Arkham Horror: The Card Game
Arkham Horror: The Card Game
Arkham Horror: The Card Game
Arkham Horror: The Card Game
Videó beküldése

Arkham Horror: The Card Game

társasjáték, 2016
Értékelem!

Az Arkham Horror: The Card Game egy összetett társasjáték, 1 - 2 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív...

Az Arkham Horror: The Card Game egy összetett társasjáték, 1 - 2 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szerepjátszás és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A világok közötti határok vészesen elvékonyodtak...
"Az emberiség legrégebbi és legerősebb érzelme a félelem, a legrégebbi és legerősebb félelem az ismeretlentől való félelem." - H.P. Lovecraft

Az Arkham Horror: The Card Game egy kooperatív Living Card Game (LCG) készlet a Lovecraft-i horror világában. Miközben az Nagy Öregek megpróbálnak belépni a mi világunkba, egy-két nyomozó (vagy legfeljebb négy, 2 alapjáték esetén) azon dolgozik, hogy feltárja a rejtélyeket és összeesküvéseket.

Erőfeszítéseitek nemcsak a játékmenetet határozzák meg, hanem az egész kampány során segítenek átjutni, arra sarkallva, hogy legyőzzétek személyes démonaitokat, miközben az Arkham Horror LCG egyre jobban elmossa a kártyajátékok és a szerepjátékok közötti különbséget.

Lépj be a Mítoszba
Az Arkham Horror LCG-ben egyike leszel annak a nyomozócsoportnak, akik Arkham csendes New England-i városában, és annak környékén élnek és dolgoznak. Roland Banks szövetségi ügynök vagy pedig Wendy Adams utcai csibész bőrébe bújhatsz! Függetlenül attól, hogy melyik nyomozót alakítod, számos erősséggel és gyengeséggel indulsz a játékban. Ezek egy részét a kétoldalas nyomozó lapod jelzi, a többit pedig a paklid rejti majd.

A Mítosz rétegei
Miután kiválasztottad a nyomozódat és előkészítetted a pakliját, készen állsz erre a furcsa és titokzatos kalandra. Ahelyett, hogy a többi játékossal viaskodnál, az Arkham LCG célja, hogy közösen, sikerrel tárjátok fel a Nagy Öregek, csatlósaik, kultuszaik titkait, és az Arkham utcáin elkövetett felfoghatatlan gonoszságaikat. Ahhoz, hogy ezt megtehessétek, elegendő nyomot kell gyűjtsetek, hogy meg tudja oldani a rejtélyt. Ezt úgy tehetitek meg, hogy feltárjátok a helyszíneket, ráleltek az ott rejlő nyomokra, és ezekkel a nyomokkal előre mozdítjátok a cselekmény paklit.

Átjáró a Másik Világokba
Ha akarod, az Arkham Horror LCG-t játszhatod önálló kalandok sorozataként, de könnyen előfordulhat, hogy a korai nyomozásaid inkább több kérdéshez vezetnek, mint válaszhoz. És akik folytatni merik a nyomozást, egyre csak több nyomoznivaló vár rájuk. A játék kalandjait egy nagyobb kampány részeként álmodták meg, oly módon, hogy egy kaland során hozott döntésnek hatása lesz későbbi eseményekre. Mentális vagy fizikai sérüléseket szenvedhetsz, ellenségeid ereje nőhet, vagy számuk csökkenhet, szövetségeseket toborozhatsz, és értékes tapasztalatokat szerezhetsz, amelyekkel paklid "szintet léphet".

Feszüljenek meg az idegeid, fegyverkezz fel! A határok, amelyek eddig védték világunkat a létezés más birodalmaitól, vékonyodnak, így mindenféle furcsa és kísérteties kaland vár rád az Arkham Horror LCG-ben!

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
5 felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 11 000 Ft-tól
  • 9 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Felfedező, Kaland, Horror, Gyűjthető tartozékok, Könyv alapú
Mechanizmus: Akció pontok, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Merj és nyerj, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Események, RES-02 Stat Check, Limitált kommunikáció, MOV-18 Map Deformation, Deck Construction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Arkham Horror: The Card Game vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Arkham Horror: The Card Gamepolyanna, Budapest, XV., Blaha, Batthyány

Csak személyesen itt: Budapest, XV., Blaha, Batthyány!

Végigjátszottuk ezt a kampányt, újabbakba már nem fogunk bele. A 2016-os kiadás.

6 érdeklődő


Arkham Horror: The Card Gametourdeforce89, Göncz Árpád városközpont, Nyugati p.u.

Csak személyesen itt: Göncz Árpád városközpont, Nyugati p.u.!

2 core doboz

2 érdeklődő


Arkham Horror: The Card Gametoakak

Csak csomagküldéssel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak 1x játszottuk

0 érdeklődő


Arkham Horror: The Card GameGobbo, Budapest

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest!

Eladó Arkham Horror - The Card Game doboz + 7 kigészítő. Az alap jaték + a The Dunwich Legacy dobozok kifogástalan állapotban vannak, a maradék 6 kigészítő bontatlan. Személyes átvétel Budapesten.

9 érdeklődő


Arkham Horror: The Card Game kiegészítőkakostakacsjr, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Kihasználatlanság miatt eladóvá vált pár teljes Arkham Horror: The Card Game kiegészítőm: Teljes ciklusok: The Dunwich Legacy (Campaign+Investigator+Return to) - 65.000 Ft The Path to Carcosa (Deluxe+6 Mythos+Return to) - 65.000 Ft The Forgotten Age (Deluxe+6 Mythos+Return to) - 55.000 Ft The Circle Undone (Deluxe+6 Mythos+Return to) - 50.000 Ft The Dream Eaters (Deluxe+6 Mythos) - 45.000 Ft Standalone termékek: Murder at the Excelsior Hotel - 5.000 Ft Carnevale of Horrors - 5.000 Ft The Blob That Ate Everything + nyomdai minőségű PnP Return to - 6.000 Ft Utóbbi 3 terméket Gamegenic deckboxban adom. Return to The Night of the Zealot ('gyárilag' sérült, de használható doboz, a tartalom hibátlan) - 30.000 Ft Minden kártya MTL prémium matt védőben van a kibontástól fogva, így relatíve újszerű minden. A ciklusokat elsősorban Return to dobozzal együtt szeretném eladni, de ha mindkét felére van jelentkező, akkor szétbontható. Több ciklus vásárlása esetén nyitott vagyok mennyiségi kedvezményre. Igény esetén a player cardokat Dragon Shield mappalapba rendezve is adhatom plusz költség nélkül. Van egy tök jó minőségű utángyártott Barkham Horror paklim is, amit ajándékba adok, az első vásárlónak, aki 100.000 felett vásárol. Személyes átvétel Budapesten lehetséges megegyezés szerint.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Arkham Horror: The Card Game társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

  • mr.zehy

    2023-04-28 10:57:14

    Alap. 😉😎

  • Gafa

    2023-04-28 06:33:18

    Igen, én is így gondolom, mert átfutottam a szabálykönyvet, de csak felületesen, de nincs erre utaló információ.

  • Wullo

    2023-04-27 22:19:39

    Ashcan Pete nagy kedvencem, örülök hogy van itt más rajongója is :D

  • SirSzabi

    2023-04-27 22:03:16

    Köszi a segítséget :)

  • mr.zehy

    2023-04-27 20:49:58

    Ahogy akarod. Két nyomozóval azért jobb-könnyebb talán, de vannak kifejezetten one handed solo karakterek is (Pete meg a kutyája pl.😍).

  • Gafa

    2023-04-27 18:37:00

    Ma kaptam kézhez a magyar kiadást a Deltától, még csak épp felbontottam.

    Igyekszem átböngészni a vonatkozó szabályt és megírni.

  • SirSzabi

    2023-04-27 16:06:55

    Sziasztok, tudnátok abban segíteni, hogy az egyszemélyes jétékmódban egy nyomozóval játszunk vagy két nyomozót viszünk egyszerre?

  • mr.zehy

    2023-04-25 08:35:07

    Régebb óta megvan, nálam ez volt a fejlődéstörtenete. Egyértelműen a világ egyik legjobb kártyajátékának tartom, de még a társasjátékok top10-ében is simán ott van nálam, egészen fantasztikus és utánozhatatlan élmény.
    ---
    Az LCG most nagy kedvenc, így adtam neki egy esélyt. Az első játék annak ellenére is tetszett, h semmi közöm nincs az AH világához. Nehéz volt, de gondolom idővel több esélyünk lesz a szörnyek ellen, így fogok még próbálkozni. A hangulatot nagyban segíti a gyönyörű dizájn és az apró részletességgel megírt flavor textek, így közepes vagy erős angol az mindenképpen előny a játékhoz. 8 pont.
    ---
    Újabb két játék után feljebb pontozom, egyértelműen szuper cucc.
    8 -> 9
    ---
    Nem tudom hova tud még feljebb kúszni, de nekiálltunk 3-an lenyomni az egészet és valami fantasztikus ez a játék.
    9 -> 10

  • godzsakattila

    2023-03-23 11:19:36

    A túltervezhetőseg is jó egyes játekokban, mert az agyad mozgatod, de van amiben a véletlen és tervezhetetlen adta izgalom ami meg adja a savat borsát pontosan.😊

  • Kulpasz

    2023-03-23 09:46:42

    Most találtam rá erre a játékra, és az első videók és leírások alapján eléggé tetszetős. Korábban már láttam a sorozatból társasokat, de annyira nem motivált, mert tudtam, hogy ezt egyedül tudnám játszani, a feleségem nem vevő erre, viszont erről a kártyajátékról már azt olvasom, hogy solo mód is zseniális. Azt látom, hogy beszerezhető egy core set, és egy revised core set is, (amivel már játszható 3-4 emberrel ténylegesen, ahogy írtátok már, hogy kb 2 alapjáték kéne hozzá alapból ilyen játékosszámnál, azt küszöböli ki), viszont ha én szóló módra tervezem a játékot, akkor vajon van értelme a revisedot vennem? Van valakinek tapasztalata egyikkel, másikkal, esetleg mindkettővel? "Sajnos" a gyűjtögető ősember agyamnak tökéletes az olyan játék, amihez folyamatosan lehet venni a kiegészítést, a Claim is ezért tetszett meg, mert rengeteg erősítés pakli elérhető, és visszaidézi a Magic és HKK korszakot gyerekkoromból :)

  • mr.zehy

    2023-03-23 09:41:03

    Igen, ez inkább izgalomként csapódik le, hiszen egy horrorfilmben sem mondjuk, hogy de szerencsétlen volt a főhős, mert ott állt a szörny és ráugrott. :D

    A játékhoz: szerintem a világ egyik legjobb társasjátéka, egészen elképesztő ls hangulatos sztorikkal (volt hozzá alap persze), szuper karakterekkel és nagyon tematikus megoldásokkal. Félelmetesen jó!

  • godzsakattila

    2023-03-23 08:58:06

    Igen ez örök "vitafaktor", de szerintem is egy amerinel és egy wargame-nél kell a szerencsefaktor, ettől lesznek realistábbak, ez adja az izgalmuk részben.

  • ryuk669

    2023-03-22 14:34:52

    Így, hogy érkezik a magyar verzió, én azt hiszem kivárom, jobb szeretem ha nem kell bogarászni vagy fordítgatni a másiknak, plusz én is inkább alapszintű angolos vagyok. Remélem a magyarosítás se sikerül rosszul. Az ilyen típusú játékokban nem zavar a szerencsefaktor. Szerintem ez adja meg a kellő hangulatát.

  • jevimester

    2020-07-27 10:23:49

    Eddig a Night of the Zealot és a Dunwich Legacy ciklusokat játszottuk le, és azt kell mondjam, hogy határozottan az egyik legjobb LCG amivel valaha játszottam. Teljesen magába szív :D
    Nagyon jól ki van találva a mechanikája, nagyon izgalmas, és elég masszívan meg tud szívatni.
    Egy kicsit türelmesnek kell lenni vele, mert pár parti tuti rá fog menni a betanulásra. (Az első játéknál nagyon ajánlom a legkönnyebb nehézségi fokozat kiválasztását :))

  • marteen007

    2020-03-31 12:04:40

    Nemrégiben kattantam rá Arkham Horror világára első játék az Eldritch volt most pedig a kártya játék. A szabályok itt sem egyszerűek, nekem legalább 4 parti ráment csak arra, hogy játszani tudjak vele.

    A Játék tanulásához kell egy jó angolos, de ha már tudsz játszani vele elég a kezdő angol is (bár akkor a hangulat szövegek megértésével továbbra is gond lesz).

    Nagyon nagy előnye, hogy a gyorsan ki és el lehet pakolni és ha kevés az időd rövid kampányt nyomsz. Másik előnye hogy nagyon jól szabályozható a nehézség (sokkal jobban mint az Eldritch -ben) ez a token húzás (kocka helyett) nekem nagyon bejött.

    Ebben a világban a szerencsének nagy szerepe van és nagyon tud büntetni a játék. De a kemény küzdelem jutalma mikor még is a végére érsz.

    Nem nagyon reklámozzák,de csak akkor lehet 3-4 is játszani ha 2 alapjátékot veszel mert kevés kártya van az alap dobozban 4 nyomozóhoz

    Nagy a veszélye, hogy rá kattansz és után zsebbe nyúlós. Egy komolyabb kiegészítő 1 nagy doboz és 6 kicsi pakli

    Nagyon szépen kidolgozatt a grafika minden kártyán és elég jó a kártyák minősége is.

  • realbandy

    2020-03-30 15:39:00

    Nagyon jól kitalált és összerakott LCG kártyajáték.

    + A különböző nyomozóknak és szerepköröknek köszönhetően változatos végigjátszási lehetőségek vannak már az alapdobozban is.

    + Kifejezetten jó, már már személyes Lovecraft hangulat

    +/- Rengeteg kiegészítő van hozzá, lehet rá költeni bőven

    +/- Legalább középhaladó angol tudás kell hozzá, ajánlott a haladó

    +/- Sok szabály van és nem egyszerűek. Kéri tőled az időt és befektetést, hogy megtanuld játszani. Ha már megértetted az egész logikáját akkor nyílik ki igazán és ad jó élményt.

    +/- Állítható a nehézségi szint. De inkább csak azt tudod beállítani, hogy mennyivel legyen nagyob vagy kisebb szerepe a szerencsének.

    - Ha nehezen viseled, hogy a játék folyamatosan büntet, akkor ne is próbálkozz vele.

  • mvotir

    2020-02-09 14:50:49

    Alapvetően tetszett a játék, de úgy éreztem, ahhoz, hogy igazán tetszen, kellene még egy alapdoboz, és a kiegészítők sorban, és végtelen pénzt bele kéne még ölni. Amit pedig még említettek korábban, tényleg nem elég a kezdő angol hozzá, nekem a hangulat középhaladó szinten sem jött igazán át.

  • Westfalien

    2019-09-10 15:50:30

    Pozitívum, hogy már 1 darab alapjáték is jó játékélményt nyújt akár egyedül is, nagy újrajátszatóság köszönhetően az 5 teljesen más játékmenetet adó nyomozónak, a döntéseknek kihatása van a későbbi fejezetekre vagy a küldetésekre a kampányban, remekül beállítható nehézség, látványvilág magáért beszél, kártyák jó minőségűek.

    Negatívum, hogy a káosz tokenek miatt a szerencse szerepe nagy lehet, zsebbe nyúlós ha rákattanunk, sok a szabály amit tudni kell, ha tökéletes játékélményt akarunk, nem kezdőknek, illetve szerintem nem igaz, hogy kezdő angol elég hozzá. Ahhoz, hogy a hangulat is átjöjjönaz egyébként jól átgondolt mechanikák mellett, bizony legyen egy valaki aki jól tud angolul.

    Ezek alapján mérlegeljen mindenki. Én abszolút pártolom szerintem a "nehézségeket" leküzdve nagyon szép és jó játék. Érdekes, hogy H. P. Lovecraft világát mind a mai napig a játékok adják vissza legszebben.

  • Zsolln

    2017-11-21 18:28:54

    A problémám hasonló. Mostanában próbálom elkapni a rougarut de elég kemény dió. Legalább nem jutok hamar a végére :)

  • cuf87

    2017-11-20 09:23:53

    Az egyetlen bajom, hogy kevés az időm játszani mostanában! De tényleg.. Isteni! :-)

  • Zsolln

    2017-11-19 19:38:52

    Teljesen egyetértek. Zseniális a játék.

  • cuf87

    2017-11-18 12:20:10

    Azt hiszem új kedvencem van! Ajánlom mindenkinek, aki szerette a család többi tagját, ezt is nagyon fogja!
    A kiegészítők viszont kellni fognak előbb-utóbb, hogy teljes legyen a játék

Az Arkham Horror: The Card Game társasjáték és kiegészítői (108)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  1 - 2
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Nate French, Matthew Newman, Matthew J. Newman
  • Illusztrátor:  Zoe Robinson, Henning Ludvigsen, Ignacio Bazán Lazcano, Christopher Hosch, Evan Simonet, Marcin Jakubowski, Mercedes Opheim
  • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Asmodee, Heidelberger Spieleverlag, Edge Entertainment, Arclight, Galakta, Korea Boardgames co., Ltd., Galápagos Jogos, Asterion Press, Hobby World, Ігромаг
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: kínai
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 25 cm x 25 cm x 4.5 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: ukrán
  • Italian edition
    • Nyelv: olasz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Arkham Horror: The Card Game társasjátékhoz