Quadropolis
Quadropolis
Quadropolis
Quadropolis
Videó beküldése

Quadropolis társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Quadropolis egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt...

A Quadropolis egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a minták és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Főépítészként megtervezheted a legmenőbb városrészt! A Quadropolis gyönyörű kivitelű, összetettebb társasjáték tapasztaltabb játékosoknak is. A játékosok a saját városnegyedüket építik be – például parkokkal, társasházakkal, boltokkal –, hogy az minél értékesebb legyen, miközben a döntéseikkel korlátozhatják a többiek lehetőségeit. A játék tartalmaz haladó szabályváltozatot is. Az előre tervezést és a logikus gondolkodást fejlesztő társasjáték.

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 42% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 4 500 Ft-tól
  • 39 ajánlat

Kategória: Városépítő, Környezet
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Minták, Munkás-elhelyezés, Különböző típusú munkás, Négyszög-rács

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Quadropolis társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Quadropolisajtai.robert, Budapest (Óbuda vagy Kelenföld).

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest (Óbuda vagy Kelenföld).! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csere is érdekelhet.

1 érdeklődő


Quadropolislorand.balint, Zalaegerszeg

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Zalaegerszeg! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készletcsökkentés, helyhiány. Hibátlan, bontatlan. Csere nem valószínű. Nézd meg a többi játékomat is.

0 érdeklődő


Quadropolisnyiri.mark, Dunakeszi / Duna Plaza magassága (Hétfő/Kedd)

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dunakeszi / Duna Plaza magassága (Hétfő/Kedd)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem került elő egy ideje

0 érdeklődő


Quadropolisduplaketto22, Budapest, Kálvin tér

Csak személyesen itt: Budapest, Kálvin tér!

Nem nekünk való, inkább családi játéknak mondanám, annak viszont elég jó. Csak kipróbáltuk, a doboz teteje kicsit laza, de kibontáskor is ilyen volt már.

0 érdeklődő


Quadropolisrebus1989, Eger

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Eger! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sajnos csak porosodik a polcon :)

0 érdeklődő


Quadropolisveerzoltan80, Tatabánya

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Tatabánya! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, hiánytalan, tökéletes állapotú.

3 érdeklődő


Quadropolisbpeter1973, Siófok, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Siófok, Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Jó állapotú játék. A játék elemei nyelvfüggetlenek, a szabálykönyve angol. A magyar nyelvű szabály letölthető, de akár nyomtatok is hozzá.

0 érdeklődő


Quadropolistopor74171, Szombathely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan magyar kiadású. Postázom is a vevő tehere előre utalás után.

1 érdeklődő


Quadropoliskiss.adri123, Gödöllő, Nagykovácsi, Hűvösvölgy Stop Shop

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Gödöllő, Nagykovácsi, Hűvösvölgy Stop Shop! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott. Foxpost, GLS, Posta

0 érdeklődő


Quadropolisdiamantchatte, Bp. XIV. Kerület és Nyugati pályaudvar környéke

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Bp. XIV. Kerület és Nyugati pályaudvar környéke! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1x játszott, hibátlan, hiánytalan példány. Sajnos nálunk nem került elő többet így új szerető családját keresi.

0 érdeklődő


QuadropolisdrProktor2, Csepel

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Csepel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan

0 érdeklődő


Quadropoliskbagoly, Budapest III. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan magyar nyelvű.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

Quadropolis társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • hadhaz.sandor

    2024-01-22 23:54:08

    Egy újabb korrekt családi. Gyönyörű elemek, remek rendező, de hát DoW, mi mást is várnánk. De ennek ellenére pofátlanul olcsón beszerezhető a használt piacon.

    Szeretem a városépítő játékokat, bejött a Warsaw: city of ruins, Akropolisz, Glasgow, Santa Monica, Between two cities. Sőt, több mint bejöttek, nagy kedvenceim ezek. A kérdés, hogy tud-e csavarni ezeken a bevált játékokon. Két módon is: az energia és ember erőforrások szerintem remek ötlet, tematikus és érdekes döntések elé állít, ahogy a kettő között kell balanszolni. A másik amiben csavar, az a lapkaelvételi és lehelyezési korlátozás: csak oda lehet tenni, amelyik építészedet éppen használod. Ez a korlátozás viszont nem jött be a játékban, ez egy agyolvasztó szivatás. Az utolsó építésznél már alig lesznek jó lehetőségek, sokszor már a harmadiknál se. Több fős játéknál előre tervezni lehetetlen, két fővel viszont egészen Azulosan gondolkozni lehet a másik fejével.

    Összegezve nekem nem ér fel a fent említett városépítős játékokhoz, túl korlátozó és sokszor nincs jó lehetőség. Ettől függetlenül egy korrekt játék, ami megéri a pénzét.

  • mr.zehy

    2022-12-21 14:54:21

    Egy kis Between Two Cities saját táblával és draft nélkül, nyakon öntve egy adag DoW-os csili-vili látványvilággal, valamint családi és gémer fokozattal - ez bizony sokak kedvence lehet, az már most látszódik.

  • Mothmax

    2022-11-30 07:59:19

    Akciósan jutottam hozzá. A játékmenet nem túl változatos. Inkább bevezető játéknak vagy kisgyermekes családoknak ajánlanám az egyszerű játékszabály miatt. Az insert csillagos 5-ös.

  • MaRo

    2022-06-21 20:07:08

    Sajnos a legfontosabb méret nem volt, így várok kicsit.

    De köszi a visszajelzést, lehet tényleg ki kell bontsam 😅

  • esze.gergo

    2022-06-21 19:53:25

    Ebben a játékban nincsenek kártyák, úgyhogy mehet a rendelés

  • MaRo

    2022-06-21 18:36:20

    Valaki esetleg tudja, hogy milyen kártyavédőt szeretne a játék?

    Próbálom megtalálni a neten de valahogy nem akar sikerülni.

    Habár lehet egyszerűbb lenne a polcon lévőt kibontani és méretezni, de a rendelést addig kell leadni míg meg nem gondolja magát az asszony :D :D

  • ronaiheni

    2021-09-07 08:04:32

    Sokáig hidegen hagyott a játék. Aztán láttam egy gameplay videót és egész kiváncsivá tett. Sikerült egy szinte új de használt példányt beszereznem . Gondoltam veszteni való nincs ezért a pénzért. A szokásos hétvégi társaspartink alkalmával próbáltuk ki , a többiek sem jöttek izgalomba a doboztól, de gondoltuk próba szerencse. És milyen jól tettem , hogy megvettem. Szuper jó kis játék. Elsőre csak pakolgattuk a saját kis birodalmunkat , aztán minnél többet játszottunk vele ráéreztünk , hogy nem árt a többieket is figyelni. Sokszor kell koncepciót váltani játék közben , ha nem csak a mi területünket figyeljük, hanem sok pontot is szeretnénk a végén. Abszolút meglepetés lett ez a játék. Nagy kedvenc lett. Ketten is jól elvan benne az ember akkor békésebb de 3-4 fővel már igazi agymunka. Mindenkinek ajánlom minimum egyszer kipróbálni. Sok eurós játék után kifejezetten üdítő élmény.

  • zkbali

    2021-04-19 18:57:29

    Első ránézésre nagyon tetszett, már majdnem megvettem... Aztán mégse. A játék mechanizmusa klassz, de a dizájnt nem értem. Nagyon szép doboz, szép építész lapocskák, grafikusan jól kidolgozott építész karakterekkel... De a lényeg, az épületek, illetve a játékostábla, azok meg kissé sivárok. Egy városépítős játékba akkor tudnám beleélni magam, ha közben valóban kialakul egy összefüggő városka. Ehhez megtehették volna, hogy az épületlapkákon ne a nagy semmiben álljanak az épületek, és ne legyen közöttük hézag, hanem egymással illeszkedő, összefüggő képet adjanak. Kár érte.

  • renii96renii96

    2020-04-14 09:54:01

    Az alkatrészek kialakítása nagyon igényes és minőségi. Egyedül a játékostábla, ami egy picit vékonyra sikerült, de jó pár játékot ki fog bírni sérülés nélkül (nálunk már 30-40 parti lement és nyoma sincs).

    A dobozban lévő insert kialakítását az összes játékgyártó eltanulhatná, mert egyszerűen tökéletes. Mindennek megvan a helye és pontosan passzol. Talán ez az egyetlen játékunk amihez nem kelett plusz zsacskót használni a visszacsomagolásnál. Még a már nem használt kinyomókeretek sem kerülnek a szemétbe, így környezettudatos, mert az inzert alá kell betenni (erre egy külön kis cetli is figyelmeztet) és így még jobban a helyükön maradnak a játék elemei.

    A játékszabály egyértelmű és sok képpel illusztrált, ezért kezdőknek és kisebb gyerekkel is ideális, könnyen tanulható.

    Ami nagy előnye, hogy nincs külön két játékos mód, a játékosszám függvényében csak az egy körben az építőtáblán felfordított (elérhető ) épületek száma csökken vagy nő. Nincs más szabálymódosítás.

    Az Expert módban picit hosszabb lesz a játék és bonyolultabb is, de nem annyira, hogy ne lehessen a második játéknál azt is pörgősen nyomni.

    Ami nekem hiányzik, az a játékosok közötti kommunikáció. Mindenki építi a saját városát abból amit a másik hagy neki. Próbálja a legnagyobb pontértékű lapokat nem meghagyni az ellenfélnek, de közben arra is figyelni, hogy legyen elég lakos és energia, mert ugye azok nélkül nem működik a város. De túl sok lakos se legyen, mert akkor nem érzik magukat jól a városban és a túltermelt energia szintén minusz pont, mert szennyezzük a környezetet. (nagyon-nagyon ki van találva).

    Szóval elég sok minenre kell figyelni egyszerre így arra már nem szokott energia maradni, hogy azt nézegessük hol tart a másik, ezért mindíg csak a játék végi pontszámításnál derül ki, hogy rommá vertük e egymást vagy szoros lett a vége.

    Nekem hiányzik belőle egy köztes pontszámítás, de lehet hogy 3-4 játékosnál már van arra idő hogy kiszámoljuk, hol tart a másik és nekünk mennyire kell még igyekezni.

    Elég sok partit játszottunk már és még mindíg szívesen elővesszük, pedig van miből válogatni a kb 70 játékunkból. Már tervben van a kiegészítő vásárlása is.

A Quadropolis társasjáték és kiegészítői (10)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 60 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  François Gandon
  • Illusztrátor:  Cyrille Daujean, Sabrina Miramon
  • Kiadók:  Days of Wonder, Edge Entertainment, REBEL.pl, Happy Baobab, Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, GoKids 玩樂小子
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Czech/Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Dutch/French first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 2 kg
  • French first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 2 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Quadropolis társasjátékhoz