó alsó fokára szorult, de egyrészt teljesen más kategória és stílus, másrészt ez egy könnyed, gyors játék.
    Szabályok egyszerűek, érthetőek. Lehetetlen 2x ugyanazt játszani. A kártyák és a játékosok sorrendje is állandóan cserélődik, nincs egy fix pont sem (a kezdő váron kívül).

    Kis gyermekkel érdemes arra figyelni, hogy mivel egymás elől happoljuk el a jó lapokat, egy idő után lehet ebből durci és nyavajgás, ha nem úgy jönne ki a lépés a gyerkőcnek. De ha erre figyelünk és a gyerek is belejön, akkor később néhány gyerek által nyert parti után lehet bátrabban lenyúlni a koronás lapokat.

    Ritkán játszunk 1 partit, 10-15 perc alatt megvan, inkább 2-3 a szokványos. Ha hétköznap nincs idő egy hosszabb társashoz, ehhez mindig lehet nyúlni, bármikor belefér 1-1 kör.
    Ha nagyon kijön a lépés >60 pont fölé is lehet menni, de inkább a 35-50 közötti a jellemző.

    Amit nem szoktunk használni/számolni, az a terület alapján osztható plusz pontok.
    A királyság középre kerülése, illetve a szabályos 5x5 után kapható pontok túl magasak, nagyon "OP" faktor (OP=túl erős).
    Ezek annyira megtolják az összpontszámot, hogy irreális lesz a végeredmény. Egy-egy szorosabb csata után kapni +10 vagy +15 pontot teljesen tönkrevágja az élményt. Habítus kérdése, de ezt inkább ne használjuk.

    3 fős játék esetén is minden lapot összekeverünk, csak értelemszerűen a végén mindig megmarad 12. Amit újabb játék esetén ismét belekeverünk, így sosem tudjuk mit hagytunk ki éppen. Nem lehet kalkulálni sem, hogy kinél miből mennyi van. :-)

    Folytatásokat, kiegészítőket nem ismerem (bár hallottam róluk), ez így kerek ahogy van.

    Egyéb más említenivalóm nincs is. Csak összekeverni a lapokat, sorba tenni, játékos sorrendet kisorsolni és mehet is a rakosgatás. :-)

  • ghtyshd

    2021-01-18 11:41:33

    Nagyon durva viták vannak mindenhol erről a játékról. Szinte mindenhol van egy rivalizálás, hogy Kingdomino magában, vagy kiegészítővel, vagy hagyjuk az egészet és simán Queendominozzunk.

    Én egyenlőre csak simán Kingdominot játszottam, de nem nyűgözött le.

    Ami nagyon tetszik benne, hogy kicsi a szerencsefaktor. Ismerve a következő lapokat tudunk gondolkodni a lépésekbe, és megkövetel a játék egy logikát és következtető képességet.

    De mindezen túl... nagyon egyszerű. Amivel nem is lenne baj, de valahogy ezen az egyszerűségi szinten már zavaró. Elszórakozni el lehet, ezt nem tagadom. De én és akikkel játszottam együtt, mind igényelnénk valami pluszt belé.

    Nagyon nagy esélyt látok arra, hogy megveszem a nagytesóját, vagy a kiegészítőjét (még nem tudom melyik legyen), mert így önmagában nem szórakoztat annyira, hogy gyakran lekerüljön a polcról.

  • Robby

    2020-10-26 17:49:00

    Szerintem a Queendomino lesz a nyerő, mivel a Kingdomino-hoz van kieg is, mivel elég egyszerű volt, úgy meg már inkább gazdaságosabb a Queen. Köszönöm a segítséget.

  • ancsa0

    2020-10-26 13:58:55

    Még azt tudom javasolni, hogy BoardGameArena-n (ingyenes online játékfelület) próbáld ki a Kingdomino-t (ott csak az van fent) és ha nagyon tetszik, akkor Kingdomino, ha annál bonyolultabbat szeretnél, akkor meg a Queendomino-t válaszd. :)

  • Eszter195

    2020-10-26 13:51:34

    Ha a teljes egyszerűség és letisztultság a cél, akkor 25-30 percben Kingdomino, ha lehet összetettebb, több lehetőséget kínálva kb 45 percben, akkor Queendomino, feltéve, ha maximálisan le akarom egyszerűsíteni a kérdést...

  • Robby

    2020-10-26 13:13:03

    Így azért nem könnyítettétek meg sokkal a helyzetemet :) A leírt játékidő 15 vs. 25 perc. A 25 sem tűnik soknak. Olvastam, hogy lehet keverni is, de vannak olyan játékok, amiből nem szeretnék kettő vagy több szinte ugyanolyat venni (szerintem ez is az a kategória - szinte árban, minőségben, játékélményben is egyeznek). Egyrészt anyagilag sem kifizetődő, másrészt nem is nagyon fér el már a polcon. Több videót is néztem már, de azokból sem sikerült egyértelműen eldöntenem, hogy melyik legyen. Mindegyikről annyi jót ír, mond mindenki.

  • ancsa0

    2020-10-26 12:56:44

    Ugyan a Queendomino-t még nem próbáltam, de a szabályait már olvastam. Szerintem a Kingdomino szépségét az egyszerűsége adja. Ha van sok komplex játékod, akkor érdemes közé becsempészni egy egyszerűbb szabályrendszerű játékot is, mert ez is kellő taktikázással jár.

  • Eszter195

    2020-10-26 12:53:02

    Én mindkettőt nagyon szeretem :) Nekünk a Queendomino van meg itthon, ez egy kicsit összetettebb, több dologgal lehet benne pontokat szerezni, és a lépésekkor a lehetőségek száma is nagyobb az épület lapkák miatt. Viszont épp ezért a játékidő is hosszabb, lehet, hogy ezt is figyelembe vennéd. Én mindkét játékkal szívesen játszom bármikor egyébként, és van olyan verzió is, amikor összekeverik a King- és Queendominos lapkákat, ilyenkor 4 játékossal is lehet 7x7-es királyságot építeni, ami szerintem határozottan sokkal jobb, mint az 5x5.

  • Robby

    2020-10-26 11:43:48

    Nagyon jó játéknak tűnik, de nem tudom eldönteni, hogy ezt vegyem meg, vagy a Queendomino-t ? A kettő feleslegesnek tűnik nekem, mivel nagy az átfedés, viszont a másik egy kicsit összetettebb.

  • ancsa0

    2020-10-25 21:50:53

    Gyerekkoromban nem kifejezetten szerettem dominózni, és bevallom őszintén sokáig tartózkodtam ettől a játéktól is, nem értettem, hogyan lehet ekkora felhajtás egy dominó-játék körül. Aztán csak rávettem magam, hogy kipróbáljam. Nagyon meglepődtem mennyire JÓÓ ez a játék. Hihetetlen mennyit lehet taktikázni benne, és egy rosszul választott dominóval borulhat a teljes tervünk. Na és mennyire jó érzés, amikor pont az a dominó jön fel, amivel össze tudom kötni két kisebb egyforma területemet és jó sok pontot szerezhetek. Amennyire ódzkodtam tőle eleinte, annyira szerettem meg mostanára.

    Szerintem a régi játékok megújításának ez az egyik legszebb, legjobb, legérdekesebb példája. Elképesztő, hogy milyen sok izgalmat rejt egy ilyen kicsi és egyszerű játék.

    Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt. Akinek eddig ajánlottam, mindenkinek elnyerte a tetszését :)

  • Marcike

    2020-10-16 14:31:58

    De jó! 😊🙌🏼

  • Marcike

    2020-10-16 14:31:14

    Felnőtt férfi létemre az egyik kedvenc játékom 😊 nagyon ötletesnek tartom, hogy a Domino játékot sikerült egy kicsit felturbózniunk a készítőknek. Az alapélményem a játék kapcsán az, hogy építek magam előtt egy kis birodalmat és emiatt akárki is nyeri a játékot, én mindenképpen jól szórakozom és örömet okoz a játék. Az alkatrészek minősége szerintem tök jó, a design pedig csillagos ötös. Az alap koncepció szerintem zseniális, bármelyik kiegészítő csak rontani tud rajta. Ennél a játéknál nagyon erősen érezhető, hogy az egyszerűsége és a letisztultsága adja az igazi erejét. Bátran ajánlom gyerekeknek, felnőtteknek, pároknak, barátoknak is. 😉

  • Floranna

    2020-09-11 20:20:19

    Úristen, de imádom ezt a játékot!

    Tökéletesen alkalmas egy fáradt estén, ketten, lemenni alfába. :) Persze azért kell benne gondolkodni, de már az, hogy pakolgathatom a -régi időkre emlékeztető- dominókat, felemelő érzés.

    Játékosszám: az egyik legjobb kétfős játék, mi csak ketten játszuk. Többen még nem próbáltuk, állítólag működik úgy is. :)

    Inzert: nagyon jól ki van alakítva! Amikor kinyitom a játékokat, mostanában elég fontossá vált, hogy mi fogad az első blick-re. Nagyon szuperül elférnek benne az összerakott kastélyok is. Az első alkalomkor féltem, hogy szét kell őket szedni, de maximálisan passzolnak.

    Grafika: gyönyörűen ábrázolja a játék a helyszíneken. A kis mezőn még bárányok is vannak felülnézettből. Engem be szoktak húzni az ilyen apró részletek. Pont az esti nosztalgikus hangulathoz tökéletesen passzolnak ezek a meditatív részletek. Van, hogy csak elmerengek a dominólapokon. :)

    Játékmenet: A játékmenetben főleg lapkákat helyezünk le és lapkákat húzunk. Szerintem a kezdő játékos "kijelőlése" az összes fordulóban, nagyon jól lett kitalálva. Sorrendben van letéve -növekvő számsor szerint- négy lapka [minden fordulóban újabb négy], és mindig úgy választunk újabb lapkát, hogy emelkedő számsorrendben szedjük le a királyunkat és tesszük át a következő lapkák valamelyikére. Szóval ha "értékesebb" lapkán áll a királyod, később is jössz a következő körben.

    Játékszabály: Nekem teljesen érthető volt. De -mint minden más játéknál is- én először mindig game playing videót nézek meg, kirakom magam elé a játék alkatrészeit, és lejárom az első körben magamnak. Nálunk mindig én mgyarázom a szabályokat, ezért mostanában ezt az új metódust találtam ki.

    Mi 7x7-es pályát építünk a kétfős játéknál, nagyon izgalmas nekem, melyikünk tudja jól kiépíteni és tartani is ezeket a kereteket. A párom a "középen legyen a királyságod" szabályra általában legyint, nem is foglalkozik vele, és bukja is ezeket a plusz pontokat. Én mindig törekszem rá, hogy középen legyen.

    Ajánlom mindenkinek!!!!!!:)

  • gyd

    2020-05-27 20:48:05

    Nagyon érdekes játék, jól feltuningolták a dominózást. :)

    A szabályok alapvetően nem bonyolultak, nem sok elemből állnak, de valószínűleg a játéknak nem a megértésben van a nehézsége. Kevés elemmel dolgozik, de azokkal úgy, hogy az agyalós emberek szétoptimalizálhassák a stratégiájukat.

    A szerencsefaktor azért nem jelentéktelen a játékban, hiszen nem tudjuk, milyen dominók fognak jönni. Viszont ez az egyetlen szerencsetényező a játékban, mint más tiszta stratégia. Talán nem véletlenül rendeznek ebből is versenyeket, mivel a feltételek eléggé adottak hozzá.

    Nekem alapvetően tetszik a játék, de nem ragadott magával ellenállhatatlanul. Nagyon érdekes agyalni azon, hogy hogy lehetne még több pontot kihozni. Merre és hogyan kéne építkezni, mire kell igazán rámenni, hogy érdemes a következő dominókat választani. Aztán ha nagyon rutinosak vagyunk, elkezdhetjük a többi játékos várát is megfigyelni, és akár komoly bónuszokat elhappolni előlük.
    Az lehet a hátulütője a játéknak, hogy egy idő után monotonná válhat. Ez valószínűleg a kevés elemnek és a viszonylag kis szerencsefaktornak köszönhető. Ez egy nagyobb, gémerebb, taktikusabb játéknál is valószínűleg így van, csak míg a Kingdomino viszonylag pörgősen, hamar lemegy, addig egy 2-4-6 órás játékot nem annyira sokszor játszunk valószínűleg, hogy megunjuk.
    Azért hozzá kell tenni, hogy a különféle variációk talán egy keveset javítanak a Kingdomino változatosságán.

    A nyelvfüggetlenség egyébként egy erős pluszpont lehet a játékban, hiszen semmiféle szöveg nincs a dominókon.
    A játékot szerintem a könnyű tanulhatósága miatt szinte bárkivel lehet játszani, gyorsan meg lehet tanítani, és akár egy gyors tanulókört is lehet csinálni, hogy teljes megértéssel állhassanak ki ellenünk az ellenfelek. Viszont arra figyelni kell, hogy ne a legprecízebb taktikánkat vessük be azok ellen, akik először játszanak a Kingdominoval, ugyanis így hamar el lehet venni sokak kedvét.

    Nem drága játék, szóval akinek egy könnyed, de mégis taktikázós, optimalizálós játékra van szüksége, és nagyon ki akar maxolni egy játékot stratégia szempontjából, akkor ez jó választás lehet.

  • kamaras2018

    2020-05-10 16:44:05

    Tökéletes játék, ha egy könnyed, szórakoztató családi játékra vágysz!

    Megjelenés: a doboz és a dominók is nagyon szépek, esztétikusak, meseszerűek - 5/5 pont

    Újrajátszhatóság: nagy az újrajátszhatóság benne, mert mindig más a dominok sorrendje. Még nem tettünk bele csak 5-6 partit, remélem 50 parti után is ezt mondom majd - 5/5 pont

    Tanulhatóság: pofon egyszerű, 10-15 perc alatt tanulható - 5/5 pont

    Tematizáltság: nagyon szeretem a tematikus játékokat. Ennek a tematizáltsága OK. Átjön a játék témája, érzem ahogy bővül a királyságom különböző területekkel (víz, mező, bánya, stb.) Nincs a témától "hűha érzésem", de kihozták belőle amit ki lehet - 4/5 pont

    Összességében 5/5 pontra értékelem. Talán ami egyedül hiányzik az egy kis komplexitás, lehetne egy leheletnyivel nehezebb. Lehet, hogy ehhez beszerezzük majd az Age of Giants kiegészítőt. Ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed családi kikapcsolódásra vágyik.

  • PlayHoo_95

    2020-04-03 12:14:57

    Imádom, online kezdtem el vele játsszani néhány hete, azóta beszerzésre is került!

  • renii96renii96

    2020-04-02 15:28:37

    Kis dobozban, hatalmas játék. Ketten ha 7×7-es táblát játszotok, akkor minden lapka játszik, így könnyebb tervezni, ha kisebbet játszotok, nagyobb az újrajátszhatóság, mert nem biztos, hogy a készletben van a lapka, amit vársz. Nagyon sok taktikai lehetőséget ad a lapkaválasztás sorrendje, ami gyakorlottabb játékosoknak is kellő kihívást ad. Ugyanakkor kezdőknek is jó élmény lehet, mert mindenki megépíti a saját kis birodalmát garantáltan. Kedves, aranyos grafikájával gyerekek is nagyon fogják élvezni. Az elrejtett kisebb grafikai utalásokon pedig jót szórakoznak a felnőttek is.

  • pzoli

    2020-02-14 17:26:27

    Kis gyerekkel is élvezhető,könnyed és szórakoztató játék.

A Kingdomino társasjáték és kiegészítői (8)

  • Kingdomino: Age of Giants társasjáték Kiegészítő

    Vajon sikerül azt az óriást rábírnom, hogy a vetélytársaim királyságából tegyen tönkre egy dominót, vagy az én épületeim egyikét rombolja le? Minden attól függ, milyen dominólapok kerülnek elő az adagoló toronyból… Ebben a kiegészítő készletben nem csak új lehetőségeket kapunk, amivel királyságunkat még gazdagabbá tehetjük, de a benne lévő dominók...

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Kingdomino: Age of Giants társasjáték Kiegészítő 6400 Ft-tól! - 19 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Kingdomino Duel társasjáték

    A Kingdomino duel a díjnyertes Kingdominó kétszemélyes, kocka verziója. Ebben a játékban két mágus vetélkedik, és minden fordulóban 2-2 dobókockából kell egy dominót „összeragasszanak”, aztán azt a királyságlapkára berajzolni. A csavar ott van, hogy aki először választ, csak egy kockát vehet el, majd a második kettőt, és a negyedik a kezdőjátékosnak...

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Kingdomino Duel társasjáték 3440 Ft-tól! - 24 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Super Power társasjáték Kiegészítő

    • Kingdomino: The Court társasjáték Kiegészítő

      Kingdomino: The Court is a free print-and-play expansion for Kingdomino or Queendomino and contains a small board, 59 resource tokens and 25 characters and building tiles. At the begin of the game, the 25 character and building tiles are shuffled and three are revealed. The remaining pile is placed faced down. The game is played as usual, but when the...

      • Játékidő: 20 perc
      • Min. játékidő: 15 perc
      • Max. játékidő: 20 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
      • Komplexitás: 2/5
    • Royal Wedding XXL (fan expansion for Kingdomino) társasjáték Kiegészítő

      Play a (really long) game by using Kingdomino, Queendomino, Age of Giants, Fantastic Era and up to two times The Court. You'll play with three to five players (or up to 10 as teams), build 7x7 to 9x9 grid kingdoms, with resources, giants, construct a lot of buildings, recruit characters, go through confusing events, etc. Play long games full of pitfalls!...

      • Játékidő: 400 perc
      • Min. játékidő: 90 perc
      • Max. játékidő: 400 perc
      • Max. játékosszám: 10
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
      • Komplexitás: 3/5
    • Heroes and Divided Lands (fan expansion for Kingdomino and Queendomino) társasjáték Kiegészítő

      This is an unofficial expansion for the Kingdomino and Queendomino games. Produced with the permission of Blue Orange, for non-commercial use only. To play it, you need to own either of these games. For your games, you can also add the "Age of Giants" expansion and even print the PnP expansion "The Court". The objective of the game remains the same, to...

      • Játékidő: 40 perc
      • Min. játékidő: 20 perc
      • Max. játékidő: 40 perc
      • Max. játékosszám: 5
      • Min. játékosszám: 1
      • Ajánlott életkor: 7+ éves
      • Komplexitás: 2/5
    • Kingdomino:Kezdetek társasjáték

      Ugye mindenki ismeri a Kingdomino-t?! Mi volt a királyságok előtt? Kik éltek az erdőkben és a hegyekben sok ezer évvel korábban? Kideríthetitek, ha játszotok a Kingdomino Origins magyar nyelvű kiadásával, a Kingdomino Kezdetekke l ! Az ősemberek korában a túlélés volt a legfontosabb, és ezt a tűz biztosította. Emiatt a Kingdomino Kezdetek társasb a n nem...

      • Játékidő: 40 perc
      • Min. játékidő: 20 perc
      • Max. játékidő: 40 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
      • Komplexitás: 2/5

      Kingdomino:Kezdetek társasjáték 6500 Ft-tól! - 1 felhasználó és 32 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Queendomino társasjáték

      Dús legelők, sűrű erdők és gazdag bányák – ezek képezik a dominólapokból épített királyságok értékét. Na, és a városok tornyai, épületei! A 2017-es Év Játéka, a Kingdomino összetettebb verziójában építési telkek is vannak a dominókon, amelyekre a piacon vásárolt épületlapkákat tehetjük. Hacsak a vetélytársaink le nem fizetik a sárkányt, hogy égesse fel a...

      • Játékidő: 25 perc
      • Min. játékidő: 25 perc
      • Max. játékidő: 25 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott játékosszám: 2
      • Max. ajánlott játékosszám: 4
      • Min. ajánlott játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
      • Komplexitás: 2/5

      Queendomino társasjáték 7000 Ft-tól! - 4 felhasználó és 20 üzlet árulja ezt a játékot!

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  15 - 25 perc
    • Játékosok:  2 - 4
    • Ajánlott életkor:  8+
    • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
    • Tervező:  Bruno Cathala
    • Illusztrátor:  Cyril Bouquet, Hervine Galliou
    • Kiadók:  Pegasus Spiele, Blue Orange Games, Lautapelit.fi, Ghenos Games, White Goblin Games, Blue Orange (EU), Kaissa Chess & Games, MINDOK, Happy Baobab, Gém Klub Kft., Swan Panasia Co., Ltd., Lifestyle Boardgames Ltd, KADABRA, Oliphante, FoxMind Israel, Fantasmagoria, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), Foxgames (Poland), Coiledspring Games, Games Factory Publishing, PaperGames (III), Le Grand Massif, Pridemage Games, Feelindigo, MEBO Games, Buró, MIPL
    • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, ukrán, bolgár, szerb, filippínó

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • French trial edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: francia
    • Coiledspring English edition 2016
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Czech/Slovak edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: cseh
    • Dutch-only first edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • French edition 2016
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: francia
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • German-only first edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: német
      • Méretek: 18.9 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
      • Súly: 0.7 kg
    • German-only first edition with SdJ Nominee logo
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: német
      • Méretek: 18.9 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
    • Korean edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: Korean
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Multilingual first edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Polish first edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Russian-only edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: orosz
    • Bulgarian edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: bolgár
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Chinese edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: kínai
      • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm
    • Dutch-only edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.7 cm
    • English/Hebrew/Russian edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
    • Estonian/Latvian/Lithuanian/Russian edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: orosz
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • French second edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: francia
      • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 5 cm
    • Greek edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: görög
      • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
    • Hungarian edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: magyar
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
    • Japanese edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: japán
    • Kingdomino
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: német
      • Méretek: 33 cm x 33 cm x 8 cm
      • Súly: 2.2 kg
    • Kingdomino
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
    • Kingdomino
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Kingdomino
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 33 cm x 33 cm x 7.6 cm
    • Kingdomino
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: német
      • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
      • Súly: 0.8 kg
    • Multilingual fifth edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Multilingual fifth edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Multilingual fourth edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Multilingual L2117 edition (2017)
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Multilingual LP050917 edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Multilingual LP1821 edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Multilingual LP1924 edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Multilingual LP2035 edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Multilingual sixth edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Multilingual third edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
    • Multilingual third edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Nordic first edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: dán
    • Portuguese edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Ukrainian edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: ukrán
    • Coiledspring English edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Italian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Kingdomino
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: dán
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Kingdomino
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Multilingual edition with Domino Dispenser
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 24.1 cm x 24.1 cm x 6.4 cm
    • Serbian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: szerb
      • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
    • English/Filipino edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.9 cm
    • Polish second edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
    • Arabic/English/French edition
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: arab
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Buró Spanish edition
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: spanyol
    • Ghenos Games Italian edition
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Serbian second edition
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: szerb
    • Multilingual fourth edition with two awards
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Multilingual LP71717 edition
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
      • Súly: 0.6 kg
    • Spanish/Portuguese edition
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kingdomino társasjátékhoz