Kemet
Kemet
Kemet
Kemet
Videó beküldése

Kemet társasjáték

társasjáték, 2012
Értékelem!

A Kemet egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a pakli tervezés, a kártya húzás, a terület mozgatás és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra. Az ókori...

A Kemet egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a pakli tervezés, a kártya húzás, a terület mozgatás és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az ókori Egyiptom istenei hadba szólítanak. A sivatag homokjában emberek ezrei menetelnek a városok ellen, miközben piramisok és templomok épülnek az istenek tiszteletére, akik élnek is hatalmukkal. Az emberek között múmiák, óriásskorpiók és szfinxek is felbukkannak. Vajon ki nyeri ezt a küzdelmet?

Az istenek háborúja

A Kemet egy harci stratégiai játék, melyben Egyiptom földjén kell megütköznötök egymással. Építkeztek, imádkoztok, hadsereget toboroztok és megpróbáltok minél nagyobb hatalmat szerezni a győzelem érdekében. A győzelemhez nyolc vagy tíz pont kell, a játék hosszától függően. Pontot szerezhettek sikeres támadásokkal, isteni hatalmak megszerzésével, templomok, piramisok építésével, a szfinx irányításával, illetve emberi áldozattal. Sok lehetőség közül választhattok, így a taktikák is sokrétűek.

A küzdelem szabályai

A tábla mezőkre van osztva, főleg sivatagi területeket találtok. A játék kezdetén mindenki egy várossal és két vagy három kisebb piramissal kezd, valamint tíz katonával és öt imádságponttal. Ebből kell felépíteni a nagy egyiptomi birodalmatokat.
A játék két fázis váltakozásával halad előre. Ez a két fázis az éjszaka és a nappal. Az éjszaka a felkészülés és tervezgetés szakasza, míg a nappal az akciók, harcok köre.
Az éjszaka első lépéseként mindenki kap két imádságpontot. Ez a játék nyersanyaga. A legtöbb dologért ezekkel fogtok fizetni.
A pontokon felül isteni kártyákból is húztok egyet-egyet, amelyet később ki tudtok majd játszani. Ezek különböző képességekkel rendelkeznek, mint például egy csata elkerülése vagy éppen a csatározó sereg sebzésének növelése, esetleg elvehetsz imádságpontokat másoktól.
Ezt követi azon hatalomjelzők aktiválása, amik éjszaka működnek. Ilyen például az Isten Keze, amely segítségével építhetsz egy piramist teljesen ingyen.

Az éjszaka utolsó lépése a játékosok sorrendjének meghatározása. Általában az kezdi a nappalt, akinek kevesebb győzelmi pontja van.
Mint már említettem, a nappal a játék mozgalmasabb része. Ilyenkor mindenki elkölti a rendelkezésére álló öt akciópontot. Ezt többféleképpen is megtehetitek.
Egy pontért kaphattok két imádságjelzőt, ami nem egy rossz akció, hiszen azokra mindig szükség van.
Építhettek piramist. A három rendelkezésetekre álló piramis nullás szintről indul és egészen négyes szintig építhetőek. A piramisok több képességgel is rendelkeznek, például pontot adnak, és a szintjüktől függ, milyen erős hatalomjelzőket vásárolhattok.
Vehettek hatalomjelzőt. Ezekből rengeteg van, különböző szintekkel és színekkel. Némelyek harcban jók, valamelyik a védelmet segíti, akad győzelmi pontot adó és még olyan is, amivel az istenek szörnyűséges teremtményeit irányíthatjátok. Érdemes begyűjteni ezek közül néhányat.
Toborozhattok új egységeket. Ehhez is imádságpontokat kell elköltenetek, cserébe lehelyezhetitek a figurákat, esetleg szörnyeket a területetekre.
Az utolsó akció a mozgás és támadás. A seregek masíroznak a térképen, átkelhetnek a Níluson, esetenként teleportálhatnak is. Ha találkoznak egy másik játékos csapatával, összecsap a két fél.

A harcok igen egyszerűen és gyorsan lezajlanak. Mindenhez kártyákat kell használnotok.
A játék elején kiosztásra került mindenkinek hat harci kártya. Ezek közül kell kiválasztanotok kettőt: az egyik azonnal eldobásra kerül, míg a másik részt vesz a harcban. Ezen felül még isteni lapokat is kijátszhattok.
A kijátszott lapok erejét össze kell adni. Ehhez még hozzájön a résztvevő katonák száma, valamint a hatalomjelzők bónuszai. Amelyik félnek nagyobb az eredménye, az a csata győztese. Döntetlen esetén a védekező nyer.
A kártyákon sebzés és védekezés érték is lehet. Ezeket is össze kell adni. A sereg annyi katonát veszít, amennyi sebzés éri, de minden védelmi pont eggyel csökkenti ezt.
Amennyiben a támadó nyer és marad legalább egy egysége talpon, kap egy győzelmi pontot. A védekező fél győzhet vagy veszíthet, nem számít, ő sosem kaphat pontot. Érdemes minél több támadást kezdeményezi, folyton védekezve nem lesz elég pont a győzelemhez.
A játék addig tart, amíg valaki össze nem gyűjti a szükséges győzelmi pontokat.

Kreatúrák

Mi teszi igazán érdekessé a játékot? Természetesen az istenek teremtményei. Ezekből hét áll a játékosok rendelkezésére, melyek megszerzéséhez hatalmat és imádságot kell gyűjtenetek. Az istenek nem ajándékoznak el csakúgy ilyen egyedi lényeket.
Van itt szfinx, amely győzelmi pontot ad; főnix, mely képes átrepülni a városfalak felett; múmia, aki isteni kártyákat ad; óriásskorpió és szkarabeusz, akik a harcokban jeleskednek; sivatagi kígyó és egy elefánt, amik inkább védekező egységek. Ezek könnyen megfordíthatják a játék állását.

A doboz tartalma

A játéktábla, 48 hatalomjelző, 7 kreatúra, 35 isteni kártya, 32 harci kártya, 53 győzelmi pont, 3 ezüst és 1 arany akciójelző.
Ezen felül minden játékosnak jár egy készlet, azaz összesen öt a következőkből: 12 katonafigura, 5 akciójelző, 1 imádságjelző, 1 játékostábla, 1 parancsjelző, 3 piramis és 6 harci kártya.

Értékelés

A Kemet egy jó stratégiai játék, amely összetett, mégsem túl bonyolult. Külön érdemes megemlíteni a játék világát, ami elég egyedinek mondható a többi fantasy társasjáték mellett. Egyiptom világát nem túl sok játék használja.
A szabályrendszer gyorsan megtanulható és jutalmazza az aktív, harcra kész játékot. Itt a védekező, teknősbéka-taktika nem túl kifizetődő.
A külalak jó, sok szép grafika található a jelzőkön, a szörnyek figurái pedig különösen jól mutatnak a táblán. Félelmetes látvány, ahogy az utolsó katonáink a falak mögött várják a skorpió és a szfinx által vezetett sereget.
Ezt a játékot ajánlom mindazoknak, akik szeretik a harci stratégiákat és vágynak egy hangulatos, egyiptomi játékra.

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó árulja ezt a játékot!
  • 22 000 Ft-tól
  • 2 ajánlat

Kategória: Háború, Miniatűrök, Ősi, Mitológia
Mechanizmus: Akció pontok, Pakli tervezés, Kártya húzás, Terület mozgatás, Terület befolyásolás/irányítás, Tech Trees / Tech Tracks, Card Play Conflict Resolution

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kemet társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Kemet Revised Editionajtai.robert, Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kemet 1.5 Revised Edition, plusz profi kártyatartóval. Újszerű.

0 érdeklődő


Kemet + Cylades (Teljes kollekció)BORGUSD, Piliscsaba

Csak személyesen itt: Piliscsaba!

Bontatlan angol kiadás mind. A Crossover miatt nem adom el külön. Inkább talán valamikor előkerül, mert nagyon érdekes játék, csak senkinek nincs ideje :) - Kemet - Kemet: Dice Tower Promo 2016 - Kemet: New Power Tiles - Kemet: Skills and Black Power Tile For Ta-Seti - Kemet: Ta-Seti - Cyclades - Cyclades: Ancient Ruins - Cyclades: Monuments (2016) - Cyclades: Titans - Cyclades: Hades - C3K: Creatures Crossover Cyclades/Kemet - Cyclades: Hecate - Cyclades: The Manticore

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Kemet társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • julcsa0530

    2022-06-06 14:47:01

    Szeretnék kérni a Kemet vér és homok társasjátékhoz magyar nyelvű játékszabályt. Előre is köszönöm 🥰

  • harnas1207

    2022-03-15 21:48:56

    Az új kiadás árnyékában a Kemet kicsit talán értékvesztettnek tűnhet, de sok más játék esetében volt ez már fordítva is, így mindenképp próbára akartuk tenni. Sok területfoglalós gyepálós játékon vagyunk már túl és elmondhatom, hogy ez nem feltétlen a mi stílusunk.

    A doboz grafikája szerintem nagyon el lett találva, de a benne lévő elemekre ez már nem igaz. Kibontás után olyan érzést nyújt, mintha egy 20 évvel ezelőtti alkotáshoz lenne szerencsénk. A tábla nagy és csúnya. A kipakolt játék asztalképe meg sem közelíti a mai divatos társai látványát. A védelme érdekében mindenképp elmondanám, hogy eleve nem is erre épít, sőt a használt piaci ára ezt csak mégjobban megerősíti. Ilyen szemmel nézve igazából már korrektnek is nevezhető.

    A játék szabályai nagyon egyszerűek, itt a hangsúly a lapok képességeinek betanulásán van. Elengedhetetlen átlátni, hogy milyen fejlődési lehetőségeink vannak és mivel éltek már az ellenfelek. Ez szerintem 2-3 játék alatt mindenkibe rögződni fog. A játékmenet gyors, mégis gondolkodós, az akcióválasztás végett.

    Pozitívumok:

    • Sokkal nagyobb stratégiai mélységgel rendelkezik, mint pl. egy Blood Rage
    • Emellett nagyobb szerepet kap a taktika, kisebbet a harc
    • Rövid játékszabály
    • Két nagy dobozos kiegészítője is van, ami komoly pluszokat adnak, emellett rengeteg kisebb promó elérhető
    • Nyelvfüggetlen

    Negatívumok:

    • A fent leírt látványbeli gondok
    • A játék élvezetéhez kell 2-3 tanulójáték, azonban ezek könnyen kedvét vehetik a kezdőknek
    • 4 fő alatt felejtős

    Összegzés: A Kemet klasszikusnak számít a területfoglalós játékok kategóriában, de sose lesz közönségkedvenc, mert komplexebb, szárazabb és rondább társainál. Így nézve okos döntés volt az új kiadás, amivel azonban még nem volt lehetőségem játszani. Így tehát a régi kiadást tudom csak ajánlani, azoknak, akik imádnak talpalatnyi mezőkért harcolni baráti körükben. Viszont akik nem szeretik ezt a műfajt, azoknak nem a Kemet lesz az üde kivétel.

    Számomra: 7/10

A Kemet társasjáték és kiegészítői (7)

  • C3K: Creatures Crossover Cyclades/Kemet társasjáték Kiegészítő

    Ezzel a kiegészítővel használhatjátok a Kemet lényeit a Cyclades-ben és vice versa.Angol:C3K, which stands for "Creatures Crossover Cyclades/Kemet", is a mini-expansion that contains seven cards for Cyclades and six power tiles for Kemet. These components allow you...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    C3K: Creatures Crossover Cyclades/Kemet társasjáték Kiegészítő 2990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Kemet: Ta-Seti társasjáték Kiegészítő

    Árnyék borul Kemet földjére. Eddig még nem látott teremtmények szabadulnak el. A Fekete Piramis ereje immár a Tied lehet.Angol:A veil of shadows has taken over the lands of Kemet. As the souls of the fighters float above the black lands of ancient Egypt, a gloomy wind provides a new inspiration for the...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Kemet: Skills and Black Power Tile For Ta-Seti társasjáték Kiegészítő

    3 new skills to play with the path to Ta-Seti and a new black power tile originally distributed as promo items during Essen 2015. Contains the follwing gaming material: 1 black power tile: Piety: awards one additional permanent VP if you control at least 2 temples at the beginning of the night phase 3 new skills available on the path to Ta-Seti: Immunity:...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Kemet: New Power Tiles társasjáték Kiegészítő

    3 new power tiles originally distributed as promo items during Essen 2015. Contains the following gaming material: 1 blue power tile: - Protective aura: ignore any damage outside of combat 1 red power tile: - Night Expedition: one priest can move to the next location on the path to Ta-Seti during the night phase, without benefit from the bonuses between...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Kemet: Dice Tower Promo 2016 társasjáték Kiegészítő

    3 new tiles for Kemet which were originally available as a reward in the 2016 Dice Tower Season 12 Kickstarter. These three additional power tiles are added to those available at the beginning of the game. They have the distinction of being 2 colors. The players need the pyramids of both colors at the correct level to be able to buy them. Divine Prescience...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Kemet: Seth társasjáték Kiegészítő

    Véget értek a háborúk és egy új, mindenki számára romboló hatású veszély jelent meg a láthatáron; Seth és hadserege. Ebben a kiegészítőben 6 fő kooperatívan megpróbálhatja megállítani a Sakált és csatlósait! Több más kiegészítő elemmel összerakható.Angol:In the heart of the delta, a dark purple gleam streaks the skies, filling your troops hearts with fear. An ancient god awakens, his cruelty matched only by his fury. In Kemet:...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Kemet: Seth társasjáték Kiegészítő 13990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Kemet - Vér és homok társasjáték

    Az ősi Egyiptom legendás múltjában hatalmas istenek küldik harcba seregeiket, hogy megszerezzék az uralmat a birodalom felett. A sivatag mélyén és hatalmas templomok homályában képességeik segítségével hadakat toboroznak és mitikus lényeket idéznek, hogy övék lehessen Kemet teljes irányítása. A harcok során igyekeznek eltiporni a rivális isteneket, hogy...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 5
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Kemet - Vér és homok társasjáték 21000 Ft-tól! - 3 felhasználó és 19 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1.5 - 2 óra
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Guillaume Montiage, Jacques Bariot
  • Illusztrátor:  Nicolas Fructus, Dimitri Bielak, Emile Denis
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Asmodee, Matagot, REBEL.pl, Galápagos Jogos, Asterion Press, Bureau De Juegos, Crowd Games, Surfin' Meeple China, Funiverse, Buró
  • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, olasz, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Multilingual first edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 27.9 cm x 39.9 cm x 8.4 cm
    • Súly: 2.1 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 27.6 cm x 39.6 cm x 7.9 cm
  • Polish first edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: lengyel
  • Multilingual second edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: portugál
  • Multilingual third edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 27.8 cm x 39.6 cm x 8 cm
  • Multilingual fourth edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 27.6 cm x 39.6 cm x 7.9 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 27.8 cm x 39.6 cm x 8 cm
  • Bureau de Juegos Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
  • English/Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8.2 cm
  • Polish second edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
  • English/French edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Buró Spanish edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 28 cm x 40 cm x 9 cm
    • Súly: 2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kemet társasjátékhoz