Ethnos
Ethnos
Ethnos
Ethnos
Videó beküldése

Ethnos társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Ethnos egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a terület...

Az Ethnos egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a terület befolyásolás/irányítás és a merj és nyerj mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

EXKLUZÍV! Alapjáték + Tündérek (ajándék promótörzs)

Ethnos távoli földjére új kor virrad. A letűnt kor hamvai borítják az elhagyatott Hat Királyságot, és a tizenkét törzs szétszéledt a szélrózsa minden irányába.

Eljött az idő, hogy egy okos vezér erős szövetségbe kovácsolja őket, felhasználva minden törzs egyedi adottságait, hogy uralma alá vonja a királyságokat. Elég okos és bölcs vagy hozzá, hogy te légy Ethnos következő ura, aki elhozza az aranykort?

Az Ethnosban a játékosok azért versengenek, hogy ki legyen Ethnos következő ura. Aki több királyságot birtokol és több szövetségest toboroz, mint a riválisai, az gyűjti be a legtöbb győzelmi pontot, és ő nyeri el a vezéri címet!

Hogy te légy Ethnos ura, gyűjtsd össze a 12 törzs szétszóródott tagjait, és hozz létre szövetségcsoportokat, hogy urald a királyságokat! Bölcsen válaszd meg mindegyik csapat vezérét, mivel csak a vezér használhatja a különleges képességeket, hogy segítsen uralomra jutnod! Ha a három kor során te szerzed meg a legtöbb dicsőséget, Ethnos urává koronáznak, és megnyered a játékot.

Tartozékok:

• 1 nagy játéktábla

• 156 uralomjelző

• 18 dicsőségjelző

• 156 törzskártya

• 12 kezdőkártya

• 3 sárkánykártya

• 1 dupla oldalú sellőtábla

• 6 ork horda tábla

• 1 dupla oldalú óriásjelző

• 6 trolljelző

Ethnos Unboxing: https://www.youtube.com/watch?v=5omb81Ld72s&t=230s

Forrás: Delta Vision
Az üzletekben most 11% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 8 350 Ft-tól
  • 20 ajánlat

Kategória: Fantasy
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Terület befolyásolás/irányítás, Merj és nyerj

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Ethnos társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Ethnosgabor.lontay, Budapest, XVI ker vagy Blaha környéke

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XVI ker vagy Blaha környéke! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott csak, jó állapotban

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Ethnos társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

  • kardostibor44

    2023-08-23 15:46:46

    Egyike volt a kezdetben beszerzett társasainknak, és bár már inkább összetettebb játékokkal játszunk, azért nagyon kellemes perceket szerzett nekünk.

    Előnyei:
    Pörgős játékmenet, egyszerű akciók. Az újrajátszhatóságot a sok faj (és az, hogy 12-ből 6 van csak játékban) biztosítja, vannak köztük egyszerűbbek, de kicsit trükkösebbek is. Jó, hogy pontosan nem lehet tudni mikor jön el a játék vége, izgalmas a kockáztatás, hogy vajon van-e még idő egy jó set-et összegyűjteni. Minden játékosszámmal működik, de két fővel egy sokkal inkább kiszorítósabb (okosabb?) játék.

    Hátrányok:
    Bár a fajok különbözőségei biztosítják az újrajátszhatóságot, az egyes játékalmak egy idő után azért nagyon különbözőek nem lesznek. Sokszor az történik, hogy mindenki húzza a lapokat a nagyobb csoportok gyűjtésének a reményében és csak akkor játszanak ki lapot, ha már elérték a kézlimitet. Én személy szerint ezért nem is szerettem a félszerzeteket ebben a játékban, mert ezt a vonalat erősítették.
    A játék kinézete olyan, mintha három különböző csapat dolgozott volna rajta. A borítókép hatalmas csatát ígér, a térkép meg a korongok (amik nekem tetszenek) inkább valami absztrakt, a kártyák pedig elég szépek a retro fantasy stílussal.

    Összegezve:
    Családi játékok kedvelőinek, vagy gyerekekkel maximálisan ajánlom. Az össszetettebb játékok kevelői számára fillernek túl hosszú. Mi 20-30 játék után eladtuk, de ezt könnyítette a tény, hogy a testvéreméknek is megvan, és főleg velük szoktuk játszani. (A sógornőm egyenesen Ethnos királynője :) )

    Megjelent egy új "kiadása", az "Archeos Society". Itt régész expedíciókhoz gyűjtünk csapatokat ugyanezekkel a kártyamechanikákkal, csak területfoglalás helyett sávokon haladunk előre. Akit taszít a fantasy téma vagy a kinézete, ezzel az új verzióval tehet egy próbát. Még csak angolul elérhető.

    Más, villámgyors akciókkal operáló játékok (komlexitás alapján növekvő sorrendben)
    Coloretto, Century Golem/Fűszerút, Lords of Waterdeep, Beyond the Sun

    BGG értékelés: 10/7

  • Laxativus

    2023-01-23 12:47:46

    Végre egy játék, ami társaságunkban senkiből nem vált ki ellenkezést :D

    Kicsit féltem, hogy a nem túl szép külső miatt nem fogja szívesen elővenni legtöbbünk, de szerencsére a játékmechanika mindenkinek elég egyszerű és élvezetes, hogy erre sok figyelem ne fordítódjon. Az egyetlen dolog, ami ugyan mindig fontos, de ebben a játékban hatványozottan, hogy nagyon, nagyon alaposan kell keverni! Főként, mivel játékok között akár teljesen fajokra bontódhat a pakli.

  • kok_o

    2022-11-03 12:09:41

    Nem mondom, hogy a legjobb játék két fővel, illetve hogy 2 főre van kitalálva, de igazából teljesen élvezhető. Egyébként a közeljövőben tervezzük kipróbálni 5 fővel, az lesz majd az igazi. :D

  • Lamond

    2022-11-03 11:52:50

    Meglepve/kételkedve hallom, hogy működik 2 fővel. Nem jutna eszembe, mert több kifejezetten 2 fős játék vár a polcon. Remélem sikerült több fővel is leülnötök, mert szerintem akkor villantja ki igazán a foga fehérjét - több hatalmi harc, kevésbé taktikus/tervezhető.

  • kok_o

    2022-11-03 11:11:19

    További 2 fős partik alapján egy fontos taktikai dologra lettünk figyelmesek. 2 fős játék esetében az adott területen lévő összes jelölő száma határozza meg a következő jelölő költségét. Ebből adódóan, ha az egyik játékosnak sikerül egy mezőt 3-0-ra dominálnia, akkor a másik játékosnak szinte lehetetlen akár csak döntetlenre is kihozni az adott mezőt.

    A 3-0-ás dominanciához az "A" játékosnak összesen 6 db kártyára van szüksége, míg "B" játékosnak ahhoz, hogy egyáltalán döntetlenre ki tudja hozni az adott mezőt, 15 db!! kártya szükséges. (Most a minotauruszt nem számoltam, de azokkal sem sokkal jobb a helyzet, mert továbbra is 12 db kártya kell.)

    Ebből kifolyólag véleményem szerint elsődleges taktikaként mindeképpen arra célszerű törekednünk, hogy minden mezőn törekedjünk legalább a döntetlenre, vagy legalább az értékesebb mezőkön legyen legalább 1-1 korongunk. Nyilván a másik oldalról nézve az is egy taktika, hogy az értékes mezőkön mielőbb próbáljunk meg 2-0-ás dominanciát kiharcolni. Ezáltal szinte biztos, hogy mindkettő korban kapunk pontokat az adott régióért. 3-0-nál meg biztos, hogy a csak a miénk lesz.

  • kok_o

    2022-09-26 14:19:59

    Nem rég sikerült használtan beszerezni és az eddigi 2-3 parti (2 fővel) alapján eddig nem bántuk meg, bár alig várjuk, hogy kipróbáljuk többen (5 fővel), úgy teljesen más élmény lesz. Igaz, nem egy agyzsibbasztó stratégia, bemelegítésnek komolyabb játékok előtt, vagy családi játékak tökéletesen megfelel. A sok egyedi faji tulajdnonságnak köszönhetően elég jónak tűnik az újrajátszhatósága.

  • maszlagadam27

    2022-08-17 21:04:19

    Még kezdő koromban rakta elém anno egy barátom, nagyon kellemes perceket okozva ezzel. Az Ethnos egy végelenül egyszerű, okos draft megoldással rendelkező terület foglalós/befolyásolós játék. A minimalista játéktábla nem hozza különösen lázba az embert, de a kártyák rajzai szerintem jól sikerültek, tetszik a borongós, sötét ábrázolás. Körünkben két akció közül választhatunk, vagy kártyát veszünk fel, vagy kártyákat játszunk ki. A kijátszott kártyacsoportok segítségével tudunk adott területre jelölőt/jelölőket letenni. Gyakorlatilag ezt ismételgetjük folyamatosan minden fordulóban. Első ránézésre ez akár hamar unalmassá is válhatna, viszont nagyon ügyes megoldásokkal teszi mégis érdekessé a szerző az egész játékmenetet. Ilyen például a koronként változó pontszám a területeknél. Ez valahogy izgalmassá és megbocsájthatóvá teszi, hogy nagyon hasonló dolgokat fogunk csinálni a köreinkben szinte végig (de a nagyobb pontszám megszerzéséhez ügyesen kell taktikáznunk). Zseniális megoldás a különböző törzsekhez tartozó fantasy lények különleges képességei (csak a kártyacsoportok vezetőinek képessége érvényesül). Ezeket jól használva ügyesen menedzselhetjük a kezünket, vagy a játék más szegmensében nyújthatnak előnyt (a kézlimit egyébként megfelelően bőnek tűnik). Okos húzás a bizonyos törzsekhez tartozó extra alkatrész, ami még tovább bővíti a lehetőségek tárházát. Szerintem az Ethnos egy nagyon jó pörgős, szórakoztató társasjáték, ami ügyes apróságokkal turbózott fel ismert és széleskörben alkalmazott mechanizmusokat. Nekem úgy tűnt, hogy két fővel is nagyon jól működik és mivel nem kerül minden törzs automatikusan játékba, ezek keverése a későbbiekben nagyon jó újrajátszhatóságot biztosít. Bátran le lehet tenni a család vagy a haladóbb játékosok elé is, szerintem tud örömöt szerezni mindkét csoport számára. Szívesen megnézném a jövőben a promo törzzsel, a tündérekkel kiegészülve is a játékot. A tematika nem túlzott előtérbe kerülése ellenére is bátran ajánlom kipróbálásra!

  • vacogi

    2021-09-15 09:35:35

    A külleme elég kiábrándító. :)

    Egyébként kellemes csalódás. Mindig vonzottak a fantasy lények. Kedvenceim a trollok és orkok. Tetszik, hogy sokféle nép van benne és azok váltakoznak minden játék során. Szeretem a sok kártyás játékokat. Valójában egy felfejlesztett kártyajáték, de az egyszerűsége ellenére van benne valami plusz. A 12 éves fiammal is jó volt játszani.

  • hierroo

    2021-07-22 14:59:59

    Csak azt szeretném tudni, hogy miért pont Szlovákia? Tudom, hogy teljesen mindegy lenne, hogy hogy néz ki a térkép és hogy milyen az alakja, mert a működést biztos nem befolyásolná alapjában véve. Mert ha például szlovákok csinálták volna, akkor teljesen érthető lenne a dolog, vagy van valami hasonló oka ennek?

    Mellesleg van egy csomó más játék, ami más országok alakját mutatják, úgyhogy miért is ne lehetne Szlovákia. Igaz koboldok meg manók és egyéb, a játékban található lények biztos nincsenek. Vagy ki tudja! :D

  • Adney

    2021-05-17 20:21:34

    Úgy tűnik, ez nem csak neked jutott eszedbe . Ha lehetnek angliai hobbitok, rómán vámpírok, miért ne lehetnének kofolát és sört vedelő varázslények is? 😄 Egyébként nem hittem volna, hogy CMON készítette ezt a játékot, eléggé minimalista a design hozzájuk képest.

  • godzsakattila

    2021-05-17 19:32:19

    Már régóta (jó annyira nem rég, csak pár hete) érlelődik bennem a kérdés, más is észre vette, hogy "Ethnos távoli földje" valójában a szomszédban van? Ugyanis a játék pályája Szlovákia, a külső határok 100%-ban egyeznek, a belső terüeltek határa pedig többynire megegyezik a mai krajokkal/kerületekkel, legalábbis a két nyugatit leszámítva 😅

  • Crospieler

    2021-03-16 13:22:08

    A Ticket to ride találkozása a Small World-el, nagyjából így lehetne leírni ezt a játékot. És milyen jól sikerült ez a randi :)
    Szerintem nagyon jó lett.

    Alapvetően egy terület kontroll játék. Magas az újrajátszhatósága, mivel a 10+ fajból mindig csak 5-6al fogunk játszani, ezért minden játékban más képességeket tudunk használni. Érdekes az is, hogy ezek kölcsönhatásából milyen kombinációkat lehet kihozni. Alacsony a holtidő is, a játékosok viszonlyag gyorsan végeznek a körükkel.
    2 fővel is jól működik, ami azért nem gyakori ennél a mechanizmusnál.

    Szerintem könnyedebb társasról van szó. ezért nálam inkább családi kategória.

    Szokták mondani, hogy az Ethnos külsőleg "ronda". Nekem a kártyák rajzával nincsen bajom, de egyetértek, hogy a játéktábla lehetne szebb és változatosabb.

    Ajánlom mindenkinek, aki kevésbé komplex terület kontroll játékra vágyik, vagy esetleg szereti a fantasyt.

  • Szet

    2021-02-12 09:14:00

    Szerintem kicsit magas a szerencsefaktora ahhoz, hogy stratégiai játéknak nevezzem. Végig olyan érzésem volt mintha pasziánszoznék, szerintem többször nem is fog előkerülni. Kb levezető játéknak jó lehet.

  • Podapanni

    2021-01-22 11:35:36

    Nem egy kezdő játék, elsőre nehezen érthető a sokféle variáció, szabály miatt. Kell egy bizonyos logika és stratégiai érzék, hogy élvezhető legyen, viszont ha egyszer belejön az ember, nagyon izgalmas játék. Mi eddig maximum hárman játszottunk vele- ketten is tökéletesen élvezhető-, ajánlom azoknak akik már rutinos társasozók, illetve akik szeretik ezt a fantasy-s hangulatot. :)

Az Ethnos társasjáték és kiegészítői (1)

  • Ethnos: Promo Tribe - Fairies társasjáték Kiegészítő

    A kép csak illusztráció.Angol:The Ethnos: Promo Tribe - Fairies Pack adds a new race to the base game of Ethnos by designer Paolo Mori and artist John Howe. Adding this promo pack to your base game allows you...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 - 60 perc
  • Játékosok:  2 - 6
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Paolo Mori
  • Illusztrátor:  John Howe
  • Kiadók:  Portal Games, Edge Entertainment, Delta Vision Publishing, Conclave Editora, Asterion Press, REXhry, Cool Mini Or Not, BoardM Factory, Spaghetti Western Games, Нескучные игры, Lavka Games, Kenbill
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30.8 cm x 30.8 cm x 6.3 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 6 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 6 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 6 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: spanyol
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 6 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 6 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 6 cm
  • Italian edition
    • Nyelv: olasz
  • Portuguese edition
    • Nyelv: portugál

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ethnos társasjátékhoz